Komentari

hms.blog.hr

Dodaj komentar (50)

Marketing


  • neko

    mislim da ne treba ograniciti...neka svaki tim radi onoliko koliko moze i koliko zeli.....
    i potpuno se slazem s argumentima protiv ogranicavanja.....

    avatar

    22.10.2008. (13:21)    -   -   -   -  

  • mažoretkinjaN

    e ja sam za ograničenje i postpunose slažem za argumentima za

    avatar

    22.10.2008. (13:55)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ljudi, ponavljam! Ovo nije referendum. Nama treba razmišljanje. Stoga elaborirajte svoj stav. Iznesite argumente i protuargumente.

    avatar

    22.10.2008. (14:18)    -   -   -   -  

  • aleluja

    razmišljanje??
    a dobro...
    ovako...
    znamo svi da je tehniciranje sa štapom važno, ali i ples je...
    netko ko ne zna plesati, ako baci lanse i potom se okrene s 4 okreta, na kraju će biti 1.
    Ovo godine je na državnom u neformacijama bilo nešto slično...
    (nisam mažoretkinja, bila sam, pa sam sa svime upoznata)..bila u biogradu ove godine i jako dobro sam baš na to obraćala pozornost...
    seniorke solo
    prva je bila ogulinka, ako se ne varam....cura se okretala s 5 ili 4 okreta
    na kraju je bila 1. nije da ne zna plesati, ali bilo je puuuno cura koje su plesale bolje od nje...
    iskreno mislila sam da će pobijediti jaska... cura je predobro plesala, stvarno ju mogu samo pohvaliti, a na kraju je završila na 8. mjestu
    ne razumijem kako...
    na proglašenju sam se iznenadila kad sam čula da je ona 8.
    zato nije u redu da se neke cure okreću s 4 okreta i za to dobivaju bodove, ako im koreografija nije baš nešto...

    avatar

    22.10.2008. (15:37)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ovo sto si napisala nije istina i najenergicnije isto dematiram.

    Ukupan plasman je ocjena formacijskih promjena, tehniciranja sa štapom i plesnih koraka. Ukoliko netko samo baca lanse sa 4 ili 5 okreta, a loše pleše, sigurno neće biti prvi, kao ni netko tko savršeno pleše, ali baca lanse samo sa 1 okretom.

    A što se tice necije kvalitete ili nekvalitete subjektivna si. Ogulinka pleše i to vrlo dobro. Nisam sudio, pa necu iznositi ocjene necijeg nastupa, no sigurno ne bih tu djevojku opisao kao lošu ili prosječnu plesacu.

    avatar

    22.10.2008. (17:10)    -   -   -   -  

  • aleluja

    ali ta cura iz jaske nije bacale lanse s 1 okretom!!!

    avatar

    22.10.2008. (17:30)    -   -   -   -  

  • .......

    mislim da bi se tribalo ukiniti okreti sa više od 2 okreta....ili bi oni koji rade sa tri ili više trebali dobiti veću ocjenu ne kužim zašto se okret sa 1 i 2 okreta ocjenuje istom ocjenom.....kao 3 ili više

    avatar

    22.10.2008. (17:45)    -   -   -   -  

  • www.ilocke_mazoretkinje.b

    smatram kako bi ograničavanje br okreta bila dobra stvar nekim timovima, ali ipak, neki bi onda bili zakinuti
    svi navedeni argumenti za ograničenje su u potpunosti točni i stvarno je nekada teško plesati u tim čizmama i cure se nekada obeshrabre ili čak boje napraviti nekakve elemente
    to ipak nije njihova krivica, nego koreografa koji bi trebao pratiti mogućnosti cura s kojima radi i izvući ono što je najbolje iz njih
    malo skrećem s teme, sry
    ja sam za ograničavanje br okreta najmanje za 2, a najviše sa 4
    to je sasvim dovoljno
    a neka tim odlući koliko će ih na kraju raditi
    veliki pozzzzzz

    avatar

    22.10.2008. (18:25)    -   -   -   -  

  • www.ilocke_mazoretkinje.b

    samo još jedno pitanje
    kada će se iznijeti rezultati što se tiće neformacija????

    avatar

    22.10.2008. (18:28)    -   -   -   -  

  • ja

    za iločku maž: pa nemožeš nekome zabraniti da radi s 1 okret!!!!

    avatar

    22.10.2008. (19:11)    -   -   -   -  

  • Istina

    Pravila su svuda oko nas,pa bi tako trebolo uvesti i pravilo o broju okreta ,kako formacija,tako i neformacija. Po svemu,sudeci,o tome bi trebala odlucivati struka,a ne laici. Kao pomoc struci,mozda bi trebalo provesti anonimnu anketu medu samim mazoretkinjama unutar svih timova HMS-a. Na taj nacin bi struka iz prve ruke vidjela kako mazoretkinje razmisljaju i sto misle o tome! Ta metoda nije skupa,a ako iz toga proizade pravilo svi su sudjelovali. No,ni tada nece,najvjerojatnije,biti svi zadovoljni,ali... Struka mora bti tocka na slovu i !!!

