Komentari

whiskybar.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Claire_de_Lune

    To je navedeno iz razloga, kako kaže jedan od sudionika dokumentarca (već spomenuti Will Self – heh Vlastita Volja, hehe), što je Nietzsche svim svojim suvremenicima svojom filozofijom zapravo pokazao srednji prst. Promijenio je cijeli pogled na svijet, ali ne na suptilan i školski način poput Kanta, več oštrim riječima u njegovim djelima. Pa se i sa svojim "S one strane dobra i zla" među prvima zapitao o istini te dualnosti i o autoritetima koji nameću tu dualnost.

    Nietzsche je zakon.. To danas shvaćam bolje nego ikad..
    Jesi li ikada izgubio prijatelja zato što si otvoreno progovorio o njegovim "svetinjama"..? Zato što si se usudio, bolno iskreno, iznijeti svoje mišljenje o onome što on smatra neupitnom istinom naivno vjerujući kako među prijateljima ne smije biti laži i licemjerstva.. To mi se danas dogodilo.. Indirektno mi je poručeno "apage, Satanas, apage".. A Nietzsche je to učinio svojim suvremenicima.. I suočio se s gnjevom koji je bolje ne zamišljati.. Ma Nietzsche je zakon.. I danas ga uistinu volim.. A sad se vraćam svojoj šutnji.. Pozz.

    avatar

    19.11.2008. (22:25)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    Da zna se dogoditi. To je situacija percepcije jastva, mi sebe percipiramo na različiti način nego druge osobe, pa čak i bliski prijatelj. Neki prijatelji nas mogu zavoljeti zbog neke osobine koju trenutno posjedujemo ili možda misle da je posjedujemo. Kada učinimo ili kažemo nešto što je suprotno od njihovih očekivanja, a nama sasvim prirodno, može doči do pucanja.
    I to je sada pitanje, kada smo s nekim prijatelji ? Volimo li tu osobu zbog nekih njenih svojstava koji nama pašu ili mislimo da ima ta svojstva ili je volimo kao, neznam kako bih se što preciznije izrazio, cijelu osobu, bez obzira na svojstva, više na neki filing tipa "znam da je to ispravno", naprosto osjećamo ugodu u društvu te osobe?

    Čini mi se da je većina prijateljstava samo rezultat ljudske potrebe za druženjem, te se kako se ta potreba ne bi izgubila, ljudi često suzdržavaju u društvu biti potpuno iskreni. Stoga se zna dogoditi da kada u nekoga steknemo potpuno povjerenje i otvorimo se, da ta osoba bude razočarana.
    Tako da tu je nekakva parafraza Nietzschea da onaj koji kreće putem nadčovjeka treba se pripremiti na usamljenost, eheh.

    avatar

    20.11.2008. (17:47)    -   -   -   -  

  • Claire_de_Lune

    .. onaj koji kreće putem nadčovjeka treba se pripremiti na usamljenost ..

    http://de.youtube.com/watch?v=xu8_8TJC9E8

    avatar

    23.11.2008. (00:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...