Komentari

niniane.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • skitalica

    Odj....i ljude koji ti u zivotu nista ne znace nego te samo u datom trenu zaj... i istog trenutka zaboraviti na sve skupa mozda zahtijeva vjezbu i rad na sebi, ali je zdravije za tjelesno i dusevno zdravlje.
    Ja uvijek kazem- s nekim stvarima u zivotu se moram boriti, a sve ostalo je nepotreban teret.
    :o)

    avatar

    07.11.2008. (17:36)    -   -   -   -  

  • sarcastic bitch

    ma nisi trebala ustajat uopće već samo "loše mi je, i nemam se namjeru ustajat". mene je jednom prilikom baba zveknula štapom po nozi pošto ju uopće nisam doživljavao (imao sam slušalice na ušima) -.-
    treba se znat snać jbg... pričao mi stari kako je njegov cimer u takvim situacijama ustao bez riječi, i odšepao do vrata, pa su onda svi pogledi bili upereni u bezobraznu babu xD

    avatar

    07.11.2008. (18:14)    -   -   -   -  

  • Erare Humanum Est

    i know the feeling samo što sam ja na to davnih dana prestao obračat pažnju, ako vidim da nekome treba mjesto (a kategorije tih osoba nam se poklapaju) prepuštam mjesto, ali ako se tamo nađe neka damica u štiklicama ili babetina kakvu si opisala nema toga za što bi se ustao bez obzira na poglede komentare i ostalo
    i samo još jedna stvar - ja bi na tvom mjestu odbrusio toj "damici" ali očito sam ja drugačiji tip osobe

    avatar

    07.11.2008. (18:32)    -   -   -   -  

  • rant

    Ja sam zla, velika i osvetoljubiva.... Kad sam bila manja i kad bi me prozvali tako u tramvaju, imala sam jedinstven odgovor - "tko može doma stajat pred ogledalom i šminkat se, može stajat i u tramvaju". Ne znam da li se radilo o tim riječima ili o mom tonu ali puštali su me na miru. Nadrkanija verzija je bila "Ne bum, pun vam je tramvaj ljudi, ote nekog drugog zajebavat!" ;)

    Sve dotične babe koje se zaista divljački guraju u tramvaj, pasivno udaram rukama tijelom, a aktivno u većice... Konzum je jeftiniji od placa, a ima i dostavu. Meni kad je loše, ne pada mi napamet ići van.

    Dižem se isključivo onima kojima vidim da to treba i to putem eye contacta. Moram priznati da mi je to posebno zadovoljstvo dok mi se gura jedna takva srednjih godina našminkana, onda se nasmiješim i kimnem bakici na drugom kraju tramvaja, pričekam da se ona dogega, svojim velikim dupetom zguram našminkanu kravetinu i bakica sjedne. Čudo jedno, nikad se niti jedna nije pregurala u takvoj situaciji. A ja sve čekam da pred cijelim tramvajem mogu vrlo glasno reći 'Gospođo kako vas nije sram?" Posebno se veselim kad bakica za dvije stanice ustane, a ja se opet sjednem. ;)

    rant (koja je zaboravila svoju šifru)

