Komentari

sagittariusclassic.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • ludlud

    baciš oko na jaja da vidiš kakva su jaja na oko... lukavo, lukavo... šta ti je iskustvo! ;))))

    avatar

    29.09.2008. (23:33)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...odgovorno tvrdim da je ovo najedukativniji blog na ovom sajtu...:))))))))))))))

    avatar

    29.09.2008. (23:35)    -   -   -   -  

  • hebatga

    >osim ako on nije strelac-jedinac kome u sazvježđu piše da će uvijek postojati netko tko će mu kuhati pa se ne mora tom vještinom zamarati u životu<
    E ima jedan koji je sve ali ne ovo gore ali nikad nije nauchio (niti mu se uchi) ishta skuhat kako Bog zapovjeda jer mu je "sendvich od mortadele" dovoljno dobar da se ne primiche shtednjaku.
    Inache, shto se hrane tiche ja mislim da je tu ona Sokratova "shto vishe nechemu dodash, to je manje original" vrlo primjenjiva i usprkos chinjenici da me svi redom smatraju ludim ja josh uvjek tvrdim da je "kupus pod uje" najbolje shto sam ja ikad jeo a, hebem mu Iruda, jeo sam i u La Samani, i u Tour d'Argent-u, i u Tavern on the Green i nikako mi nije jasno shto je ono tamo bolje od jednostavnog "kupusa pod uje" ili "liganja na zaru". Uz to, chak sam uvjeren da ljudi pizde o tim nekih "kulinarskim chudima" samo zato shto su socijalno kondicionirani vjerovati kako je neki kokot izuzetno dobar ako je izuzetno skup.
    Glede kave, u Dbk gdje se na svakom kantunu moze nachi jedan od najboljih kapuchina na svijetu svaki debil koji se dokopa 15 kuna pije Nescafe, tj ono sranje koje po zapadu nitko pametan odavno ne pije jer da bi ga napravili koriste neku supstancu koja je kumulativno-otrovna. Kako rekoh jednom mom rodjaku, ima i u tome nekog dobra jer che pobit pizdune.

    avatar

    30.09.2008. (01:38)    -   -   -   -  

  • ludlud

    @hebatga: e, neka, neka...

    avatar

    30.09.2008. (01:45)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Jedan od mojih nesalomljivih principa je da se ne zaklinjem u djecu pa zato nechu napisat "djece mi" a vi mozete vjerovat, ili ne.
    Moja brachna drugarica (da upotrebim socijalistichko-politichko-korektni izraz koji je Jozo Marshal imo za svoju dok se Jove nije uzjogunila) je jedna od onih koji se ovih zadnjih dana bavi spashavanjem kapitalizma i nazove mene ona vecheras pa veli da ne moze doch doma navrijeme za skuhat djeci vecheru i da ja to obavim. Pitam ja odkad je zaboravila da ja ne znam nishta skuhat a ona veli da one neke "riblje shtapiche" moze ispech i gora budala od mene pa da to napravim.
    I tako, mala mi pokazala u hladnjaku shto su to "fish sticks", ja stavio ochale i prochito upustva pa ih strpo u pechnicu. Pishe tamo da se prze nekih 18 minuta i ja velim idem malo na internet i zapalit. Vako usput, ja sam jedan od onih sirotnih "glava obitelji' koji u kuchi smiju pushit samo na jednom mjestu gdje su ugradjeni ventilatori. I sjednem ja pa napishem onaj gore post o mojim kuharskim sposobnostima i josh mi uleti jedan prijatelj iz Dbk na Skype i zgorio par cigara kad u jednom trenutku uljeche mladja mala i viche "tata, dolje u pechnici ono gori". Ja trk dolje u kuhinju a ono riba pocrnila ko da je u zapaljenoj naftnoj mrlji negdje uz obalu Nigerije. I krcka li krcka dokazujuchi da joj je tochka zapaljenja negdje oko 500 farenhajta. Djeca sretna jer se njima ta riba ne jede obzirom da spada u "zdravu hranu" a ja kontam "hebatga, lijepo sam joj reko da ne znam kuhat, nema mi sad shto pizdit".

