Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (41)

Marketing


  • katalona

    Zanimljiv i nadasve edukativan post. Čvrsto vjerujem da bi način prehrane po joga principima izuzetno godio i koristio mome tijelu i umu te ću ga isprobati. Čišćenje ušiju pomoću tuljca odavno planiram učiniti, ali me pomalo plašila mogućnost opekotina. Opisujući svoja iskustva po tom pitanju, otklonila si mi nelagodu.
    Nisam mogla vjerovati kat si spomenula gverc. Nedavno sam dobila jednu bocu na poklon, oduševilo me, a bila sam zaboravila kako su mi rekli da se zove.
    Aroma lampe, kod mene doma su u svakodnevnoj uporabi. Lavandino ulje mi je omiljeno ali često zamiriše i naranča, eukaliptus ili u poseboj prigodi ruža.
    Šaljem ti lijepe pozdrave.

    avatar

    20.09.2008. (23:41)    -   -   -   -  

  • onakojatrcisvukovima

    Jako dobar post, kao i prvi dio.
    Već dugo ne jedem meso, makrobotika.
    Ali ipak još znam jesti i lošu hranu tipa čips i
    sladoled.
    Ma koji slatki pesonja!

    avatar

    20.09.2008. (23:56)    -   -   -   -  

  • tyche

    Nemam jos toliko hrabrosti posve odustati od mesine, iako je jedenje iste svedeno na najmanju mogucu mjeru - i kolicinama i sastavom (piletina, puretina, rakovi, riba, kuhana bezmasna sunka) :(

    Meditacije - JAKO DOBAR SAVJET - treba naci dnevno bar deset minuta za USPORITI - ne mora to bas biti PRAVO meditiranje, ali svakako jedna oaza mira kako bi se tijelo bar malo iscistilo od "psihickih" otrova.

    GAROOOOOO !!!!!! je pravi, tak se lijepo sjaji i cist je i ima lijepu pametnu nuskicu i oke - ma bas mi dode da ga zgrabim, dobro mu protrljam rebarca, poceskam iza usiju i ispod brade i stisnem glavicu izmedu oba dlana! Ma vidis - meni je TO pravi duhovni odmor, dobre vibre i ... uzivam u psima, eto !

    avatar

    21.09.2008. (07:47)    -   -   -   -  

  • jja

    katalona - ne mozes se tuljcima ozlijediti, jedino je dobro da netko umjesto tebe to drzi jer inace ces stalno paziti kad ce doci do crvene oznake (znak da se svjecica ugasiti mora) i neces se opustiti a i tesko je do nemoguce vidjeti sto nam je u uhu, ako lezimo po strani.

    Tyche - Garovic je zakon, na ovim fotkama je iz razlicitih zivotnih faza, ne znam jel se kuzi, ali divno malo stvorenje!

    avatar

    21.09.2008. (11:06)    -   -   -   -  

  • mala_sanja

    Sto se tice hrane, tijelo se zaista moze naviknuti na odredjene kolicine, namjernice i vrijeme obroka. Sad sam puno kod kuce (trazim posao), a zbog zdravstvene situacije trenutno opet ne smijem trenirati. Trenutno premalo trosim energije, a uzivam u hrani i jedem, kada sam lose raspolozena ili iz ciste dosade. Uz sport ne dobivam kile, ali sad stvarno moram paziti na svaki griz. Pa sam uvela jedan kasni lagani dorucak i kasni rucak. Bas kao princip Yoge, bez da sam to i znala. Trudim se ne jesti moje omiljeno slatko i sto vise sirovog povrca te voca i da znas, da nemam vise potrebu za slatkisima. To je za mene veliko cudo. :o)
    Inace trenutno razmisljam o Autogenem Training ili Yogi, jer zelim sebi uciniti nesto dobro. No, kako se treba uciti uz trenera, ne znam, da li cu biti u mogucnosti za to.
    Pesek je predivan. Kakvu lijepu sjajnu dlaku ima. :o)

    avatar

    21.09.2008. (14:23)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    dugo nisam uopće jela meso, ali sada mi opet odgovara (perad uglavnom). nama na jogi ne propagiraju određenu prehranu, svatko jede kako želi, ali većina su vegetarijanci ili vegani.
    ja sam jedna od onih kojoj je teško meditirati... smirim se, ali radije bi divljala i radila nešto dinamično....

