Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • šlagerpevač

    Fotografija iznad teksta je jeziva i uznemirujuća, svak' tko ustvrdi suprutno je poremećena osoba.
    Nevjerovatno koliko je upahala s tekstom.

    avatar

    12.11.2008. (10:20)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Evo jedna pjesmica, s početka Vaseljene, na koju me podsjetila jedna obožavateljica, a koju ti nudim kao melem na uznemirenu dušu:

    Usamljen, nepomešan sa svetom,
    neprestano govori samo sa Bogom,
    gledajući biva gledan, voleći biva voljen;
    svetlo, neizgovorljivo sjajno je postao.
    Blagosloven, oseća se još skromnijim,
    iako je blizu, ostaje daleko.
    O, čuda, čudnog i neobjašnjivog.


    Jasno, reč je o Nemanji.

    avatar

    12.11.2008. (10:42)    -   -   -   -  

  • šlagerpevač

    Ah, od nedavna sam zaljubljen pa stoga i pjesnički raspoložen.
    Ne može čovjek vjerovati koliko poezije stane u jedan sms, ali dosta o tome, nego da se vratimo na ovaj germansko disciplinirani, kristalno čisti tekst iznad, u njem se vidim kako rokčući odskakućem za bosonogim djevojčicama i u potpunosti prekinem zvonku i veselu zvučnu pozadinu cijele te fašističke ljepote.

    avatar

    12.11.2008. (12:20)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Šlager, vidi što sam pronašao na Patoblogiji, kao svoj davnašnji prilog Manifestu:

    • Politički aspekti patobloškog djelovanja

    Ovaj Manifest izravno je konfrontiran onome što devetnaestostoljetna anakrona američka politička misao misli pod pojmom Manifest Destiny: to je samo fraza koja izražava uvjerenje da USA imaju misiju širiti svoju formu demokracije i slobode. Mi općenito osobe uvjerene u vlastitu misiju, kao i kompanije i korporacije, smatramo ili imbecilnima ili ludima; u oba slučaja blagotvorno je djelovati teroristički, čak i preventivno: u tome se jedino slažemo s aktualnom politikom Sjedinjenih Američkih Država.
    Sloboda ne ume da peva kao što su sužnji pevali o njoj - mi naprosto iz estetskih razloga ne možemo opravdati demokraciju! Samo je neslobodan narod poetičan narod!
    Naše delovanje ni u jednom jedinom trenutku, pa ni iz nehata, ne mari za opće dobro: jebe se nama za to! Nama je samo do toga da je nama dobro, a dobro nam je jedino pri pogledu na to kako je vama loše! Otuda je jasno da je osnovna svrha naše poetske delatnosti izazivanje Zavisti i Jala!
    Patoblozi žele vas ne žele učiti, nego mučiti!
    Nakon nas, poželet ćete da niste rođeni i proklinjat ćete dan kad ste nas sreli.
    Politika je za nas - hommage manieri - kaos iz državnog rezona. Metežnik, to smo mi.
    Mi smo izrijekom protiv načela supsidijarnosti: nema tako minornoga posla kojime se mi, kao vrhovna instanca, s vrha (dakle: svhra društvene sinergije) ne bi mogli pozabaviti! Jer, što god vi taknete, zajebete; to je nas uči iskustvo naših djedova!
    Politika je sasvim autonomna sfera, slobodna od bilo kakve tiranije morala: moraliziraju tetkice i pisci stvarnosne orjentacije: pičkice, ukratko.
    Naš se društveni angažman sastoji u angažmanu oko našeg društva: oko Patobloga. Za ostale nas boli kurac. Jer su pičkice.
    Mi propovjedamo kako živjeti u skladu sam sa sobom i s drugima: lake žene i teške droge tu nisu sasvim beskorisne. Tuđe patnje naš su mir: taj sklad nazivamo satisfakcija.

    02.01.2007. 22:54 Nemanja 03.01.2007. 09:32

    avatar

    12.11.2008. (20:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...