    avatar

    30.09.2008. (06:18)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Kako gore spomenuh brachnu drugaricu i njen poso ne odoljevam vam ne isprichat neshto po chemu chete zakljuchit koliko ima istine u onom "tako se radi u Omerici". Naravno sa iber-pozitivnim predznakom.
    Ova moja radi u jednoj velikoj multi-nacinalnoj firmi i vodi odjel think-tank, olitiga onaj koji se bavi time da istrazuje i predlaze strategijske poteze firme. Trust mozgova, jadna ti majka koji se brine o nekih 610 miljardi dolora u Omerici zemlji najnaprednijoj. I dolazi ona negdje kasno uveche u proshli petak pa pita shto ja mislim o ovom kupleraju jer joj je direktor naredio da mu u ponedjeljak donese napisanu analizu stanja njihove firme. Pitam ja jel to jaran direktor ne zna pa zato nju pita. Veli ona, a da zna valjda ne bi pito. Ma aferim. Pa nashla mene da joj pokusham objasnit ono shto tvrdim vech godinama, tj. da je ovo nije kapitalizam, ni kapitalizma vidjelo nego hebeni kupleraj iskompleksiranih nedohebanih shtrebara koji svoje usrane zivote pokushavaju kompenzirati besprizornom kradjom rijetko zapamchenom u povjesti.
    I onda mi ispricha kako je poslije dobivanja tog zahtjeva zvala tipa u njihovoj firmi koji je zaduzen za onih 30% vlasnishtva koje posjeduju u jednoj drugoj velikoj financijskoj firmi (onoj shto je danas otishla "na inkanat") pa joj ovaj reko da on ne zna nego da che zvat onog odgovornog iz te druge firme pa je onda poslije zvao da mu je ovaj drugi reko da ni on ne zna. Shto mene podsjeti na vrijeme kad sam chvrsto vjerovao da je samoupravni socijalizam "golo govno" glede drushtveno-gospodarskog ustroja a sad mi se chini da sam zivio u vrlo dobrom drushtvu jer oni hebeni komunjare ako "nisu znali gdje im je glava, a gdje guzica" bar nisu sebi djelili bonuse koji nadilaze nekoliko prosjechnih placha u drzavi. Da ne govorimo o onima "iz suvremenih CK-a" ciji se broje u milijunima.
    Pa kad vam netko sljedechi put nadmeno reche "tako se radi u Omerici" na moju odgovornost ga mozete poslat izravno u 3 pm i rech mu da moli Boga shto josh nije ogladnio jer Kinezi kupovinom gomile dolara i bonova odrzavaju niski techaj vlastite valute (u odnosu na dolar)da bi bili izuzetno konkurentni pri prodaji svojih proizvoda. Shto dolazi kraju jer je "tehnoloshki transfer" skoro pri kraju a oni sve bogatiji pa im se potreba za ovih 300 milijuna imbecilnih potroshcha sve vishe smanjuje.
    Isprichavam se na odstupanju od teme i davljenju ali nisam mogo odoljet.

    avatar

    30.09.2008. (07:03)    -   -   -   -  

  • borgman

    @hebovo mišljenje dijelim... tresu se ekonomije...možda neka i crkne...
    a naš ministar financija trabunja kako je hr tržište kapitala najstabilnije u EU, a hr banke su sve bez ikakvih problema...jedino što je zaboravio kako su sve banke u tuđem vlasništvu i nema niti jedna kojoj je hr vlasnik (upitno i za poštansku)... naravno da hr banke nemaju problema...NEMA IH!
    @ sagi zmaju...., e ova sa kuhanjem prvog obroka ti je idealna :-).... ja lav i ona lavica... i jedan od prvih skuhanih obroka je bio ...baš taj ;-))))))

    avatar

    30.09.2008. (21:05)    -   -   -   -  

  • fanny

    Dakle Sagi, preko kojih ti stvari donosiš zaključke :))) Svaka čast. To mi nikada ne bi palo na pamet.
    I naravno, odmah si žene popljuvao s kavom (s dušom i bez nje).
    Prvo što sam svom dragom skuhala je - srneći paprikaš s knedlima od kruga. A on meni - grah koji je tako začinio da sam dobila hemeroide :)
    Što se kave tiće, njemu je bitna kvantiteta (litreni lonac), a ja sam ta koja pazi na kvalitetu. Naime kad hoću napraviti kava-seansu, onda se kuha espreso u onom kuhalu iz Trsta (još ga imam od onih vremena), stavi se slatkog vrhnja (ne tučenog), kapljica ruma i vanil šećer...
    Jedino što vi muški znate je - ispeći jajca na oko, narezati paradajz i skuhati kavu, zato i od toga radite čitavu filozofiju :)
    Pozdravček :)))

