mmmmm......izgleda predivno a i inace to obozavam. nego, ja sam ocekivala zelje :) jer sam oduvijek mislila da to dolazi u pitu zeljanicu. ovo ja zovem strudla sa spinatom i nikad ju ne motam u krug. posalji mi recept da isprobam :))). inace ja samo nabacam spinata, razmrvim feta ovcji sir po njemu, promijesam s jednim jajetom i stavim u tijesto. ono gotovo :D. prije neki dan sam nasla recept u koji umjesto spinata dodju naribani zucchini. mora da je isto fino. e da, ponekad preprzim luka i sunkice i to stavim na spinat. mmmmmmm
18.09.2008. (09:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Obožavam zeljanicu, ova vaša stvarno dobro izgleda, ali zeleni sir i zelena jaja su mi puno manje zvučala ukusno.. sanitarna i tako to tamo je čisti sf pretpostavljam....uf.
18.09.2008. (09:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kada čujem riječ Afganistan javlja mi se asocijacija na "bonbe, rašpe, livorvere". Poslije ovoga posta pridružuje joj se još jedna - kako doći do jestivih namirnica.
18.09.2008. (10:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
probala sam hehe....imala male cetvrtaste kore od strudli ali sam ih nekako savila i povezala i onda spojila....i zavrtila u krug. izgledalo je uzasno i previsoko pa sam ih samo rukom ugurala prema dolje :D...napravila i s tikvicom preprzenom na luku, s dodanim naribanim ovcjim sirom i 1 jajetom. mmmmmmm to je tek bilo odlicno :)))
18.09.2008. (19:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Komsija iz Ichikawe
Cestitke, i mi smo imali slicnih pokusaja, npr. krompirusa od tijesta za kineske "spring rolls", ispalo sjajno. Planiram nadmasiti samog sebe tako sto cu ispeci prasence za svoju slavu u maju, to ce mi biti kruna snalazenja u Japanu. Za sada sam nasao mjesto (na plazi pored mene moze da se pali vatra, navodno, jos se raspitujem), jos treba naci drva, prase i razanj. Razanj bi mogao da odglumi kakva zeljezna cijev, a prase planiram naci kod kineza, oni ce a odgovarajucu cifru da ti nabave bilo sta (pticje mlijeko, Osamu BL, Ratka Mladica, mrtvog vanzemaljca iz Rozvela, ma bilo sta)... Po plazi ima razbacanog drveta koliko hoces, ali morao bih i kupiti nesto, ali gdje ima volje.....
Vidjecemo....
18.09.2008. (19:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fino! mozda i otvorite bosanski restoran tamo. kolko citam na tvom blogu to i nije tako tesko. dva-tri kartona za zidove, najlon za krov, prazna kutija od municije ko stol, dvje, tri neeksplodirane avijonske ko sjedlice i to je to. restoran moze pocet sa radom. evo ja cu biti kum pa cu i krstiti buduci bosanski restoran, a posto ti je muz slovenac ime bi moglo biti: sarajevska vinjeta. moras priznati zgodno zvuci.
Pajo Paksu
18.09.2008. (20:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ehehehe, a ja sam nedavno pravio buredžike sa isto takvim ne znanjem :)
19.09.2008. (00:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
istrijanac
Super vam je ispalo:-D njamiiii,volim takva jela,bureke mmmmm..i tako to.. samo tako uzivajte,.ljepo je tamo u afghanistanu.samo da nije jos taj rat.bit ce bolje sigurno.. čitam vas i dalje..
Ljep pozdrav iz rovinja.
