Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • babl

    Objavivši gornji post otišao sam pogledati po internetu najnovije vijesti o tom slučaju. Na Monitor.hr piše da su "predsjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Deša Mlikotin Tomić i još petero profesora s Ekonomskog fakulteta pušteni večeras oko 18 sat. Svi su oni navodno priznali kaznena djela za koja ih se tereti".

    Na web-stranici "Jutarnjeg lista" pročitao sam da se "profesorica s Ekonomskog fakulteta i šefica saborskog Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Deša Mlikotin Tomić ne tereti da je primala mito za upise ili prolaske ispita, već za jedan slučaj zlouporabe.

    Kako neslužbeno doznajemo, osumnjičena je da je “progledala kroz prste” jednoj studentici koja je trebala pasti na ispitu. Pustila ju je da prođe ispit na nečiju zamolbu. Osumnjičena Mlikotin Tomić u policiji je izjavila kako se uopće ne sjeća tog događaja."


    Izgleda da se nakon razgovora u policiji prisjetila.

    .

    avatar

    19.09.2008. (22:50)    -   -   -   -  

  • ispao vragu iz torbe

    Slažem se ! Nehumano je slikati damu u takvim okolnostima . Trebalo ju je prvo odvesti plastičnom kirurgu !

    avatar

    19.09.2008. (23:42)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Kad sam jutros vidio tu naslovnicu pomislio sam navlas istu stvar kao i ti. Međutim, čitava me stvar prestala zanimati već nakon par minuta kad sam zviznuo prelistane novine u kut na hrpu starih novina. Ne radi se samo o tome da pazim na mentalno zdravlje i higijenu. Radi se o tome da ne želim da me zagađuju stvarima koje uopće nisu važne, dapače, često su prenapuhani, isforsirani novinarsko-politički konstrukt i dimna zavjesa. Ti se dobro sjećaš da se nekoć novinare odgajalo da budu "društveno-politički radnici", dakle poslušni psi sistema. Ne bih rekao da se puno promijenilo.
    I zato neću odgovoriti na tvoj apel da objavim rečenu sliku na svom blogu u svrhu pritiska. Blog je, ako ne intiman, ali svakako privatan prostor, a kao privatna osoba ne želim se mješati u ratove i borbe pojedinaca, skupina i, ako hoćeš, čitavih staleža o kojima ne mislim ništa dobro. Upravo, držim da su šljam nesposoban za dobrotu i razboritost, unatoč statusu elite i eventualnim pojedincima koji možda mogu biti draga gospođa ili simpatičan čiča. Odavna nema nevinih. Niti izgovora, niti opravdanja. Stvari su otišle predaleko.
    I kao što ih ne želim u svojoj kuhinji ili na svom balkonu, mojim malim svetištima, tako ih ne želim niti na svom komadiću blogosfere.
    Možda ovo moje objašnjenje nije potrebno, dovoljno je da šutim i stvar jednostavno - ne napravim. Ali osjetio sam potrebu da ti to kažem, nadam se da se ne ljutiš. ;))

    avatar

    19.09.2008. (23:47)    -   -   -   -  

  • babl

    @ ludlud: Ne da se ne ljutim, nego - dapače! Dobrodošao ovaj komentar, kao i svi raniji koji si ostavio. Dozvoli onda meni da te dobronamjerno upozorim na dvije točke s kojima se ne bih složio, u nadi da ćeš ih i ti uvažiti.

    Prvo, sintagmu "društveno-politički radnici" uvijek sam shvaćao kao društveno priznanje da su novinari jednako vrijedni i značajni kao i političari, dakle upravo suprotno od toga da trebaju biti poslušnici, da su na svom području jednako kompetentni kao i političari. Naravno, bilo je kolega koji su se ponašali sukladno tvojoj interpretaciji, ali bilo ih je i koji su vjerovali u isto kao i ja.

    Drugo, ako je ovo u novinama prenapuhano, da li misliš da je moja reakcija pretjerana? Ako ocjeniš da je moja bojazan zbog koje sam se upustio u pisanje o tako gadnjivoj stvari opravdana, ne bi li bilo dobro da se pridružiš inicijativi?

