Komentari

sagittariusclassic.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • fanny

    Opet ja - prva :)
    Priznaj da si jedva dočekao da ženska omane tamo gdje joj nije mjesto. Kao da žena s kuhačom ne može napraviti vatromet. Iako je moj dragi živi primjer da muški može zapaliti cijeli ugođaj (sjeti se kotlovine na Gospu), pa da poprište izgleda kao poslije spuštanja NLO-a.
    No baš neki dan sam imala posla s malom kutijom za alat, polomila nokat, ali posao je obavljen - stručno. Vjerovao ili ne :)
    Pozdravček :)))

    avatar

    22.11.2008. (22:08)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Prijavit chu te feninistkinjama, majkemi. Nije chovjecje red da shirish nazadne ideje za koje su se shtrebrice tako dugo borile:)))
    Dvije stvari koje mi ne idu u glavu su zenske koje se bore za emancipaciju tipa "hochu chekih i klijeshta" i pederi koji se bore za zenidbu. Pa imaju li dovoljno vida da skuze kako to izgleda. To mi je ko da ja napretkom smatram prati sudje. A draze mi ostat gladan.
    Ja ovu moju stalno molim da nishta ne dira jer poslije njenih "intervencija" poso se obichno dupla a na povratku iz Hr (obzirom da ona podje prije) svakog ljeta me docheka dva dana posla. Jedne godine shebala vrata od garaze (zakljuchala mehanichki pa zaboravila i onda ishla otvorit sa daljinskim), druge slomila radilicu na kosilici (shto je skoro teoreski nemoguche izvest), treche ishla neshto namjestit na sudoperu pa poplavila po kuche, a proshlog ljeta se traktorom kosilicom zabila u kuchicu u kojoj ga drzimo. Nije joj se svidjelo kako su ovi pokosili pa ishla popravit.
    Pa jadna majko nema kraja. Ja sve isplaniram da bi je sprijechio ali ona nadje nachin da me zahebe. Plati onoga da kosi al se njoj ne svidja pa ona hoche popravit. Pa veli da je ona kosilica bila preslaba a ja kupi traktor automatik kontajuchi da to ne moze slomit. Pa ona onda s njim potaraca kuchicu. A najbolji mi je uvod koji uvjek ide "znash neshto sam usrala ali nemoj sad popizdit". I onda kaze da nije lijepo beshtimat. Kao tamo pishe "ne spominji ime bozje uzalud". Ne spominjem ga ja uzalud iako sam svijestan da mi je sve ostalo uzalud.

    avatar

    22.11.2008. (22:51)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Fanny, nije da sam jedva dočekao ali za boga miloga pa vi same intenzivno " push your luck "...:))))))) Ne sjećam se kotlovine ali je sigurno da je tvoj nokat izdramatiziral cijelu situaciju do te mjere da nitko nije ni razmišljao o tome što si ti u stvari radila...:))))))))))

    avatar

    23.11.2008. (10:18)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Hebatga, bring 'em on, pojel bum ih za doručak:)))))) Nisam ja neki uspaljeni neiskusni pubertetlija kojeg mogu musat kak hoće! Ja sam neopterećena iskusna beštija koja zna sve o njima i njihovim noćnim strahovima...:))))))))
    ...Glede supruga, svugdje isto...:))) Kad moja veli " znaš, ja sam mislila", odmah pitam kaj trebam radit!?...:))))))) Traktorčić je ipak malo preopasna sprava, izvadi kabel sa svjećice i spremi ga na visoku policu a flaksericu ostavi vidljivu i lako dohvatljivu. Kod flakserice imam samo posla da izvučem flaks kad joj pukne na taracu...:)))))))))

