Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Uranova Pikula

    hahaha opet briljantno :) umirem od smijeha :)
    a da, poznata situacija, totalno, dobro u blizini naše škole, su trenutačno (čitaj pola šk.god) rušili zgradetinu i izvodili sve moguće i nemoguće intervencije pa se dešavalo sl. ali u biti puno, puno gore, jer kako da kažem, naša je profa ( 1 srednje ) prvi put došla na sat, ( tad je imala 5o banki , zbigecana neka dama ) bacila dnevnik tako jako, da su kroz prozor koji je bio otvoren, i radnici sa skele pogledali prema nama, i začudili se zvuku koji je skresal učionicu, zatim je još ljepšim tonom svog hrapavog, muškobanjastog glasa priprijetila :
    Kod mene na satu radite sami, imate čitanku, ja vam zadajem što ćete raditi, a vi sami analizirajte i zatim izvodite zaključke u bilježnicu... i to je to, mi blenuli, a mislim da su i ptice na nebu u tom trenutku blenule, tišinaaaaaaaaaaaaaaa, zatim je provaljala, dok smo mi majke mi moje zbunjeni gledali ravno u ploču, (čak sam po prvi put čula i muhin let, da istina je, bila je tišina ) da se ona nema vremena s nama niškoristima baviti i da je bolje da imamo bilješke nekakve, jer inače nećemo imat iz čega učit, jer nam ona neće pomagat...zatim je još nadodala, da ćemo svaki mjesec imat lektiru, dupla dva sata, i da će po par osoba dobit pravo na predavanje lektire pred cijelim razredom, i da je bolje da ju zadivimo ( ne, ne koristim ovdje jako mi dragu hiperbolicu ), da želi analizu o autoru, o dijelu, i pitanja koja ćemo postavljati svojim kolegama u razredu, kao prvi sat imamo izlaganje, a drugi sat vodimo tribinu, i da ovisi o razredu koju ćemo ocijenu dobiti, ako ćemo znati motivirati...molimmmmmmmmm, misim si ja tad, pa kaj je ovo, pa ovo je prvi razred srednje škole, a čak nije nit gimnazija, neeeeee, nisam nit na faksu, kaj je ovo?
    Da se izadam, dobila sam na kraju 4, i to je bila najviša ocijena koju je itko dobio cijele školske godine, zapravo večina je odustala i dobila kečinu od lektire, zapravo njoj uopće niije bilo stalo da li ćemo pročitat ostale lektire, već je samo taj jedan nastup ovisio o našoj konačnoj ocijeni...koliko god to ovako i izgledalo sjajno, pobogu nije sjajno.
    Oke nije da nije fora bilo igrat se profe na jedan dan, al večina te godine nije pročitala nit jednu jedinu knjigu, na kraju su svi dobili dva, a pitala ih je lektiru koju su oni trebali izlagat ( bio je mali razred, pa su ponekad bile u pitanu 2 do 3 osobe maksimum na jednu lektiru )
    a tri osobe od 26 nas u razredu su izlagale, uključujući i mene...da ne velim da je na prvoj godini, večina imala zaključnu ocijenu dva, ja sam imala tri, i to najveća ocijena
    sram me, priznam fulll me sram, na toj fucking trojci, al nikad neću zaboravit tu godinu i tu babetinu, aždaja, pogađaš, ništ nismo znali, ko tukci smo izašli iz 1. srećom dobili smo novu malđu profu na drugoj godini, i ostali šokirani njenim blažim, zanimljivim, pristupom, gdje si čak mogao i disati...pa se sve preokrenulo opet u košmar :)))))) i buku itd.
    sori ovim tekstom si ovo pobudio u meni, nemrem si pomoć :)
    pozdrav hahaha
    p.s. tri točke, kao da je slutio da će jednog dana jedan profesor čitajući njegovu pjesmu, ostati nedorečen u svom irazu :))))) neshvatljiv u svom postojanju, nedohvatan kao i njegova nemjerljiva duševna stanja :))
    hahah ubi me :))

    avatar

    14.10.2008. (16:10)    -   -   -   -  

  • admin

    Posjeti novi forum www.tipkalica.com, registriraj se, odaberi temu i počni pisati. Uživaj i ti u originalnom izgledu. Vidimo se, pozz.

    avatar

    14.10.2008. (16:38)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Kao što napisa "Uranova pikula"...(hehehe..tri točke su tu),izvukao si i neke moje slike iz srednje škole,nimalo nalik školi u tvornici,ali,nema veze...Uživao sam čitati te/a slučajno sam pogledal Naslovnicu) i osmjeh ti ostavljam do slijedečeg čitanja :-)))
    A sad idem provjeriti koliko je trotočaka u mojim stihovima.Dal si mi misliti :-)))

    avatar

    14.10.2008. (21:48)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    Zdravo Dida, dobrodošao! Trotočke su zaribana stvar :)

    avatar

    14.10.2008. (21:56)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    pa, ako je to Vidrić napisao
    ljepota traje i dalje

    lijepi pozdravi

    avatar

    14.10.2008. (22:12)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    sjedokosi: Vidriću svaka čast & slava; svrati opet!

    avatar

    14.10.2008. (22:19)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Ja sam pak bio dosta zločest đak, onak' malo drzak, pa bih ti vjerojatno glasno odgovorio:

    zlaćano polje u zelena brda sve dalje i dalje se vere...
    naš profesor ne zna što bi sada, pa se za njim dere...


