Komentari

blueveki.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • alexxl

    Drndal sam se jučer sa sinovima po Mesničkoj...išel sam teti u Mlinove, pa rekoh da izbjegnem gužvu na Zvijezdi...odoh prek Tuškanca i Prekrižja i Šestina i komentira mali...12 god. da kak je cesta loša, da kak su glupi kaj su to napravili baš tak da blablabla.
    I ondak ja u onoj ležeri vožnje mu počnem objašnjavati o tehnologijama gradnje, vremenima, vozilima, onda i sad........pa mi počne povijesni flashback raditi, od Franje Tahija, Franca Josefa, Pavelića, Tita i ostalih inih kurcipalci. Nekad tam u Mlinovima u Grmečkoj, danas Svetojanskoj, ne da je bila dole kocka, neg ogromni kameni oblutci....i sječam se ko danas kad su ih vadili i puknuli novi sloj asfalta....pa zimi drvena "V" ralica za snijeg u zaprezi dva konja, pa šestinčanke kaj su išle dole u grad po veš gospode da je operu na potoku, pa susjednih voćnjaka, jesenjih kestenja, kronpira u žaru logorske vatre kaj smo ih pekli po proplancima i doma se siti i garavi vraćali, pa kopalja, lukova i strijela, prački, dole tramvaja di smo trenirali vožnju na pulferu. Niš nam ni falilo. A ni to bilo tak davno, rodil sam se 59.,
    i eto još malo...2009. ja pet banki i ode ja u šestu deceniju života i još malo i fajrunt.
    Ojjjj živote jeben li si. Kak vrijeme leti. I već sam leto dni deda, šćer rodila i rintam po čitave dane u toj našoj Rvackoj i znam da boljitka nebu i da se treba radovati jedino kad se femily okupi o vikendu pa bacimo kaki roštilj ili kotlovinu i ak još ima za demižon vina, ajjjjhajjjjjj.
    Neznam zakaj, valjda radi blizine Zagorja, ali volim kad ima gemištov u potokima.
    Eto na kaj te jedna fotka more navleč.

    avatar

    02.11.2008. (17:06)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Joj da....
    Dotrčiš onak u kuću:"Baka daj mi kruha masti" i fiju opet van ili margarina i šećera gore, a po zimi u špajzu pa vudri po pekmezu.
    "Odi dole k Careviću po dedu, reci da je ručak gotov"
    Sjurim se dole u "Veseli kutić", deda s kompićima špila Belu, striček Milić mi natoči jedan malinovac, to nabrzaka trgnem a oni mjehurići od sode vode mi špricaju nos...."ajde deda"
    "mam dojdem" i bris doma.
    Govedska juhica se krčka na šporetu na drva, u rerni komad mesa z krompirom, zelena šalata oprana, štrudla od jabuka i od sira čeka na red, trgnem dva deci jabukovog soka iz emajliranog lončeka s okusom cimeta, kaj je baka scijedila od štrudle.
    A Musolini....špricer s malinovcem.......barem nekaj lijepoga u životu.

    avatar

    02.11.2008. (17:21)    -   -   -   -  

  • blueveki

    Vrlo mi predrago alexxl što sam ti takova inspiracija, ujedno pogledaj na web.pticica.com, blueveki i pogledaj jednu fotku na početku svih slika glede teme "gemišti v potokima".

    avatar

    02.11.2008. (17:23)    -   -   -   -  

  • blueveki

    Gle, stvarno! Hvala, idem odmah "ubiti" stiklu, naravno sarmom,ne oruzjem!

    avatar

    08.11.2008. (15:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...