Komentari

diavola.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Neverin

    strava, nisam nikad bio u Zagorju non nadam se da će se to izmijeniti pošto sam sad upoznao na terenu jednu simpatičnu zagorku iz Bedekovčine
    što se tiče Cesargrada one zaključke o uništavanju tijekom seljačke bune i sustavnom propadanju do 17 dtolječa je dokazao moj frend i kolega, najme to mu je bio zadnji teren koji je odradio za Zavod prije nego je prihvatio posao u Koprivnici. Baš mi je nekako drago da sam naišao na sve to preko tebe, zamolit ću ga da mi prosljedi knjigu koju je restauratorski zavod izdao o tome

    avatar

    26.10.2008. (13:52)    -   -   -   -  

  • milicza

    u etno selo kumrovec volim ići i rado vodimo skupine vrtićke najači i uvijek se oduševimo..vidim da se još uvijek lijepo održava, a mi smo čak i uhvatili štandove sa ponudom grnčarije i raznih tile-nastalgičarskih suenira..
    molim lijepo, ono nije paralelni svemir nego galerija i atelier našeg poznatog naivca izidora žige popijača. nemam toliko para da kupim te umjetnine, čovjek jest genijalac i pravi trash naivni umjetnik, no cijene su mu, da se izvrneš naguzičke.
    što se tiče tt, tj. tuheljskih toplica ista stvar se nama desila pretprošle nedjelje. moj dragi i mladunčad i ja odemo tamo, mi uplatimo saune i masaže, a klinci će: mi smo gladni. tata im uredno plati pizzu i kaže teta je rekla za pola sata,sad je 20 do 4, u 4 otiđite po pizzu, mi se brate razigrali u tom svijetu sauna, izađemo van nakon 2,5 sata i klinci taman jedu!!! ne trebam i niti reći koliko sam se derala i vrištala na idiote za šankom.. poludila sam, jebate, mogla sm komotno skočit kući, skuhat ručak i nahranit djecu i još se vratiti... popizd... sam totalno, mrzim to iz dna duše.

    avatar

    26.10.2008. (15:49)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Sličnu tjesteninu sa gljivama i sirom sam dobio jutros prije utrke kod jednog našeg u Skradu, ali bez čekanja. A tek sinoć, ne smijem ti ni pričati... Lepe ti je Zagorje, uglavnom smo se zadovoljni vraćali sa izleta, a jednom sam i trčao u nekadašnjoj utrci oko Kumrovca.

    avatar

    26.10.2008. (19:11)    -   -   -   -  

  • Milou

    Konačno mjesto gdje sam čak i ja bio. :) Ahhhhhhh... Sjećanja. Naime, u to sam selo, prije gotovo o-ho-ho godina, ne samo ušao besplatno nego su mi još i poklonili jednu malu crvenu knjižičicu za uspomenu. Svečano mi ju je, poljubivši me u jedan obraščić pa u drugi, uručila jedna smišna i mlađahna teta rukovoditeljica, hihihi. Sjećam se kao da je jučer bilo; još mi je njuška slinava. :))) Nego... O, Isuse, kako sad proslinih na ovu gljivičastu karbonaru... *groar* Zadnju takvu i preporučljivu sam jeo prije cca pola godine u jednom odličnom talijanskom restoranu u portsmouthškoj luci. A tek onaj tiramisu za desert... Auff... Niš', vrag odnio šalu, moram ić' jest' sad nešt'. ;)