    avatar

    22.10.2008. (19:39)    -   -   -   -  

  • točno

    mislim ddddddddddd

    avatar

    22.10.2008. (19:41)    -   -   -   -  

  • lol

    mislim da bi se trebalo ograničiti jer iz godine u godinu je smješno gledati na natjecanjima kako se timovi forsiraju na bacanja i okrete. osobno mislim da te vratolomije 4 ili 5 okreta treba prepustiti twirlu i ostalim gimnastičarkama. nije ni lijepo vidjeti kad formacija radi samo bacanja sa što više okreta te pri tome padnu štapovi, dođe do raspada formacije i cure se potrgaju da u čizmama na podlozi koja je najčešće asfalt, okrenu, a svi ostali elementi se izgube u svemu tome, a gdje je ples, tehniciranje sa štapom, držanje cura, linije, složene promjene formacije???
    mi smo mažoretkinje ne twirlašice. stvarno tome treba stati na kraj!!! ja sam mažoretkinja i mogu napraviti četiri orketa u polusnu ali vidim ostale slabije timove koji se jednostavno muče s tim novim trendom da ima što više bacanja sa što više okreta i jednostavno izgleda smješno. mislim da mažoret ples se mora razvijati i modernizirati, nitko ne očekuje da izgledamo kako smo izgledali prije deset godina ali mislim da smo krenuli u krivom smjeru.
    isto tako mislim da se treba ograničiti broj bacanja u koreografijama jer bi na taj način spriječili da koreografi zanemaruju sve ostale elemente natrpavajući koreografiju sa bacanjima samo da ih bude što više.
    što se tiče ukidanja neformacija u potunosti se slažem jer samo dodatno opterećenje curama i pogotovo sucima. smatram, možda krivo, da djevojke i treneri slabijih timova koji nemaju velike šanse za medalju u formaciji, više se koncentriraju na neformacije u kojima imaju veću šansu što nikako nije dobra stvar.
    ajme jesam se raspisala... samo iznosim svoje skromno mišljenje nadam se da se nitko neće osjećati prozvanim ili uvrijeđenim.

    avatar

    22.10.2008. (20:40)    -   -   -   -  

  • Medena

    Lijepi pozdrav! Nije potrebno ogranicavati broj okretaja ako se tehnički izvode pravilno, ali nažalost vidjela sam da 98% posto cura koje vrte okretaje 2,3 ili više rade nepravilno s glavom, držanjem tijela i rad nogu.Kad bi se ocijenila i tehničko izvođenje okretaja, automatski bi se smanjio broj okretaja.Večina cura koliko sam vidjela kad se okreču gledaju prema gore, pogrbe se i pomažu nogom da se okrene tj trče oko jedne točke.A treneri bi trebali znati kako se rade pirueti.Neformacije bi isto izbacila zbog predugog natjecanje i nemaštovitih sola i dua.Toliko zasada ciao.

    avatar

    22.10.2008. (20:58)    -   -   -   -  

  • lol

    gledala sam sve neformacije sad na zadnjem europskom prvenstvu u cluju i to je stvarno bilo ružno za gledati. par djevojaka je palo, u prosjeku svakoj curi ili duu je palo 2 štapa, elementi svedeni na bacanje štapa, prilikom plesnih koraka nekim djevojkama je štap bio u statičnom položaju više od 5 osmica, što smatram da je jako negativno i moralo bi se strogo sankcionirati. neki plesni pokreti i ekspresije lica nisu bile primjereni ni u kom sličaju posebno zato što su u pitanju djevojke od 11 do 18 godina većinom!!! kretanje po prostoru 12x12 je svedeno na 2x2. od svih sola i dua bez obzira juniorskih ili seniorskih mogla bih izdvojiti dva eventulno tri kvalitetna, a to nije ni 5 % ukupnih neformacija. meni kao gledatelju je bilo monotomno i dosadno, a kamoli tek slučajnom prolazniku koji je prvi put vidio mažoretkinje kakvu smo njemu sliku i dojam o mažoret plesu ostavili????
    za državno nemogu komentirati jer nisam gledala sve neformacije!! ali ne želim da na našem državnom natjecanju se desi ista takva situacija!!!
    veliko NE za neformacije

    avatar

    22.10.2008. (21:12)    -   -   -   -  

  • . : Tinchi : .

    ja mislim da i ako se ograniči broj okreta na npr. 2, cure će i dalje raditi lansee s 3, 4 okreta... i već se zna šta suci misle o silnim isforsiranim okretanjima, a cure opet to rade. mene zanima šta će biti ak se broj okreta ograniči pa netko napravi preko toga?

    avatar

    22.10.2008. (22:13)    -   -   -   -  

  • a da..

    ja stvarno mislim da bi trebalo ograničiti te okrete...
    pa nismo mi neke gimnastičarke da padamo i rušimo se tijekom plesa!!!
    pa ljudi, ovo je ples, a ne neki sport kojemu su, ajmo reći, normalni padovi...

    avatar

    22.10.2008. (22:36)    -   -   -   -  

  • HMS

    ...:
    Ne ocjenjuje se istom ocjenom.

