Komentari

nelinagustirna.blog.hr

Dodaj komentar (39)

Marketing


  • Koraljka

    Prva stanica u večernjem nadzoru blogova i odma brojevi i tica mudrica :)))

    11 me prati, ali ne ovako, ne sa zbrajanjem brojeva iz datuma rođenja.

    avatar

    14.11.2008. (19:22)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Koo - A tica mudrica je još iz tvojih krajeva. :-))))

    avatar

    14.11.2008. (19:30)    -   -   -   -  

  • a ča se tu more

    ček da zbrojin datum i godinicu rođenja svoga ispalo 9 ...ako san ča falila bate u sekund san ka nešto pribrojala u glavi sa me sve straj da karakteristike broja devet odgovaraju mojoj malenkosti ........
    broj 9
    a ča reč o vama ...vi ste u kurcu o rođenja :))

    fala na naputku bilježin se s štovanjen

    ako ča nađeš pametnoga da su napisali o mojoj brojci javi da bar mirne duše zaspen ...
    unaprid se zafaljujen nelić karamelić

    avatar

    14.11.2008. (19:40)    -   -   -   -  

  • Smijeh je tražila...

    Pročitala sam pažljivo, pa usporedila sa onim koliko te do sad poznajem.
    I smatram da su te prilično dobro "ubrali"
    :)
    p.s. meni ispada broj 8, iden surfat da vidin šta lipoga kažu...:)

    avatar

    14.11.2008. (20:33)    -   -   -   -  

  • a ča se tu more

    nije da se falin ..al pogođeno u centu..bate pripala san se uuuufff

    TAJNO ZNAČENJE BROJA 9
    Vi ste osoba čvrstog karaktera, snažne volje i iznad svega cijenite poštenje. U kontaktu sa drugim ljudima ste iskreni i otvoreni, mrzite ogovaranje i licemjerje, a svaka vrsta lukavstva vam je strana i odbojna. Ogorčeni ste protivnik svakoj prevari i njen ste najstroži sudac.
    U druženju s drugima u prvi plan ističete svoje poštenje i od njih zahtijevate to isto. Veliki ste poznavaoc ljudske psihe te vas je teško prevariti. Po prirodi ste sentimentalna osoba i često vam se dogodi da vas iskorištavaju, međutim takvim ljudima to uspijeva samo jedanput i kasnije kada im zatreba prava pomoć, od vas je neće dobiti. Darežljivi ste i svaku bijedu bi htjeli svladati vlastitim snagama ili bar ublažiti. Ogorčeni ste protivnik lijenosti i nerada jer sve ono što posjedujete je stvoreno vašom ogromnom upornošću i marljivim radom.
    U svakom poslu koga se prihvatite postižete veliki uspjeh i to možete zahvaliti vašoj velikoj inteligenciji i mašti. Vi ste veoma strastveni i temperamentni, i za vas postoje samo velike ljubavi. Razočarenja vam teško padaju i u stanju ste da vam donekle poremete život.

    avatar

    14.11.2008. (21:05)    -   -   -   -  

  • Duliba

    Evo i mene,
    jedanajstica i dvajsdvojka imaju isto
    značenje i najlošiji su brojevi u numerologiji.
    Mogu bit vrlo opasni ,izazivat nevolje,
    ali mogu bit i jaki u pozitivnom smislu.
    Znači ako je osoba kojoj se podmeću i koju prate
    dovoljno snažna da vlada situacijom , mogu bit od
    pomoći. Inače biži od jedanajstice,......
    Tako san ja nekako skužila njihovo tumačenje......

