Komentari

esabor.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • Zanina

  Potupuno si u pravu. Nepravda ili činjenica da je svaki sitniš uzeo pravdu u svoje ruke tako što ide u korist kriminalcima to je najveći problem ovog društva i odgovor je na to nasilja. Nasilje je odraz slabosti tamo gdje se činimo najačima, a znamo koji su instrumenti ovih dana najači.

  Pohvala svakom tko počinje od zdrave logike.

  avatar

  26.10.2008. (08:45)    -   -   -   -  

 • viva

  Samo nas obrazovanje može spasiti od razvoja nepravde. A obrazovni sustav kod nas, a i u svijetu je u debeloj krizi i bez ikakve podrške.

  avatar

  26.10.2008. (12:58)    -   -   -   -  

 • sush

  30. X. 2008.
  Poštovani,
  Šaljem e-mailom kopiju faksa
  koji sam danas poslao ministru
  pravosuđa dr. sc. Šimonoviću:
  ----------------------

  Na faks br.: +385 1 371 06 02

  30. X. 2008.

  Poštovani gospodine ministre dr. sc. Šimonović,

  Na Internetu piše ovo:

  KABINET MINISTRA / telefon: +385 1/371-06-66

  http://www.pravosudje.hr/default.asp?ru=201&sid=&akcija=&jezik= 1

  Danas sam nazivao taj broj, ali je gotovo stalno zauzet, a kad nije, nitko ne diže slušalicu. Također sam danas (30. X. 2008.) došao u Ministarstvo (Dežmanova 10) te sam se želio najaviti za kratki razgovor sa glasnogovornicom, ali nisam se uspio najaviti, kao ni kasnije telefonski.

  Radi se o ovome:

  U Globusu br. 923. od 15. VIII. 2008. (str. 100-101) objavljen je demanti Ministarstva pravosuđa pod naslovom "Evidentan je pad broja nagodbi", u kojemu, između ostaloga, piše ovo: "...te godine (2006.) Hrvatska je dobila svoj prvi predmet pred velikom vijećem Europskog suda za ljudska prava (Blečić c/a RH), u kojem se Sud jasno očitovao da se stanarska prava u Hrvatskoj ne mogu podvesti pod vlasništvo...".

  Ja (i još neke osobe) nismo uspjeli to naći u presudama tog Suda u slučaju Blečić (broj zahtjeva 59532/00). [Sud je rekao samo to, da nije smatrao potrebnim odlučiti o tome, je li stanarsko pravo vlasništvo (odnosno imovna, "possessions") u smislu članka 1. Prvog protokola].

  Dakle, ili nam je nešto promaknulo, ili je Ministarstvo objavilo neistinu, čime se javnost dovodi u tešku zabludu.

  24. IX., 3. X. i 18. X. 2008. poslao sam e-mailove na ove adrese:

  nhmelina@pravosudje.hr')">nhmelina@pravosudje.hr , vhunjak@pravosudje.hr')">vhunjak@pravosudje.hr , dbosnjakovic@pravosudje.hr')">dbosnjakovic@pravosudje.hr , mdujmovic@pravosudje.hr')">mdujmovic@pravosudje.hr , idamjanovic@pravosudje.hr')">idamjanovic@pravosudje.hr , tvucetic@pravosudje.hr')">tvucetic@pravosudje.hr , vdovranic@pravosudje.hr')">vdovranic@pravosudje.hr , te sam molio odgovor Ministarstva pravosuđa na pitanje, u kojoj odluci ili presudi Europskog suda za ljudska prava, i točno na kojem mjestu (koji broj stavka) se nalazi gore spomenuto navodno stajalište Europskog suda za ljudska prava.

  Nisam dobio nikakav odgovor. Molim Vas da odredite datum i sat kada mogu doći k Vama na kratki razgovor. Molim da mi javite taj datum i sat e-mailom, jer to je najbrže.

  Zahvaljujem, s poštovanjem,

  dr. med. Branko Sorić
  Vlaška 84 , 10000 Zagreb
  Fax: +385 1 4623 436
  E-mail: branko.soric@zg.t-com.hr')">branko.soric@zg.t-com.hr

  avatar

  31.10.2008. (15:15)    -   -   -   -  

 • E-SABOR

  Zdravku Gracin.
  Najprije moja isprika što tek danas odgovaram na Vaš komentar. Desetak dana nisam imao kvalitetan pristup internetu (pokvario mi se "ruter" pa sam tek po nekoliko minuta ponekad uspio uspostaviti vezu. Sad će valjda biti sve u redu).
  "Nasilja nema bez nepravdi" jeste teza kojoj se može suprostaviti u pojedinačnom slučaju. Naime, može se možda naći nasilje i kad nema nepravde. U svom postu nisam ni mogao, niti je primjereno raditi širu elaboraciju odnosa "nepravde" i "nasilja" na nekoliko desetaka redaka prostora posta, ali sam nastojao ocrtati glavne elemente te teze. Znači, u odgovoru na Vaš komentar dopunio bih početnu tezu izjavom da "u najvećem broju slučajeva nasilja nema bez nepravde". Mada bih mogao još dosljednije stati i u obranu početne, izvorne, teze ako kao oslonac (polazište) nasilja shvatimo i frustraciju pojedinca koja je nastala nekom njemu znanom ili po njegovom shvaćanju učinjenom nepravdom, kako ju on poobno doživljava i koja se kasnije transformirala u objektivno i neosporno nasilje.
  Što je društvo? bilo je Vaše pitanje.
  Opet odgovaram da eleboracija društva može biti dio neke šire rasprave, ali onako kako sam koristeći taj termin u predmetnom postu mislio dok sam ga napisao, društvo je skup pojedinaca, ustanova, organizacija, stranaka, dakle u najširem smislu svih onih koji su bilo kakvi subjekti kojih se dotična stvar tiče.
  Svakako mi je drago da ste obratili pozornost na predmetni post, a potpuno se slažem s Vama da je na toj temi moguće, pa rekao bih i potrebno, načiniti kvalitetnu polemiku. No, vidite kakav je život. Od nasilja u društvu sada se prešlo na "važnije" teme, na razgovore o recesiji, gospodarstvu, oskudicama... I na tom području su napravljene brojne nepravde koje opet mogu uzrokovati neka nova nasilja. ... .

  avatar

  16.11.2008. (08:35)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...