Komentari

zlatnirez.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • soul

  nije to samo hrvatska priča jedne mladosti... a i radi se o poglavlju...

  avatar

  27.10.2008. (14:29)    -   -   -   -  

 • žubor vode

  Ne bih se složila da je općenito takvo stanje .
  Pojedinačne grupice su takve ali i drugdje , ne samo kod nas.
  Slike mladića iz drugih zemalja koje si zamislila su pomalo stereotipne i idealizirane .
  Naši mladići vole i glazbu i stručnjaci su za informatiku i još mnogo toga .
  Proći u Dublinu nedjeljom ujutro kroz centar je strahota ...
  Ulice pune bljuvotina , šprica ... a Hrvatskih dečki tamo ima jako malo ...
  Prije bih rekla da su mladi izgubljeni u prostoru i vremenu u cijelom svijetu .
  Ne svi , samo oni koji nemaju cilja , ni ideala ...
  Nekim piscima a među njima prednjači Slavenka Drakulić , kao da je poslanje pljuvati po Hrvatskoj i Hrvatima...
  Oprosti , malo sam se zanijela .

  avatar

  29.10.2008. (06:37)    -   -   -   -  

 • bellarte

  ...jedan je bloger u jednom prethodnom komentaru napisao: ...jednostavno si odlična! a zašto mi nitko nije skrenuo pažnju na ovaj blog...vidim sve poznate komentatore...eto nemam riječi da bi više išta moga reči...čitam te!

  avatar

  29.10.2008. (07:43)    -   -   -   -  

 • sakica

  Kao sto si spomenula vec: Nasi su mladici slika naseg drustva. Mijenjajmo one koji misle da su glavni, pa ce cijelo drustvo izgledati drukcije, hocu reci - bolje. Daklen, dolje vlast! Dolje mafija! Dolje lazni idoli! Dolje ...itd.

  avatar

  29.10.2008. (21:46)    -   -   -   -  

 • o4o6

  to je istina, ja se slažem, iako to nije sad neki presedan, međutim nas ljudi znaju samo po nogometu i garesivnosti, kako se meni čini.
  a tko bi to želio, molim?

  bravo na zapažanju, ne brini, i ja sam hibernirala, ali eto, drago mi je da sam stigla k tebi ;)

  avatar

  29.10.2008. (21:55)    -   -   -   -  

 • mrtva priroda

  Ovo sam ljeto srela jednog mladića koji je onako nonšalantno pio kavu uz cigaretu i knjigu na terasi jednog kafića u Grožnjanu. Lijepa scena.
  Naravno, nije bio Hrvat, bio je Britanac...
  To je kultura koja se tesala stoljećima.Naši dečki kao da su evolucijski na ljestvici ispod: stalno se kreću u skupinama, uopće se ne ponašaju kao individue (čast izuzetcima - no činjenica je da se ti izuzetci jedva i usuđuju noću izaći na ulicu), traže žrtvu za iskaljivanje agresije, neugodni su, a na cesti i opasni... Sve je to na nekoj razini čopora, ali usuđujem se primjetiti da je to slučaj kod svih istočnjačkih naroda (to muško kretanje u čoporima).
  Ako zamisliš mladog Uzbeka, jednostavno gas ne zamišljaš kako s otvoreno knjigom čeka autobus. Tako je i s mladim Albancem, Hrvatom ili Turčinom...
  Nažalost, čini mi se kako slika te otvorene knjige u tramvaju/metrou/vlaku ispisuje tanku crvenu liniju između Istoka i Zapada... Na sreću, tanka crvena linija je tu negdje s desne strane; još pedesetak godina evolucije i preskačemo je!!!

  avatar

  29.10.2008. (22:14)    -   -   -   -  

 • bellarte

  ...hm...možda nisu svi takvi...(ja doduše nisam mladić...al se osjećam mladim :-))) ) no na poslu imam mogućnost npr čitati neku knjigu ili općenito literaturu ,što i činim (za to uglavnom koristim računalo pa knjige imam na DVDu u pdf-u i imam impozantnu "biblioteku" od nekih 1500 naslova...) no u mojem radnom okruženju ispadam čudak... u stilu-ta tko još čita knjige??? zato i koristim računalo kad me netko davi samo spustim stranu u donju traku...
  ..a što se tiče evolucije...hm...negdje smo na početku...

  avatar

  31.10.2008. (08:45)    -   -   -   -  

 • greentea

  donekle bih se složila s tobom. mi zaista imamo i takvu omladinu....i onu drugu bolju od te, no tvoj post je o ovima koji nam nisu na ponos i diku. ali...tu su. i takvi su. u stvari su odraz nas samih. i dobro je da se sami samokritično pogledamo i sami upiremo prstom u svoje probleme - dok ih jasno ne definiramo nećemo ih moći čak ni početi rješavati. treba nastojati biti realan: istina je da u drugim zemljama ima i lošijih mladih i u većem broju...ali, TO nije naš problem. ima i puno sjajnih mladih genijalaca-oni su ponos svoje zemlje...ne volim kad se previše uspoređujemo s drugima. vjerujem da imamo u sebi duboko negdje ugrađen sustav vrijednosti kojem možemo vjerovati i na koji se treba osloniti i ići svojim putem. nije bitno koliko smo bolji ili lošiji u usporedbi s drugima, bitno je jesmo li sami sobom zadovoljni takvi takavi jesmo. osobno bih puno više nagrađivala one koji se pozitivno ističu i time jasno i konkretno pokazala svakom mladom čovjeku da je "isplativo" biti dobar, kulturan, učen, pristojno odgojen.....mlad čovjek često jasnije od odraslih vidi kakvi su odrasli i u kakvoj zajednici živi upravo zato jer nije još uvijek dok kraja uronjen u život...oni vide kakvi smo mi. njihovo ponašanje posljedica je toga kakvi smo mi odrasli i naš veliki grijeh. malo je tu njihovog grijeha, oni su ipak samo naša ogledala....mislim ja....

  avatar

  01.11.2008. (14:18)    -   -   -   -  

 • dnevnik nestajanja

  predobar komentar, kao i citat.

  avatar

  31.07.2009. (09:59)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...