    avatar

    23.11.2008. (10:33)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Danas ( nedjelja ) sam svojim primjerom pokazao u praksi kako izgleda prirodan poredak stvari. Primila me, nakon duže pauze, ničim izazvana, manija radova po kući ( uostalom to mi predskazuje i ovotjedni horoskop ). Poslije nedjeljnog ručka i kavice, uzeo sam bušilicu, štemericu, muški čekić od kile ( ne neko pedersko smeće iz bauhausa ), štemajzl i primio se jednog od pravih muuuuških poslova. Zadatak je bio probiti ventilacijski otvor promjera 12cm kroz zid od cigle. Pametniji popušta, i za otprilike 3 sata, napravil sam uzornu okruglu rupu planiranog otvora. Nakon kraćeg iskrenog divljenja samom sebi, pospremil sam svoj alat u spremište i izmaknuo se da ONA može počistiti šutu te posaugati parket...
    ...Dragim prijateljima u nasi toplo preporučam da ozbiljno shvate ovaj koment i pozicioniraju se u skladu sa navedenom raspodjelom zadataka. Prestanite se zajebavat sa čovječanstvom...:)))))))

    avatar

    23.11.2008. (19:02)    -   -   -   -  

  • hebatga

    >izvadi kabel sa svjećice i spremi ga na visoku policu <
    Izgleda kao dobra ideja ali se bojim bi li upalilo jer je u mene to "uradio, ne uradio".
    A sad me podsjeti pa da ispricham i zadnju. Kako ja vozim manje nego hanuma reko joj da ovog ljeta vozi moje auto umjesto njenog dok se ja vratim. Lijepo joj objasnio da ne treba mjenjat ulje, ni nishta dirat a gume napumpat samo ako se sluchajno upali indikator da je pao tlak. Kad sam se vratio u rujnu vozim auto a ono neshto poskakuje ko "sito jare". I tako se vozim par dana i skuzim da neshto nije u redu iako je auto napravljeno na "sportskom podstroju" pa je i inache "malo tvrdo". Kontam valjda sam se nauchio na ono u HR pa je u tome shtos dok nakon para dana gospodja spomenu da joj je ona na pumpi u susjedstvu (isto zenska) napumpala gume. Odmah mi upalio kliker, prepumpala gume. Podji u garazu izmjeri a ono tlak skoro 5 bara.
    Vratio se i pitam koji joj je kokot bio da ide pumpat gume a ona veli da su joj neshto izgledale izpunpane. Pa jadna luda zeno jesam li ti lijepo reko da su ono "low profile" gume i da postoji senzor za tlak. Ne sjecha se ni jednog ni drugog, kune se da nikad nije chula za "low profile", njoj izgledale ispunpane pa odvela onoj da ih napumpa a, ochigledno, ne zna se koja je ludja pa valjda pumpale dok je zrak mogo ulazit. I onda zavrshi s onim standardnim, shto ti tuda besitmash na mene budalo neprostojna. To shto smo oboje (a i djeca) mogli otich "Bogu na istinu" da mi je eksplodirala guma pri brzini od nekih 120 na sat (chudo da nije) nema nikakve veze ali ima "shto se ja derem" je veliki grijeh bozji. I kuchnog odgoja nedostatak.
    Usput, nemojte nikad kupit te usrane "low profile" gume (ne bi ni ja bio nego doshle s ovim modelom auta) jer je to istinsko sranje, gdje god dotaknesh plochnik shebesh felgu. Ni kupit auto sa potpuno automatiziranim grijanjem/hladjenjem jer je to isto sranje bezgranichno koje ima "svoju pamet" pa mi se dogadja da se u njemu smrzavam ili znojim jer se glupi kompjutor ravna po ambijentalnoj temperaturi pa hladi ili grije, i onda morash pritiskat dugmad da otkrijesh koliko je "ambijentalno" i prilagodjavat "zeljeno". Jedan dan chu se ubit to namjeshtajuchi umjesto da samo pomaknem lijevo-desno ili zavrtim gore-dolje. Uz to nema teorije potpuno zatvorit cirkulaciju zraka a da se stakla ne zarose. Svetio se Spachek i Reno 4.

    avatar

    24.11.2008. (01:22)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Sagi - to ti misliš da mene iz takta može izbaciti takva sitnica kao slomljeni nokat. Nije stvar u noktu, nego u činjenici da mi slomljen poslije samo smeta. A morala sam završiti posao. Kad bi mi barem svi unfali bili kao slomljen nokat, nitko sretniji od mene.
    A što se kotlovine tiće, Pajo je u vreli tanjur na kotliću ljetos nadolio vode, pa je napravio vatreni vodoskok. Na kraju je morao prekrenuti tanjur na travu. Trava je izgledala katastrofalno, masna, ljigava i spaljena - u obliku kruga. Što jedan bedak pokvari ni sto pametnih ne popravi. Uglavnom, sat vremena smo prali travu da se ne skližemo po njoj :)

