Komentari

auzmish.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • Tri Pojma

    zar sam baš toliko puno pričala? :))))

    avatar

    21.11.2008. (07:03)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ Zona - ma tko sad Tebe spominje??? :-) :-) :-) /Pričala ne. Govorila, smješk, smješk... ;-) /

    avatar

    21.11.2008. (08:33)    -   -   -   -  

  • primakka

    lipi đir. i post cili u tvom stilu - kava, povijest, pogođene slike, snažna žena, bijes. rečeno sve bitno.

    avatar

    21.11.2008. (09:05)    -   -   -   -  

  • file

    Da, i ja sam bila bijesna, i ja sam imala neke asocijacije na Gornjograđene, ne kao građane ni kao krivce, više kao - simbol bešćutnosti i nesolidarnosti, odmahivanja rukom....
    Ipak, emocija koje se sjetim u vezi s mojim jedinim posjetom Vukovaru je - samo tuga.
    Hvala ti na slici ploče na vodotornju...

    avatar

    21.11.2008. (09:33)    -   -   -   -  

  • kikicarodjkica

    I vidim ja slike moga grada, kliknem na tebe i čitam... i na kraju nemogu shvatiti kakav ti je ostao dojam o mome gradu? Dobar ili loš? Hoćeš li se vratiti ili odustaješ?

    avatar

    21.11.2008. (11:32)    -   -   -   -  

  • NF

    odustajem

    avatar

    21.11.2008. (12:49)    -   -   -   -  

  • PAPA

    pozdrfav

    avatar

    21.11.2008. (13:19)    -   -   -   -  

  • levant

    hmm. malo licemjerno. gornjograđani spavaju? što ti radiš po tom pitanju? pa do danas nisi ni znao kako je tamo? o zašto svi smatraju da je sve odgovornost države. zato reći ću ti da bi ti mogao mirno spavati. napravi nešto sam. za vukovar. bilo što. nešto. samo da makneš pogled sa gornjeg grada a time i da skineš odgovornost sa sebe. kao nemam ja s tim veze.
    oprosti ali ovakvi postovi gdje se svi čudom čude a ne rade pritom ništa idu mi na....
    napravi nešto. bilo što. odi u neku kuću i odnesi im kavu. ha? preteško? prelako?

    avatar

    21.11.2008. (13:41)    -   -   -   -  

  • levant

    ups. malo sam zločesta. to zato jer ovdje u radnoj sredini svi se nešto isčuđavaju i svi nešto očekuju od drugih pa mi ih je dosta. ako ih pitam "što ste vi učinili?" čudom se čude jer kao oni nisu iz tog filma. pa zato. oprosti, nisam htjela biti zla, htjela sam ukazati da smo mi narod koji okreće oči prema nekom drugom neka drugi riješi problem. sami ne činimo ništa (ova se autorica izuzima jer čini što može gdje može). .

    avatar

    21.11.2008. (14:55)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ Primakka - tenks, dir... hvatam se za vlastite iskone.
    @ Filipinka - je, sjetio sam Te se kad sam ploču pročitao (tada me po tikvi op'''zdio komadić opeke odozgora... simbolika valjda.)
    @ Kikicarodjkica - dobro pitanje. Ne, ne odustajem. Dojam... Nije usporedba, ali - asocijacije - Mostar. Srebrenica. Ne zbog klišea. Prije zbog vlastitog doživljaja. Odustati - nikad. Opet doći, sigurno. Gradove na rijekama volim. Ponos poštujem. ;-)
    @ NF - ma htio sam u Brodu slikati kolegicu sa virećim tangama, ali... ;-)
    @ Papa - ...odzdrav...
    @ Levant - ... čuj, malo si ofenzivna. Mi se zapravo uživo ne znamo, pa mi nije milo što me tako paušaliziraš, jer ni ja to Tebi ne radim, blogofrendice. Shvaćam Tvoje prstoupiranje i isto tako mrzim prigodničarsko prekenjavanje i birtijske horukaše, ali - ja Ti ne vjerujem u šprancu savjesti niti u instant-apsolucije; to si imala prilike shvatiti po ovom blogu. Jako vjerujem u individue, u sudbinu koja pak ne mijenja naše vlastito činjenje i nečinjenje - tu se s Tobom slažem. Svatko svoj obraz nosi, i svoju savjest, i sam s tim umire.
    Kad sam, što i gdje za nešto i nekoga ili protiv nečega konkretno činio, koji su tragovi a koja mjerila, niti je poanta mene ili bloga, niti Ti to znaš. /Miran sam, vjeruj mi./ S te pozicije, dijelim Tvoje mišljenje - da. Manje kreketati. Više činiti. Uvijek. Svi mi. ;-)