    avatar

    21.09.2008. (15:32)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    vrlo poucan post pun informacija i savjeta kao i uvijek, kao sto rekoh sa jogom jos nisam na TI no nikad se ne zna.
    Glede hrane, meso ionako ne volim i tamanim uglavnom voce i povrce i ribu a organizam ti sam puno puta daje do znanja sto mu treba pa ga samo treba osluskivati. Fotke su ti super, ovo sarenilo boja povrca je fascinantno i odmah mi izmami slinu MMMM
    Vidim da si u dziru i zabavljena svime i svacime no nije ni to lose, ja se najbolje osjecam kad sam tako u speedu (poslovnom) i onda funkcioniram kao sat a ovako kad sam u ovoj ucmaloj svakodnevici mozak mi se totalno iskljuci i funkcionira samo sa 10% kapaciteta.
    Paso je GENIJALAN......kako bih ga samo izznjarala.......MMMMMMMMMMMM predivan je :)))))))) skoro kao i moj Bleki LOL
    Nadam se da ti je frendica bolje i da se oporavlja brzo :))))))
    Jel se spremas opet na Ohrid u skorijoj buducnosti? Iza ovog pitanja ima jedna pozadina o kojoj cu tek ako to bude aktualno :-)
    Pusa :)))))))))))

    avatar

    21.09.2008. (23:07)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Zanimljiv post. Nekad sam malo prakticirao jogu, još uvijek mogu neke lakše likove izvesti, i sarvangasan, a ove slike hrane baš lijepo i jestivo izgledaju.

    avatar

    22.09.2008. (02:16)    -   -   -   -  

  • MojPasSigmund

    Garo je faca...mastif neki?

    avatar

    22.09.2008. (07:50)    -   -   -   -  

  • Mila

    nisam procitala cijeli post, ali sam pogledala slike :D
    vidim da pises o stolicama. U uredu sam imala Swopper i bio mi je super, imala sam srece jer sma provodila 10-12 sati sjedeci, a swopper je odlican, sreća da sefica nije mogla smisliti tu stolicu koju je dobila od muza. na pocetku je malo cudno, no nakon sto se naviknes, sve druge j e problematicno. ja se nisam npr navikla na "klececu" stolicu. sa swopperorom bez naslona je problem samo kada se pozelis zavaliti na par minuta u svoje misli, tada se moras dici i otici do naslonjaca. :)
    inace, cini se da ne mogu kopirati tekst da ga isprintam za citanje u putu, pa ako mogu dobiti na mail bila bih jako zahvalna. :)

    avatar

    22.09.2008. (12:28)    -   -   -   -  

  • jja

    Mentina - ne, za Ohrid se ne spremam, barem godinu dana ne (dosta je bilo landranja sad to sve treba tekstualizirati he,he) - no mozes svjejedno pitati :-)
    PasSigmund - sto znaci mastif?
    MIla - ne, ne mozes kopirati tekst, poslati cu ti ga na mail ;-)

    avatar

    22.09.2008. (12:55)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Predivan post; sa prekrasnim slikama i nadasve edukativan. Sviđa mi se i prehrana - vrlo zdrava; moram priznati da se u svim segmentima, na žalost, ne pridržavam takve prehrane :((((..
    Garo je predivan! Pusa od Luki+Goldie

    avatar

    22.09.2008. (14:04)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    svratih opet malko skicnuti Garu, mmhhhhh kako je medeni, pojela bih ga, slatkica mala garava :)))))))) Ha dobro, onda cemo pricekati za Ohrid, kad se budes spremala javi. Kad uhvatim vremena mailam ti o cemu se radi. Pusa :))))

    avatar

    22.09.2008. (14:56)    -   -   -   -  

  • ...Jani29...

    edukativan post, ali nažalost nikada nisam voljela jogu i sve vezano uz nju..nisam ni znala da postoji i prehrana na tom polju, iako me ne čudi, to je cijeli jedan svijet za sebe.. svaka čast ljudima koji su u tome, ali ja sebe nikako ne mogu smiriti, dapače, imam osjećaj da bi poludila da moram meditirati :) zapravo, mudrujem..trebala bi se potrudit i sigurno bi izvukla puno dobrog iz tog..ali za sada još nisam u tom filmu.. kad spominješ ravnotežu, oduševljena sam BOSU vježbanjem i fenomenalno je..i za tijelo i duh.. svijećice za uši, upravo kupljene samo čekam da ih pripalim :) svi su ih već nahvalili..a sve 5 za Garu, obožavam štence kad im se onako zgužva koža i ono malo špekeca, bebi špek, nikad poslije nisu više tako neodoljivi :)

    avatar

    22.09.2008. (15:41)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Pročitala sam sve, ali nisam našla onaj osnovni položaj za meditaciju u ležećem položaju.
    Nekako mi je ta najdraža :-)
    Sve se mislim kako bih jogu uvela u život, dakle SVAKODNEVNO.
    Ali teško mi je izdvojit vrijeme za otić na tečaj.
    Onda mi je teško izdvojit i svakodnevno vrijeme za meditaciju.
    Iako vježbam svakodnevno kod kuće, ali mnogo drugačije je kad trebaš meditirat a djeca lete oko tebe.
    Iako ću pričekat još neko vrijeme, potaknula si me da promislim kako što prije da uvedem i tu rutinu.
    Psihički trening jogija od Ž.M. Slavinkog je knjiga izdana 1976 godine i jasno govori o istočnjačkim filozofijama i treninzima..