    @hebatga - tvoja žena je zato izvrsna na drugim poljima :) A što se tiće novih automobila - hvala lijepo, imali smo prilike uživati kad elektronika zakaže, na Badnjak, u hrpi snijega i ludilu od prometa.
    Vratili se zato na oldtimera, koji ne staje tako lako. A ako se i desi da zakaže, gotovo sve moš riješiti sam i - ajmo dalje :) A što se spačeka i renoa4 tiće, tu si u pravu - s njim kud hoćeš :)

    avatar

    24.11.2008. (12:46)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Ja se ne hvatam ni kacavide ni kuhače, jel' dobro???
    Ali zato često koristim rečenicu "Znaš, ja sam mislila..."

    avatar

    24.11.2008. (16:31)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Nisi ti suchajno majstorica.
    Svako zashto ima svoje zato:))))

    avatar

    24.11.2008. (18:52)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Hebatga, ja sam u šoku! Ti dozvoljavaš da ti ONA prčka po autu?! Pa ro je isto ko da mi gleda u novčanik, prčka po mobitelu ili dira plejke i gramofon! Raspušteno kod tebe, totalno raspušteno...:)))))))))))))))))))))))))

    ...@ Fanny, a sorry, izgleda da sam previše pod utjecajem holivudske propagande gdje slomljeni ženski nokat predstavlja međuplanetarnu katastrofu...:)))))))) A čuj, greške se događaju i najboljima pa zaliju gusnati roštilj sa vodom koji pukne ko kokica. Mislim da je problem u raspodjeli količine tekućine kojom se zaljeva pečenje ali i grlo kuhara...:)))))

    ...@ Majstorica, sve pet...:))))))))))))))))))))))))) Pridružujem se komentaru našeg kolege blogera odmah iznad...:)))))))))))))))))))))

    avatar

    24.11.2008. (20:51)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ sagi
    Ma raspushteno dashtoje. Visha sila i gotovo. Hebemti Iruda, morash kupit auto "s mahagonijem" (jer je to kao neka "super estetika") a onda svako nekoliko ona otpili retrovizor ili ogrebe metar dva sa strane "jer je bila dekoncentrirana" dok je izlazila iz garaze. I to redovito na poslu gdje ima mjesto u "egzekjutiv garazi". I veli da je ogrebala samo milimetar. Jest, dubinski milimetar a duzno 2 metra. Hebeni stup nepomichan pa kako bi molgo drukcije.
    @ fanny
    >tvoja žena je zato izvrsna na drugim poljima<
    Podsjeti me neshto pa, iako je ovo pristojni katolichki blog, da ispricham.
    Na jednom institutu gdje sam studiro, u dormu (to je ono gdje zive studenti) na mom katu bio par ozenjenih znanstvenika. On istinski genijalac koji je mlatio dokotorat "ko azbuku" i "razbijo atome za doruchak" a ona veoma zgodna i pametna zenska. I, hebatga, kako chesh zadivljeno ne gledat pametnu i zgodnu zensku pa ja to chinio kad god bi je susreo a ona valjda prijemjetila i jednom se pochelo neshto s nama dogadjat. Ja konto da je to ono "malo za promjenu" i zato stho bijah visochiji, mrshaviji i mishichaviji. Bilo mi malo neugodno radi njega ali kako se nisam imao namjeru kandidirat sa sveca, ni mogao kontrolirat pored izvrsne zenske to se nastavilo i pochelo bogami plamtjet pa ja skonto da bi trebalo malo "polit vodom" prije nego shto "dodje do grla". Kako je ona sve cheshche pochela koristit neke nelaskave epitete za njega kazem joj ja jednom "koji ti je kokot zeno bozja, imash muza genija koji a ti tu neshto bunish". A ona che "ma jest genije, zna kako se razbijaju atomi a josh nije uspio otkrit gdje je klitoris i zashto sluzi".
    To ti je ono "na drugim poljima" a s vama zenskima je srecha da ne morate puno znat, nit se trudit preko onoga shto vam je bash zadovoljstvo i shto "ne moze omanut". Pa vam znanje "kvantne teorije" moze bit samo prednost. Shto je nama sirotnima kako izgleda nemoguche.