    avatar

    21.11.2008. (22:01)    -   -   -   -  

  • Layla

    Moram priznati, makar me nakon ovih slika sram, da sam uvijek mislila da je cijela pričao o Vukovaru prenapuhana, da se novci tamo šalju, da se ulaže u taj grad, da on nije ostao u onom dobu...istina, mi ne znamo što se dešava bilo gdje van Zagreba ili bilo kojeg večeg grada. A to je žalosno jer zapravo, što može napraviti jedan čovjek? Mislim puno, ako se zoves Ivo Sanader, ali koliko zapravo može napraviti jedan OBIČAN čovjek...sad kad večina gura glavu u pijesak samo da sebe pokrpa...žalosno,a tako istinito

    avatar

    22.11.2008. (10:25)    -   -   -   -  

  • hasselbaink

    jako volim kad neki koji ne zive u vukovaru, povremeno navrate u grad i onda donose neke sudove o stanju u njemu.
    da, slikao si vodotoranj. da, on je rusevina. ali pitaj vukovarce zele li da se on obnovi, da se zakrpaju rupe na njemu, uklone tragovi svega sto taj vodotoranj simbolizira...
    treba urediti njegovu okolinu, konzerviratia ga, ne dopustiti da jos nekoga opizdi u glavu komad betona, ali to je to.
    zasto nisi slikao centar grada, obnovljenu zgradu suda, zasto nisi pokazao nesto pozitivno?
    u vukovaru, u kojem ima jako puno posla (i pri tome ne mislim na obnovu rusevina, nego na vrlo vrlo bitnije stvari, oko kojih se gotovo nista i ne poduzima), ti si kao nesto negativno izdvojio upravo obnovu, dio koji je jedini odradjen u velikom postotku.
    promaseno, potpuno promaseno.
    kada ce vise vikend vukovarci i njima slicni prestati pokazivati potpuno krivu sliku ovog grada...

    avatar

    22.11.2008. (11:38)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ Layla - da, i moj osjećaj... dijelom Ti odgovaram i u slijedećem odgovoru na komentar...:
    @ Hasselbaink - hvala Ti na komentaru, prvo. Nipošto nisam htio nuditi niti negativističku niti crnu sliku. Došao sam slučajno, mimo folklora i datuma. Očekivao sam da se više toga promijenilo na bolje, i samo za sebe sad sam mrvicu bolje shvatio priču Vukovaraca, kakva se baš ovih dana javno priča, o podijeljenom društvu u zapostavljenom gradu u zapostavljenoj regiji. Naravno em raduje svako pozitivni pomak; naravno nisam došao sa pretenzijom, za sat-dva shvatiti realnost grada danas. Post je samo moj osobni dojam, kao što sam toranj upravo tako i zato slikao. Ne u foto-safariju na ruševine ili agit-prop, nego kao osobni dojam o jednom od simbola grada, bez sugestije o obnovi ili rušenju - dapače, nisam za rušenje, niti sam to sugerirao. (Složit ćeš se možda da ako ostaje kao sjećanje ona ploča na njemu ispada ...čudna...)
    U pravu si posve za dobre stvari, obnovljene ceste i ulice, impozantan izgled bolnice, hotela Lav i ne samo toga. Ali naravno, toloko godina nakon rata, očekivao sam manje tragova tragedije i više znakova, da je Hrvatska jedno i van obljetnica i politike - to mi ipak moraš dopustiti. ;-)
    Dakle, ne, nisam Vukovarac niti ekspert za obnovu; došao sam privatno, otvoren za dojmove. I došao sam. Mnogi nisu niti to, a isto imaju stav... Raduje me da pružaš (ako dobro shvaćam) pozitivniju sliku Vukovara od one, koja ipak vlada - velim, ja sam odlazio tužan... Zato Ti i zahvaljujem na komentaru; isto otvara oči. Pozdrav Ti!

