Komentari

panonija.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Agresoru, kad i ako se jednom bude pokajao, neka mu bude oprošteno, ali onima koji su izdali Vukovar, a njih ne moramo tražit među Srbima nego među Hrvatima po zagrebačkim brežuljcima, nema oprosta jer nije ni Isus oprostio Judinu izdaju.
    Zapamtimo Vukovar!

    avatar

    18.11.2008. (01:57)    -   -   -   -  

  • Pravaš

    Nadam se i ja da se neće ponoviti, ali također mislim kao i CBK da oprosta nema izdajicama Vukovara! Ne pristajem na izjave nekih, koji su rekli da je predaja Vukovara bila cijena za priznanje Hrvatske! Ako i je bilo tako ta cijena je bila prevelika!
    I reći ću Vam samo još jednu stvar, Zapamtite Vukovar!

    Bog i Hrvati!

    avatar

    18.11.2008. (02:03)    -   -   -   -  

  • Bernardov riff

    Zanimljivo, Gdje li je samo u današnjim medijskim raspravama o domovinskom ratu nestao drug Sloba? I iz koje je partije on ono bio?

    avatar

    18.11.2008. (08:49)    -   -   -   -  

  • ...Rorschach...

    ja mislim da iz grada vukovara treba iseliti sve ljude, pa da ga se hodocasti svake godine...

    avatar

    18.11.2008. (11:18)    -   -   -   -  

  • odmak

    Tužno. Prošlo i gotovo i uglavnom nikome ništa. Još smo i dosadni i naporni kad se sjećamo.

    avatar

    18.11.2008. (11:27)    -   -   -   -  

  • Hrvatska u srcu :)

    da se ne zaboravi..
    Vukovar-grad heroj(a)
    1991-2008

    avatar

    18.11.2008. (12:39)    -   -   -   -  

  • Ljiljana

    Ne treba iseliti Vukowar, treba ga naseliti, dati mu injekciju financijskog oporavka.
    I poštivati žrtvu koju su njezini građani, a i ostali hrabi vitezovi za taj grad dali.
    Svima koji su izdali svoj grad - ta svi ćemo jednom odgovarati za svoja djela,
    odnosno nedjela.

    Agresor - što smo drugo i mogli od tih ljudoždera očekivati?!

    Hrabro samo naprijed!

    avatar

    18.11.2008. (13:43)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    kad sam prošlu jesen prvi put posjetila Vukovar (i Ovčaru), strašno sam se naljutila ali i rastužila, gledala sam jedan tako divan grad sa vidljivim ranama a godine su već prošle, i onda sam se sjetila onih pustih obećanja o obnovi Vukovara, o tome kako će ga cijela Hrvatska graditi, a od pustih obećanja... pustoš. izdali su Vukovar već dva puta (ljude, jer oni su to što čini taj grad) - prvi put kad ga je Tuđman prodao, drugi put kad mu je obećan novi početak.
    umjesto što ga se politička vrhuška sjeti jednom godišnje kad im se dođe snimat, pa dođu, upale sviću i odu - pravi čin odavanja počasti herojima Vukovara bilo bi gospodarsko oživljavanje njihova grada. njima u spomen.

    avatar

    18.11.2008. (18:34)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Iskrena sućut svima koji su izgubili svoje bližnje u srpskom klanju Vukovara. Teško mi je danas, napisao sam nešto na svom blogu, a i dalje mi se gadi spoznaja da oko mene hodaju vukovarske ubojice. Pravde definitivno nema na ovome svijetu. Ili se, ipak, varam?

    avatar

    18.11.2008. (18:54)    -   -   -   -  

  • hsp1861

    zapamtite vukovar! zapamtite škabrnju!

