Komentari

potravljeselo.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Međugorski glas

    Bože dragi, kakva li je ovo lokva. Sve mi se pari ka da se votograf vratija iz Arizone. Vidim pokoje drvce za višanje, kamen na kojem su sidili poglavice, malo putinjskog piska i puno modrine. A tek ljubičastozelena brda u daljini! Meštar je taj votograv kad je moga tako zamišat boje. Di li je samo nabavija tangu? Iz primetaljke je razvidno da se radi o jezeru što se sakrija ispod Ikine kuće, a more bit da je PERUĆKO JEZERO, iako bi se od ovi slova moglo sagradit i KUĆOREP JEZERO, što bi značilo da je sraslo s repom Ikine kuće. Ako san pogodija, znan da ću za nagradu dobit zdila proje, skuvanu na vatri od jasenova lišća. Želija bi da me izvistite kako bi se moga dočepat tog Potravlja ako, recimo, krenen iz Međugorja. ima li tamo prašine, makadama, trave, kozji puteljaka i magarećih staza. Pivaju li još kod vas pastirice iliti čobanice? Ima li junaka šta šakom razbijaju stine? Moli li se u pridvečerja, kad se pomuzu domaći mlikonosci i lagano so (po)večera, još uvik Gospina krunica? Znatiželjan jesan pa ću sigurno jednom, kad me uvati radost putovanja, navratit u Potravlje. Ne dajte, ljudi, da se razočaran.
    Sad vas lipo ostavljan u Božjem miru, a ja iđen pobratimu Mati, pa ću s njegovin kompanjonima zaigrat na balote. Upravo je nove novcate kupija u Sinju, a usput je ozna da se proizvedene u Potravlju. Kako je svit malen! Do idućeg javljanja ostavljan vam dobre želje!

    avatar

    02.11.2008. (13:03)    -   -   -   -  

  • potravlje moje

    e, pa, pobratime iz međugorja, men se čini da ti sve znaš o potravlju, a pitaš kako doć u potravlje...
    takav lirski opis potravlja nije još nijedan književnik izreka, pa ti većma vala na tomu.
    a balote ako si kupijo potroske, nemaš straja, same cikaju.
    pozdrav sa kućorep jezera!

    avatar

    02.11.2008. (18:10)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Nije čudo da je ono čudovište odabralo baš ovo jezero za svoj dom. Lijepo je kao što su lijepa jezera u bajkama. Fotografija je odlična! :)

    avatar

    02.11.2008. (20:47)    -   -   -   -  

  • mariela

    Pohvale mom profesoru Papagenu. Pošla sam na tečaj kod njega...
    pa ko zna možda učenik jednog dana...
    ah... ne moguće ga nadmašit

    avatar

    02.11.2008. (22:50)    -   -   -   -  

  • Mladen

    A jel' to ono di je neman. Sada joj je tijsno, jer vode je malo. ... :)

    avatar

    04.11.2008. (13:43)    -   -   -   -  

  • potravlje moje

    @mladen

    je, je, susjede...po nikin proračunin, ako vako voda nastavi opadat, za niki misec dana će joj glava izvirit....ali unda to neće biti to kad je svi budu vidili po cio dan...bolje da se skriva...
    pozdrav

    avatar

    06.11.2008. (15:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...