Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Cranberrie

    hm da... što napraviti? a isto kao i kod prve cigarete: objasniti da to nije dobro, a alkohol je još i gori i bla bla bla - njima na jedno uho nutra na drugo van... na neke možda i djeluje čak do prvog puta dok se ne maknu roditeljima s očiju... a to je tak. na žalost, sve je njegova odluka, tj. koliko će se dugo moći i željeti oduprijeti ekipi...

    avatar

    05.10.2008. (12:01)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    A bojim se da u tome nema baš puno pomoći, moš ti pričat do prekosutra ali dok se ne oslobodi puberteta mora sve na svojoj koži isprobati. A po meni je alkohol veće zlo od duvanja. Al šta to vredi kad je alkohol legalan a trava nije...

    avatar

    05.10.2008. (12:51)    -   -   -   -  

  • kabulske price

    Bugi, ti si moj idol :o) Inace, u pubertetu se mora uciti na svojim greskama. I ja se sjecam sa kolikim sam uspjehom ignorirala roditelje... Strpljen-spasen. Proci ce i pubertet.

    avatar

    05.10.2008. (13:28)    -   -   -   -  

  • mala_sanja

    Za Vas roditelje ovo sigurno nije bilo lijepo iskustvo. Pa isprobat cu djeca u pubertetu svasta, ali ipak i odgoj ovdje ima puno utjecaja. Moje drustvo i ja nismo bili tako strasni, niti smo pusili, niti smo se napijali, niti smo pili kavu, niti mijenjali svako malo partnere, a o drogi ne moram. A eto svi smo jako slicno odgojeni. "S kim si takav si"... to je valjda tako u pubertetu.
    A to sto u sred noci dezurate, to je dobro, koliko god Vam mozda bilo mrsko. Bolje tako nego, da se mladi sami moraju vracati. Mislim da ce ponovno biti veoma tesko za Vas, kada ce Vam djeca imati vozacku.

    avatar

    05.10.2008. (15:09)    -   -   -   -  

  • PAPA

    predivan post

    avatar

    05.10.2008. (15:24)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Uhhh, tako je i meni bilo teško, kad su mi klinci prolazili kroz tu fazu...no prošlo je, hvala Bogu. Važno je pokazati s jedne strane neslaganje s tim, s druge strane pokazati mu razumijevanje i vjeru u njega da to više neće ponoviti. Uhhhh, već sam i zaboravila na te detalje...ajme, vratila si mi film unatrag :):):) No taj period odrastanja tako brzo prođe i odjednom imaš odraslog čovjeka ispred sebe sa svim svojim elementarnim vrijednostima koje si mu uprogramirala, pa se osjetiš sretnom :):)

    avatar

    05.10.2008. (15:47)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    a cuj, vlasnika diska bi trebalo prijaviti jer uopce toci alkohol maloljetnicima.
    a pijanstvo, neki to iskuse bolje neki losije. moj brat je lijepo zavrsio u hitnoj jer je s frendom pomijesao sve sto je nasao u baru njegovih staraca :D
    nego ja sam uvijek bila za to da se djecu doma nauci kako da piju. bijelo vino prije crnog, teske stvari bolje ne ali ako mora cisto i poslije tih vina, bez smedjeg secera itd itd.....a onda nek locu :)

    avatar

    05.10.2008. (16:04)    -   -   -   -  

  • katalona

    Imam djecu i pravim se razumna i puna povjerenja u njih. Takva sam sve dok se ne prisjetim što sam ja činila u njihovim godinama... mila majko !!! Ustravim se, a roditelji i dandanas misle da sam njihov mali anđeo. Uglavnom, svojima dajem slobodu, ALI nadzirem ih do besvjesti...potajno, naravno...
    P.S. Je li Nasljednika pucao mamurluk sljedeće jutro? Ha, ha, ha

