Komentari

lingua.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • stray_cat

    u haarlemu je jos gore, mojem malom na hitnoj na djecijem nisu bili u stanju dobro zakaciti infuziju pa je sve procurilo pri transportu u AMC, nisu mu bili u stanju uvesti sondu za ispiranje zeluca

    moj je zakljucak da ne priznaju diplome medicine iz drugih zemalja upravo zbog toga da se ne bi moglo usporediti koliko su katastrofalni dijagnosticari

    mi smo si nasli huisartsa koj kao dodatak ima i homeopatiju, ajurvedsku medicinu i tip je odlican. ima puno vise senzibiliteta za nas, ako zelim doci da pogleda malog taj tren nas prima.

    njihove knjige iz medicine stvarno ih uce da temperatura 40 uope nije neka frka i pocnu se zabrinjavati ako potraje 5 dana

    moj mali kombinira hr rijeci sa nl gramatikom pa je buba mara "buba martje"

    avatar

    06.11.2008. (12:04)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    A da se vi preselite u neku manje kompliciranu zemlju?
    Iskreno ti se divim kako izdržiš sve to, ja bi se posvadila sa svima uzduž i poprijeko. Kad sam ljetos završila na hitnoj i ostala u bolnici, zbog nekih vrtoglavica kojim nisu mogli naći uzrok i dali mi iz čista mira neke sumnjive lijekove koji liječe nekaj sasvim drugo, ja sam im to odbila i tražila nek mi dovedu doktora koji će potvrditi da moram taj lijek konzumirati. Nakon toga su jako pazili kaj mi daju iuz obavezno objašnjenje što je za što. Nema mrdanja. Jer i tu se olako odnose ako im to dopustiš.
    A ono za nadrtiliječnika u domu zdravlja mi je poznato, ima toga i tu...ne baš da daje svetu vodicu ali nije ni uno dalje...
    A to kaj ti malci kašlju zaista je normalno u ovo doba godine ali bi trebalo i jenjati nakon nekog vremena. Možda da probaš sa afričkom pelargonijom, to se zove Umckoloabo. ili Meditonsin kapljice. Pogledaj si na internetu jer ako kažem da pitaš svog liječnika, moglo bi ti se desiti da ti kaže da nikad nije čuo za to :)))
    Naš to pripisuje djeci kao preventivu i protiv kašlja. Toje i za skroz malu djecu, pa vjerujem da i Pikula to može uzimati.
    Sretno s kašljem :)))

    avatar

    06.11.2008. (13:12)    -   -   -   -  

  • Neverin

    jedan moj prijatelj plovi pa kad mu se nešto desi onda mu osiguranje plača operacije ako zatreba, pošto je imao izbor odlučio se za Belgiju gdje se išao raspitivat, pa su mu rekli da dođe za dva tjedna jer će tada doći lječnici iz Lovrana??!! pa se onda ipak odlučio za operaciju u Lovranu i dobro prošao

    nekako mi se čini da si bolji u težim uvjetima nego kad imaš svu tu boli glava tehnologiju

    avatar

    06.11.2008. (14:29)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    I ovdje su doktori opce prakse jako relaksirani. Tu nema vadenja krvi ko u Hrvatskoj da se uspostavi tocan uzrok bolesti.
    Za Zvrkove krajnike i njihovo vadenje smo se doslovno trebali izboriti !

    avatar

    06.11.2008. (14:31)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    a mi se bunimo na naše seoske bolnice! pa mi smo zapravo super!!!!

    avatar

    06.11.2008. (17:48)    -   -   -   -  

  • Sagittaria

    Hmmmm... prilično se grozim bolnica, a otkako sam čula da u Nizozemskoj možeš unajmiti privatnu primalju i roditi doma, imala sam dojam da je to neka obećana zemlja... sad više baš ne mislim tako, neka nama Petrove i Vinogradske, makar im otpadao strop... ovdje barem bilo koju uputnicu mogu dobiti kad god mi se sprdne. Ili samo imam sreće da imam dobru obiteljsku doktoricu?

    avatar

    06.11.2008. (22:11)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Poslije ovoga posta , možda ćemo malo više cijeniti domaće liječnike .
    Tebi i tvojima , puno pozdrava

    avatar

    06.11.2008. (23:03)    -   -   -   -  

  • sitke

    .

