Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Joseph Knecht

    Dragi babl. Prodavanje ispita i nemoralno ponašanje profesora na fakultetima nema nikakve veze sa njihovim budućim penzijama. Desetljeća negativne selekcije dovela su do toga da su do najviših pozicija stigli ljudi kojima znanost, istraživanje i podučavanje ne znače prioritet. Takovih je nažalost puno ali na sreću ne bave se svi kriminalom.
    U prijašnja vremena je rašireniji oblik iznuđivanja bio pritisak nekih (pa i uvaženih) profesora na studentice - toga ima i danas i to mi se čini još gore i sramotnije od prodavanja ispita.
    Neki (mnogi na npr. ekonomiji) profesori ne prodaju ispite nego osnivaju skoro pa privatne postdiplomske studije na kojima za vlastita predavanja sebe honoriraju sa po sto eura po satu: sve po principu "troškovi javni, profiti privatni". Dakle, ove štale treba čistiti i čistiti i čistiti... Da li se stvarno počelo nisam baš siguran.

    avatar

    20.09.2008. (19:38)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    E, pa trebaš otići pred Prometni i Ekonomski fakultat i vidjeti kakve automobile voze pojedini profesori. Profesor Damir Božičević (onaj koji tvrdi da je sitna riba) vozi Audi A6, neki voze Jeep, Range Rover itd. Od koje plaće? Rat je doveo gamad na fakultete, jer je "generalima" trebala škola. Nakon toga su dečki i cure za katedrama shvatili da i drugi žele školu, baš kao i oni novac. Tu svu gamad treba pohapsiti, jer nema govora o društvu znanja tamo gdje je korumpirano sveučilište. Na kraju krajeva, tko ima pravo prodavati potvrde o "znanju" na osnovu akreditacije koju mu je dalo društvo, pod kojim na taj način kopa rupu?

    avatar

    21.09.2008. (09:13)    -   -   -   -  

  • velečasni

    morali su požuriti s hapšenjima kad su im već izmakli ljetni praznici

    avatar

    22.09.2008. (01:12)    -   -   -   -  

  • babl

    Rubia je ostavila komentar u kojem tvrdi da zna za profesora s Ekonomije za kojega je općepoznato da se kod njega kupuju ispiti, s tim da je dala dovoljno podataka po kojima ga se može lako identificirati. Kako sam ja ipak neke vrsti glavni urednik ovog bloga, a u konkretnom slučaju nemam osobnih saznanja da bih mogao stajati iza optužbe, odlučio sam zbrisati njezin komentar. U ovom i sličnim slučajevima mislim da je ispravniji put da se takve, utužive stvari, objavljuju na svojim blogovima, pa se drugima prepusti hoće li se na to pozivati, citirati to ili ne.

    avatar

    22.09.2008. (11:00)    -   -   -   -  

  • svjetioničarka

    I sama studiram i znam jaako dobro kakvo je stanje, i prva bih voljela da sistem drugačije funkcionira. Ali malo previše generalizacije u komentarima da bih replicirala na svaki od njih. Preozbiljno se optužuju konkretni pojedinci da bi se tu lamantiralo rekla-kazala pričama, a sve one "provjerene informacije", opet se slažem sa Bablom (jako mi je drago da si reagirao), treba malo bolje adresirati, ako su iznesene već sa tom namjerom - to vrijedi općenito. Ne branim apsolutno nikoga, ali ne pričamo o kupusu i laptopima, za boga miloga...

    avatar

    22.09.2008. (11:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...