    Pozdrav Nelice !

    avatar

    14.11.2008. (21:47)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Meni je na taj tvoj način ispao broj 5. Nikada nisam čula za ovakvo izračunavanje svog broja.
    Ma prava sam odlikašica! :))))))))

    avatar

    14.11.2008. (22:30)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Meni ispala šestica.... gren tražit šta znači! :-))))

    avatar

    14.11.2008. (22:46)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Zore - Ala, zakasnila sam! Ti si se već snašla i vidim pronašla iscrpno objašnjenje svog broja. Sad mi je bezveze da ti prepisujem ovo šta ovde piše. Zapravo govori isto, ali malo sveobuhvatnije. Evo ti samo zadnji odlomčić: "Vaše su mogućnosti beskrajne. Bilo bi mudro da se usmjerite na potrebe svog neposrednog okruženja, a onda postupno širite krugove sve dok čitavo čovječanstvo ne obuhvatite svojim pozitivnim energijama."
    A znaš i da je moj Mornar devetka ,a u jedno je i Blizanac. haha - vidi ti sad koincidencije!

    Marčelina - E, i meni se čini da su me ubrali. :-)))))), ali moran još iskontemplirat onu kontrolu. A tebi je osmica, isto ka i mojoj Lili - asti koliko ovde piše za 8. Ma ček,ček?? Nije ti 8, nego 6 - pribroji opet pa ćeš vidit da si falila. Osmica nikako ne paše ni tebi, ni Lili. Ali 6 - to je već druga pisma. Vidit ćeš. :-)))) Prepisala san dole ka odgovor @čiovki.

    Duliba - A vidiš, po ovome šta ovdi u ovom magazinu piše, ispada da i nije tako zeznuta ta 11-estica. Evo i za broj 22 piše da je usmjeren prema uzvišenom cilju, u smislu pomaganja drugima. Ne vidin ništa loše u tome. Doduše, numerologija je vrlo obuhvatna i postoji v iše tih tumačenja. Ovo mi je sad momentalno uletilo, ali tribalo bi to možda i podrobnije proučavat. Zato san i rekla da još triban proučit dobro onaj dio o kontroli, jer upravo ta potreba za kontrolom može bit vrlo negativna pojava.
    Obratit ću pažnju na tvoje upozorenje, ali ne mogui pobić od nje kad mi je upisana u datumu rođenja, a to nikako ne mogu prominit. :-))

    Dona - Svašta naučimo u životu. Prepisat ću ti tumačenje broja 5 kako ovde piše:
    Smjer vašeg života ukazuje na iznenađenja, promjene i nova iskustva. Želite istražiti, znati i iskušati što je moguće više. Vaši vas nagoni vuku prema posebnim i zanimljivim područjima. Nećete se odmoriti sve dok duboko ne zakopate u bit stvari - istražujući, uspoređujući i proučavajući njihove tajne. Za vas je važno učiti i razvijati se i to često radite i na štetu drugih važnih pothvata. Kao što je mudri kralj Salamon rekao: "Život i smrt u rukama su jezika,". Budite oprezni s nijansama i suptilnošću, naglasite ono što mora biti izraženo i umanjite što je rušilačko. Ako izaberete iskoristiti beskrajne mogućnosti koje su vam na raspolaganju, najprije promislite i pažljivo planirajte, kako ne biste djelovali nagonski. U vašem slučaju sloboda djelovanja, paralelna je slobodi mišljenja. Naučite kontrolirati svoja htijenja i želje, nastojeći da vas ne pometu osjećaji i trenutačni nagoni. Odnosi sa suprotnim spolom važni su i pomoći će vam da upoznate sami sebe. Suočavanje s novim situacijama i ljudima suprotnog spola uzdiže osjećaje kojim ponekad nisu bili izraženi i stvara prilike za iskušavanje novih i zanimljivih iskustava. Ne odbijajte te prilike, čak i kad vam se na početku učine previše riskantnima."

