Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • bat d.o.o.

    kupimo mi što smo ga rušili, poslije je gotovo.

    avatar

    02.10.2008. (08:52)    -   -   -   -  

  • predvojnička

    Dragi vođa

    Ocjena: / 4
    LošOdličan
    Srijeda, 01 Listopad 2008

    Kao što smo obećali malo prije isteka srijede objavljujemo još jedan dokument na kojem se naš Dragi vođa potpisao ćiriličnim pismom. Iako više nitko ne spori tu činjenicu kao ni autentičnost dokumenata, mi ćemo nastaviti objavljivati dokumentaciju čisto zato da se HDZ-ovci u BiH imaju s čim hvaliti. Naime, pritisnuti dokazima, Draganovi sljedbenici su ustvrdili da je normalno što se on izjašnjavao Jugoslovenom i potpisivao Ćirilovim alfabetom, da je to čak bilo mudro.

    Dragi vođa je ne samo rehabilitiran, nego se slave njegova mudrost i snalažljivost. Vođine pristaše tumače da je potpisivanje ćirilicom iskaz Vođine predodređenosti za hrvatskog lidera, jer su se tada, kako oni tvrde, „svi izjašnjavali Jugoslovenima“ i svi su „znali ćirilicu“. Pa kada su je već svi znali, onda je red da Vođa ode korak dalje i s njom se identificira.

    E pa drago stado, jesmo mladi, ali nismo glupi. Vidimo da se hrvatski lideri u obje nam države natječu tko će se radikalnije odreći hrvatstva i tko će se više dodvoriti (tom i takvom) svijetu, pa Hrvatsku i Hrvate iz BiH prikazati u što gorem svijetlu. Vidimo, ali to ne prihvaćamo. Sigurni smo da u našem narodu još ima snage i pameti da takve skine s vrata. Jer kako davno reče jedan drugačiji hrvatski vođa „Narod je jaka kobila, taman kad pomisliš da si ga zajašio tresneš nosom u prašinu“.

    Dragi posjetitelji našega portala želimo i vas podsjetiti na neke činjenice i događaje iz tih sedamdesetih godina prošloga stoljeća, kada se Dragi vođa izjašnjavao Jugoslovenom (ne Jugoslavenom) po nacionalnosti i potpisivao ćirilicom.



    Činjenice:

    avatar

    02.10.2008. (13:32)    -   -   -   -  

  • predvojnička

    Činjenice:

    Prema popisu iz 1971. BiHaja je imala 3.746.111 stanovnika. Bilo je 772.491 ili 20,6% Hrvata, 1.482.430 ili 39,6% Muslimana, 1.393.148 ili 37,2% Srba i 43.796 ili 1,2% Jugoslavena. Uskoro im se pridružio još jedan (pogodite tko), pa ih je bilo 43.797.

    Sedamdesetih je oko 11 % Hrvata bilo u Partiji. Skoro devedeset posto nije, što znači da „nismo svi bili u Partiji“. U zapadnom dijelu Hercegovine svega oko 3 do 5% Hrvata bilo je u komunjarama. Dragi vođa je već 1977. bio član Predsjedništva općinskog odbora Saveza socijalističke omladine u Mostaru, a domalo i punopravni član Partije.

    Događaji:

    Nakon duge borbe za nacionalno priznanje, na popisu stanovništva održanom 1971. godine hercegovački i bosanki muslimani nacionalno su se izjasnili kao Muslimani s velikim M. Dragi vođa se pripremao izjasniti kao Jugosloven. Krajem te godine u Karađorđevu je odlukom Jože Broza nasilno ugušeno Hrvatsko proljeće. Nakon njegovog zahtjeva tužiteljstvu i sudovima da se „ne drže zakona ko pijan plota“, oko 2.000 Hrvata optuženo je za nacionalizam i zatvoreno, a oko 2.500 ih je moralo pobjeći iz zemlje.

