Komentari

jasnabudisin.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Četiri Gospe sibol Hrvatstva

    pozdrav

    avatar

    15.10.2008. (19:36)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    hi hi.... čudo, pravo čudo!!!

    avatar

    15.10.2008. (20:17)    -   -   -   -  

  • flori

    Ma to ti je skroz normalno s moljcima. Mene su izludili prošlog ljeta. Od tada, sva hrana za koju postoji i malo sumnje da bi se u njoj mogli pojaviti moljci (brašna,riže, zob, pahuljice razne, čajevi, začini..) ide prvo na 24 sata u zamrzivač, pa tek onda na policu. I od onda ih nema.
    Imaš cijeli topic na forum.hr o moljcima. Čak se i neke teorije zavjere spominju :-)

    avatar

    15.10.2008. (20:27)    -   -   -   -  

  • mate

    ...pozdrav...stari blog fredovi, od kad sam na portalu, nismo se sreli...Zadarska Brodarica

    avatar

    16.10.2008. (03:33)    -   -   -   -  

  • astrid

    nakon povratka s mora ovo ljeto dočekalo me brdo moljaca u kakau, grizu, brašnu, staklenke, papirnata ambalaža, plastika, i sveg je svako malo izljetao moljac. i po stanu su nam ljetali i nadljetali. no, ima riješenje, djelotvorno i može se kupiti. mislim da je Raid i baš je za kuhinjske moljce. jednostavno, čisto i kažu da je bez kemikalija. i zaista, nema ih više. preporučam

    avatar

    17.10.2008. (00:09)    -   -   -   -  

  • Helix

    :)))) kuhinjski moljci su pravi pravcati misterij. Do prije nekoliko mjeseci nisam ih primjećivala. Ne držim velike zalihe hrane, a većinu stvari držim u hladnjaku. Ali... gledam ja reklame i kao svaki tv - ovisnik , nasjednem na onu o autan ljepljivom kartončiću za moljce. Kupim ja to i zalijepim u špajzu. Nigdje ni traga moljcima. Dođe moja mama, pričam joj o tome i kažem: eto, ja kupila , ali nema kod mene moljaca. Otvorim špajzu i točno kako ona u reklami.... raširim oči i usta... ooooohhhhh, gomila moljaca!!! Zaljepljeni svi jedan preko drugog na kartončiću. Pravo groblje moljaca. I ne samo to. Na svim policama, na drveni okvirima, na zidu, na prozoru... posvuda moljci??!!!. Odakle su se samo stvorili. Pregledam sve, hrane doslovno nema u špajzi, nikakvih ličinki, crvića ili sličnog nema! Nakon nekoliko dana bacim te autan kartončiće -- i nestadoše moljci.
    Zaključak: autan kartončići privlače moljce iz cijelog susjedstva u radiusu od najmanje 1 kilometra.

    avatar

    18.10.2008. (17:41)    -   -   -   -  

  • lobotomya

    Iz iskustva znam da se moljci nalaze u brašnu i drugim namirnicama koje duže vrijeme stoje neupotrebljeni, naročito na toplome. Nema lijeka nego sve baciti i očistiti. Bokić !

    avatar

    18.10.2008. (23:18)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Mi nismo nikada imali problema sa tim ali se sjecam da smo jednom davno prije odlaska za Australiju dobili Zohare.
    Uzasan osjecaj a zena je bila naoruzana sa hrpom sprejova :))
    Navodno bila je starija zgrada pa su ulazili kroz sudoperu iz kanalizacije brrrr :))
    Ja sam inace jako gadljiv pa ne volim ni misliti.
    Sada sva sreca nemamo nikakvih problema sa "uljezima" :))

    avatar

    19.10.2008. (10:09)    -   -   -   -  

  • kuharica u meni

    Jednostavno je; rižu i sve žitarice koje koristite držite u frižideru, slatku crvenu mljevenu papriku također i ne će te imati moljaca, odnosno gamadi koja se liježe iz ličinki za čije obitavanje u pakiranjima nije kirv proizvođač, već priroda, što bi reć': Jedete zdravo! Čudno mi je što žene u vašim godinama tek sad primjećuju da u njihovim kuhinjama ''ima života'' :-))

    avatar

    19.10.2008. (20:16)    -   -   -   -  

  • Dnevnik nas 2 2

    Kuharica u meni-Hvala na savjetu, no ipak imam malu opasku na ono da tek sad primjećujem da u mojoj kuhinji ima života. Draga, dugo godina sam bila podstanar po kojekakvim stanovima i to pripisivala njihovoj derutnosti ili lošim zidovima. Nakon toga sam u svom stanu to isto pravdala činjenicom da smo (iako u renoviranom stanu) u zgradi staroj preko sto godina, da smo u potkrovlju pod gredama isto toliko starim. Nisam imala posude sa hermetičkim zatvaranjem i bilo mi je logično da neka gamad može progristi papirnate i najlonske vrećice. No tek sad u novoj novcatoj kući, u hermetički zatvorenim posudama, kad sam pronašla tu gamad, pao mi je mrak na oči, a o tome i govori ovaj moj tekst gore.

    avatar

    19.10.2008. (20:50)    -   -   -   -  

  • bivša apstinentica

    Nama su se namnožili "drveni" moljci ili kako se već zovu. Također živimo u adaptiranom potkrovlju u privatnoj kući staroj stotinjak godina. Spasile su me one autanove naljepnice koje staviš unutar ormara... A za moljce u posudama stvarno nemam objašnjenje. Ličinke kupljene skupa sa namirnicama?

    avatar

    20.10.2008. (21:34)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    Nisi za smrtnu kaznu? Svrati na moj blog i potraži post Fetišiziranje humanosti od 6.10. Srdačan pozdrav!

    avatar

    22.10.2008. (00:10)    -   -   -   -  

  • duhovnamisao

    pozdrav iz os

    avatar

    22.10.2008. (12:21)    -   -   -   -  

  • Andrejevna

    Imaš lijepu kuhinju, sviđa mi se, a što se tiče moljaca, ne spominji! :)) jedva ih se riješila...

    avatar

    22.10.2008. (20:38)    -   -   -   -  

  • PAPA

    pozdrav

    avatar

    24.10.2008. (05:30)    -   -   -   -  

  • jja

    I ja drzim namirnice u staklenkama jer ne volim ta sarena pakiranja iz ducana. No moljce nisam nikad imala...nego kuhinja je SAVRSENA, i sudoper isto jer je bijeli pa sve je divno, od cega je sudoper?
    E da na staklenke naljeim one dymo prozirne sitne naljepnice sa imenom d aznam sto je sol, sto secer i koja vrsta caja itd.

    avatar

    28.10.2008. (14:01)    -   -   -   -  

  • Wonderwoman

    Ne znam za griz, ali čula sam da moljci dolaze iz riže. Na koji način se stvaraju, to ne znam, ali navodno da ličinke izgledaju baš IDENTIČNO kao i svako ostalo pojedino zrno riže, stoga ih je nemoguče razlikovati.
    Dakle, prije kuhanja, rižu bi trebalo dobro isprati.
    To se prakticira u istočnoj Aziji baš iz navedenog razloga, a svi znamo kako su Azijati poznati po velikom konzumiranju riže.

    No za griz ne znam koje bi bilo rješenje, budući da ga ne možemo prvo isprat. A nisam i nikad primijetila moljce u gricu, iskreno.

    avatar

    05.01.2012. (10:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...