Komentari

bookaleta.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • lulallay

    Mogu zamisliti što bi ondašnji težaci Istre mislili o nekom kao što je Robert Pershing Wadlow .
    Sasvim genetski mogući bi dvoipometraš baš poput najmitskijeg bića odmah ušao u vječnu usmenu predaju.

    Davore ..i mislim da će se ostali složiti ...daj ne čini tolike baš pauze između postova. Prosto...nakon nekoliko desetaka "škljocanja u prazno " čak i najvjerniji klubski članovi Bookalete moguće odustaju.Pozdrav!!!

    http://free-os.t-com.hr/lullalay

    avatar

    12.09.2008. (12:48)    -   -   -   -  

  • niniane

    Zato neki imaju Bookaleta blog na Google Readeru pa dobiju obavijest kad je novi post... ;)

    Nego, zašto mi se svaki put kad dođem ovdje otvara neka reklama tipa "Green Card Lottery"?... Ne otvara mi se to na drugim blogovima:( To ti imaš neki dogovor s ambasadama?... ;-)

    avatar

    12.09.2008. (13:20)    -   -   -   -  

  • Bookaleta

    Ma to je neki nametljivi pop-up koji se naselio na više blogova, i kod Knjiškog moljca se javlja, i na Knjizi za plažu, a nemam pojma kako da ga se riješim; pisao sam i Blog.hr-u ali mi nisu ništa odgovorili. Zna li itko kako to ukloniti? Je li to nešto što se ugnijezdilo u HTML kod pa ga je dovoljno naći i izbrisati (hm, a što naći i što izbrisati?), ili je to neka skripta koja je zasjela na server blog.hr-a pa onda ja tu ne mogu ništa ali netko drugi može... Anyone?

    avatar

    12.09.2008. (16:10)    -   -   -   -  

  • Bookaleta

    A to što me nema: em imamo jaaako puno posla na poslu; em imam jaaako puno posla izvan posla; em je ovo doba pisanja i slanja projekata na natječaje za financiranje, kako bismo se i dogodine mogli okupljati kao i ove godine... :-)

    avatar

    12.09.2008. (16:13)    -   -   -   -  

  • ROS

    ah, natječaji...birokracija, te kapin sasvin! Kuraja!

    Nego, ovo s popovima je stvarno zaguljeno i dosadno dozlaboga. Nego, evo ti moj hakerski savjet. Pokreni DOS prozor u windowsima, utipkaj ovo; "format C", i nakon što te pita are ju šur? samo ti stisni YES, i ... sretno ;)))

    avatar

    12.09.2008. (19:26)    -   -   -   -  

  • lulallay

    Onda bolje da radiš to što radiš ..jer zaista sam razmišljao bez ikakve podmisli pohvaliti taj neviđeni entuzijazam Tebe i Grdinića a kada se o nabavi love za tako lijepe projekte radi ovaj put u pozitivnom kontekstu možeš poput Luja 14-tog izjaviti "Projekt---to sam ja." A kako ja mislim živjeti između 120 -150 y. (poslje bi se povukao ) zaista bi se morali onako "angro" svi ili klonirati ili početi zenbudistički lagano okopavati vrtove i druželjubivo piti saki ( ili može i naše vino slično kostarikanskom dugovječnom crvenom ) kao oni stogodišnjaci na Okinawi.
    Bilo kako bilo ali bolje kad bi bilo da ne bude Bilo jednom ....( i uzdah ,a praunuci pobjegnu vanka jer je stari već predosadan sa tim svojim naftalinskim pričama)

    avatar

    12.09.2008. (19:37)    -   -   -   -  

  • lulallay

    DODATAK ZABORAVIO SAM:::::
    A za Pop-up ne znam JER zaista se nisam bavio blogovima i prozorima etc..a vidim i da ima mudrih savjeta o formatu C .Mislim da bi trebao pitati Nelicu Dunaticu ..ona će ti o tome 100% znati!?

    avatar

    12.09.2008. (20:00)    -   -   -   -  

  • gost

    pozdrav....a što je sa blog pričama?..kažete da ćete "o tome razmišljati cca dva tjedna" a prošlo je puno, puno više. ako je natječaj propao onda to objavite.

