Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • šlagerpevač

  Fotografija iznad teksta je jeziva i uznemirujuća, svak' tko ustvrdi suprutno je poremećena osoba.
  Nevjerovatno koliko je upahala s tekstom.

  avatar

  12.11.2008. (10:20)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Evo jedna pjesmica, s početka Vaseljene, na koju me podsjetila jedna obožavateljica, a koju ti nudim kao melem na uznemirenu dušu:

  Usamljen, nepomešan sa svetom,
  neprestano govori samo sa Bogom,
  gledajući biva gledan, voleći biva voljen;
  svetlo, neizgovorljivo sjajno je postao.
  Blagosloven, oseća se još skromnijim,
  iako je blizu, ostaje daleko.
  O, čuda, čudnog i neobjašnjivog.


  Jasno, reč je o Nemanji.

  avatar

  12.11.2008. (10:42)    -   -   -   -  

 • šlagerpevač

  Ah, od nedavna sam zaljubljen pa stoga i pjesnički raspoložen.
  Ne može čovjek vjerovati koliko poezije stane u jedan sms, ali dosta o tome, nego da se vratimo na ovaj germansko disciplinirani, kristalno čisti tekst iznad, u njem se vidim kako rokčući odskakućem za bosonogim djevojčicama i u potpunosti prekinem zvonku i veselu zvučnu pozadinu cijele te fašističke ljepote.

  avatar

  12.11.2008. (12:20)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Šlager, vidi što sam pronašao na Patoblogiji, kao svoj davnašnji prilog Manifestu:

  • Politički aspekti patobloškog djelovanja

  Ovaj Manifest izravno je konfrontiran onome što devetnaestostoljetna anakrona američka politička misao misli pod pojmom Manifest Destiny: to je samo fraza koja izražava uvjerenje da USA imaju misiju širiti svoju formu demokracije i slobode. Mi općenito osobe uvjerene u vlastitu misiju, kao i kompanije i korporacije, smatramo ili imbecilnima ili ludima; u oba slučaja blagotvorno je djelovati teroristički, čak i preventivno: u tome se jedino slažemo s aktualnom politikom Sjedinjenih Američkih Država.
  Sloboda ne ume da peva kao što su sužnji pevali o njoj - mi naprosto iz estetskih razloga ne možemo opravdati demokraciju! Samo je neslobodan narod poetičan narod!
  Naše delovanje ni u jednom jedinom trenutku, pa ni iz nehata, ne mari za opće dobro: jebe se nama za to! Nama je samo do toga da je nama dobro, a dobro nam je jedino pri pogledu na to kako je vama loše! Otuda je jasno da je osnovna svrha naše poetske delatnosti izazivanje Zavisti i Jala!
  Patoblozi žele vas ne žele učiti, nego mučiti!
  Nakon nas, poželet ćete da niste rođeni i proklinjat ćete dan kad ste nas sreli.
  Politika je za nas - hommage manieri - kaos iz državnog rezona. Metežnik, to smo mi.
  Mi smo izrijekom protiv načela supsidijarnosti: nema tako minornoga posla kojime se mi, kao vrhovna instanca, s vrha (dakle: svhra društvene sinergije) ne bi mogli pozabaviti! Jer, što god vi taknete, zajebete; to je nas uči iskustvo naših djedova!
  Politika je sasvim autonomna sfera, slobodna od bilo kakve tiranije morala: moraliziraju tetkice i pisci stvarnosne orjentacije: pičkice, ukratko.
  Naš se društveni angažman sastoji u angažmanu oko našeg društva: oko Patobloga. Za ostale nas boli kurac. Jer su pičkice.
  Mi propovjedamo kako živjeti u skladu sam sa sobom i s drugima: lake žene i teške droge tu nisu sasvim beskorisne. Tuđe patnje naš su mir: taj sklad nazivamo satisfakcija.

  02.01.2007. 22:54 Nemanja 03.01.2007. 09:32

  avatar

  12.11.2008. (20:29)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...