    avatar

    07.11.2008. (18:41)    -   -   -   -  

  • onaj ludi Šerbedžijin sin

    Tramvaji... Mrzim ih, prezirem. Ponekad imam osjećaj da oni, zapravo, prikazuju presjek našega naroda i, u suštini, zorno dočaravaju sve što sa njime ne valja.
    Bake su grozne, zaista. Beskrupulozno se laktare za svoju poziciju u tramvaju, istodobno, ironije li, dokazujući da im ona nije ni potrebna.
    Ja sam davno bio naučen pameti glede ustajanja u sredstvima javnoga prijevoza. Ustajem ako me netko zamoli ali, u suprotnome, ništa.
    Naime, nisam jednom popio slasne jezikove juhe kada sam se, samoinicijativno, sklanjao sa sjedalice kako bi netko stariji mogao sjesti. Tada mi je taj netko, dakako, zamjerio moj odgoj jer sam ja, eto, pretpostavio da bi on htio otpočinuti, što je, očito, u iskompleksiranima starim glavama, izravan napad na dignitet putem prešućene uvrede na račun godina.
    Ne znam jesi li primjetila, ali u tim se situacijama odvijaju dva razgovora: onaj koji se stvarno događa između tebe kao osobe koja želiš pomoći drugome ljudskome biću u potrebi i toga čovjeka, te onaj koji to drugo ljudsko biće percipira u svome umu.
    Shvatio sam da je vožnja tramvajem umjetnost koja, između ostaloga, zahtijeva i sposobnost čitanja misli, a kako je ja, eto, ne posjedujem, u finim tramvajskim krugovima kotiram kao socijalni bogalj. ;D
    I žao mi je što nisi bila sva svoja, pa da i odbrusiš finoj dami.
    Bila bi moj heroj. :)
    Nadam se da ćeš se uskoro u potpunosti oporaviti i biti 100 posto sebe... :)

    avatar

    07.11.2008. (18:44)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    joj, ja bi se takvoj kozi krvi napila ;0) no vjeruj mi, sve se vraća sve se plaća, pa će i ta šporkulja šta se otresla na tebe dobit svoju lekciju, vrlo brzo. to je zakon svemira.
    ti se samo usredotoči na svoje ozdravljenje i sve će biti bolje :0)

    avatar

    07.11.2008. (19:16)    -   -   -   -  

  • Karota

    Obozavam te babe koje se zapikiraju na tvoje mjesto i maltene ti stave vrecicu na glavu. I naravno da si bezobrazna, uvijek si bezobrazna, bezobrazna si ako sjednes jer si bolesna, ako imas stvari pa ti se jajnici raspadaju, ako nisi spavala cijelu noc jer si iscrtavala projekt, ako imas nogu u longeti... uvijek si ti ta koja je kriva. A ti drugi gradjani koji te dizu su licemjerni, uvjerila sam se u to na svojoj kozi 1000 puta. Pogotovo ako imaju bunde i odijelca i zagelirane frizure i glume neku mitteleuropsku finocu; takvi te najradije salju u rodno mjesto.

    avatar

    07.11.2008. (20:51)    -   -   -   -  

  • o ukusima se raspravlja

    ahhh, kako se svi pronalazimo u ovom postu. što si sve penzići i ostali samo dopuštaju u javnom prijevozu je nevjerojatno. da ne spominjem ono zurenje dok ne izađeš i glasno komentiranje o nekulturnim mladima ako im se odmah ne digneš. ma bezobrazluk. u tisuću situacija sam im ustupila mjesto, a niti tiho hvala nisam čula. kao da je mjesto u tramvaju stečeno pravo!

    avatar

    07.11.2008. (21:52)    -   -   -   -  

  • tulipancic

    Iako ne živim u Zg-u, ono malo dana štp dodjem - već sam se ispraksirala. Znači, bakice koje se jedva drze sa stapom, djedice, trudnice, mame s djecom i kolicima - ok, njima se dignem i nije mi problem, ali kad vidim takve dotične gospođe pune vrećica itd., doslovno, ali doslovno prvo okrenem glavu. Ako inzistira (puše, cvokće, šuška vrećicama), samo malo napušem svoj trbušić.. i problem riješen! Iako izgleda bezobrazno, ali tako je.

    avatar

    07.11.2008. (23:37)    -   -   -   -  

  • katalona

    Ne opterećuj se nevažnim stvarima nego skupljaj snagu i ozdravi što prije.
    Pozdav!

    avatar

    08.11.2008. (00:03)    -   -   -   -  

  • jersey-girl

    ja da sam ne znam koliko bolesna takvoj tuki sigurno ne bih sutjela!!! ja sam se obicno ustajala, ali kao sto kazes starijim osobama i onima kojima vidim da nije lako stajati. a u situacijama kad bi mi se netko "uguzio" (oprosti na izrazu), ja bih se zablejila kroz prozor ili u neku knjigu ako sam ju imala u rukama ili ako nista drugo pocela bih cackati po mobitelu i praviti se blesava.