    avatar

    22.11.2008. (14:19)    -   -   -   -  

  • lo

    u se, na se i :))

    avatar

    22.11.2008. (19:16)    -   -   -   -  

  • slatky

    samo ću reći da nisi našao iskopine na vučedolu nisu tamo gdje si slikao nego gore na brdu iznad one kuće

    avatar

    22.11.2008. (19:38)    -   -   -   -  

  • hasselbaink

    shelly, malo jesam mozda preburno reagirao, nije mi bila namjera napasti tebe, nego jednostavno ne volim kada se vukovar prikazuje crnjim nego sto jest, ali definitivno ima jos puuuno posla u tom nesretnom gradu.
    a tvoje fotke su, btw, jako lijepe.

    avatar

    22.11.2008. (19:42)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ Lo - :-) .... iiiiiiiiiiiiii...?????????? ;-)
    @ Slatky - dovraga i bestraga... teta me slagala. Ništa, doći ću ja opet. Thx!
    @ Hasselbaink - slažemo se oko poante, obojici nam je stalo... a tema jest nabijena emocijama, a i to s razlogom. Sve ok; lijep Ti pozdrav! :-)

    avatar

    22.11.2008. (22:33)    -   -   -   -  

  • ericca_35

    Pozdrav prijetelju s kojim sam se valjala po tratini u dvorištu Matine vikendice :-)))))) Joj bio si u Vukovaru? Pa koliko čujem bili su i članovi PD Čičak...hodali su od Orašja do Vukovara i tako odali počast poginulim braniteljima. Tebi i S. VELIKIII pozdrav :))))

    avatar

    23.11.2008. (16:34)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ ericca - ehej, pa di si Ti nestala...? Nit na blogu, nit po šumi... dobro sad, da ne priznajem, na koji sam komad tratine gledao onkraj Matine vikse... ;-) ?Kad se vidimo...? (Mi nešto izgubili ritam; nadam se obnovi sa "Čičkom"...) Velika pusa! :-)

    avatar

    23.11.2008. (17:24)    -   -   -   -  

  • levant

    ma je u pravu si. ispričala sam se a ispričavam se opet. nemam prava biti tako zločesta. no ja na tebe projiciram ovo što imam tu dnevno. licemjerje i hipokriziju. pa budući da ne mogu njima to reć onda se iskalim na nekom drugom. koga ne poznajem. nije lijepo od mene znam . isprika .

    avatar

    24.11.2008. (08:55)    -   -   -   -  

  • ericca_35

    Ma ja non stop lutam okolo..ali ne stignem pisati..najnovij uradak imaš na mom blogu pa zaviri i provjeri kako nam je bilo predivno :)) Baš bi mogli negdje zajendo lutati, zar ne? Moram ja Čičkovce nagovoriti..do duše ja njih redovno viđam, a kako mi se čini da će doći na Omanovac na Fokinu stazu u 12 mj...A da se povezete vas dvoje s njima pa da malo uživamo, ha? Pusa

    avatar

    24.11.2008. (21:35)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ Levantić - sve ok; znam ja da si Ti jedna temperamentna mladica... al znaš ono; kliska je blogoriječ bez mimike lica, bez kave oko na oko ... ;-)
    @ Ericca 35 -opa, maltene sam Te ja sad natjerao na penjanje s-n-i-ježno... :-) Ne dospijevam čitati često (ispada da brže pišem nego što čitam, hahaha), ali ĆU. Te. Pročitati. Vidjeh i naslovčić; mi nismo mogli na žalost; morali ići u Mostar poslom šefičkinim...
    Nadam se skorom obpentravanju skupnom . :-) :-)

    avatar

    25.11.2008. (14:01)    -   -   -   -  

  • admin

    Posjeti i ti ekipu na novom forumu www.tipkalica.com!!! Čekamo te, pozz.

    avatar

    28.11.2008. (15:00)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Ovo mi je stvarno drag post . Vukovar , koga spominjemo samo na godišnjicu pada je ogledalo
    nečije savjesti ...
    Spomenuo si i moj Brod.
    Pozdrav

    avatar

    29.11.2008. (04:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...