Komentari

promina.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • luzer

    ima jedan stih od Gibe koji odgovara ovom naslovu :" ...možda i dogodi se čudo...".:))
    mislim da je krajnje vrime da se otvori taj dom, jer ovo već postaje jedna velika tragi-komedija...

    avatar

    31.10.2008. (09:14)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Naravno da će se uskoro otvoriti. Ja već imam grčeve u šakama... jer predugo držim stistnute fige... za taj Dom... u navijanju za otvaranje tog za Prominu važnog objekta. No očito su fige koji neki drže u džepu bile jače... no uvijek na kraju dobro pobjeđuje... pa će i sada. ;)
    Želim vam što skorije otvaranje Doma...

    avatar

    31.10.2008. (20:15)    -   -   -   -  

  • paul

    Bog Sany!
    Posla puno a vrimena...
    pokušat ću odgovorit na neka od postavljenih pitanja, pa krenimo redom.
    6. uređenje prostora namijenjenih za dječji vrtić je skoro pri kraju. rok za dovršetak radova je kraj godine.
    pitanje je : koji prostor je bolje prilagođen za boravak djece tog uzrasta? da li je to okruženje gdje su sad, ili novo, uz prometnicu, na katu, bez dvorane...

    7. uređenje središnjeg trga može se izvesti na više načina.
    općinski proračun je više nego skroman. vlastitim sredstvima ne može se puno toga napraviti. za dobit novac iz nekog od fondova potrebni su kvalitetni projekti, sa svim sastavnicama, no osnovni preduvjet je riješeni imovinsko-pravni odnosi. općina se do sada nije uknjižila na vlasništvo koje joj pripada. dakle prvo se trebamo uknjižiti, izraditi projektnu dokumentaciju (projekt gratis bi dobro došao), pa sačekati natječaj, prijaviti se, proći na natječaju, raspisati natječaj za izvođača radova, natječaj za nadzor, i tek onda pristupiti radovima, te po okončanju izvršiti tehnički prijem radova i dobiti garanciju na izvedene radove. (oni kojima je ovo struka sigurno bi dodali i još neki detalj)
    skup i dugotrajan postupak.
    ili...
    8. hoće
    pitanje je kad. općina je naslijedila gotovo 3 mil. duga za izvršene a neplaćene radove. mislite da se o tom raspravljalo na općinskom vijeću, ili da je bilo uopće upoznato?
    ma koliko izgradnja procrpnice bila jednostavna, mora se napravit projekt i cijela procedura...
    treba li napominjati da projekt iste ne postoji?
    9. hoće
    dobro si rekao da je to bio plan proljeće 2007.
    odgovor opet ne može biti spektakularan, već više dosadan. da bi se nešto realiziralo treba osigurati sredstva, napraviti projekt, natječaj... ponavljam se znam, ali takva su i pitanja, a sva se svode na jedno hoće li nova vlast ili još jednostavnije:
    hoće li novi načelnik izgraditi ono što je bivši obećao?

    10. nedavno kad smo razgovarali o tom rekao sam ti da ne zaključuješ unaprijed.
    činjenica je, da je županija dobila ovlasti od ministarstva zdravstva za izbor nadzora nad izvođačem radova, a ministarstvo je investitor i vlasnik doma za starije i invalidne osobe. tko će to biti po završetku radova i otvaranju istog?, to je nešto što čim se uopće ne želim opterećivati, jer takav dom treba sufinancirati u njegovom budućem radu, i u punoj popunjenosti, on će za vlasnika predstavljati golemu financijsku obavezu.
    ovo je drugih pet. moram se ispričati ali stvarno nisam stigao. komentare nisam stigao ni pročitati, ali bih volio da se svi oni koji žele i mogu pomoći, jave e-mailom na
    opcina-promina@si.t-com.hr
    dnevno mi pristiže 40-tak mailova, što natječaja, što prijepiske službene ali i podosta pisama i upita građana.
    smatram da je ovakav oblik komunikacije puno korisniji i neposredniji. moja e- vrata svima su otvorena. ne očekujem nikakve pohvale ali bih i kritike volio dobiti od konkretnih osoba, jer često nije važno što je rečeno nego tko je to rekao.
    blogosfera je demokracija u punom i vrlo sirovom obliku. pristajući na nju, izložio sam se otvorenom i bespoštednom kritizerstvu imaginarnih osoba, nejasnih namjera, koji sve što napišem mogu protumačiti na način da potpuno izokrenu smisao napisanog, i otkriju „skrivene namjere“ i djelovanje iz „niskih pobuda“.
    svim onima koji me pokušavaju obraniti pred napadima bezličnih, poručujem da me ne brane, jer to nema smisla.
    znam da ja nisam najbolji načelnik kojeg je promina imala ili kojeg će imati, ali nisam se bojao prihvatiti izazov. kad su me pozvali i zamolili da prihvatim funkciju načelnika, bio sam pri kraju pripremnog ciklusa sa hrvatskom košarkaškom reprezentacijom U-20, i zadnje što mi je tada bilo na pameti jest plaća načelnika.
    vratio sam se iz Zagreba sa suprugom i 4 sina u svoju Prominu u kojoj sam rođen i odrastao a da ni ja ni supruga nismo imali nikakav posao ni u promini ni u okolici, niti smo dobili m2 ni kunu od obnove ili od nekog drugog. Promina je mjesto u kojem namjeravam i dalje živjeti, saditi vinograde, ići na nedjeljnu misu a popodne na balote...
    moja promina je bila ugrožena s novih 250 ha kamenoloma, s 880 tona smeća iz šibenske luke, s transfer stanicom za smeće u Manojlima, a meni je ponuđena prilika da to spriječim i zaustavim.
    ( možda sam trebao čekati da se takav plan usvoji, pa onda pametovati, ili danas isti takav plan usvojiti?)
    hoću li to uspjeti ne ovisi samo o meni, već i o svima vama koji ste upoznati s tim. dokažite mi da promina nije draga samo meni već i vama. pomozite da je zaštitimo. javite se ima načina da situaciju preokrenemo na bolje već sutra.
    vrijeme je za promjene, jeste li spremni prihvatiti promjene ili ćemo sve po starom?

    avatar

    01.11.2008. (21:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...