    avatar

    06.11.2008. (23:23)    -   -   -   -  

  • Sidney.Lupin

    Uvik sam mislila da je Holandija razvijenija, u svemu, da ima odličnu policiju, sudstvo, medicinu, da je jednom riječju savršena. Imam jednu frendicu tamo. Sad ću je gledati na malo drugačiji način... Pozdrav! :-)

    avatar

    07.11.2008. (00:47)    -   -   -   -  

  • Sam' što nije

    Ih, više se neću buniti zbog našeg zdravstva!
    MiB

    avatar

    07.11.2008. (01:34)    -   -   -   -  

  • suprotno misljenje

    A sta je sa privatnim bolnicama, da li je i tamo situacija ista. Meni se cini da se sve ovo odnosi na "public" bolnice i usluge u "public" ustanovama. Ne zivim u Nizozemskoj ali zivim vani i moja iskustva su skroz suprotna onima iz HR. Naime ja sam imala ovakve tretmane u HR jer nisam imala vezu, ovdje gdje sad zivim nemam vezu ali idem kod privatnih doktora i mogu samo da kazem da me tretiraju kao kraljicu. Na moju zalost u vise navrata sam trebala njihove usluge i mogu samo da ih pohvalim u odnosu na nase "napuhane" doktore i njihove velicine. Nije mi uopce zao sta nasim ne daju da rade vani.

    avatar

    07.11.2008. (05:17)    -   -   -   -  

  • kimura

    Danas sam slučajno naletio na tvoj blog i suze mi idu...na poslu sam i skrivam se pred kolegom...želim ti sve najbolje...tebi i tvojim Pikulićima...imao sam sličan slučaj,na sreću se sve super završilo...

    avatar

    07.11.2008. (07:19)    -   -   -   -  

  • duhovnamisao

    odličan post stavi koju sliku

    avatar

    07.11.2008. (08:31)    -   -   -   -  

  • Hostel Expert

    Nažalost svuda ima apsurda, a što je najgore, apsurdi se događaju u takvim osjetljivim djelatnostima kao što je zdravstvo.
    Neka Pikulići što prije ozdrave!
    Inače pratim ovaj blog ali nisam komentirala...
    Jedino što mogu razumjeti je nedavanje lijekova olako.
    U Hr nas truju lijekovima za svaku sitnicu. Zato podržavam alternativnu medicinu.
    Ali "posvećene plahte"???? Ajme meni!

    avatar

    07.11.2008. (10:03)    -   -   -   -  

  • praktikum

    ovo za temperaturu ti je živa istina, bolje je izbjegavati bilo kakve paracetamole, naročito ako je temperatura ispod 38,5 celziusa jer onda ne dozvoliš tijelu da se samo pobrine za sebe (radila sam u zdravstvu i to će ti reći i naši liječnici).
    Da ti ne velim da već x godina ne znam što je gripa ili slično, jer sam se tako liječila (bez andola i sličnog, samo ležanje i čaj) i ja sam ti nakon JEDNOG dana bila kao nova:)

    avatar

    07.11.2008. (18:37)    -   -   -   -  

  • MERYL

    Ostala sam otvorenih usta...Ma, ustvari imam jedne poznanike koji su rođeni nizozemci,tj muž, pa kad pričaju sve im je ludilo i super šta nije hrvatsko i u Hrvatskoj, milijon i jednu manu nađu svemu,Europu dižu do nebesa,a kad sve čuješ ,ništa i nigdi nije savršeno i sve se živom čovjeku može dogodit. Čuvajte se i sve najbolje.

    avatar

    07.11.2008. (20:50)    -   -   -   -  

  • barba

    I zurcheri su u deminutivima.
    Nego vidim da Pikula napreduje i drago mi je to cuti.
    Ovdi ti je inace luda kuca tako da su Leyi ustanovili da nema vise epilepsije (preko EEG) pa su poceli smanjivati doze lijekova, a ono njoj nocas napadaj!
    Vilma je rekla e nema smanjivanja lijekova dok nam ne daju otvorenu liniju za vikend.

    avatar

    08.11.2008. (18:15)    -   -   -   -  

  • HM

    evo naletih na blog, svaka cast dobro se drzite... drago mi je da su klinci dobro.. sto se doktora tice prirodno je da se brinete. iz druge ruke (od kolegice koja je bila na usavršavanju tamo) mogu reći da je UMC Utrecht jako kvalitetna bolnica.. nadam se da ce vam to pomoci da se barem mrvicu manje brinete.. pozz

    avatar

    09.11.2008. (03:15)    -   -   -   -  

  • njunjo

    hej super,super,super mama!
    jako,jako mi je drago i baš me od srca veseli da pikula može u školu i da ste pobijedili.
    sad glavu gore i mic po mic i sve bu OK
    puno pozdrava ,njunjo

    avatar

    13.11.2008. (01:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...