Komentari

panonija.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Jedvagenij -- pseudointelektualno preseravanje

    Amen

    avatar

    19.09.2008. (19:04)    -   -   -   -  

  • nema me

    Sveučilište? jok, ovu trulu državu Dansku

    avatar

    19.09.2008. (20:08)    -   -   -   -  

  • Pravaš

    Ovo je samo potvrda društva u kojem mi nažalost živimo! Veliki problem je kod tog čišćenja što velike ribe polako bježe od ruke pravde! Ovo je samo scenarij tobožnje borbe protiv mita i korupcije za naivne! Još jedan potez HDZ-ovske vlade da spase guzice za još četiri godine raznih mandata, kako bi nas još bolje opljačkali!

    Bog i Hrvati!

    avatar

    19.09.2008. (21:07)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    Kad si spomenuo kvegava ako dodjes u priliku pitaj ga kolko se u njegovo vrijeme placao ispit na PF-u napr drugu Sepiju, kasnije predokazanoj hrvatini. ja sam zaboravio dal se radilo o stoticama ili tisucicama, naravno, tada dm-a.
    A svi ti sadasnji strucnjaci po bregovima vlasti tak su zavrsavali svoje formativne godine, posebno sto se mutave dece politicarov tice.
    Ja priznam bil sam los student , ali sam se nekak dovlekel do kraja bez penjez, sa produzetkom od dve godine skoro. Ali molim, ja sem usvajal i nasu tisucljetnu kulturu vu glavnom geradu sih horvatov (to cega na selu nema) i za to su mi te dve godinice trebalo kao dodatak na bazicnu pravnu kulturu , da bi postal gospon doktor. Kjegav je imal na metre knjig spod pazuha i tak je dolazil na pravnu skolu, i vidlo se vec tad da bu od tog deteta veliki nasljednik slavnog doktora mandica.

    avatar

    19.09.2008. (21:12)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Dok sam ja studirao u Beogradu (SFRJ), često sam dolazio u Zagreb k prijateljima, kolegama sa ZS. Bilo mi je pomalo i žao što ne studiram u Zagrebu, budući sam znao koliko je Beograd korumpiran i kako je mito redovita pojava. Upoznao sam jednoga prometnoga inžinjera koji je najprije bio auto-mehaničar, a onda u roku završio studij s odličnim ocjenama i danas "radi u struci" i čak je asistent (!) na faksu. Onda sam se smijao kad su prošle godine uhitili hrpu profesora u Kragujevcu u akciji nazvanoj Index. Dok moja djeca ozbiljno razmišljaju o studiju u Zagrebu, budući im je ondje prirodno mjesto kao Hrvatima, dogodilo se ovo sranje. Znao sam da ZS nije čisto, da postoje klanovi i podmitljivi profesori, ali sam držao da je to daleko niža razina od ove srpske. Ispostavilo se da griješim. Sad su i moja djeca razočarani mladi ljudi. No, vjerujem da će se na koncu sve dobro završiti, odnosno, da će se napraviti reda.

    avatar

    19.09.2008. (22:11)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    @Jedvagenij
    :D
    @creativa
    Drzava ima drugacije boljke. A raspustamo je odlaskom u EU.
    @Pravaš - Bog i Hrvati!
    Pa i meni se cini da je ovo vatrogasna mjera. Zasto nisu i Pravo pocistili, koje je manje od ova druga korumpirano. DrIvo je majstor prezivljavanja, apsolutni favorit.
    @ignorantia
    Prije nije takve korupcije. Ovo je zadnjih 20setak godina postao pravi biznis. Zlatni trolist Promet-Ekonomija-Pravo (od jace do slabijeg korumpiranih) su razvili cijeli sustav obogacivanja korumpiranih profesora.
    Nije ni Zagreb sto je bio, ali mora se i to popravit.
    @Taurunum
    A sad :) Ovisi kako koji faks. Da se ovdje zavrsiti bez kupovanja ispita. Ukljucujuci i ova tri. Ja nisam nikad kupio nista :D. Drugi faksevi nemaju financijsku korupciju, nego imaju politicku. Sve ti ovisi sto postovani pomladak si zeli studirati. Stovise na mojim faksevima (sadasnji i bivsi) nudjenje mita je nesto najgore. Npr. FER je najbolji u regiji.
    A ovo je dugo ocekivano. Javna tajna.