    @hebatga - ti bar priznaš da nemaš pojma o kuhanju, cijenim to, za mene muško nema što tražiti u kuhinji, bože me sačuvaj kad mi se mota oko lonaca. Nek' si kuha dok mene nema :)

    avatar

    30.09.2008. (21:56)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    @ Hebatga, prvo i osnovno, ako bih morao sam kuhat, peglat i spremat, onda zaista ne vidim smisao u postojanju bračne družice u svom životu...:))))))))))))))))))))))
    Glede hrane, sasvim je jasno što je glavno jelo a što se smatra prilogom, najvulgarnije, grah sa zeljem podrazumijeva grah ( uvjerljivo više ) i zelje ( vidljivo manje ). Prema tome, taj obrok nikako ne može sadržavati više zelja nego graha.
    Začini samo trebaju dodat jedva primjetni "štih" a nikako da preuzmu glavni okus ( tipična greška je pretjerivati sa origanom ). Svojedobno, dok se išlo u Trst, prva i zadnja stanica je bila cremcaffe, najbolji espresso u galaksiji...:)

    Za nas i slučajeve kakav si opisao su izmislili mikrovalnu, to je naš nivo, ništ nemre zgoret, izuzimajući roštilj, naravno...
    Bogme, gledam američke news postaje, stvarno je pizdarija sa financijama. Držim Vam fige da Vas ne zakvači. Ne zvuči ni malo dobro...

    @ Borgy, ekonomija u kojoj se banke kurče sa najvećom dobiti ne može biti dobra. To pokazuje da samo uspješno lihvare svu privredu i građane. Od razvoja tu nema ni R...:)
    Je'l sa tvojom dragom ok, mislim na zdravlje...:)

    @ Fanny, moram ti reći da je ovo post po zadatku. Bio sam na cugi sa svojom starom blogerskom škvadrom i svaki mora napisat post sa ovim zadanim naslovom koji je inspiriran smiješnom pričom jedne blogerice iz društva...:)))))))))))

    avatar

    30.09.2008. (22:34)    -   -   -   -  

  • fanny

    Onda ti opraštam :)
    E samo da znaš - idući vikend imamo - Dane sira, dva dana degustacija svih mogućih sireva iz cijele Lijepe naše :)
    Eto ti ga na :)))

    avatar

    01.10.2008. (00:17)    -   -   -   -  

  • hebatga

    >ekonomija u kojoj se banke kurče sa najvećom dobiti ne može biti dobra. To pokazuje da samo uspješno lihvare svu privredu i građane<
    Izvanredan zakljuchak. U prirodi postoji pravilo da nametnik ne unishtava onog na kome se hrani a to pravilo (nekim chudom bozjim) znaju i jednostanichni organizmi. Jer ako unishte hranitelja onda bi i sami izumrli. E, gospoda lihvari (zvati ih bankarima je vrlo pretjerano) ne mogu shvatiti ni ono shto oni (doslovno) bez mozga mogu a mi im kao drushtvo to omoguchavamo, shto bi otprilike trebalo znachiti da smo i mi na nizem nivou od ameba.
    Sagi, moja ti je drugarica gurman i ja skopcham da je ona neshto gurmansko spremila (ili kupila) jedino kad mi dodju gosti pa pochnu "u hebote, shkampi pripremljeni na Remi Martenu" i sl. Isto onako kako jednostavno ne razumijem koji je kokot razlika vozit Maybacha ili Renoa 4 (pod uvjetom da upale od prve) meni nije jasna ni razlika medju razlichitim jelima osim shto, onako iz dna dushe, ne podnosim pravu mesichku, japansku, englesku i madjarsku hranu gdje su meksichka i madjarska vrlo jestive ali sam jednom Phoeixu i jednom Budimpeshti proveo nochi budechi se svakih 20 minuta i chistechi mini-bar u hotelu. Hebote, gorelo ko da u stomku imam letlampu.
    Hvala na "drzanju figa" ali ovaj kuvin pir mora jednom zavrshit a bolje da zavrshi sad nego da docheka ovu djecu jer se on moze samo multiplicirati. A oni ga nisu stvorili pa ne bi bio red ni da plachaju dok smo mi idioti glasali za one koji su nas zakonski prisilili da i novac za penziju dajemo lihvarskoj bagri pa chemo se po stare borit za mjesto kod kontejnera.