    avatar

    13.09.2008. (22:28)    -   -   -   -  

  • lulallay

    U netom gornjem ćutim vrstu gotovo suzdržano-oholog izražavanja upita koje je uputilo jedno mlado biće koje vjeruje u kvalitet svoje blog-priče .Naravno da sljepa mladost ponesena neiskustvenim trenutkom ne može vidjeti sve ..progledati znači razumjeti ,a to se može razumnim strpljenjem i nekom vrstom zadovoljstva činjenicom da nam je netko negdje jednom uopće i omogućio da šaljemo svoje priče na natječaje.

    avatar

    14.09.2008. (10:57)    -   -   -   -  

  • Također gost

    Ne razumijete kako je krhka duša svakog mladog pisca u nastajanju, i feedback (dakako, pozitivni) je često jedino što ne sprječava čovjeka da već u početku ne odustane *serious*

    avatar

    15.09.2008. (19:33)    -   -   -   -  

  • lulallay

    (BAŠ FINO ovi su mi postovi mali izgovor za sljedeće pisanje.... jer kako ništa ne lupkam po tipkovnici u posljednje vrijeme bojim se da ću ispasti iz kondicije )

    1. Ukoliko je gornje napisano samo "fake"...pa dobro; ali nije dobro često potcijeniti sugovornika.
    2.Ukoliko je iskreno...i ukoliko je autor odista mlad i nadobudan ,pa ja sam već jednom pisao kako su svi pisci ljubormorni i posesivni roditelji riječi ,a njihove pismene forme djeca na vjetrometini. I kada Vam ukradu djelo (dijete) reagirate poput poludjelog roditelja..dobro ..našalih se malo jer dakako da nije baš isto .No cijElu stvar možda ne treba shvatiti posve osobno dakle niti sretno&tragično. Generalizacija ili ne ,ali dio smo Borghesovog jata riba koje traje vječno. Umiremo a već smo zamjenjeni. Ostanemo li dakle u saobraćajki bez dragih nam nogu ,ne bi se smjeli upitati onako jednostrano i očajno samo-uništavajuće (a već toliko puta i dejavu legendarno) ;"A zašto baš ja?" Cest la vie jer nema "baš Ti". Ako putujemo za Stockholm poradi dodjele Nobelove nagrade ne bi se trebali frenetično i bučno ,ili tiho a u sebi eksplodirajuće (jer sutra nam mogu po računu 50% vjerojatnosti dijagnosticirati rak , a bilo bi i maloumno) radovati ,a poradi smrti se bližnjih tugovanje ne bi smjelo pretvoriti u katastrofalno tugovanje. Oba slučaja insigniraju slabića ,ovisnika koji je izgubio baš svaku vezu sa Planetom , koji je
    raskinuo sa naravnim i živi u svijetu dodijeljenih mu iluzija. Ali znam..svi smo takvi. Vrlo su sofisticirani zakoni građanskog plemena što ih uspostavljaju vladari kapitala. I znam da ovo marksistički zvuči ,ali 95% naših snova su nametnuti izvana što nema uopće veze sa Svemirom. No zbog odvratne prirode većine ljudskih bića ,kapitalistički je sistem privatnog vlasništva nažalost zasada gotovo jedino moguće rješenje.
    Ali kada se o našoj unutarnjoj higijeni radi možemo učiniti bar nešto auto-terapeutski pozitivno .Sjeća li se netko Reda Loona iz američkog filma «Out of The Ice» iz 1982 .Radi se o naime stvarnoj osobi ;amerikancu u Sibirskom gulagu .Mislim da ga je glumio Willie Nelson. Nitko ne bi znao za njega da ga nije susreo Victor Herman i opisao potom u istoimenoj knjizi.
    Treba pronaći film ili roman i dobro razmisliti o onome o čemu je govorio Red .
    Zaboga..pa umiremo. Sa svakim smo novim danom mrtviji za jedno jučer. Mogu glupani na ovo izmišljati protuteze no tu se radi o posve goloj istini i samo istini. Štos je u prepoznavanju snova slobode. Štos je u tome da radiš ono što voliš i to pokušavaš činiti besprijekorno. Ali ne i previše osobno..tako da te zarobi.
    Ali jebiga...naravno da neće ići glatko...gužva je ovdje dolje jer svi ustvari traže svoje snove. Pronalaze ih srećom često i oni koji ne očekuju potvrdu drugih.
    U utrci dakle ličimo na milijunska jata afričkih skakavaca .Ne dopustiti da ti ljetinu života pojedu skakavci prava je stvar . Na mom blogu VEGETARIJANCI U KOŽNIM ČIZMICAMA( http:krajnazemlji.mojblog.hr) složio sam nešto You Tube video zapisa. Jedan je imena :Who loosing control" iz filma "Instinct" rađenog prema idejama Quinovog "Jismaela". Film i nije nešto posebno ,nema baš veze sa romanom ,ali ovaj je fragment zaista interesantan.
    Pozdravljam.
    (još jednom lulallay)