    U moje đačko dobe ne jednom me takvo što koštalo jedinice. Znaš već, prasne razred u smijeh i ode sat dođavola. Evo i tebi pitanje: bi li mi i ti zasolio topa u konkretnom slučaju, odnosno, što radiš s takvim mustrama općenito?

    avatar

    14.10.2008. (23:00)    -   -   -   -  

  • ninnaah.

    Iako pomalo tragično, istovremeno presmješno.


    Ne smijem prestati krasnosloviti! I DALJE IZA TIH KROVOVA… »…materinu, jesam rek'o da paziš, jesam ti rek'o da paziš, KONJU jedan!« ZLATNO SE POLJE STERE… »Ma šefe, to je Milan, Milan je, nisam ja!« VALOVITO, MIRNO I SPOKOJNO… »Stoko jedna, marš, ništa od gableca!« I S HUMA SE K HUMU (progutam slinu) VERE…


    Omiljeni dio. Hahah : ))

    avatar

    14.10.2008. (23:16)    -   -   -   -  

  • PMP Reloaded

    Stvarno nezavidan položaj, nema što! Super opisano, mogao sam se potpuno uživjeti u situaciju, i kao profesor, ali i kao učenik :-)

    avatar

    14.10.2008. (23:39)    -   -   -   -  

  • Prostranstvo beskonacnosti

    Ucenica sam,i znam da vecina mojih vrsnjaka ne trudi se ni zapamtit rijec POEZIJA,a kad bi se tek zadubili u neku pjesmu..uh :))
    no ipak nas ima i onih koji razumiju... :))
    a svijet u pjesnikovoj glavi,eh,to je prava slast umjetnosti :)

    osmijeh saljem,gospon profesore...

    avatar

    14.10.2008. (23:53)    -   -   -   -  

  • Mima

    Vrlo živopisno, kao da sam bila u tom razredu i slušala zvukove iz dvorišta, gledala učenike kako se smijuckaju i komešaju i pratila tvoje napore da održiš privid normalnog rada-

    avatar

    15.10.2008. (12:58)    -   -   -   -  

  • don branko

    pozdrav

    avatar

    15.10.2008. (13:20)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    ludlud: dobro da nisi sklepao stih, naš profesor ne zna što bi sada, pa iza njih... sere... Hm, što radim s mustrama? Pa, smijem se ako je dobra fora :)

    peempe: mislim da ti to najbolje možeš razumjeti... Svratit ću kod tebe čim uhvatim vremena.

    đubre: čuj, tebi je smiješno, mislim i JE smiješno, ali iza maske komičnog, uvijek je nešto nad čim se možeš rastužiti.

    Prostranstvo: hvala na osmijehu :), uzvraćam ga... da, ti razumiješ što je poezija. Ali takvih je zaista malo.

    Mima: tako ti je to često, održava se privid.

    don Branko: Hvaljen Isus, velečasni! Baš lijepo iznenađenje. Bit će mi drago pročitati opširniji komentar, a čim uzmognem svratit ću na vaš blog. Sigurno imamo o čemu pričati ;)

    avatar

    15.10.2008. (22:41)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    Goran: povijest i geografija? Sjajno, pa ti se sigurno izvrsno snalaziš u vremenu i prostoru ;)

    avatar

    15.10.2008. (22:44)    -   -   -   -  

  • emma

    sve ovo mi i je i previse poznato jer se i nasa skola nalazi u industrijskoj zoni???, pa ovakvih i jos smjesnijih dozivljaja nikad ne manjka.
    vjerojatno nitko nije razmisljao o nelogicnosti takvog spoja.
    blog je inace odlican i mozda i pre realan jer se, nazalost,. prepoznajem u gotovo svim opisanim situacijama.

    avatar

    15.10.2008. (23:08)    -   -   -   -  

  • Kućanica u Japanu

    Odlican tekst, a mozda ce zahvaljujuci bas tim prostacima s gradilista, nekom od ucenika Vidriceva pjesma ostati zauvijek urezana u sjecanje. Bas si me lijepo podsjetio na skolske dane i pjesmu koju jos uvijek znam napamet, iako je u skoli vjerojatno nisam citala u tako dramaticnim uvjetima. Pozdrav!

    avatar

    16.10.2008. (14:52)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    emma: nitko tko ne radi s djecom ne može ZAISTA razumjeti...

    avatar

    16.10.2008. (20:46)    -   -   -   -  

  • zrno gorušice

    Iznad moje učionice trenutno popravljaju ravni krov... (ove 3 točkice ostavljam na maštu) :)

    avatar

    26.10.2008. (09:21)    -   -   -   -  

  • ANDREJ

    Cijenjeno društvo GOSPONA PROFESORA,pozdrav svima! Mudro razmišljate, zabavljate me,ali i potičete da se i sam uključim u raspravu! Prepisat ću nešto iz zadaćnica svojih učenika pa vam dati na razmatranje!

    avatar

    16.11.2008. (17:55)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    ANDREJ: pukim slučajem sam primijetio tvoj komentar. Javi se ubuduće ispod najnovijeg posta. Pozdrav! :)

    avatar

    17.11.2008. (20:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...