    @ ispao vragu iz torbe: Pet poena za kasičan blogerski štos, zaista je dobar. Ali što misliš ozbiljno?
    .

    avatar

    20.09.2008. (00:03)    -   -   -   -  

  • ludlud

    @babl: Uh, nisam bio dovoljno jasan, nikakvo čudo da me nisi dobro shvatio. Kad kažem da su novinari bili "odgajani" da budu poslušnici, nisam htio obezvrijediti profesiju. Dapače! Bila su to junačka vremena, jer je najveći broj kolega iznalazio nevjerojatno kreativne načine da se odupre pritisku, da napišu istinu, da ne podliježu senzacionalizmu i da u nevjerojatno visokim standardima zanata pronađu zaštitu od političkog pritiska, a razvilo se i ono istočnoeuropsko pisanje/čitanje između redaka, nešto nepoznato današnjoj generaciji, a zapravo veliki gušt i izazov, jednako za pisce i čitatelje. "Društveno-politički radnici" kao sintagma tadašnje političke elite bila je mišljena upravo kao pritisak, valjda ćeš se s tim složiti. Dakle očito je da smo vjerovali u isto, iako si ti možda mislio:"evo, ipak mi priznaju rad", a ja sam vjerojatno mislio: "e, nećete me zajebat" ;)))). Opet, i "pritisak" treba široko shvatiti. Ne dakle nužno kao nekakve prijetnje golim otocima ili slično, ali svakako kao navlačenje vode na svoj mlin (također ne nužno politički ili ideološki). I kad je nestao taj "pritisak" kako sam ga ja osjećao, ili klima, da budemo objektivniji, došlo je do ovog što je donio globalizacijski kapitalizam i tržište - eto nam senzacionalizma. Baba u šlafroku i policija, zlurad kez tupavog čitatelja i prilično podlog novinara koji, bez brige, zna što radi, te trljanje ruku beskrupuloznog gazde.

    E vidiš, sad dolazimo do ovog drugog: ne mislim da je tvoja reakcija pretjerana. Tvoja je, tako osjećaš stvar i s punim pravom si reagirao (rekoh ti, "navlas isto" pri pogledu na naslovnicu) tako kako si reagirao. Ali neću se pridružiti iz jednako tako vlastitog i intuitivnog razloga. To je, naime, kao da si rekao da ćeš mi navratiti doma s važnom stvari, ali kad si pozvonio ustanovilo se da imaš veliki drek na cipeli. Pa kako je ispalo da ipak nije pitanje života i smrti, odlučim da ipak ne otvorim vrata svoje blogokuće jer... mislim, zakaj? ;)))))))))

    btw: Nadam se da nisam bio previše zoran u opisu problema! ;)))))))

    avatar

    20.09.2008. (00:55)    -   -   -   -  

  • babun

    ključno je pitanje tko tu koga jebe
    jutarnji dešu
    deša studente
    vlada europsku uniju ili pak
    europska unija nas

    avatar

    20.09.2008. (00:59)    -   -   -   -  

  • babl

    @ ludlud: Hvala što si razjasnio, zaista sam te shvatio kao da si sve novinare "jednoumlja" strpao u poslušnike. Sad se razumijemo, pa nećemo više o tome. Nego, u međuvremenu sam bio kod one lajave kuje Skaske koja se također dotaknula teme "Operacija Index". Veseli post i gomila veselih, a inteligentnih komentara! A Nemanja već po drugi put zagriza u istu temu...