    avatar

    19.09.2008. (23:34)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    Stari moj bilo je bilo korupcije i te kako i to od navek, postojala je tarifa kolko se placa po ispitu (veza: Sepi), samo ja im se nisam dal, jer uvek kad ne bi prosel trazil sam komisiju pa im je bila frka i ak nisem prosel na komisiji sledeci put sam normalno prosel.
    Od neiskvarenih profesora u tom pitanju repoutaciju je imal prof Triva. Evo price: Triva ima cetri kandidata od A do D. Pocinje usmeni ispit i Triva veli 'Vi kolega imate preporuku CK-a, Vi kolega Saveza Sindikata a Vi Saveza soc omladine, a Vi kolega (obraca se zadnjem ) imate, kaze u sali, moju preporuku. Prica kaze da je samo zadnji prosao ispit a ovi s preporukama su tresnuli.
    Dobro, sve u svemu mislim da se u moje vreme moglo proci bez love, naucis za pet dobis dva i ides dalje, ali ak ti se nije dalo strebati i zivce gubiti onda ZNA SE.

    avatar

    20.09.2008. (09:27)    -   -   -   -  

  • ...Rorschach...

    Ma ovo je sve nista...prasina u oci, danas je boom...za par dana cemo zaboraviti ovo jer ce mediji pricati o novim aferama...a ti profesori ce se izvuci i nikom nista...
    mada ja ne vidim sto je sporno u njihovom radu...ako imas novac platis...ako nemas ucis...ja nemam problem s tim...imao bih da je lik rekao da nece nikog pustit ako ne plati, ovako je posteno... :)

    avatar

    20.09.2008. (10:14)    -   -   -   -  

  • Padmé Naberrie Amidala

    Da, treba uvesti strani kadar, a onda kad već nastava bude na engleskom i njemačkom, treba uvesti i strane studente. Jer ovi koji danas kupuju ispite i diplome, ili kao manje strašno prepisuju diplomske, magistarske ili plate nekog da to napiše za njih, polažu s bubama u ušima i mini-kamerama, ili se jednostavno na klasične načine provlače, uvalit će se sutra na iste te fakultete i sveučilišta, moralni koliko ovi koji su danas tamo. Koji su vjerojatno isto kupili ispite i diplome ili se "snašli" na neki drugi način.
    Nego, kaže Puhovski da na Filozofskom ne kupuju ispite jer diploma nema veliku tržišnu vrijednost. Zašto onda na FER-u ne prodaju ispite, a na Ekonomiji da? Jer je prosječni inženjer spreman na težak rad već u startu. A i zato nam je gospodarstvo tu gdje je...

    avatar

    20.09.2008. (11:41)    -   -   -   -  

  • Abbey Road 603

    Ja studiram na drugom najpoznatijem fakultetu u državi, jos uvijek nisam položila Orsaga i učim jer sam siromašna :D

    avatar

    20.09.2008. (16:19)    -   -   -   -  

  • Lorelai

    Da, sve ste već iskomentirali, pa se nema što nadodati. Bojim se samo da će sad sve to splasnuti, ovo je kao boom novost, a za 2 tjedna neće biti ni spomena o akciji index.

    Pero svaka čast za dobro napisan post. Volim kad komenetiraš aktualnosti u našoj državi, a žao mi je što češće ne pišeš...
    Ma dobro je i ovako.
    Puno pozdrava :)

    avatar

    20.09.2008. (16:25)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Ima dosta vremena da na blogu nisam pročitao više gluposti nego što je u ovom postu. Svaka čast.

    avatar

    20.09.2008. (17:59)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    @ignorantia
    Bas me zanima jel' Sepi pokajal sve grijehe proslosti, sada kad je bezgresan.
    @...Rorschach...
    Jos jedna zrtva sustava :D Na moje bivsem faksu se ocekivalo iz pojedinih predmeta da se obvezno kupe knjige od doticnih, bez obzira sto postoje u knjiznicama ili ih je jeftinije kopirat. Sirotinja ima male place na faksevima, a svi rade na dva, tri jos sa sastrane.
    @Padmé Naberrie Amidala
    Pa da vidis da se uvedu standardi, pa da se automatski leti kad se spomene mito. Ili ako te se uhvati u varanju. Za pet godina, stvari bi se dovelu u normalu. Filozofski otupljuje, kamoli da jos se ispiti placaju.
    @Tratinchi(CHI)ca
    Budes kad se vrati iz pritvora :D
    @Lorelai
    Ja skoro na 650 postova. Cini mi se da sam sve vec rekao.
    @dejmon
    Pa i ja sam imao dosta glupih i preglupih komentara, ali tvoja pojava nadmasuju svaki oblik dosadasnje gluposti. Blago meni kad se budaletine tvoga profila jave. Osjecam se odmah pametnije, a vjerujem i svi koji ce procitat tvoj visokoumni komentar.

