Komentari

blogodneverina.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • Diavola

    prvo, puno informacija, volim takve postove, pogotovo što događanja u Italiji baš nešto i ne pratim. drugo, šokirana informacijom o "privatizaciji obrazovanja". i impresionirana brojem štrajkaša. tako što se kod nas ne može dogoditi (mislim na broj štrajkaša, naravno). a nadam se samo da našima neće ove spike o privatizaciji pasti na pamet. još nam samo to treba. kao da već nismo u problemima što se obrazovanja tiče.

    avatar

    27.10.2008. (16:29)    -   -   -   -  

  • viam inveniam

    Ne mislim, dakle nisam.
    i ne želim se kupati u istoj rijeci.

    Pozdrav analitičkom mozgu, ostalim dijelovima osmijeh:))

    avatar

    27.10.2008. (22:33)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Diavola, od nekoga tko piše iscrpne postove sa puno zanimljivosti to može biti samo kompliment:)
    ja pratim ovdje situaciju, idem na sastanke a uskoro idem u Veneciju na prosvedovanje gdje ćemo zauzeti i blokirati most slobode. Ne želim da ovo ovdje prođe ni tu niti kod nas. Kad jedan završi u okovima svi u biti završavamo u lancima. A ide mi na živce ta priča o privatizaciji čak i sastavnih djelova socijalne države jer ako obrazovanje i zdravstvo pa čak i mirovinsko si predstavljaju kao bezvezni trošak pa ćemu onda država? Mnogo mi je manje zlo da nezaposleni žive od socijale od 1200 kuna nego da svi moramo dodatno plačati na ono što imamo pravo. Ima sve manje solidarnosti i ide mi zaista na živce kada na tu riječ skaču veliki domoljubi jer onda misle da sam komunjara. Tko zna što će od svega toga biti, osjetljiv je val nezadovoljstva u cijeloj Europi, hoće li se ponoviti 1848?

    avatar

    28.10.2008. (10:49)    -   -   -   -  

  • evelyn :)

    što mi mislimo? =)
    ja mislim da je ova rečenica savršena: "Dosadašnji primjeri pokazuju da je situacija katastrofalna u tom pogledu i da smo kao narod spremni koliko i ovce na šišanje (možda se tješimo što još nismo za klanje)."
    mislim i to da samo na tvom blogu uvijek izvučem jednu rečenicu koja mi je toliko savršena da ju moram pročitati nekoliko puta :D

    politika je vjerojatno zabavna stvar ako se kužiš u nju. ja se ne kužim u politiku, ali jesam u nešto drugo. kužim se u to da sam trenutno pola dijete - pola odrasla osoba, pa ono što me ne zanima mogu jednostavno odbaciti odmahujući rukom i reći da ću se o tome brinuti "za nekoliko godina". mogu bez imalo grižnje savjesti ili čudnih pogleda okoline izabrati biti dijete i ne brinuti se za ništa.
    a kada mi odgovara, mogu biti i odrasla i razumna osoba, naravno -_-

    što bi bio koncert elementala da nisu svirali zašto te imam? :D
    slučajnosti su mi prekul.

    vidiš i ja sam počela ne voljeti buseve kada sam počela razmišljati o njima. kada su mi se u glavi oblikovale misli poput toga da ovisim o nekome tko je ustao na lijevu nogu. do tada sam bezbrižno uživala u njima :D

    a vidiš, ja sam oduvijek voljela ići u vrtić. bila sam prilično otvoreno dijete, prilično umišljena za svoje godine, jer bih došla teti, okrenula se nekoliko puta oko svoje osi, i glasno je upitala koliko lijepo danas izgledam?
    ja se naravno toga ne sjećam, ali tako mi pričaju :P

    avatar

    28.10.2008. (15:07)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Audrey a mozda bi bas zena rijesila sve probleme u politici, predlozio bi te ko novu Juliju Timosenko :) vodi ti mene radije u Beograd molim cu lijepo
    @Elentari, ni meni politika nije zanimljiva i bas bi volio da mogu odmahnuti rukom ali mi to neki kritican duh u meni ne dopusta posto znam razlikovati kada nas netko sve skupa zajebava i vrijeda nam inteligenciju. Mene ti politika samo zivcira jer kazu to je "znanost moguceg" a ja bi radije da se desi nemoguce i da ne bude nepravde na ovim i inim prostorima.

    Ako ti pricaju da si bila mala starleta onda im moras vijerovat na rijec :) mislim da je meni vrtic bio nepozeljan jer je tamo bila jedna teta Lucija koja me silila da jedem i stvari koje ne volim, tkao da i dan dana ne mogu vidjeti brokule ni fazol ali stara mi ih uredno radi u manestri, to su dani kada izbjegavam doc doma :)

    avatar

    28.10.2008. (16:12)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @viam inveniam, ostali dijelovi ti uzvracaju pozdrav a mozak i dalje stisce obrve:)

    avatar

    28.10.2008. (16:18)    -   -   -   -  

  • barba

    a nista, Berlusconi se ugleda na Milasa: kilo mozga 2 marke odnosno 1 eurolino.