    avatar

    08.11.2008. (00:32)    -   -   -   -  

  • happywedding

    nikad se ne diži u tramvaju nikome...osim kome ti to želiš i osjećaš da moraš...budi dosljedna i uvjerljiva...ne osvrći se na komentare...i uskoro te nitko više neće smatrati materijalom za dizanje...sve je u stavu...

    avatar

    08.11.2008. (07:25)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Da, i ja imam slična iskustva, doduše ne tako neugodna, tako je to kad patimo od pristojnosti, znam po sebi, uvijek nadrapamo, a takve "damice" se i sa psovkama iz čista mira izvuku. Žalosno. Nisi se trebala dignuti, ali znam da bih i ja učinila to pa eto.

    avatar

    08.11.2008. (08:16)    -   -   -   -  

  • niniane

    Hvala vam svima na komentarima (rant, odvalila si me svojim :D) :)))
    Nažalost, nedovoljno se zalažem za sebe u takvim i sličnim situacijama, sklonija sam šiziti u sebi nego na van (znam, svjesna sam da to nije dobro) i nastojim raditi na tome... Tko zna, možda se idući put kad mi se slična situacija desi sjetim toga koliko vas mi je reklo da ne treba popuštati ni šutjeti, pa makar svima ut ramvaju oči ispale - pa ekšli to i napravim ;)
    U svakom slučaju, hvala na savjetima i razumijevanju.

    avatar

    08.11.2008. (12:10)    -   -   -   -  

  • ElectricFrog

    Jebote, ja bih toj dami rekla "Mrš u pičku materinu" ne okrenuvši se..
    Arogantnim ljudima fali arogancije.

    avatar

    08.11.2008. (14:34)    -   -   -   -  

  • traženje sebe

    gle..ja bi cijeli jedan blog mogla otvoriti i napuniti tramvajskim pricama...
    ja imam npr sa svoje 24 god problema s kicmom i svako zacukavanje tramvaja me radi umornom i bole me leda u takvoj voznji...trzne,krene,stane,..opet...pa ja fino stalno sjedim osim ono trudnice i starci..

    u londonu nema toga...tam fino se nikome se dignes i bok...

    avatar

    08.11.2008. (21:07)    -   -   -   -  

  • funky business

    Ajme, kako si ovo tužno napisala, sad sam totalno nabrijan da sutra nekoj staroj babi j...em cijelu obitelj po spisku jer ću se sjetit tebe kako su te jadnu izmučili ni krivu ni dužnu. Pozdrav i nemoj se nervirat više

    avatar

    08.11.2008. (22:33)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Već se odavno spremam napisati sličan post. U dane kada ne mogu ići autom na posao ja sam luda i divlja. Od same pomisli na autobus bljuje mi se.... Penzići su posebna sorta i zaista zahtjevaju čitav post, a ne samo par redaka u komentaru. Ali nedavno sam bila svjedokom obrnute situacije. Balavica od nepunih dvadesetak godina stoji u krcatom busu. Nakon nekog vremena okreće se i na sav glas se obraća svojoj poznanici koja stoji jedno desetak metara dalje: Isuse, ja ovo ne mogu vjerovati, mislim, ovo je PRE-STRA-ŠNO! Ja se od sad na dalje i ubuduće dižem samo zaista jako starim ljudima i invalidima i nikome više! Ne mogu vjerovati da se baš nitko nije udostojio da mi se digne a vide da ne znam kud ću od ovih knjižurina?! Btw, nosila je dva (brojkama - 2) rječnika. A da stvar bude još bolja, nakon minute diže se se jedna nonica i povuče je za rukav i veli: Evo djevojko, ja idem na idućoj stanici dolje pa sjedni na moje mjesto. A ova složi facu u stilu - konačno, bilo je i vrijeme i sva važna s nosom do plafona kraljevski se spusti u sjedište. Poslije je kraj nje stao jedan zaista "jako star" gospodin. Ali nije mu se digla.