    avatar

    27.10.2008. (01:12)    -   -   -   -  

  • Diavola

    - neverinov: baš mi je nekako drago da si mi to rekao! :)) eto, s jedne strane želim na ovaj način zabilježiti sve gdje sam bila, jer puno toga zaboravim ili pomiješam, a drugi je razlog zašto ovi pišem to da možda nekog zaintrigiram ili samo zainteresiram da i sam proba malo proskitati ovom našom državicom. baš mi je drago da mi dolaziš i komentiraš. :) pozdravi kolegu!
    - Militze: ma ovo je odličan izlet za djecu. sigurna sam da se oduševe. suvenire nisam kupovala jer nismo imali baš nešto vremena. drugi put! inače, volim suvenire hehe. prvi put čujem za ovog umjetnika :)) fenomenalna priča, skup je, kažeš? :D hehe što se tiče pizzerije, e baš mi je drago da si to napisala. stvarno sam i ja bila ljuta. ovakav "ljupki odnos" prema gostima skoro nisam vidjela. zapravo se ne sjećam da sam ikad. neka im onda ovo stoji sad na Googleu kad nekog bude zanimala gastro-usluga Tuheljskih toplica. :((
    - gogoo: ah Skrad, odmah se sjetim onog našeg lutanja po šumama i traženja markacija. samo jednom se kreće na vrh "po intuiciji i logici" bez markacija. i nikad više. utrka oko Kumrovca? jel bila s ovom crvenom knjižicom što Milou spominje? :))
    - Milou hehe i ja volim gljivone s tjesteninom. :) što se knjižice tiče, vidiš kako neki ključni događaji iz najmlađe dobi nikad ne blijede... osim ako ti ne misliš reći da je to bilo u primanje u omladince i da je u tvojim "obraščićima" bilo već nekih 15-16 godina. to bi mi objasnilo detalj da je teta bila "smišna i mlada", a "njuška slinava", kako to već ide kad hormoni prorade. :D tiramisu? ufff obožavam. vidiš,imam jedan super recept za tiramisu-bez-kuhanja, kojeg nikako da isprobam, baš si mi dao dobru ideju. mljac. odoh sad tražiti taj recept! ;)

    avatar

    27.10.2008. (11:00)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    hahahahah
    bila sam in ja nedavno, ali moram priznati da nisam to ovako duhovito doživjela kao ti :)))))
    mene je fasciniralo da su svaku tu kući zrušili pa ponovo sagradili.

    avatar

    27.10.2008. (11:08)    -   -   -   -  

  • Diavola

    ma daj zezaš! ovo prvi put čujem! e ovakve infose obožavam... pojma nemam niti je itko od mojih ZNAO da su kuće "starije i ljepše" od originala! pa odakle ti to? (usput, tnx na pohvali :))

    avatar

    27.10.2008. (11:11)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    volim ja jako tvoje price. pogotovo kad ukljucuju nekakve restorane :)
    vis, nisam znala da je cijeli kumrovec sad i spomen selo. ili sam zaboravila :(....u svakom slucaju, ne sjecam se da sam bila u kuci razvrata :D hehe.....al bila sam mlada pa su nas valjda stedili.
    i ne znam za te price o svinjskoj glavi, osh molim te pojasnit :) ?
    a tile....ovaj spomenik je ko spomenik meni mrak ! te poza, te odlucnost koja zraci iz njega, ma ko da je ziv. nema danas puno takvih umjetnika, zar ne?

    avatar

    27.10.2008. (11:39)    -   -   -   -  

  • veramu

    Nikada bila,i vec ga zaboravila,inace su mi slike poznate iz bukvara!

    avatar

    27.10.2008. (11:42)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    pa isto tamo negdje piše, imaš i fotke u jednoj od njih kak su izgledale prije i kak su ih zrušili pa obnavljali. za onu titovu se sigurno sjećam. pa ne može se desiti da brozova kuća bude od blata pa se uruši...
    a ovo sa crkvom nisam ni primjetila, svaka čast :)))

    te lutke unutra mi se uopće ne sviđaju, ali su dobre u tvojoj interpretaciji, hahaha, kuća razvrata :))))