    Čiovka - Znan da ćeš naći neko objašnjenje, ali kad san već prepisala Doni, onda ću i tebi, a broj 6 važi i za Marčelinu.
    " Ovaj broj ukazuje na odgovornost. Kod vas je na prvom mjestu pomaganje drugima. Naučite kontrolirati situaciju. Svaka akcija koju poduzmete tokom života, treba biti učinjena u duhu ljubavi i sa željom za davanjem. Vaša sposobnost suosjećanja i poistovjećivanja s drugima je blagotvorna i služi vašim ciljevima. To daje beskrajne mogućnosti preuzimanja zadataka i njihovog izvršavanja. Vaša sposobnost suočavanja s budućnošću bez straha, daje obnovljenu snagu. Zahvaljujući svom odličnom jeziku i verbalnom umijeću, dobar ste pregovarač i veliki govornik. Želja da pomažete i budete dobar slušatelj onih u nevolji, rezultat je vaše sposobnosti voljenja. otivirani ste ambicijom i željom za postignućima. Nikad se ne odmarate prije nego je zadaća obavljena potpuno, do posljednjeg detalja. Posjedujete široku viziju i sposobni ste za suradnju s onima koji vas okružuju. Vaš je uspjeh rezultat vaše iskrene želje da surađujete i pomažete."
    Jel se bar nešto slaže s onim šta si ti pronašla? :-))

    avatar

    14.11.2008. (23:43)    -   -   -   -  

  • prirodno ćelav

    hm, interesantno. ali aj ti meni reci jel ima kakvo značenje za međusobne ovisnosti brojeva.
    recimo npr. broj 6 i broj 9. po mojem opažanju vrlo je bitno u kakvoj korelaciji stoje jedan naspram drugog jer nije isto da li je to 69 ili 96. 69 se ljubi dok se 96 razdvaja.
    ako govorimo o ženi i muškarcu koji su 6 ili 9 onda ispada da žena 6 mora biti starija od muškarca 9 jer onda čine pravilnu korelaciju, ili obratno da je muškarac 6 a žena 9, ako je obratno onda se razilaze.
    dakle naravnoučeje je osim matematike valja se znat i orjentirati.
    a još nešto. nigdje nema 0, dakle nula nije broj, iako nam ga stalno podmeču.
    ah ti indijci, ispizdili svijet sa ništicom pa sad nemaju ništa za jesti.

    avatar

    15.11.2008. (00:19)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Ćelavi - E, sad si ti naša kukolj u žitu. . U ovim tumačenjima nema nule. Kad dobiješ 10, onda je to 1 - ne možeš dobiti zbroj koji bi bio nula.
    Postoji li tumačenje za odnos među brojevima? Valjda postoji, ali to je već viša matematika, a do te lekcije još nisam došla. Ali zanimljivo je to što kažeš za 6 i 9. Zanimljivo. :-)))

    avatar

    15.11.2008. (00:28)    -   -   -   -  

  • primakka

    evo malo razrade teme.
    naime, uz datum rođenja, određuju se i brojevi vezani uz naša imena. svako slovo ima svoj broj:
    A, I, J, = 1
    B, K, R =2
    C, G, L, S, Ć, Č, Š, LJ =3
    D, M, T, Đ, DŽ =4
    E, H, N, NJ, X =5
    U, V =6
    O, Z, Ž =7
    F, P = 8
    znači, promjenom prezimena zaista nekad postajemo druge osobe. na mom primjeru, prije udaje moj broj je bio 7:
    7 – ovaj broj se često veže uz muze i njihova umjetnička nadahnuća. osobe ovog broja umjetničke su duše. hoće li se baviti slikarstvom, glazbom ili nečim sličnim nije važno, bitno da su u umjetnosti. definitivno se među njima kriju najveći umjetnici. pored smisla za lijepo, ove osobe su često i fizički vrlo dobrog izgleda.
    udajom sam, izgleda, izgubila neke karakteristike, jer je moj broj postao 1:
    1 – osoba koja ima ovaj broj je jaka, ponekad čak i egoist, uvijek polazi od sebe. ima visoku inteligenciju, predodređena je na sreću. živahna je, ali ponekad zbog osjećaja djeluje rastrojeno.
    zaključak se sam nameće:
    mogla sam postati umjetnik, dobro sam izgledala (mada smo svi ranije dobro izgledali ;-)), udajom sam postala rastrojena, jaka i zbog opstanka mudar egoist. a to je već sve bilo predodređeno :-))
    broj po rođenju mi je 4.

