Komentari

anarhijaweekly.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • SadisticoShy

    Teško je Wendersa objasniti ljudima koji nisu pravi filmski zaljubljenici.
    U tim devedesetima HRT je dao nekakav filmski maraton Jarmushevih i Wendersovih filmova i to je bio , milim tada naj inteligentniji pothvat tog desetljeća.

    Danas uz flate rate pokusavam ponovo sakupiti sve te filmove i proivjeti ih ponovo.
    Naravno Nebo nad Berilinom i Until the End of the World su i dalje moju favoriti.

    avatar

    20.11.2008. (18:14)    -   -   -   -  

  • anarhija weekly

    da, flat je i meni omogućio prizivanje svih mogućih audio i video doživljaja osobne povijesti- kada se sjetim koja je to nekada bila komplikacija i trošak (često i potpuno nemoguća misija). Uglavnom, danas je jedina kočnica do dobrog filma - neznanje.

    avatar

    20.11.2008. (21:23)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    gledala sam isto tako to u jos prastaroj kinoteci dok je postojala. a nedavno sam obnovila gradivo wernerom herzogom. uf...

    avatar

    21.11.2008. (08:43)    -   -   -   -  

  • anarhija weekly

    xiola; herzoga sam bas nedavno gledao u (segmentu) Ten minutes Older (http://www.imdb.com/title/tt0304808/)...eh, jos da je sve to pogledati u kakvom kinu(teci) s dobrim drustvom, al necemo pretjerivati.

    avatar

    21.11.2008. (11:37)    -   -   -   -  

  • psihoptice

    da, tada mi se činilo da je još sto godina preda mnom

    avatar

    21.11.2008. (12:22)    -   -   -   -  

  • anarhija weekly

    e, psihoptice, tada sam konzumirao takvih mirodija da nisam razmisljao niti o kakvih stotinu godina ispred sebe. kada se sjetim nekih "tuluma" dobro da sam još ziv...eto, tebi barem mogu fizicki dostaviti film ako zelis...

    avatar

    21.11.2008. (12:37)    -   -   -   -  

  • vienna

    strah me i pomisliti da sam mogla ostati zakinuta za film "der himmel über berlin", nikad ga i n epogledati, uf! Obozavam taj film ( i sto znam njemacki pa ga mogu gledati u orginalu.:), svi filmovi na jednu stranu on na drugu ( iako i film "pasija ljubav" mi je jako drag:)). pusa!

    avatar

    21.11.2008. (19:18)    -   -   -   -  

  • anarhija weekly

    da, onaj pocetak s Handke-om ("kad je dijete bilo dijete...") me podsjeca na Bergmana - filozofske spike + crno bijela slika.

    avatar

    22.11.2008. (21:24)    -   -   -   -  

  • kemya

    iako je i meni draži taj stari, warholovski neomeđeni wenders, njegov noviji opus , ma koliko osporavan od kritike, ipak mi je mnogo intrigantniji i zanimljiviji za odgonetanje nejgovih umjetničkih poriva. ne treba zaboraviti da je zapravo "američki prijatelj" bio njegova prva uspješnica, dok je "paris,texas" proračunato ciljao na sentiment široke publike, ali i manifestno objasnio njegovu fascinaciju amerikom te stalno preispitivanje trajnog prijepora između prirodne neposrednosti i tehnološke uvjetovanosti, što je kasnije postalo njegovom još snažnijom preokupacijom u "do kraja svijeta" i "kraju nasilja". ovaj potonji, iako se na stilskoj razini doima kao razvodnjeni lynch, možda će jednoga dana biti vrednovan kao njegovo kapitalno djelo. ne treba zaboraviti da je ww odrastao u denacificiranoj, amerikaniziranoj i berlinskim zidom razdvojenoj njemačkoj 60-ih, gdje je čitava tamošnja supkultura bila snažno uvjetovana američkom (vojnom) prisutnošću. otud, valjda, ta fascinacija raskidom s vlastitim labavim kulturnim korijenima i žudnja za dalekim prostranstvima divlje i nesputane slobode što je očito bila njemačka (i ne samo njemačka) fantazma američkog sna u 60-ima. otud taj road-movie ambijent, peter falk as himself, dennis hopper kao "čistač" prije tarantinovog "čistača" ... da na koncu citiram opservaciju jednog mog drugara o dotičnome: "Wenders je tipičan njemački kulturpesimist: on mrzi tehnologiju, a voli "autentične" i "prirodne" vrijednosti (ne elektronika, ne disco ili dance music, već rock i low-fi "tragičari" kao Patti Smith, Waits ili Cave). Ideologijski su takvi, ako se bave politikom, danas u stranci Zelenih (pacifisti, feministi, ekologijski i multuikulturalni ljevičari). To je jedna "tragična", a ne "ofenzivna" politička pozicija. Eskapistička, romantička. To je Handke: romantiziranje "divljih" Srba, jer da se oni odupiru tehnologiziranom i propalom Zapadu. Manifestni oblici u Wenders su vidljivi u "antitehnologijskim", "romantiziranim" slikama egzotičnih "Drugih": Portugalu ("Lisbon Story"), boemskim identitetima u LA-u (The Million Dollar Hotel), Kubi kao oličenju "prirodnosti" (Buena vista Social Club) itd." eto, rijetko se javljam, ali kad se javim onda presolim pamet.

    avatar

    27.11.2008. (23:31)    -   -   -   -  

  • anarhija weekly

    e jebemu kemyja, sad ću sve morat pogledat ispočetka - a baš sam danas mislio otići ranije spavat...

    avatar

    28.11.2008. (22:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...