    avatar

    22.09.2008. (16:26)    -   -   -   -  

  • jja

    Danice na koji polozaj mislis, daj neki link na fotku ;-), garant sam masu stvari zaboravila ali mi nismo ucili ni jedan polozaj kao osnovni generalno, osnovni je ako ga ti za takvog uzmes, ja recimo pola tih lezecih polozaja ni ne smijem, a da sam ucila jogu doma nikad to ne bih znala i ostecivala bih si ledja. Kad imas osnove onda svakako plus za vjezbanje doma.

    Jani - sto je to BOSU, danm nam malo objasni, hvala!

    avatar

    22.09.2008. (18:07)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Hvala Ti na predivnom komentaru kod mene! :))) Što se tiče otvaranja blogova, moram priznati da mi se svi blogovi jako teško otvaraju - a posebno oni sa fotografijama...(Tinolovka i sl.)....Ne znam doista drugi uzrok za blokiranje :((((
    Nadam se da si vidjela da sam Te stavila među linkove! :)))
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    22.09.2008. (19:30)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    danas sam si čistila uha!!! jupi je! super je!!!!
    a sutra joga.... u petak cardio joga... baš se veselim.

    avatar

    22.09.2008. (20:52)    -   -   -   -  

  • jja

    Luki - hvala za uvrstavanje u linkove! :-) Ja to ne registriram (ne uocim), pa da mi nisi rekla ne bih jos jako dugo skuzila! No da imas energije za troje, imas :-)

    Viola - jel da opusta? Toplina i fino krckanje, divno. Iskreno, ja sam prvi put mislila da cu se zapaliti i ja i kosa i kuca LOL i bila sam vrlo vrlo skepticna. Onda je i zakoniti morao probati, on mora svako moje cudno isprobati, nije to lak zivot ;-)) Zadnje sto sam uzela su bile neke svijecice od lavande, jos ih nisam ni zapalila a vec je cijeli stan po tome mirisao, nevjerojatno. Dobila sam goste koji su me pitali sto to na lavandu mirise i ja se nisam mogla sjetiti sto ?! Navecer su mi pale svijecice na pamet i bile su one.

    Zaboravila sam napisati u tekstu, ne radi se samo o ciscenju usiju nego tko ima probleme sa sinusima, opcenito s upalama u glavi, takvo ciscenje mnogo cemu pomaze.
    Iznenadila sam se kako negativno kritican clanak ima wikipedija na tu temu.

    Jos o tome: http://www.dakara.com/faqear.html

    avatar

    22.09.2008. (21:10)    -   -   -   -  

  • MojPasSigmund

    Rhea je dobro podnjela i iznjela mališane...dala si je truda...i zato i jesu buhtlice.:)

    avatar

    23.09.2008. (11:36)    -   -   -   -  

  • Travel Freak

    Moram probat te svjecice za usi! Di se to moze kupiti?

    Usput, tvoj prosli post o Stockholmu sam s uzitkom citala. Grad mi se cini super i nadam se uskoro ga posjetiti.

    avatar

    23.09.2008. (12:08)    -   -   -   -  

  • Travel Freak

    Utipkala sam nizozemski prijevod i odmah nasla par prodajnih mjesta u Rotterdamu :) Kupit cu ih cim prije i javiti ti kako su mi se svidjele.

    avatar

    23.09.2008. (12:13)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Da, da - zapadne zemlje su većinom dog friendly; pa moja Slovačka - odnedavno članica EU - dozvoljava pristup psima svugdje - tramvaje, autobuse; robne kuća - imaju poseban kutak za pse...
    Hrvatska se još uvijek ponaša ignorantski...:(((( Na žalost! :((( Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    24.09.2008. (16:09)    -   -   -   -  

  • luki 2

    i još - hvala na lijepim željama za vrijeme - za sada nije tako strašno; nem ajoš toliko kiše - pa uživamo! :))) Pusa, pozdrav od Luki+Goldie :)))

    avatar

    24.09.2008. (16:34)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Volim lijepo dekoriranu hranu i nekako mi je sladje jesti tako servirano
    ali uzasavam se kada vidim da na tanjuru nema mesa !! :))
    Neke od ovis stolica sam skoro vidio u Segmüller trgovini namjestaja koja je jedna od najvecih u ovom dijelu njemacke.
    Cesto idemo tamo a imaju odlican namjestaj.

    avatar

    24.09.2008. (18:14)    -   -   -   -  

učitavam...