    Ilocke:
    Neformacija sa drzavnog? Pa objavljene su odavno. Jos u svibnju.

    Istina:
    Pa svrha tog ispitivanja i jest ovo pitanje na blogu. Ne mislis valjda da ce laici o tome pisati ovdje. Konacno ako netko i napise laicko misljenje zanemarit cemo ga, jer ce se vidjeti da je nestrucno.

    lol:
    Svaka cast. Vrlo pametno i elaborirano. Iskrno ne razlikujes se u razmisljanju daleko od sudaca i vrha struke. Od mene osobno svakako se ne razlikujes u stavu. Molim te hajde mi posalji mail (EMA_European_majorettes@yahoo.com). Iskreno me interesira tko je to.

    Medena:
    Ocjenjuje se tahnika izvodjenja tehniciranja sa štapom. To i jest osnova. Da toga nema pobrojali bi kolicinu bacanja i pomnozili sa odredjenim faktorom tezine, te dobili matematicku ocjenu tehniciranja. I ne slazem se da vecina cura ima tehnicku kako si je ti opisala.

    Tinchi:
    Biti ce sankcioniran. Kako, pustimo da prvo zavrsimo raspravu da li zabraniti, a onda ce se lako ubaciti sankcija koja ce demotivirati formacije da isto rade.

    avatar

    22.10.2008. (22:47)    -   -   -   -  

  • tikataka

    konačno da se netko sjetio razmišljati o tome!!!
    na svakom državnom timovi bacaju sve gore i gore, i to baš zato jer se forsira bacanje sa više okreta nego što to tim može izvesti. dva okreta su, po mom mišljenju, svakako vrhunac koji bi trebalo izvoditi. za neformacije koje bi, kao, trebale biti još virtuoznije jer se tu gleda na natprosječnu talentiranost pojedinki, ograničila bi bacanje na tri okreta.
    Mislim da više orketa jednostavno nema smisla. cura se polome dok ih naprave, i upravo zbog toga se raspadaju formacije i događaju padovi.
    Što se tiče samog okretanja, svaki trener ima svoju tehniku držanja druku, tijela, glave, ali slažem se da je jednostavno ružno vidjeti kad cure trče same oko sebe jer ne znaju izvesti drugi okret. To bi trebalo ići na trenera, zabilježiti na listiću da mu se pokaže da je zapaženo. Ne razumijem kako treneri ne vide da njihove djevojke jednostavno ne uspijevaju napraviti npr dva okreta, pa ako je već takva situacija, a oni silno žele da timovi rade s više okreta, zašto onda to ne "peglaju". Treba nekim trenerima dati do znanja da se više cijeni jedan pravilno izvedeni okret nego njih više izvedenih totalno traljavo.

    avatar

    23.10.2008. (09:23)    -   -   -   -  

  • www.ilocke_mazoretkinje.b

    nisam mislila za poredak, neko hoće li se ukiniti neformacije ili ne?
    i nisam rekla da se nekome zabrani raditi s jednim okretom...to je besmisleno

    avatar

    23.10.2008. (10:12)    -   -   -   -  

  • HMS

    tikataka:
    Nije se konacno pocelo o tome razmisljati, jer sudacki odbor o tome raspravlja vec dvije godine.

    ilocke:
    O tome odlucuje Skuptina koja ce biti pocetkom veljace.

    avatar

    23.10.2008. (12:01)    -   -   -   -  

  • KORISNIK

    ŠTO TO ONDA ZNAČI DA ĆE FORMACIJE MOĆI RADITI SAMO SA
    DVA OKRETA??
    O.K....

    avatar

    23.10.2008. (16:04)    -   -   -   -  

  • ja

    najviše s dva....

    avatar

    23.10.2008. (16:08)    -   -   -   -  

  • .:me:.

    Moje mišljenje je da nisam zamišljala ovakav tok kretanja i unapredjivanja mažoret plesa prema twirlu kad sam krenula u mažoretkinja. za mene smo mi cure koje plešu i uz to imaju tehniciranje sa stapom, a ne da unutar samih timova postoje treneri koji prate taj trend pa je glvno da cure bace sa 3,4 okreta i to je za njh koreografija...a gdje su nestale one maštovite promjene- ( za to bih kao primjer navela Riječke mažoretkinjekoje po pitanju cjelokupnog dojma nebih pretjerano ocjenilaali koje me uvijek oduševe promjenama formacija), maštoviti plesni pokreti , osmijeh na licu, stav i ponos predstavljanja svoga grada, kraja...toga je sve manje, a sve je više bacanja koja idu u nedogled i po količini i po broju okreta....inace u potpunosti se slazem sa ˝lol˝

    avatar

    23.10.2008. (20:07)    -   -   -   -  

  • .:me:.

    i da, moj je stav max 2 okreta za formaciju a, za neformaciju 3

    avatar

    23.10.2008. (20:09)    -   -   -   -  

učitavam...