    avatar

    27.10.2008. (15:46)    -   -   -   -  

  • Diavola

    - Viola (sul palco) ops, moram priznati da nisam čitala sve natpise, tj. čitala sam samo na nekim kućama. :x pa da, vidiš, hint: blato... koja sam ja naivka (naivnost se veže uz neznanje, ne?) :) crkva fali apsolutno! hehe što se lutki tiče, ja sam se u jednom trenutku trgla u jednoj od prostorija, nisam očekivala nikog unutra kad odjednom neka spodoba... ja uletjeh sama s aparatom, fotkam ovo ono u pokretu i odjednom malne krik... fakat sam se uplašila... mislim da se radilo o onom liku što pravi svijeće u jednoj od kuća... kripi! :)) u kući razvrata su najjači manekeni - oni golupčići i ona XL mlada ;) (druga i treća soba na katu, za one koji idu prvi put)
    - veramu: bukvar haha od kad to nisam čula :D eto, sad sam te ja fino podsjetila. usput, ako dođeš u ovaj kraj svrati, zanimljiv je, ima se što za vidjeti, a i klinci bi ti uživali :))
    - lipa mare: hvala, hvala :)) nego, nije CIJELI Kumrovec to Spomen selo, nego samo jedan dio, taj oko Titove kuće. ne znam sad točno koliko to ukućuje kuća, ali jedno 10-15 objekata... tako nešto... u ostatku sela žive normalno ljudi... ne znaš za svinjsku glavu? Jozina mama ošla negdje s tatom, a Joza i njegova braća i sestre ostali sami kod kuće, djeca ogladniše (child abuse part I), a inteligentni se Joza koji se već u najmlađim danima pokazao kao leader dosjetio da negdje u kući ima svinjska glava. skuhali je i pojeli. zabolio ih stomačić. veliki zdravstveni problemi. došli majko i tajko i još, uz sve bolove, prebili našeg Jozu (child abuse part II). i legenda je rođena. slažem se za spomenik, premoćan je. :)

    avatar

    27.10.2008. (15:59)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Ko i svako skolsko dijete i ja sam tamo bila, ali se puno ne sjecam. Hvala na ovom postu.

    avatar

    27.10.2008. (19:27)    -   -   -   -  

  • Milou

    Omladinčeke, naravno. :) Nego...

    TIRAMISU: Istučeš šlag od 4 dcl slatkog vrhnja, a Mascarpone (50 dkg) i šećer u prahu (štaub, je l'; 10 dkg) pomiješaš kuhačom. Zatim smiješaš sve to u jednu smjesu koju preliješ preko piškota namočenih u turkiš-kafu (s malo ruma, eventualno). (Hard-core inačica, ona koju je Mojsije urezao u kamenu ploču, je piškoti-krema u dva reda.) Zaspeš kakaom tako da se odozgo ne vidi krema.

    Je l' to to? U svakom slučaju ovaj je provjereno jednostavan i odličan. Uživaj! ;)

    avatar

    27.10.2008. (21:23)    -   -   -   -  

  • Diavola

    - uuu Milou, ovo je još jednostavniji recept! rušiš sve tiramisu-granice! impressed! pravit ću krajem tjedna, garant! :) danke na rcptu! nisam očekivala. :))
    - Zvrk: ma imala sam još materijala, ali i ovako je post bio predug, a nije mi se dalo na dva dijela. :)) molim i drugi put. :)

    avatar

    27.10.2008. (21:39)    -   -   -   -  

  • Smrt za riblji fond

    Ne znam tko bolje prolazi u posjetama znamenitostima Lijepe naše.... posjeti pa pogledaj gdje se najvjerojatnije ne isplati otići. Dobar tek!

    avatar

    28.10.2008. (10:30)    -   -   -   -  

  • Diavola

    e hehe sjećam se tog posta, pročitala sam ga, ali nisam odgovorila. da, znam za te cijene i znam o čemu pričaš. iskreno, kad sam ja pisala post o Kopačevu, vis a vis toga da mi je to u susjedstvu bilo mi je neukusno da baš popljujem, pa sam eto napisala laganu pričicu o svemu. no, i mi smo se smijali na račun toga da ništa nismo vidjeli i da je vožnja kratko trajala. zezali smo se pa je sve ispalo ok. ali znam da je sve to tamo tako slabo (i još skupo). žao mi je stvarno, prije rata je tu bilo fantastično. zbog tih starih fantastičnih dojmova sam subjektivna i teško pišem negativne kritike o Kopačkom ritu. :(

    avatar

    28.10.2008. (14:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...