    avatar

    09.11.2008. (17:38)    -   -   -   -  

  • *****

    Napravila si dva pogrešna koraka- prvi što si se digla, a nije ti bilo dobro (uvijek imaj na prvom mjestu svoje zdravlje, a tek onda dobrobit ljudi oko tebe), a drugi- što si progutala odgovor na bezobrazan komentar i trpjela u sebi. Ne moraš biti nepristojna i svađati se zbog sitnice, ali izbori se za sebe kad si u pravu, s ponosom. Toga te ne bi trebalo biti sram. I koga briga što će misliti ljudi oko tebe- ti najbolje znaš pravu istinu, a oni će već do sljedeće stanice naći iduću žrtvu u tramvaju o kojoj će potiho komentirati ili se zgražati.

    Ja se dignem kad vidim da je to nekome stvarno potrebno, ali kad je meni loše ili kad mi bezobrazne bakice i ušminkane gosođe čupaju kosu, udaraju i gaze, sjednu skoro u krilo, onda kažem što mi je na umu ili prešutim gledajući kroz prozor i slušajući mp3.

    avatar

    09.11.2008. (22:31)    -   -   -   -  

  • PRODAJEM AMERIČKU SPORTSKU ODJEĆU

    kakav život u metropoli! al jbg, imaš 25, pa ignoriraj starice i mlade damice-fufice i ostai sjediti... jedino rješenje

    avatar

    09.11.2008. (23:03)    -   -   -   -  

  • mazica6

    slažem se s tobom i mene su prisilno digli a toliko mi je bilo loše da sam se skoro zrušila pa su mi ponovno dali mjesto jer se jedan lik izdero na babu koja me napala da se joj dignem...
    jednom sam i odstajala u busu s strganom nogom išla sam tada još iz škole prema doma pa od doma na hitnu...
    ali bila sam svijedok nečeg brutalnog na Črnomercu, dve mlade upicane curičkice nakon izleta na placu čekale su bus i fino fumale cigaretline i fino tracale, obje činile su se vrlo zdrave i pokretne... ja sam iz nočne taj dan bila, muorna blijeda, kukovi kičma koljena nisam znala kaj me više boli... htjela sam odapet dok sam čekala jebeni bus...
    sjela se ja jedna frendica ta frendica od te frendice iza mene i čuješ bum s torbom, kaže curičak, nemože tu bu sjela moja frendica, okrenem se ja torbu je frknula na stolac, deda koji se jedva kreče sa slušnim aparatom pokunjio se i otišao... sjela se mala i pričaju smiju se hihotaju... na to meni prekipilo, digla sam se i rekla: nemogu vjerovat kakva nekultura sram vas bude, radi vas ti stariji i imaju " takvo mišljenje o mladima" na to če bahato mala kojoj se sačuvalo mjesto ja imam problema s koljenom iči ču na operaciju, ja na to gle ja sam iz nočne radim 12 sati šigte, trebam operirat oba kuka i digla sam se a ti u svojim fensi cipelama koja si bila na črnkasu u shopingu nemreš se diči dedi koji jedva hoda, prostajala sam do kraja, bilo mi je loše ali mislim si jebemu mater, nadam se da joj se pod stare dane bude isto tak nasrala neka mlada nadobudna koja čuva mjesto za svoju frendicu....
    ponekad mi se ljudi jako gade...
    drugi put sjedi i steraj i ti nju ne u tri pičke matereine neg u cijelo rodno selo.... ja bi te podržala da sam tamo bila!
    bebe su ponekad spremne i tuč se za sjest u zet-u... gamad jedna pokvarena, mora ič na plac kad ljudi idu na posao i školu... s cekerima...

    avatar

    10.11.2008. (10:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...