Andrej
19.09.2008. (16:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mene je svekrva naučila raditi kore. I sada se svi čude kako jedna Dalmatinka sprema tipično bosansko jelo... Ali zato kad napravim pitu zeljanicu, nestane u roku - odmah! :-) Aj svrati... Pozdrav,
19.09.2008. (23:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vjerujem da je bila ukusna, samo, premda ova ostala jaja nisu bila zelena, ja bih se bojala da u njima ipak vreba neka zaraza :) Tako da vam se divim što ste uz tamošnju ponudu hrane još uvijek živi i zdravi ;)
20.09.2008. (10:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Izrezuckale ste tijestu ssvaka čast ,,,baš sam se nasmijala prosuto brašno i sve ostalo, ali vidim da je ispalo super , a vjerujem da je bilo ukusno ...tanjuri na kraju sve govore ...pozdravćić majstoricama iz kužine :-)))))
21.09.2008. (16:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
28.09.2008. (21:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sam
ne znam ni sama kako naidjoh na ovaj blog, izgleda da cak i podsvjesno slijedim rijec "pita" ! obozavam pitu! zeljanica odlicno izgleda, ja sam sarajka i znam o cemu pricam ;)) ako ti trebaju drugi savjeti povodom bosanske kuhinje nudim se da ti ih proslijedim preko moje mame koja zivi u bosni mela.sa71@gmail.com upravo citam "a thousand splendid suns" od k.hosseini i iznenadilo me naletjeti na blog iz afganistana nadam se da su zbivanja opisana u ovoj knjizi pretjerana i da takve sudbine ne postoje u stvarnosti :( sretno i pozdrav iz pize ( Pisa, italia)
30.09.2008. (18:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
obožavam zeljanicu, a mislim da možete praviti i bez sira, mislim da moja mama stavlja vrhnje i jaja u smjesu i bude baš finooooo, njami njami, samo što više volim tijesta od zelja...
01.10.2008. (14:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
uhvati trenutak
Izgleda odlično!Svaka čast!
18.09.2008. (07:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
caffeine
Bujrum!
18.09.2008. (09:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
mmmmm......izgleda predivno a i inace to obozavam.
nego, ja sam ocekivala zelje :) jer sam oduvijek mislila da to dolazi u pitu zeljanicu.
ovo ja zovem strudla sa spinatom i nikad ju ne motam u krug. posalji mi recept da isprobam :))). inace ja samo nabacam spinata, razmrvim feta ovcji sir po njemu, promijesam s jednim jajetom i stavim u tijesto. ono gotovo :D. prije neki dan sam nasla recept u koji umjesto spinata dodju naribani zucchini. mora da je isto fino. e da, ponekad preprzim luka i sunkice i to stavim na spinat. mmmmmmm
18.09.2008. (09:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
snoopyshist
Obožavam zeljanicu, ova vaša stvarno dobro izgleda, ali zeleni sir i zelena jaja su mi puno manje zvučala ukusno.. sanitarna i tako to tamo je čisti sf pretpostavljam....uf.
18.09.2008. (09:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zlatna djeva
kada čujem riječ Afganistan javlja mi se asocijacija na "bonbe, rašpe, livorvere". Poslije ovoga posta pridružuje joj se još jedna - kako doći do jestivih namirnica.
18.09.2008. (10:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
Bravo! Kad sam vidjela prvu sliku, nisam vjerovala u sretan kraj ali eto vraga, prevarih se. Srećom :)))))
18.09.2008. (18:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
probala sam hehe....imala male cetvrtaste kore od strudli ali sam ih nekako savila i povezala i onda spojila....i zavrtila u krug. izgledalo je uzasno i previsoko pa sam ih samo rukom ugurala prema dolje :D...napravila i s tikvicom preprzenom na luku, s dodanim naribanim ovcjim sirom i 1 jajetom. mmmmmmm to je tek bilo odlicno :)))
18.09.2008. (19:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Komsija iz Ichikawe
Cestitke, i mi smo imali slicnih pokusaja, npr. krompirusa od tijesta za kineske "spring rolls", ispalo sjajno. Planiram nadmasiti samog sebe tako sto cu ispeci prasence za svoju slavu u maju, to ce mi biti kruna snalazenja u Japanu. Za sada sam nasao mjesto (na plazi pored mene moze da se pali vatra, navodno, jos se raspitujem), jos treba naci drva, prase i razanj. Razanj bi mogao da odglumi kakva zeljezna cijev, a prase planiram naci kod kineza, oni ce a odgovarajucu cifru da ti nabave bilo sta (pticje mlijeko, Osamu BL, Ratka Mladica, mrtvog vanzemaljca iz Rozvela, ma bilo sta)... Po plazi ima razbacanog drveta koliko hoces, ali morao bih i kupiti nesto, ali gdje ima volje.....
