Komentari

tyche.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Kinky Kolumnistica

    Dobra ideja za post, ali i za aktivitet u svakodnevici. Samo, uz jednu razliku. Nikada, naime, ne bih u suradnji s crkvom pomagala potrebitima, a ni u suradnji s ijednom nazovihumanitarnom institucijom jer kroz dosadašnji život sam se, nažalost, nagledala gramzljivih djelatnika istih tih institucija kako sve najbolje stvari prvo poberu za sebe pa onda dijele dalje. Sramota! Stoga, ako pomažem, pomažem individualno. :)

    avatar

    13.10.2008. (10:05)    -   -   -   -  

  • Kalista

    Pa recimo evo par ideja:
    Davati instrukcije iz matematike, fizike...(ubacite oblast u kojoj ste strucni) bez nadoknade za djake slabijeg imovinskog statusa, a pogotovo za djake koje nema ko odgajati i uz to su bez love. Otici u kupovinu za susjeda (koji si iz financijskih razloga ne moze priustiti bedinericu), pomoci mu "po kuci" kada i koliko mozete.
    Think globally, act locally!
    A sada jedno retoricko pitanje:
    Da li ovo radimo da umirimo savjest, ili zato da nekome stvarno pomognemo. Budimo realni, to je ipak kap u moru, dati instrukcije jednu godinu, ili par puta, nece rijesiti probleme koje imaju djeca iz problematicnih obitelji (ne zelim nikoga odgajati, niti ga poducavati do kraja skolovanja - nije mi dijete). Odlazak tu i tamo u kupovinu za nekoga nece rijesiti probleme usamljenosti i straha od nemoci jedne starije osobe, a vise od toga ja (a vjerujem i vecina) nisam spremna dati (ne pada mi na pamet uzeti nekoga sebi doma i bedinati ga - nije mi roditelj, a to je zapravo pravo rjesenje problema)...i tako dalje.
    Sa druge strane i kap u moru je ipak nesto, vise je nego nista.
    Jednostavno nisam pametna sta da mislim.
    Malo smo dvolicni, kao salonski revolucionari (oksimoron), psao, rucak, humanitarni rad, vecera sa prijateljima...oh boze sada mogu mirno zaspati.

    avatar

    13.10.2008. (10:08)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Lijep post; odlično podsjećanje i apel na našu ljudskost! Bravo!
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    13.10.2008. (10:33)    -   -   -   -  

  • tyche

    @Kalista - moja obitelj se aktivno bavi dobrotvornim radom godinama, ja sam jos kao dijete sudjelovala u crkvenim aktivnostima gdje se starima i nemocnima organizirala pomoc, moji roditelji koji su sad 80 i 82 godine i jos uvijek se aktivno bave dobrotvornim radom. Sira obitelj takoder - nisu svi u mogucnosti novcano nekom pomoci, ali ima drugih nacina. U nasoj obitelji, pomagalo se cak i napustenim psima, mahom u naturi.

    Nas dvoje - vise puta smo u potaji novcano manjim ili vecim iznosima pomogli one kojima je bilo nuzno uz uvjet da se to nikome ne govori. I kao i Kinky - ja volim da to bude KONKRETNA pomoc konkretnoj osobi, slabo sam kontaktirala s Caritasom, to moram priznati.

    I ne, ne smatram to salonskim revolucionarstvom - to bi trebao biti nacin zivota - da ponovim - jedan vikend mjesecno, par sati - to nije pretjerano odvojiti za takve aktivnosti.

    avatar

    13.10.2008. (10:43)    -   -   -   -  

  • Kalista

    I ja mislim da je ista bolje nego nista, pa tako i popraviti barem jednu ocjenu "na moj" racun je bolje nego popraviti niti jednu. Nego (pitanje je kao sto rekoh retoricko - na njega mi zapravo nitko ne moze odgovoriti) da li je to koliko radim(o) dovoljno? Koliko god da uradis, opet se cini da si mogao vise....U svakom slucaju lijepo da se apelira za malo akcije.

    avatar

    13.10.2008. (11:51)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    da, dobra ideja za post.
    ja obavezno praznim ormare i dajem stvari koje vise ne nosim mojoj babysiterici iz rumunjske. prije sam stavljala u kontejnere a otkad znam da ona doista daje onima kojima je potrebno (pa i njenoj obitelji), dajem stvari koje su gotovo nenosene i koje mozda nikada necu niti nositi a nisu bile jeftine. znam da nikad necu otici u second hand shop ili ih negdje drugdje prodati. a samo ce zauzimati prostor.
    i ja volim konkretnu pomoc konkretnim ljudima a divim se ljudima koji odvajaju svoje vrijeme za besplatnu pomoc.

    avatar

    13.10.2008. (11:56)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    nesto me ne ide aktivizam.

    avatar

    14.10.2008. (08:40)    -   -   -   -  

  • jja

    Draga moja, odlicna ideja i imas mail ;-)

    avatar

    14.10.2008. (12:06)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Dobra ideja. Najbliži Caritasov ured meni je u Rijeci, ali sram me je tamo otići i malo mi je glupo dati 50 kuna za siromašne kada svaki kamen na toj zgradi vrijedi dvostruko više od moje mjesečne plaće. Golemo i blještavo zdanje Caritasa poručuje nešto siromašnima - "...budite bogati duhom..."

    avatar

    14.10.2008. (14:19)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    tyche, samo ti pljuvni po veleposlanstvima. ma kako daleko te to dovelo....istresi ljutnju i objavi. jer samo ovako ih mozemo prisiliti da se nesto promijeni i da nisu tamo radi sebe vec radi nas.

    avatar

    16.10.2008. (09:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...