Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • kaj ...

    Laprdanja ...

    avatar

    12.09.2008. (20:52)    -   -   -   -  

  • lobotomya

    Podržavam akciju i svakako ću se prijaviti . Pozdrav !

    avatar

    13.09.2008. (11:22)    -   -   -   -  

  • Matti

    Živi zid hell yeah to se traži!
    Nego Zorane napisao sam post o problemima nas dugokosih muškaraca i usput o lošim stanjima u konzervativnim trgovinskim centrima kao što je npr. Getro, nije to ipak neki stručniji tekst za bilten ili nešto nego eto napisah tak kak mi je došlo, barem za svoje čitatelje.
    Usput, nešto ti nije u redu s linkom za moj blog pa pogledaj.
    I zanima me jedna stvar, ovaj novi zakon o diskriminaciji, ima li ga gdje za pročitati ili download na netu?

    avatar

    13.09.2008. (23:19)    -   -   -   -  

  • nutella

    otpor stoko

    avatar

    14.09.2008. (00:01)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ZAO

    NO PASARAN, COMPADRES!!!
    VIVA LA REVOLUCION

    avatar

    14.09.2008. (13:58)    -   -   -   -  

  • otan

    Iako je rušenje tiskare bez konačne i pravomoćne dozvole skandalozno, mislim da je jači argument rušenje zida dvorišta kina koji je u SUVLASNIŠTVU s SPC, oko kojeg se još vodi neokončani spor, ali to valjda odvjetnica Begović bolje zna. Osim toga, zanima me tko će biti vlasnik prilazne garažne rampe, kako će biti uknjižena u zemljišnim knjigama, te koji će Grad imati interes od toga da besplatno (ili će Grad naplaćivati prolazak rampom?) omogući pristup privatnoj garaži, ISPOD čestice zgrade u Bogovićevoj koja je u vlasništvu stanara te zgrade? Da li će Grad i inače omogućavati pristup rampama u privatne podzemne garaže koje će se kopati (rampe) nauštrb prometnica, javnih površina i pješačkih zona?

    avatar

    14.09.2008. (20:38)    -   -   -   -  

  • marko

    hej

    avatar

    14.09.2008. (21:47)    -   -   -   -  

  • leto

    Dosta više s time, dosadni ste već i Bogu i ljudima. Pomirite se više s tim da se Cvjetni prolaz gradi, da čovjek ima sve dozvole i da neće odustati.

    avatar

    15.09.2008. (10:34)    -   -   -   -  

  • otan

    Leto, ili ne razumiješ suštinu problema, ili se praviš da ne razumiješ. Ja, naprimjer, sasvim razumijem Horvatinčića i slične investitore! Uzmi sve što ti život (Grad) pruža! Meni je sasvim jasna njegova megalomanija, jer se ona da i novčano izraziti. Ali neki mehanizam mora zaživjeti koji će tu megalomaniju držati u prihvatljivim granicama. Normalno je da bi investitor, nebitno tko je, izgradio tamo neboder sa x katova, jer bi tako najviše zaradio. Nitko normalan nije protiv izgradnje i obnove "štakornjaka" u dvorištima kvartova, ali da je projekt normalnih razmjera, a ne megalomanski ne bi za njega ni znali. Dakle nije trebalo rušiti zgrade na Cvjetnom trgu, rampu je trebalo smjestiti u dvorište i izgraditi zgradu na mjestu kina i tiskare, a sve to se nebi niti vidjelo izvana. Da, ali cijeli projekt bi imao umjesto 50.000 kvadrata samo 25.000 kvadrata pa bi zarada bila duplo manja, a onda se možda ne bi svi mogli namiriti. Ovako ćemo najvjerojatnije dobiti čudovište nasred najljepšeg trga u Zagrebu, osakaćenu pješačku zonu i zauvjek izgubljenu Bogovićevu, koja se više ne može zvati ulicom već rampom. A sve radi par miljončeka više, dabogda im svima zapeli u guzici!