    Druga tema... tvoja prva reakcija je bila u skladu s mojom drugom. Moja prva reakcija je bila u skladu s tvojom drugom. Zato mi je i trebalo toliko vremena da se poduhvatim pisanja. Vidiš - obrnute faze...

    avatar

    20.09.2008. (01:21)    -   -   -   -  

  • ludlud

    @babl: bio i kod lajave i kod cara vaseljene. Moj skromni prilog temi bio je samo prenesen tekst iz cijenjenog "Čobanskog glasnika", vjerujem novina s najviše preostalog integriteta danas. ;))))))))))))
    Da, obrnute faze. To je dobro za protok energije! ;))

    avatar

    20.09.2008. (01:31)    -   -   -   -  

  • lolina

    ok . babl samo tebi za ljubav
    grda njuška ide na moj blog

    avatar

    20.09.2008. (02:26)    -   -   -   -  

  • velečasni

    Volim linkove! No kako se ni meni taj rakun odviše ne sviđa, ukloniti ću ga čim afera spasne.

    avatar

    20.09.2008. (03:28)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    pe, Babl, Babl... samo ti pričaj protiv čika Pavića. vidi sad to:
    o poznatim i inim facama koje se kriju iza bloga i nicka ter lamentiraju mnogo ozbiljni ili pak objavljuju kknjige (ne)ozbiljno pa nabroja sve: od Nemanje nam do Lebowskoga, a tebe niđe.

    avatar

    20.09.2008. (07:23)    -   -   -   -  

  • šarli

    Isto sam pomislio kad sam vidio novine i potpisao bih sve što kažeš.
    O djema stvarima koje (usput) spominješ mislim da vrijedi razmisliti i doznati više. Prvo, imunitet Medicinskog fakulteta. Drugo, kako je Jutarnji doznao za akciju čak večer prije. Kako?
    Navodno, čak niti ministar nije znao ništa do samog početka akcije. Baš me briga za Jutarnji; ovo je pitanje za policiju. Ako već ne mogu riješiti druge slučajeve, bar ovaj bi trebao biti lagan.

    avatar

    20.09.2008. (07:29)    -   -   -   -  

  • svjetioničarka

    Apsolutno podržavam ovo što si napisao... A u znak prosvjeda ne samo ovog slučaja, već gomile njih i prije (kao što i sam spomenuo) već mjesecima ne kupujem Jutarnji, koji sam, usput budi rečno, nekoć baš i kupovala iz prosvjeda...

    avatar

    20.09.2008. (12:30)    -   -   -   -  

  • Palomina

    Koju fotku treba copy - paste-ati na blog? Ovu sa privođenjem profe u lisičinama? Ili?
    Nemoj mislit da te zekim pekim. Stvarno, ozbiljno te pitam.
    Hvala!
    Palomina (koja je isto studirala, ali - učeći, a ne plaćajući - a i oni koji su plaćali studij, platili su i solidno radno mjesto u državnoj firmi, a ja radim nešto sasvim drugo od onoga za što sam se školovala)

    avatar

    20.09.2008. (17:01)    -   -   -   -  

  • Palomina

    Vidila san kako je to na lolininom blogu. OK, evo i ja budem tako postupila. Solidarnost na blog nivou... :-))) Pozz,

    avatar

    20.09.2008. (17:03)    -   -   -   -  

  • Palomina

    Evo mene, po treći put. Nadam se da nisam dosadna. I ja sam stavila na svoj blog fotku. Evo samo ti još to javljam. Pozdrav,

    avatar

    20.09.2008. (17:17)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Pa što se tiče Pavića to je teži problem, a kod ove Gđe. predsjednice povjerenstva - to i nije neki problem. Tko je ta žena? Nikad čuo i nikad vidio, a pratim gotovo sve. Ma zamisli bodove kod EU.

    avatar

    20.09.2008. (18:09)    -   -   -   -  

  • Palomina

    Ok, hvala ti. Pozdrav,

    avatar

    20.09.2008. (18:28)    -   -   -   -  

  • katalona

    Rano ujutro, nakon što bunovno otvori oči nijedna žena (bez obzira na godine) nije u reprezentativnom izdanju. Mene muž u tim trenutcima zna upitati "Draga, jesi li to ti" ?
    Uglavnom, komentarom htjedoh reći da predmetna naslovnica, ne samo da je neukusna, već na neki način zadire i u intimu jedne osobe.
    Osim toga, ako ćemo o granicama dobrog ukusa mislim da je nepristojan i onaj koji je na početnoj stranici Bloga u naslovu naglasio životnu dob spomenute gospođe. Kakve veze imaju njezine godine sa bilo čime? Nisam nigdje pročitala da se uz muška imena koja se spominju u kontekstu akcije Indeks naglašava njihova životna dob.