    avatar

    15.11.2008. (07:25)    -   -   -   -  

  • Prekobrojna

    I ja našla ovo što napisa @primakka! I isto mi 7.
    Ajd sad ti, humanitarko moja, napiši šta znači 8 po datumu rođenja.Ili bar link gdje to mogu naći ako ti se ne da prepisivati.
    Provedi se dobro na Kozjaku! :-)))

    avatar

    15.11.2008. (07:54)    -   -   -   -  

  • Katja

    Evo ja našla svoj :)))

    7 – SEDAM
    Vi ste izrazito misaona osoba. Ali ste i praktičar. Za vas bi se reklo da posjedujete praktičnu inteligenciju. Pametni ste, ali znate svoju pamet iskoristiti za svoju dobrobit. Često znate iskoristiti one svoje moždane potencijale o kojima drugi mogu samo maštati. Nerijetko su osobe rođene pod ovim brojem proroci, mistici, filozofi…

    avatar

    15.11.2008. (07:57)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Priša mi je... tražin po kući, kako je ono @marčelina rekla.... poljoprivredno-sportsko-elegantnu kombinaciju. Večeras ću ovo malo bolje proučit! :-)))))))))))

    avatar

    15.11.2008. (08:12)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    i ja i pjesnik smo DEVETKE..........htjela sam ti ostaviti priču o tom broju, a onda vidjeh da je ča se tu može već ostavila tekst............zgodno se igrati brojevima i vjerovati u ono što piše o njegovom značenju............hvala ti na toplom komentaru........ugodan dan ti želim.........:-))))

    avatar

    15.11.2008. (11:07)    -   -   -   -  

  • slatko grko

    Uh, dala si mi posla, sad idem zbrajat i tražit moj broj :))

    avatar

    15.11.2008. (13:08)    -   -   -   -  

  • odmak

    Zamantala sam se od brojeva i tumaćenja. Toliko me strah što će se još dogoditi sa mnom da ne bih želila niti znati tko sam, što sam i što mi se piše.

    avatar

    15.11.2008. (16:51)    -   -   -   -  

  • dalmacija moja inspiracij

    ma nisan tija ništa zbrajat i odbijat...ko zna ča bi sve ispalo...dobro mi je i ovako...pozdrav...

    dalmacija moja inspiracija

    avatar

    15.11.2008. (18:21)    -   -   -   -  

  • angie

    Sad mi je žao što sam išla računat, ispalo mi 5 a tumačenje je lipo da ne može lipše, ali na žalost to nisam ja, a ono što piše primakka, ispalo mi prije i poslije udaje 9 - a što to znači?, da sam ostala ista ka i prije?
    Ma nikad nisam virovala u horoskope, zvijezde.....i ostala čuda, ja sam ti ona koja čvrsto stoji s dvi noge na zemlji:)))))))

    avatar

    15.11.2008. (19:02)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Hm, kad zbrojim sve znamenke datuma rođenja, dobijem 34, a ako još i to zbrojim onda je to 7. Zanimljivo je da je taj broj uvijek bio nekako "moj", nemam pojma zašto, neovisno o ovom zbrajanju. Jednostavno - kad je riječ o brojevima, volim sedmicu. :-) A što se tiče nekih tumačenja o utjecaju brojeva na sve i svašta, nisam to nikad tako promatrala, sve je ionako relativno... ;-))

    avatar

    15.11.2008. (22:15)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    dobro ti jutro žele dvije devetke.............uživaj u nedelji........:-))))

    avatar

    16.11.2008. (08:56)    -   -   -   -  

  • Duliba

    Zanimljivo se razvila ova rasprava o brojkama... :))

    avatar

    16.11.2008. (14:09)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Dala se ti u nauku. Ja sam naišo na nekoliko verzija, rasporeda brojeva po slovima. Kako znati koji je ispravan? Ako ne naplaćuješ, inat ćeš posla. Pozdrav ti ostavljam. p

    avatar

    16.11.2008. (14:57)    -   -   -   -  

  • Sanja ...

    Ja sam čista dvica, 2 + 0 na kraju...
    Škrinjica se otvara u ponoć!

    avatar

    16.11.2008. (21:03)    -   -   -   -  

učitavam...