    avatar

    28.10.2008. (17:54)    -   -   -   -  

  • Sagittaria

    A zato su bili prosvjedi u Milanu neki dan kad sam bila, skužila sam da se studenti bune protiv neke reforme, ali nisam znala o čemu se radi.
    Zvuči presuludo da bi moglo biti istinito. Radi se o privatizaciji SVIH sveučilišta? Postoji li to igdje na svijetu?

    avatar

    28.10.2008. (18:00)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @barba vratit ću se s place s deset kila mozga
    @u četvrtak idem sa studentima u Veneciji okupirat neki most i bit će svi profesori, aš me zanima kako izgleda pravi prosvjed iznutra a ne kao onaj naš sa 50 žviždaća bez potpore od ikoga

    avatar

    28.10.2008. (19:07)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @predlažem da kad jednog dana se popneš na prestolje si nadjeneš ime Jovanka II, neće nam biti teško pošto voliš sigurno nositi punđu i bundu od nerca, tvoj plan ne može ne upaliti, koliko je genjalan

    avatar

    28.10.2008. (20:18)    -   -   -   -  

  • traženje sebe

    cestitam na naslovnici :D
    kad cu imat vremena cu procitat post...radim po cijele dane pa ne stignem nazalost.
    pozdrav iz varazdina

    avatar

    28.10.2008. (23:44)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Aufrey tvoja rima o nercu sleš hercu je za zaštiti autorskim pravima)
    I odgovaram potvrdno na tvoj prijedlog o slonovskom desantu na Europu, predlažem da iskoristimo i koju preživjelu živinu na Brijunima, recimo antilope kao vozači slonova a zebre u diverzante. Vidiš dobro da si me predložila kao generala, imam puno planova na prepad koje ovi europljani neće ni shvatiti kao napad, otrijeznit će se kad budem okačio zastavu na Bundestag
    @mala crna knjižice, ako ti se sviđa naslov čekaj onda da pročitaš i i ostalo, da užitak bude zakružen, joh :)

    avatar

    29.10.2008. (14:37)    -   -   -   -  

  • mijao

    Idu i naše škole nizbrdo, samo to mi ne vidimo dovoljno jasno. Naime, mi osjetimo na vlastitoj koži, a politika koja odlučuje o tome što je bitno, a što nebitno, to ne uvažava. Izlazak na ulicu je u Italiji puno puta rješavao probleme, to im dođe gotovo kao narodni običaj, ali ne znam da je to recept i za naše krajeve. Talijani izađu na ulicu, protestiraju i ne naprave štetu, ali kad naš narod izađe na ulicu, šteta je uvijek pristuna (makar to bio tramvaj, izlog prodavaone i sl). Njihova mafija je ipak bolje konsolidirana pa pomaže vlasti da ostane na vlasti.

    avatar

    29.10.2008. (15:34)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @mijao mislim da nakon ovog što si napiasala/ao nema što dodati ako mislimo da je bilo kakav pomak (ma niti na bolje) već na nešto čisto ljudski i normalno, uzaludan. No ako tako nastavimo samo si činimo medvjeđu uslugu. Pa do kad će ovo trajati? Kolika je strpljivost ovog čopora?
    Nekako mi sve pari na klimavim nogama, i ono što je bilo prije i ovo što je sad. Dičimo se da su u prošlosti naši preci vojevali pod tuđim zastava i podižemo im statue ko banu Jelačiću npr a sada se kao ispunio nekakav fantomski tisučljetni san gdje nas isisavaju i eksploatiraju naši za inozemne upotrebe opet. Ne znam što da ti kažem, ja ne vidim niti miran prosvjed kao neki dobar odgovor jer se skupi šačica ridikula i nitko im se ne priključuje. Očito nama treba nekakva inačica Zorroa

    avatar

    29.10.2008. (15:45)    -   -   -   -  

  • ...Jani29...

    baš mi je drago da sam konačno shvatila što se to dešava s njima.. vidjela sam povorke na tv, ali toliko sam bila bez volje da nisam niti pokušavala shvatiti zbog/radi čega..sumnjam da će im to proći, barem se nadam da neće :)

    avatar

    29.10.2008. (19:02)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Jani, danas sam bio na prosvjedu u Veneciji, bilo je masu ljudi, ja se nadam da toliko ljudi ovim njihovim autokratima ipak nešto znači, barem kao glasovi koji neće više glasat za istu bandu
    @Amata, ja se nadam da će od nonića do dijece, od studenta do profesora izaći sve društvene kategorije isto

    avatar

    30.10.2008. (22:38)    -   -   -   -  

  • Mag*

    katastrofa..
    stvarno je tužno što se događa u svijetu, od naših akcija Indeks do ovoga u Italiji što se tiče školstva. Imam prijatelja koji se baš upisao na fax u Rim.. i nakon donošenja ovih zakona zapravo se pita treba li uopće pokušavati studirati, kada država na sve načine pokušava onemogućiti to "normalnim" ljudima sa prosječnim dohotkom..
    i naravno da se jako bojim i za nas.. vjerujem da će se naš ivek brzo sjetiti kako je to pametna ideja, posebno zato što dolazi sa svetog tla europske unije..

    više se ne čudim uopće.. smijem se da ne plačem...

    avatar

    31.10.2008. (09:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...