    avatar

    01.10.2008. (01:03)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Nije mi jasno što imaš protiv maslinova ulja na tanjuru? Naime to je jedino ulje koje koristimo. Osim toga nemam zamjerki. Pogotovo jer kavu ne pijem ;)))

    avatar

    01.10.2008. (12:16)    -   -   -   -  

  • fanny

    Ja volim dobro pojesti i uopće mi nije bitno jel' zdravo ili nije. I tako će nas sve vrag odnijeti - jeli mi zdravo ili ne. Pa još ovo malo vremena da pazim, ma da, kako ne.
    Pijem kavu i jedem na i sa maslinovim uljem.
    A Reno i Maybach... Reno je praktičan, bitno je da je u dobrom stanju - moš svuda s njime. A Maybach... čisti snobizam i potvrda statusa. Pa ako već nemaš stila, a imaš dovoljno love - kupiš si Maybach i uživaš kad ti se dive. Sere mi se od skorojevića...
    :)))

    avatar

    01.10.2008. (12:54)    -   -   -   -  

  • borgman

    @sagi... odgovor je depresivan
    @manga...maslinovo ulje i slane srdele koje su "odležale" u tom ulju, pa masline i "sir iz mišine", pola litre u bukari, i sit si cijeli dan, a i dobre volje (i potencije)
    @heb... nekada su neki mudri ljudi rekli kako smo Zemlju posudili od budućih generacija. Trenutno, umjesto da čuvamo tu jedinu "kolijevku" ponašamo se kao da iza ove generacije nema ničega. Budućnost se opterećuje dugom, koji jednostavno ne može biti naplaćen (jer nema od čega) a sve u ime posjedovanja stvari KOJE NAM NE TREBAJU!
    U ime one idiotske reklame "jer Vi to zaslužujete", a taj privid "jednakosti" je jako skup. Nismo jednaki, niti to možemo biti. Različiti smo. Različiti su nam morali, osjećaji, sposobnosti...sve.
    Unificirani prijenosni mehanizam u obliku novca osigurava premoć onima koji su rođeni bez dubljeg morala, bez empatije, i bez skurpula...dapače, novac im osigurava i podlogu za intenzivnu propagandu kako je to "jedini put"... Ako si siromašan duhom, ne pati, novac možeš imati!
    Dakle, rušenje burzi uopće nije KRAH... to je jednostavno mijenjanje nečega što je temeljno loše, u nešto novo (ne mora biti bolje, ali će biti drugačije)....nego kako ti se sviđa život u novoj državi Socijalističke Sjedinjene Američke Države? One u kojoj socijalizam vrijedi za Wall Street?

    avatar

    02.10.2008. (11:22)    -   -   -   -  

  • ANCHI, i to je život !

    Pa ak je blog tak edukativan...
    di je onda šnita masti i luk...špek i luk s dodatkom malo tvog paradajza...

    Kavu pijem sama i sebi za dušu.

    avatar

    02.10.2008. (11:52)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Sad ja opet moram ponavljati kako sam sretna žena kojoj Dragi kuha jer kaže da ga to opušta (čitaj: voli dobro jesti)...i ako je suditi po tome kako i nakon sto godina jako dobro kuha (pritom me tovi do Božića, a kasnije do Uskrsa) trebala bih sretno zaključiti kako nam je veza još u punoj snazi, a ja opet nekako mislim da je to zbog toga što voli dobro jesti, a ja usput dobro prolazim...i da ne pomislite kako sam ja lenjivica a on papučar samo da dodam da on baš dobro (onako muški) izgleda u toj kuhinji, a ja sam spremna oprati tone suđa koje uprlja samo da ne moram kuhati ili ne daj bože planirati što bih skuhala...osim toga, mislim da bi bio kritičniji od bilo koje svekrve, zato se ni ne miješam...
    A jutarnju kavicu skuham ja i to baš onakvu kako si nam savjetovao...jesam dobra?

    avatar

    02.10.2008. (20:26)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    @ Fanny, hondaaaaaa...kakvi maybachi ili renoi...:)))))

    @ Borgy, ajoj, uh...

