Komentari

aparatczyk.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Žavijer

    Ne znam za Pravo i prava pravnika-pripravnika,
    ali posljednji pasus potpisujem posve,

    Drago mi zbog novih generacija,
    ...a istovremeno mi nekako tužno krivo što sam baš morao odrasti u toj..luzerskoj generaciji...

    avatar

    11.09.2008. (00:11)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Oho, dakle, ti si moj budući kolega? :) Baš sam pratila malo te prosvjede i mogu reći da mi se dekan učinio poprilično antipatičnim, redajući floskule u svojim odgovorima studentima i cinične komentare na to "da su oni studenti prava koji bi trebali znati ovo ili ono", kao da su dežurne mule. Hm. Ja studiram na osječkom pravnom faksu, od početka sam bila izvanredna studentica jer sam tako željela, a mogla sam upasti bez plaćanja i biti među prvima na listi, ali to nisam željela da ne bih morala ići na predavanja i gubiti vrijeme na seminarske radove. Dakle, svaku godinu sam plaćala 3000kn i pitam se - čemu? Moje studiranje je bilo jeftinije od studiranja redovnih studenata, predavanja za izvanredne su bila reducirana i nitko na njih nije išao, jedino što sam zauzimala prostor kad sam išla na ispite, to je sve. Došla sam do posljednjeg, evo, ispita na faksu isključivo uz samostalno učenje iz zadane literature, bez da su mi profesori objasnili ijedan redak ili me, ne daj Bože, naučili ponešto iz prakse. Nisam, naravno, imala ni iksicu. Tako da nije ni čudo da se ovi studenti bune jer pitam se na koga ili što taj novac koji plaćamo odlazi?
    I da, osječki studenti nisu tako složni jer se svatko boji za svoju guzu jer kad se pojedinim profesorima ovdje zamjeriš, neće te pustiti na ispitu do kraja života pa ti ne gine prebacivanje u Split. Što, naravno, nije opravdanje za tu neslogu, ali Osijek je posebna priča...
    Uglavnom, dobra tema i, da, pročitala sam onaj tvoj tekst o obrazovanju u nas ;)

    avatar

    11.09.2008. (00:27)    -   -   -   -  

  • šarli

    Ne mogu suditi o pravom stanju stvari na pravnom fakultetu. Također, ne mislim da su studenti uvijek i po definiciji u pravu. Što me ne priječi da kažem kako je Kregarova izjava školski primjer smeća (po više osnova). Nadam se da će ostati zapamćena.

    avatar

    11.09.2008. (01:09)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    U moje vrijeme bilo je barem nekoliko prosvjeda i peticija na Pravnom fakultetu i većina je uspjela. Nije se vikalo pred ulazom u faks puno, ali su delegacije kulturno išle dekanima, nekad čak i pojačane vlastitim odvjetnikom (kada se npr. borilo za zadržavanje uvjeta studija pod kojima su studenti upisali, ali bilo je tu i o dekanskom roku i koječemu). Sjećam se da je izbezumljeni Dika krajem 90-ih odvjetnici u dekanatu govorio da je "izdala Almu mater". Tak da se samo radi o drugačijim vremenima i drugačijem načinu ekspresije klinaca, sad je ovako u modi. Inače prosvjed podržavam, ali vikati Kregu na uho, dok pokušava nešto reći. "Reci R! Reci R!" fakat nije izraz ikakve zrelosti.

    avatar

    12.09.2008. (09:52)    -   -   -   -  

  • aparatczyk

    @Nemetz: sjećam se tih akcija, osobito ove sa borbom za uvjete pod kojima se upisalo faks. Bilo je par pojedinaca koji su kao predstavnici studenata znali dobro artikulirati zahtjeve i potrebe studentske zajednice, poput Zvonimira Matage, koji je postao jedan od najboljih pravnika naše generacije.
    Ovo ponašanje klinaca definitivno nije izraz zrelosti. Ali to je psihologija mase: što nam mogu kolko nas ima. Studentske revolucije su nezgodna stvar, ali i pojedu svoju decu.

    avatar

    12.09.2008. (10:03)    -   -   -   -  

  • žaklina

    haha, još čekam da naplatim taj njegov govor, lova nikako da stigne, meni se samo dugovi gomilaju, mislim da smo fulali profesiju

    avatar

    14.09.2008. (17:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...