    avatar

    05.10.2008. (18:03)    -   -   -   -  

  • Dnevnik nas 2 2

    Eh, draga ....oraspoložila si me. Znaš da je i moja Nasljednica vršnjakinja tvog Nasljednika, i jedino imam sreću što je ona bila prisutna kad se jedan dečko iz društva pijan uvalio u grm, rigao i nije mogao stajati na nogama nego se valjao po zemlji i nesuvislo buncao. Moja draga kćer mi je to ispričala i izjavila kako se ne kani tako osramotiti, te sebe tako ukomirati jer ne voli kad joj je zlo.
    Ja sam joj kao dobrohotan roditelj ponudila slijedeće: Rekoh joj. Draga, ako želiš saznati kakav je to osjećaj napiti se, onda si nemoj dopustiti da se valjaš po cesti ili grmlju nego ćemo to fino obaviti doma ja i ti. Kupit ću ti piće koje odabereš i ti ćeš lijepo piti dok se ne napiješ. Nakon toga ćeš jedino sama morati bljuvati u WC-u jer se meni gadi povraćka pa ti neću moći držati glavu, a usput ćeš patiti od pomanjkanja ravoteže i kad legneš vrtit će se soba oko tebe što izaziva dodatnu mučninu. Slijedeći dan ćeš otpatiti glavobolju jer je mamurluk nuspojava nakon pijane noći, i to je to. Saznat ćeš sve iz prve ruke a nećeš se morati sramotiti pred društvom.
    Ona je sve to lijepo saslušala i izrekla: NI SLUČAJNO! NE ŽELIM BLJUVATI, NE ŽELIM DA MI SE VRTI I DA MI BUDE SLABO! NE ŽELIM BITI BOLESNA DRUGI DAN. TO NIJE UŽIVANJE NEGO MUČENJE. JA SE SIGURNO NEĆU NIKADA NAPITI.
    Rekoh u sebi, Bogu Hvala.....jer doista neznam kako bih se osjećala da je pristala. Svejedno budi zahvalna da je sve dobro prošlo i da je sigurno iz toga naučio puno, te se neće dovesti više u takvo stanje.
    Lijep ti pozdrav od Jasne.

    avatar

    05.10.2008. (20:27)    -   -   -   -  

  • fanny

    Meni nitko nikad nije branio, probala sam i skužila da mi to uopće ne treba da bih se dobro zabavila. Dapače, trijezna sam se zabavljala gledajući kako neki bljuju, bauljaju i rade gluposti.
    Dobro, sad su druga vremena, nekad su takovi koji piju bili u manjini, a danas su ona djeca koja ne piju - u manjini.
    Moja juniorka-zagorka ima problema, jer kad se naručuje cuga (koju donose dečki sa šanka), nitko ne želi njoj naručiti i donijeti ledeni čaj ili pago. Onda mora sama po njega. No, nikad ne reci nikad. Jednom će proći i kroz to iskustvo. Nadam se da će shvatiti da ona glavobolja i mučnina nekoliko dana poslije - nije vrijedna napijanja.
    pozdravček :)))

    avatar

    05.10.2008. (23:05)    -   -   -   -  

  • Tibica

    Gazdu disca treba strpat u zatvor ne zbog cijene votke nego jer alkohol prodaje maloljetnicima.
    Nadam se da se Nasljednik oporavio od mamurluka :)

    avatar

    06.10.2008. (09:02)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    lipa mare ima pravo. i mene je stari doma "podučavao", ali i zauvijek odbio od cigareta.
    u svakom slučaju, klinci piju, samo treba ih naučiti da budu pri sebi i znaju di im je granica.
    lako meni sad trkeljati kad nemam dijete u pubertetu, al gledam po sebi: naliti se ponekad i moraš! (ja sam doduše počela eksperimentirati tek na faksu, ali je dečkima u pubertetu u današnje doba je sigurno teže ne piti nego piti)

    avatar

    06.10.2008. (10:00)    -   -   -   -  

  • Wanda

    prošla ja to ovo ljeto sa starijim.ulio se na 20 m od mene na lokalnoj fieri. toliko vizavi toga da ih pazimo kad su nam blkizu.satrao neviđene količine u niti sat vremena iz opklade, iz pravljenja važnim, do kraja. strašno, ali poučno. a šta da ti kažem....sve znaš, mislim.

    avatar

    06.10.2008. (11:01)    -   -   -   -  

  • Sefica

    Zasto bi gazdu strpali u zatvor ako su dica od 15 pa nadalje tamo u tri ure??? Aloooo.
    Znaci da nesto nije u redu s roditeljima. Koliko god ovi svit bija moderan, mislin da mi dite od 15 god nema sto radit u discu do 3h. Kad napuni 18, da, ali ovako....no way!

    avatar

    06.10.2008. (16:00)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    @šefica: lako tebi reći. moj je do nekidan smio do 11 biti vani (po zakonu) - i bio je jedini u društvu što ne smije dulje ostati. pošto je sad još par dana do 16 rodj. dogovorili smo se da smije biti do 12 (u našem mjestu). u disco se izlazi tek iza ponoći, pa je dogovor da ga mi pokupimo u određeno doba noći. a šta sad da radim....?????

    avatar

    06.10.2008. (18:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...