Komentari

exblento.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • KemoTerapija

    Izvrsna pjesma u kojoj na kraju dolazi Doc Holliday i sredi knjigom sve. Naime, dotični je bio stomatolog i vrlo je brzo izvlačio zubarska kliješta. Onda mu se neki dosjetljivi pisac u ruku stavio pištoljčinu i eto legende. Međutim, piščina ne bi bio piščina da tom tuberkuloznom (a pisci su u doba Doca uglavnom bili turbekulozni) zubar-revolverašu ne bi dao i dozu učenosti, ironije i humora. I tako bi se moglo reći da si zapravo ti Doc Holliday naših blogerskih krčmetina. I, u neku ruku, slijediš svijetle primjere hrvatskih književnih revolveraša, tamo od Ivana Česmičkoga (Iana Panonniusa) do sebe ili tebe. Jedan od tih koji su duhom pobjeđivali i književne Veli Jože, bijaše bio i Metkovčanin Ivan Slamnig. Evo primjera: BOGOČOVJEK// Bog uze ljudsko tijelo/ i u noći s oštrim i čupavim vjetrom/ stvori si kožuh, zatim/ šubaru i meke čizme./ Zatim zaželi krčmu uz cestu/ (koja se stvori) uđe u toplo i/ popije dobru kuhanu rakiju./ "Bože, vama pristaje najbolja soba",/ reče krčmar i odvede ga u/ meke gunjeve./
    "Još kad si stvorim", reče Bog, "dobru ženu,/ bit će bog bogova... Ne traži smisao ovome tekstu, kao ni ovome primjeru, jer je odavno poznato da sam ja prirodno glup i ne znam ništa objasniti. Zapravo, htio sam nešto reći, a to što sam htio reći - rekao sam, samo što toga nisam svjestan. Rekoh li da je pjesma O.K. O.K? Zar tamo nije Doc Holliday bio ranjen? Pogodio ga neki tip pokvarenim zubom.

    avatar

    16.11.2008. (15:52)    -   -   -   -  

  • ćiril

    dok i meni draži od vajata, kemač. ovakvoj pohvali za života, od tebe se nisam nadao. priznajem, al' mi drago.

    avatar

    19.11.2008. (08:21)    -   -   -   -  

  • edo

    Antuntunovski! Čestitam na povratku u virtualnu blogosferu gdje je sve onako kako nam obično ne izgleda da jest, baš kao i u okrutnoj nam i prelijepoj svakodnevici. Pozdravljam.

    avatar

    19.11.2008. (12:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...