    avatar

    18.11.2008. (23:10)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    @CRNI BLOG KOMUNIZMA
    Mora se prastat. Ne smije se od Vukovara napravit ista stvar kao sto je bivsa drzava napravila s Jasenovcem.
    @Pravaš
    Te neke ce suditi ipak povijest.
    @Bernardov riff
    Ma Sloba, dusa od coveka, mezimac belosvetske diplomatije i covek koji je uvek umeo da kaze pravu rec i zagreje srca zapadnjaka.
    A to sto je bio komunist i jugoslavencina, to samo dodaje, njegovoj buducoj romanticnoj legendi.
    @...Rorschach...
    Kao sto sam rekao, naglasak je na rijeci Vukovar, da se ne bi mislilo o Vukovarcima.
    @odmak
    Nekad se mora biti dosadan.
    @Hrvatska u srcu :)
    A valjda nece.
    @Ljiljana
    ...Rorschach... moze najbolje posvjedociti kako se mila drzava brine za grad.
    @MODESTI BLEJZ
    Dodju dvaput. Na pad grada i za promociju casnika ...
    @Taurunum
    Sto se tice pravde, to tek moramo vidjeti.
    @hsp186
    Trudim se.

    avatar

    19.11.2008. (01:15)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    Meni puno toga nije tu jasno. kakva je bila uloga toga mercepa u svemu tome. Cul sam HR odlicnike, zbire, suce, politicare koji su onako s tiha govorili krajem 80-tih da vec nije normalno da tak dugo od 45 nije bilo rata i da bi trebalo nesto da se zbude. Od tih je siguran sam bio jako aktivan FT hr general (isimus). Citao sam jednu biografiju gdje je autor naveo da je taj Titov general bio strah i trepet za ostale generale JNA jer je radio u kadrovskoj sluzbi i bio ujedno glavni kao predsednik Partizana, sportskog kluba.

    avatar

    19.11.2008. (02:43)    -   -   -   -  

  • meroveus

    slažem se kako ne bi smjelo biti mjesta mržnji, jer ona žanje oluje i ne bira žrtve. ali, ne smije se zaboraviti, ne smije se prešućivati, ne može se praštati. zašto? stoga, jer je tamo nevina krv prolivena, jer je na tom mjestu ubijena budućnost mnogih, jer su djeca ostala bez roditelja, majke bez djece, stoga jer je ta monstruoznost bila u središtu civilizacijski produhovljene Europe, stoga što su branitelji, ostavljeni od svih, branili svoje pragove, stoga što su mnogi ostavljajući svoje pragove branili pragove Vukova, stoga što su svi usprkos matematici usuda ostali i branili grad. Nema mjesta praštanju i nema mjesta zaboravu. I ne - samo moliti se - zahtijevati i činiti od budućnosti sve kako se na nekom drugom mjestu i u nekom drugom vremenu ove Lijepe Naše slično ljudsko zvjerstvo ponovo ne dogodi.

    avatar

    19.11.2008. (09:21)    -   -   -   -  

  • kanuny

    Perice, sve je prolazno samo je interes vječan, mani ustaše i partizane, Tita i Staljina. Tko se u ovom ratu obagatio, pitanje je sad? Tko se non stop proziva da je švercao gorivo i tko je to mogao za vrijeme rata, dok je sve okolo gorilo? Tko šverca duhanom dok se zaklinjemo da nema organiziranog kriminala? Tko raspolaže našim dionicama i imovinom? Tko dobiva poticaje od države? Tko dobija koncesije od države? Tko ima Htvatsku? Perice kad te parizane i ustaše detektiramo imamo pravo na budućnost.
    Pozdrav

    avatar

    19.11.2008. (09:42)    -   -   -   -  

  • Divan -skitnje

    Je li, bre, Pera tko je to napao Vukovar i Hrvatsku? I mi Srbi smo najviše stradali u tom ratu i da im nanu majčinu baš bih voleo znati tko pobi toliko naših. A samo su išli u Hrvatsku i te blesave Hrvate želeli osoliti i zadržati u Jugoslaviji. Eto, i sada nas tužili, a mi smo imali najlepše namere da vam pomognemo. E, sad ćete videti svoga boga kad vas mi tužimo što ste poterali dvesta iljada naših miroljubivih Srba koji su se samo igrali s balvanima, noževima, avionima. A malo su, za promenu, i ubijali. Vi Hrvati baš ste čudan narod. Pera, pozdravljam te ja Vuk Jeremić.