    @ Anchi, ovo je post, samo bio bloga, radi boljeg razumijevanja moraš pročitat još pokoji post, sorry...:)))))

    @ Majstorica, nemoj to pripisivat njegovoj navodnoj "sebičnosti". Sram te bilo, a ON sigurno razmišlja u sebi " jebeš sve ak nemaš s kim podijelit ". Obožava te, a jedini način da to i dokaže je da kupi suđericu ( candy, naravno )...:)))))) Glede kave, iznimke potvrđuju pravilo...:)))))))))))))))))

    avatar

    02.10.2008. (22:10)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Hehe, prvo što smo kupili je bila suđerica i video, ali u tu suđericu se treba utrpati tona suđa i sve prethodno isprati, zatim oprati sve plohe od brašna i koječega, a da ne govorim pod gdje u letu mačorčić hvata komadiće šnicli ili ribice...A kuha se kao da ćemo pomreti od gladi, u hladnjak ne može igla stati a rezerve su takve da ako zarati možemo preživjeti godinama...i što bi bilo da nema mene koja sređuje to bojno polje...

    avatar

    03.10.2008. (07:23)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Toliko o kapanju ulja iz tave po tanjuru ;)))

    avatar

    03.10.2008. (08:46)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    @ Majstorica, zato piše Candy, pere sve, kod mene se nitko ne žali. Ja, kao normalan muškarac, pročitam uputstva, pokažem koji se gumbi kad tiskaju i priča sa suđem je time za mene završena. Jedino pizdim kad nema moje čaše od 3dl za vodu, imam filing da je non stop u suđerici, kao i svaka jebena kuhinjska stvar koju povremeno trebam...:))))

    @ Manga! A gdje si ti? Ukinuo si dušmanski komentiranje kod sebe i sad još tu samo lakonski utipkaš pokoju rečenicu. Kaj smo ti se mi zamjerili?...:)))))

    avatar

    03.10.2008. (21:16)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ borgman
    Kao i obichno, slazem se i iskreno mislim da bi nam jedan totalni krah dobro doshao jer bi nas mozda potaknuo na razmishlajnje. Usput, nema nishta od socijalizma, ovo su zlatnozubi samo smislili kako opljachkat ovo shto je josh ostalo a to je josh jedan dokaz da smo pali sa United States of Amnesia na United Stupid of America. Gle kokota socijalizam. Zato su pare i dali onoj sirotinji koji nemaju odakle platit kredit a ne onima koji su dosad ukradeno vech preselili u Kofederaciju Helveticu.
    @ majstorica
    Da me ubijesh ne mogu skopchat koji je kokot vama zenskima (poput ove moje) pa sudje perete prije nego shto ga stavljate u sudjericu. Pa prezivjelo chovjechanstvo puste milijune godina peruchi sudje "na pototku" a vama ni sudjerica nije dovoljno dobra. Ova meni josh tvrdi "da nemam pojma shto je higijena" jer je isprepadashe s nekim hebenim bakterijama (ili shto vech) a nikako da shvati kako je oduvjek vazila ona "chistocha je pola zdravlja", shto nepobitno dovodi do zakljuchka da je ono drugo pola nechistocha.
    @ sagi
    Jucher mi pade na pamet kako ja ne bi trebao komentirat tvoje postove jer ti pishesh stvari bash onako "s dushom" a onda ja uletim s nekim mojim bash onako "hard core" komentarom pa ukakim lijepotu tvog teksta. A hebatga, kad sam takav.

    avatar

    03.10.2008. (21:57)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    @ Hebatga, ne zajebavaj, baš nam je dobro...:))))))

    avatar

    03.10.2008. (22:17)    -   -   -   -  

  • hebatga

    sagi, ono sam stvarno ozbiljno mislio i evo dosho da napishem josh neshto "hard core" jer mislim da vrijedi znati ali chu se pokushati suzdrzati u buduchnosti. Chasna pionirska.
    Ovaj trenutak u SAD-u je ekvivalent onoga kad je "struchnjak" Ante Markovich uveo "currency board" (ne znam kako se rvacki reche a to je ono kad je valuta fiksno vezana za neku stvarno jaku) da bi onima pri vlasti omoguchio "posljednju pljachku" koja u sluchaju Hr nazalost nije bila posljednja jer su oni onda nagrnute dojchmarke iskoritili za josh vechu pljchku koja je slijedila u "demokratskim uvjetima".

    avatar

    03.10.2008. (22:53)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ A kaj se buniš, nije vam dosadno. Evo, sad je Hef ponudio Palin da se skine za duplericu u Playboy-u. Kod nas je vrhunac bio tek sa mrežastim čarapama đurđe adlešić...:)

    avatar

    03.10.2008. (23:11)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Kako bi nam moglo bit dosadno uz ovu "bimbachu".
    Shteta da nije rodjena u Zagrebu, udala bi se za nogometasha.

    avatar

    04.10.2008. (00:33)    -   -   -   -  

učitavam...