    avatar

    22.09.2008. (14:05)    -   -   -   -  

  • don branko

    pozdrav iz os

    avatar

    22.09.2008. (14:41)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    @Babl,

    Velis, je gnjusno objavljivati fotografije. Zanima me je li gnjusno ciniti djela zbog kojih su uhiceni?

    Pametnom dosta.

    avatar

    22.09.2008. (15:36)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    NE HUMANO je NAPLAĆIVATI POZITIVNE ocjene !

    A "baba" je mogla sakupi štop od profešurske plaće, što od saborske plaće a moguće i od PLAĆENIH POZITIVNIH ocjena dovoljno da plati jednmog plastičara ako ima kompleks starosti !
    Njoj će biti TEŽE dokazati jer je u garnituri VLADAJUĆIH !

    Koje gluposti, jadnicu sažalijevati ...
    A kako je mladim osobama bilo na ispitu kod profešura dobiti slabu, neprolaznu ocjenu a ZNA da ZNA predmet !

    Ma bedastoće ...
    Treba NJIH sve dobro PRITRESTI i poslat u Sibir na odsluženje kazne !

    A ona zabrinuta za vanjštinu ... eeeee moj narode kuda plovi ovaj brod ...

    I čudimo se kako u Hrvatskoj ništa ne napreduje a sažalijevamo gnjide !

    avatar

    22.09.2008. (15:45)    -   -   -   -  

  • Nenine priče

    Nešto malo apropo Deše Mlikotin u jutarnjem izdanju... Svi smo mi krvavi ispod kože. Ti isti mediji koji su objavili sliku raščupane profesorice stvorili su i sliku savršenog svijeta oglodanih manekenki, besprijekorne šminke, idole savršenstva mladih cura koje se izgladnjuju kako bi "savršeno izgledale". Problem je u tome što mi nismo navikli vidjeti sebe same kako u stvari izgledamo. Možda bi ovakvih slika trebalo biti više kako bismo se prisjetili da smo u stvari unutar vlastitih četiri zida normalni i ne težimo savršenstvu. Slika uglavnom ne laže (ako nije dodatno obrađivana Photo Shop-om ili nečim drugim...). Ne bih osuđivala novinare, nekim čudom ovaj su put prenijeli istinitu sliku. Je li ona lijepa ili nije, ona je realnost. I ja sam za da ih bude što više. Koga vrijeđa raščupani izgled Deše Mlikotin? Mene ne. Jedino ljude koji su navikli svijet gledat kroz nametnuti im filter...

    avatar

    28.09.2008. (09:36)    -   -   -   -  

  • penny

    šta reći na ovu "žalost od akcije"?prošlo je gotovo 20 dana od spektakla koji nam je USKOK priredio a sada se o tome više i ne govori,kada se "kobnog" 18.rujna gledalo dnevne vijesti kao da se prikazivao američki akcijski film,ugledni profesori privedeni poput kakvih "običnih"kriminalaca,studenti "šokirani", svi političari našli su se prozvanim pozdraviti učinkovitost naše drage policije,a da ne govorim o gospodinu Bajiću i pričama "neka siromašni uče"...danas se u Remetincu nalazi pritvoreno nekoliko asistenata i voditeljica referade sa Ekonomskog fakulteta...baš smo sredili korupciju nema šta, dok oni koji su dali blagoslov za sve što se događalo na Sveučilištu i dalje kao ugledni članovi našeg odavno posrnulog društva daju službene i neslužbene izjave za medije o tome kako se Lijepa naša zspješno bori s Korupcijom i veselo iščekuje ulazak u svima nam nedosanjanu Europsku integraciju...aaaah...daleko smo mi od države Danske!

    avatar

    02.10.2008. (17:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...