    avatar

    25.11.2008. (00:43)    -   -   -   -  

  • fanny

    @hebatga - ovo si nam maestralno i nimalo čistunski obrazložio na vlastitu primjeru. Hvala na iskrenosti. Bogme ja mislim da nije nimalo lako s mužem koji razbija atome, a u svakodnevnoj praksi - totalna neznalica. A u vezi s onim da "ne moramo puno znat, niti se puno truditi", kao da slušam svog dragog :) Vi ste muški svi nesvjesno telepatski povezani s jedinim ciljem da nas žene - stavite na mjesto za koje mislite da nam pripada :)
    E pa neće moći, nedugo sam čula da muškarci ne mogu raditi dvije stvari odjednom, a žene mogu - čak tri u isto vrijeme :)))

    avatar

    25.11.2008. (01:54)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ fanny
    E nemoj ti sad mene sa vashim "multi-tasking". Gdje si, btw, pogodila bit problema moje drugarice koja je totalno "mono-tasking" osoba, tj. skoro sve moze uraditi vrlo dobro ali nikad dvije stvari usporedno a da jednu ne ukaki.
    Usput, u Tokiju smo kao dio "evaluation testa" na studiju jednom imali taj "multi-tasking" test koji se je sastojao od toga da 5 minuta slusha profesora istovremeno gledajuchi film na ekranu i pishuchi neshto potpuno razlichito. I, da se pohvalim, bio sam jedan od dvojice medju nas 50-tak koji je proshao test. I to sa nekih 13 od 15 moguchih bodova. Ma jesi pametan, shto chesh prichat, rekla bi moja pok. mati. Pa onda dodala, bozemesakloni.
    Tada sam doznao da ogromna vechina ljudi moze uspijeshno obaviti samo 2 mentalna zadatka istovremeno uz to shto je manje-vishe svatko u moguchnosti obavljati i jednu tjelesnu radnju uz te dvije mentalne. Legenda kaze da je JFK dosad bio jedini koji je mogao istovremeno obaviti 4 mentalne i jednu tjelesnu radnju. Ili mozda i dvije tjelesne jer tvrde da je imao one dvije stazistkinje u WH samo za tjelesne radnje. A vremena sigurno nije bilo napretek.

    avatar

    25.11.2008. (03:58)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Fanny, žene naravno da moguraditi tri stvari savršeno koordinirano, ipak je to praksa, pričati na mobitel, izabrati pasent torbicu uz cipele i potpisivati plastiku...:)))))))

    avatar

    25.11.2008. (22:30)    -   -   -   -  

  • just for me

    hehe, nakon što me blog ispod razljutio i užasnuo nekim činjenicama od kojih mi bruji glava i ledi pamet, ovaj me povratio u život, zamišljam leteće objekte plamtećeg svjetla i ono bruuuuuuum, booom, klik :)))) nekako ima smisla i ide uz žene...hehe....

    avatar

    25.11.2008. (23:50)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...:))))))))))) @ Just for me, izdrži još malo, sad će dernek...:))))))))))))

    avatar

    26.11.2008. (00:01)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Sagi - onda sam ja atipična - ne volim razgovarati na mobitel, ne volim pisati poruke na mobitel. Ne volim karticu, nosim je, ali se rijetko koristim. Ja sam od onih staromodnih koje vole vlastitim očima vidjeti koliko love izlazi iz šrajtoflina. A pasent obleka, o tome ne razmišljam, to mi je u krvi, pa se ne moram posebno truditi :)

    @hebatga - čini mi se da ti ionako ne pripadaš prosjeku :)
    Ja mogu odjednom obavljati više radnji, nisam bila na testiranju, ali znam iz vlastite prakse.
    No, šalu na stranu, mogu ti reći da to strašno iscrpljuje čovjeka, fizički i psihički. Nakon takovih stvari osjećam se strašno umorno. Kad bi to usporedila s čisto fizičkim poslom, odlučila bih se radije za ovo drugo. Mozak na pašu i - udri :)

    avatar

    26.11.2008. (16:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...