    avatar

    16.09.2008. (11:59)    -   -   -   -  

  • ROS

    Zanimljivo promišljanje... istina.

    avatar

    16.09.2008. (19:38)    -   -   -   -  

  • Sfermentacija

    Za sve mlade i nadobudne autore koji pišu fantastiku, ali i stare, prokušane lisce poput Lulallaya i Rosa, Sfermentacija je širom otvorila svoja virtualna vrata.

    avatar

    19.09.2008. (09:11)    -   -   -   -  

  • lulallay

    Za O,Potra!!

    I scan sixteen tons ( papers)
    and what do I get?
    Another day older
    and deeper in debt.
    St. Peter dont you call me
    Cause I cant go.
    I owe my stories to the sfermentation store.

    avatar

    19.09.2008. (13:57)    -   -   -   -  

  • The Sims 3 Sapunica

    Radi se o nečemu zanimljivome? :)

    avatar

    19.09.2008. (16:04)    -   -   -   -  

  • happywedding

    dobar dizajn naslovnice knjige vjerojatno jamči i dobar sadržaj...barem vuče na čitanje...

    avatar

    08.10.2008. (07:21)    -   -   -   -  

  • vampir tibor

    Slažem se, naslovnica izgleda privlačno. Potražit ću je u svojoj knjižnici...

    avatar

    08.10.2008. (19:56)    -   -   -   -  

  • ROS

    E da... i kad ova dva komentara Šiško pročita uplašit će se da će mu "netko" tražiti malo veći (zasluženo) honorar za takove uratke :)

    avatar

    08.10.2008. (20:37)    -   -   -   -  

  • lulallay

    Iako je Veli Jože sa naslovnice u stavu "Obrana K1 protiv Filipovića"...(pa potom Negro-boxerski nos ).....šarenilo naslova te sadržaj "za svakoga ponešto" je ono što bi trebalo privući....i zaista ..ima tu epske fantastike, Istrianske staro-patine, ima genetike, mitologije,satire ,groteske ,kozerije,vanzemaljaca,povijesti,future ,refleksije... Priče niti su duge niti zamorne...a pojedinačni stilovi pisanja posebna su priča. To ne umara..naprotiv. Možete čitati jednu ili deset dnevno.Ove su svakogodišnje zbirkice i pričice nešto najbolje što se unatrag nekoliko godina događa u općenito razvučeno i pokatkad dosadnoj home-književnosti u kojoj su tone knjiga naprosto ugušene okupiranošću pisca samim sobom.Ma dajte..koga uopće to
    loži..dajte nam fabulu..dobru priču...poruku na kraju. U tome novija hrvatska SF prednjači.Nije dosadno..

    avatar

    09.10.2008. (19:17)    -   -   -   -  

  • ROS

    Veli Jože? Zašto misliš da je to on na naslovnici??? To je bratić od Obame (muu)Baraka, u sedmom koljenu. Zato mu je koljeno takvo, a skakavac takav. :))

    avatar

    10.10.2008. (13:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...