    avatar

    15.09.2008. (13:03)    -   -   -   -  

  • leto

    "nije trebalo rušiti zgrade na Cvjetnom trgu, rampu je trebalo smjestiti u dvorište i izgraditi zgradu na mjestu kina i tiskare, a sve to se nebi niti vidjelo izvana"-to je ili političko pitanje ili stvar ukusa. Ako je pitanje ukusa to neću komentirati, a ako je pitanje političke naravi onda se slažem s tim da je GUP katastrofa, ali se isto tako mora razdvojiti stvari pa reći bobu bob a popu pop (prigodno). Ipak je to službeni dokument. Jedino sporno u cijeloj priči je garaža koja će imati ulaz tamo gdje će ga imati, ali ništa bolja nije niti garaža na Tuškancu pa se nitko nije bunio. Također, više me smeta onaj monstrum od Prebendarskih vrtova u Tkalči ili ono čudovište u staroj Vlaškoj koje gradi IGH. A o tome nitko ni riječi...

    avatar

    15.09.2008. (14:54)    -   -   -   -  

  • otan

    Držimo se teme, molim. Pustimo sad druge lokacije oko kojih možemo drugi put. Dakle GUP nemora biti katastrofa, ali ovdje se radi o silovanju GUPa i svih nas. Uopće nije sporna garaža, neka je radi, kao i rampu, ali na SVOM, u dvorištu koje je (ako je, a još je u sporu) kupio. Zašto se svi mi moramo odreći dijela pješačke zone i zauvijek se odreći velikog dijela (čini mi se 70X8 metara) jedne ulice kojoj se mijenja namjena, a samo radi ulaska u jednu privatnu garažu! Da o utjecaju na promet u tom dijelu grada ne nagađamo! Želio sam samo reći da bi vjerojatno rampa stala u dvorište da je projekt primjeren prostoru u koji se silom želi ugurati. I kad me već vučeš za jezik: i radi HOTO tornja se mijenjao GUP, i u tijeku gradnje je građevinska dozvola mijenjana sa devet na sedamnaest katova, što je nonsens, jer ili su temelji UNAPRIJED rađeni za veću katnost (?) ili će se srušiti. Da o uzurpaciji pločnika (naravno rampa za garažu i uzdizanje za više od metra pa spušanje po mjeri ulaza u zgradu) ne govorimo. Da me opet krivo ne skužiš; ne čudim se ja investitoru (vidi gornja dva komentara) nego Gradu i nama....

    avatar

    15.09.2008. (16:22)    -   -   -   -  

  • otan

    Na svoj neizreciv užas primjetio sam da mi se potkrao lapsus; naravno da sam mislio na Varšavsku, a ne na Bogovićevu! Dvaput!

    avatar

    15.09.2008. (20:33)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @leto: naravo da smo se bunili protiv gradnje garaže na Tuškancu. Zelena lista je imala prosvjednu akciju. Spominje se ovdje: http://www.zeleni-zagreb.org/index.php?option=com_content&task=view&id=169 &Itemid=42, pa još u diskusiji o GUP-u 2005:: http://www.zeleni-zagreb.org/index.php?option=com_content&task=view&id=62& Itemid=42

    avatar

    15.09.2008. (20:41)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    I naravno i Prebendarski vrtovi i gradnja na mjestu "Gradskog podruma" u Staroj Vlaškoj su spomenuti u našem priopćenju o tajkunskom urbanizmu, http://www.zeleni-zagreb.org/index.php?option=com_content&task=view&id=169 &Itemid=42. To što nažalost Pravo na grad i Zelena akcija nisu smatrali potrebni nešto poduzeti, druga je priča.

    avatar

    15.09.2008. (20:43)    -   -   -   -  

  • Irish Coffee

    Zagreb više ne postoji.
    Zagreb kakvog smo voljeli više nikad neće postojati.
    Pozdravljam svaku akciju za očuvanje ali profit već godinama drma, kakva pravda i zakoni.. Sumnjam da i najopravdanija akcija ima neke šanse za uspjeh.
    Bolje mislite na djecu ako ih imate, nađite si nešto daleko od Bandić citija. Odite di je bolji zrak, tko se želi doživotno cvrljiti u betonu i čeliku.

    avatar

    17.09.2008. (00:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...