    avatar

    19.11.2008. (10:09)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    @ignorantia
    Mercep ti je bio sefujuci u Vukovaru, sve dok ga nisu povukli, jer je bio preratoboran.
    Onda su ga dovukli u Zagreb, pa je krenuo radit ratne zlocine.
    A Franjo bio kadrovska/KOS.
    @bezšavova
    Uvijek ima mjesta prastanju. Da srca ne otvrdnu.
    @kanuny
    Tko je spominjao ustase, osim kao proziran razlog ... ?
    @Divan skitnje
    Sve si rekao, Vuce :)

    avatar

    20.11.2008. (13:36)    -   -   -   -  

  • duhovnamisao

    predivan post

    avatar

    20.11.2008. (15:06)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Žao mi je. Paradigma praštanja nastala i živuća od 3. stoljeća, na žalost, izvitoperena je i u nju je utisnut neprimjeren sadržaj bespomoćnosti, a preko njega ubačeno je maskirano tuđe htijenje za nadmoći. Pravo i istinsko praštanje jest u susretu očiju žrtve i zvijeri, kada zvijer treba shvatiti da i ona može biti žrtva. To bi bila idealna podloga za nečinjenje zvjerstva. Tako bi se u ljudima potvrdnim vrednovao prešućivani aksiom - da se nikada nekome drugome ne čini ono što sami ne bismo željeli da nama bude učinjeno. Na žalost, u ovim zvjerskim vremenima svjedoci smo žrtvama, njihovom obezvrjeđivanju i potiskivanju u zaborav, sve u korist ideje kozmetičkog trajanja. Žao mi je - oprosta nema, srce mi neće otvrdnuti u neimanju takvog oprosta. Ako je neprikosnoveno pravo živjeti - kakvu kaznu zaslužuje onaj tko to pravo pogazi? I je li kazna dovoljno moćan instrument koji će onemogućiti ponavljanje zločina? Misliš li kako će opraštanje nuditi novim početkom dovoljno jamstva kako zločin neće biti ponovljen? Povijest življenja kazuje kako se isti zločini opetovano pojavljuju, žmirili mi ili iznenađenim pogledom bespomoćno šutimo (i pretpostavljeno opraštamo).

    avatar

    21.11.2008. (09:25)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    Kad zvijer shvati da moze biti zrtva e to je tocka usijanja i bitna stvar. Zato treba biti pametan ako se hoce dobro sebi i svojoj zajednici.
    Nego Pero zna ja vodim postupak sudski radi povrat na posao. Rjesenje sudsko vec ne mogu dobiti dosta dugo na Zagrebackom sudu za gradjane, i evo sto se desilo mojoj sutkinji SSS koja bi trebala rjesiti moj predmet a to ocito ne zeli, jer nekom drugom izgleda 'pomaze': ZAGREB - Zbog povrede sudacke duznosti i casti ukor je izrecen sutkinji
    > Opcinskog suda u Malom Losinju Mariji Erdec, Silviji Suncani Stubicar sa
    > zagrebackog Opcinskog gradanskog suda i sutkinji rijeckog Trgovackog suda
    > Zeljki Strk Vozila.
    I ja cekam pravdu na tom sudu, mislim!

    avatar

    22.11.2008. (20:51)    -   -   -   -  

  • ....ich...

    najboljei blog dosada...strašno je swe to što se dogodilo wukowaru...uwijek ću wukowar imati u duši...nikad neću zaborawiti oe swe strašne trenutke....ZAPAMTIMO VUKOVAR!!!!

    avatar

    24.11.2008. (20:54)    -   -   -   -  

  • Srb

    A što se pene svi Hrvati kad je reč o Vukovaru pa to je neviđeno. Puna usta nacionalizma i patriotizma. Plaču i viču na sav glas kad treba vence kačiti na spomenike. Očigledno je Vukovar - Grad mrtvih heroja. Mi koji smo ostali i koji smo živi, ko nas jebe, neka nemamo plina, neka cene svega skaču. Jebote, žao mi kupiti čokoladu jer neću sutra imati za hleb! ... A Hrvati i dalje ispijaju pića sa Srbima, pozdravljaju se na ulici, a tuku se kad se napiju. Tako je bilo posle 2000. i tako će i ostati. Manje soli na rane

    avatar

    28.11.2008. (11:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...