    avatar

    20.09.2008. (19:08)    -   -   -   -  

  • junac

    ka bih radije nastavu na latinskom! krenimo otpočetka!

    avatar

    20.09.2008. (19:14)    -   -   -   -  

  • Njofra

    sa ovime se moram složiti treba uvesti radnu snagu sa zapada i to kako rekao Nijemce, Austrijance ili Švicarce, ili možda još bolje Japance pa bi takvi pokazali šta je rad i kako se uspijeva u žibotu, ako ćemo već zatvarati onda treba i van Zagreba otići, evo ja studiram u Rijeci i moj faks je prepun nesposobnih profesora, cijela obitelj prorektora radi na faksu(koliko su sposobni neću ulazit), čak čuo komentar sreća da nema veću obitelj

    avatar

    20.09.2008. (21:49)    -   -   -   -  

  • aparatczyk

    Evo, moju diplomu možeš dobiti na uvid, ipak sam ja zaposlen u jednom središnjem tijelu državne uprave.

    avatar

    20.09.2008. (22:49)    -   -   -   -  

  • mala_ja

    ja prvo ne znam čemu se svi iz vlade čude oko kupovanja ispita...kad su uveli kretenski zakon u npr. autoškolama...kak odjednom insturktori moraju imat visoku ili višu(nebitno) ...i da sad čovjek radi 10 godina kao intruktor...i mora završit faks da bi i dalje radio ono što je radio zadnjih 10 godina...normano da će kupiti ispite...i diplomu...zaboli njega ladno, njemu je važno da zadrži posao...i onda se laganini svi možemo nasmijati samo i jedino našoj Vladi koja je smješna da smješnija ne može biti.....al što više očekivati od svih tih silnih poštenih diplomiranih ljudi...da ne kažem nešto više...moš mislit kak su poštenski to zaradili, možda svaki 10....možda
    sam moje je mišljenje da su kreteni želji pohvale nacije usrali sve jer su to objavili sada...pa će ovi na ostalim sveučilištima itekako biti spremni na sve...tak da ovo što su uhvatili uhvatili su...dalje nema... a kak će i pola ovih bit NE UHVAĆEno.... sve će ovo biti samo jedan big smijeh koji će se čuti iz EU....hahaha...postajemo glavna šprdnja svih oko nas...woho..i na to smo ponosni...je da...

    pozdrav

    avatar

    21.09.2008. (03:59)    -   -   -   -  

  • kanuny

    Sve je to tako, ali nemojmo kukati. Ako smo već svjesni okruženja u kojem živimo. Ako smo svjesni da su nas baš ti poštambiljani diplomirani stručnjaci pokrali, svjesno normalno. Ako su zajedno sa tom svjesnom i drskom akdemsko-profesorskom zajednicom učinili sve protiv nas. Učinimo za sebe ono minimalno ljudsko, ukažimo na te drske lažne stručnjake.
    Ako oni mogu besramno i drsko da zauzimaju mjesta, od radnog do hijerarhijskog, ako znaju, a znaju, da su dim da su lažnjaci, zar je nemoralno i ne ljudski reći im dosta. Čemu te lažne skrupule reći lopovu da je lopov, reći lažnjaku da je lažnjak? Oni to jako dobro znaju i ništa ih ne može iznenaditi.
    Dokle ćemo se diviti onima koji su se "snašli" na našu štetu? Iako svi znamo da je to čisti kriminal na štetu svih nas. Pokažimo da nam je dosta licemjerja pokažimo trunku ljudskosti i nazovimo ih pravim imenom. Kriminalci udruženi u zajednički kriminalni pothvat stvaranja zločinačke organizacije koja treba da preuzme državu.

    avatar

    23.09.2008. (10:27)    -   -   -   -  

  • barba

    u ona vremena faksovi su se dijelili na teske, lake, ekonomiju i promet. Sapienti sat!

    avatar

    24.09.2008. (00:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...