Vidjecemo....
18.09.2008. (19:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pajo Pakšu
fino! mozda i otvorite bosanski restoran tamo. kolko citam na tvom blogu to i nije tako tesko. dva-tri kartona za zidove, najlon za krov, prazna kutija od municije ko stol, dvje, tri neeksplodirane avijonske ko sjedlice i to je to. restoran moze pocet sa radom. evo ja cu biti kum pa cu i krstiti buduci bosanski restoran, a posto ti je muz slovenac ime bi moglo biti: sarajevska vinjeta. moras priznati zgodno zvuci.
Pajo Paksu
18.09.2008. (20:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jja
Ajde, sve je dobro sto se dobro svrsi.
18.09.2008. (23:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
glasak
tko je Vesna?
19.09.2008. (00:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
quo
ehehehe, a ja sam nedavno pravio buredžike sa isto takvim ne znanjem :)
19.09.2008. (00:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
istrijanac
Super vam je ispalo:-D njamiiii,volim takva jela,bureke mmmmm..i tako to..
samo tako uzivajte,.ljepo je tamo u afghanistanu.samo da nije jos taj rat.bit ce bolje sigurno..
čitam vas i dalje..
Ljep pozdrav iz rovinja.
Andrej
19.09.2008. (16:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Palomina
Mene je svekrva naučila raditi kore. I sada se svi čude kako jedna Dalmatinka sprema tipično bosansko jelo... Ali zato kad napravim pitu zeljanicu, nestane u roku - odmah! :-) Aj svrati... Pozdrav,
19.09.2008. (23:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kinky Kolumnistica
Vjerujem da je bila ukusna, samo, premda ova ostala jaja nisu bila zelena, ja bih se bojala da u njima ipak vreba neka zaraza :) Tako da vam se divim što ste uz tamošnju ponudu hrane još uvijek živi i zdravi ;)
20.09.2008. (10:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
boco san
Izrezuckale ste tijestu ssvaka čast ,,,baš sam se nasmijala prosuto brašno i sve ostalo, ali vidim da je ispalo super , a vjerujem da je bilo ukusno ...tanjuri na kraju sve govore ...pozdravćić majstoricama iz kužine :-)))))
21.09.2008. (16:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pisaljka
Volim pitu zeljanicu,s obzirom na uvjete,dobro ste to napravile.
Čitajući samo zamirisalo mi je,sad sam gladna.
23.09.2008. (15:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dida99
Pajo ti je sve reko. Bacat hranu di ljudi gladuju, ccc...
24.09.2008. (10:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mila
:) jako dobro!
25.09.2008. (15:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
seoska idila
svaka čast! ovako odprve napraviti nešto tako dobro!!! Mmmmm....
28.09.2008. (20:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tinariwen
Zaslinila sam tipkovnicu. 'nuff said.
28.09.2008. (21:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sam
ne znam ni sama kako naidjoh na ovaj blog, izgleda da cak i podsvjesno slijedim rijec "pita" !
obozavam pitu!
zeljanica odlicno izgleda, ja sam sarajka i znam o cemu pricam ;))
ako ti trebaju drugi savjeti povodom bosanske kuhinje nudim se da ti ih proslijedim preko moje mame koja zivi u bosni
mela.sa71@gmail.com
upravo citam "a thousand splendid suns" od k.hosseini i iznenadilo me naletjeti na blog iz afganistana
nadam se da su zbivanja opisana u ovoj knjizi pretjerana i da takve sudbine ne postoje u stvarnosti :(
sretno i pozdrav iz pize ( Pisa, italia)
30.09.2008. (18:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Claire
obožavam zeljanicu, a mislim da možete praviti i bez sira, mislim da moja mama stavlja vrhnje i jaja u smjesu i bude baš finooooo, njami njami, samo što više volim tijesta od zelja...
01.10.2008. (14:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...