    Navesti ćemo i nekoliko primjera, tek radi ilustracije.

    Početkom sedamdesetih u Mostaru je profesor Ivan Alilović osuđen na tri godine zatvora, jer je tvrdio da je hrvatski jezik u neravnopravnom položaju i da Hrvati nisu dovoljno zastupljeni u državnoj upravi. Da je znao tko će ih zastupati vjerojatno bi šutio.
    Istovremeno grupa hrvatskih intelektualaca u Sarajevu, na čelu s Veselkom Koromanom i Vitom Lukićem pokrenula akciju protiv potiskivanja i neravnopravnosti hrvatskog jezika. Koromana smijenilo s uredničkog mjesta, a svi su dobili etikete nacionalista.
    Vici Vukovu zabranjeni javni nastupi, Bruno Bušić iz emigracije piše o hrvatskom jeziku, zabranjena „Naša ognjišta“ u Duvnu, a fra Ferdo Vlašić i većina svećenika pod prismotrom SDB-a.
    Zvonko i Julie otimaju avion, Zmaj polaže prisegu, a Dragi vođa se mudro kamuflirao i u dubokoj ilegali deklariranog jugoslovenstva piše knjigu ćirilicom.
    Ni Ivo Miro Jović ne bi otkrio koji se hrvatski nacionalist u njemu krije, a kamo li one obične udbašine. Nije ga pokolebalo ni Savjetovanje o književnom jeziku održano 1973., u Mostaru, na kojem je Ivan Lovrenović žestoko istupio zbog srbizacije hrvatskog jezika. Dragi vođa je i tada mudro i strpljivo šutio, znajući da njegovo vrijeme tek dolazi.
    I potpisivao se ćirilicom...

    Poskok.info

    avatar

    02.10.2008. (13:35)    -   -   -   -  

  • atomski s leva

    Kakva su oni stoka...vidi ih danas u posjeti papi...antikrsti u posjeti papi pa to je necuveno...eto koga birate ...ama to ste i zasluzili Pa onaj ucitelj Jovic bivsi udbas predsjednik drzave pa lopov Jelavic narednik u JNA e svaka cast birajte ih ponovo bit ce vam

    avatar

    02.10.2008. (13:46)    -   -   -   -  

  • --

    Svaka čast! Trebali bi u čast dragog vođe svi njegovi sljedbenici istetovirati ovaj ćirilični potpis na ramenu. Nek se zna!

    avatar

    02.10.2008. (13:49)    -   -   -   -  

  • bistrićak

    Ja glasam za naše, bez obzira na sve. Nevodite kampanju ovdjeeee!
    Koga još ovakve gluposti zanimaju?

    avatar

    02.10.2008. (14:22)    -   -   -   -  

  • heider

    Ovakav vokabular (vjerujem da znate što to znači iako komentari pokazuju suprotno) nije dostojan ovog bloga, niti hrvatske uljudbe. Ja o vođi imam svoje mišjenje koje je također, izrazito negativno, ali moj mi odgoj ne dopušta takove komentare i oni više govore o komentatorima nego o vođi. Uostalom mi njemu, bar za sad ne možemo ništa, a i ovo ne će doći do njega, imamo mi svoje vođe koji nas vide, ali ne će, bar za sada, da čuju. Polituičkom borbom, kulturom, činjenicama i svojim odnosom natjerajmo ih da čuju i one ¨bez glasa¨. Uključi se, još Uskoplje nije potpuno izgubljeno.

    avatar

    02.10.2008. (14:55)    -   -   -   -  

  • mat

    da nije ministrica sređivala tokićki radno mijesto pri svetoj stolici kad im se omaklo u školi

    avatar

    02.10.2008. (19:34)    -   -   -   -  

  • nina

    pa šta iako jeste,lideri su tu zbog sebe i svojih obitelji a ne zbog vas ha,ha,ha...

    avatar

    02.10.2008. (22:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...