Komentari

fanny7.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • hebatga

    //

    avatar

    08.09.2008. (03:29)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Laka mu zemlja.
    Prvi put ga sretoh davne '87-e u Londonu gdje me u onih par mjeseci zivljenja u neposrednoj blizini uvjeri da je poseban.
    Kasnije smo se u Zagrebu znali druzit i bilo je tu zanimljivih dogadjaja (koji se jedino s tipovima poput njega mogu dogodit) ali me je debelo skurco nastupom u Banjoj Luci i otada nisam imao nekog poriva za druzenjem jer kad netko za pjeva koljachima onda ga ubrojim u "bivshe prijatelje".
    Znam da djeluje dogmatski ali njegov nastup u Banjoj Luci i chachino mu preseravanje s onim supijancem iz Beograda su srushili svaki respekt i simpatije koji sam za njih imao (a bilo je toga) jer sam jednom u najgorim trenutcima rata s njima sjedao i slushao shto govore pa mi je ovo poslije ispala licemjernost prvog reda.

    avatar

    08.09.2008. (03:45)    -   -   -   -  

  • Sanja

    Ah... Dino....

    avatar

    08.09.2008. (07:10)    -   -   -   -  

  • Dag Dagoberovic

    šteta. baš velika šteta ...

    avatar

    08.09.2008. (07:48)    -   -   -   -  

  • fanny

    @hebatga - jedna od stvari koje nam je prošli rat donio su euforični ispadi javnih osoba i anonimaca. Zato najviše cijenim ljude koji svoje stavove nisu promijenili. Koji nisu govorili jedno do '90-ih, drugo poslije '90-ih, a treće - sada. Cijenim javne osobe koje nisu dozvolile da se politika upetlja u njihove istupe i koji nam nisu dali mogućnost da gledamo kako mijenjaju mišljenja - radikalno, kako vjetar puše.
    Dinu sam upoznala najviše preko realityja na TV-u. Otkačenost i konfuzija u izražavanju, nasmijao nas je, svaka čast. Da ima svoju neponovljivu osobnost - to nitko ne može zanijekati.
    A prepucavanje - Dvornik- Živojinović - to si nisu trebali dozvoliti, jer na neke odnose (ako su bili iskreni, dugogodišnji), rat nije trebao utjecati.
    Hvala na posjeti :)

    @Sanja - da ga nije, trebalo bi ga izmisliti :)

    @Dag - šteta, da. Sad nam je ostao još Goran Bare, tog kalibra :)

    avatar

    08.09.2008. (08:33)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Iznenadio nas je sve. No opet imajući u vidu njegov raniji život, nije bilo toliko ne očekivano. Posljedice divljanja u mladosti su nepovratno oštetile stroj. Uistinu veliki glazbenik. Doslovce sam odrastao uz njegove funnky beatove... Imao je veliku pauzu i taman kada se počeo vraćat... aj ća...

    avatar

    08.09.2008. (09:58)    -   -   -   -  

  • Dag Dagoberovic

    @fanny da i nadam se da će ga zdravlje poslužiti ...

    avatar

    08.09.2008. (13:06)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Manga - nije bilo neočekivano. Često sam imala prilike vidjeti što samo alkohol napravi od mozga. Inteligentnog čovjeka pretvori u sporog, konfuznog čovjeka koji ima probleme s izražavanjem. Kad k tome još i drogu pridodaš, onda nemaš što drugo očekivati. Žao mi ga je, baš ga jučer gledam na RTL-u, legenda krene objašnjavati i sav se zapetlja, sva sreća što - ako imaš malo soli u glavi - znaš što je u biti mislio reći. Bez brige, neće pobrat vraga kojeg nije šteta :)

    @Dag - ja se čudim da je i dotle dogurao, s obzirom da mnogo neurednije i stresnije živi. A o alkoholu da ne govorim, cuga svaki dan. Srela sam ga uživo na Crnom Mačku u BJ. Bio je drven da je jedva stajao na nogama. Inteligentan i drag, samo mozak mu otišao skroz k vragu, petlja jezikom i kad je trijezan. Šteta je takovih ljudi, ali to je njihov život i izbor :)

    avatar

    08.09.2008. (14:49)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    :(

    avatar

    08.09.2008. (17:24)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Sa nekog "normalnog stajalishta" Dino je pripadao u one kojima je sredina (ukljuchujuchi roditelje) napravila ogromnu shtetu omoguchujuchi im da odrastu bez ikakve predozbe shto je odgovornost i kakav je njen smisao tjekom zivota.
    Kad je prije 21-u godinu dolazio prespavat u mojoj sobi znali smo voditi "male nochne razgovore" i ja sam bio poprilichno shokiran da netko sa tolikim stupnjem inteligencije i u dushi istinski dobar moze potpuno ignorirati chinjenicu da odredjeni postupci neophodno rezultiraju odredjenim sankcijama ali sam shvatio da je to normalna reakcija za nekog tko je odrastao bez ikakvih sankcija. Zahvaljujuchi ochevom polozaju i izuzetnoj simpatichnosti njemu je to bila stvarnost gdje je jedan mali primjer i chinjenica da i u nekom megapolisu Londonu imao nekog Hebatgu kojemu je u 2 ujutro mogao pokucati na vrata kad nije imao gdje drugo prespavat. Gdje mu i Hebatga nije ustvari chinio uslugu nego shtetu jer da je bio prisiljen prespavati na ulici mozda bi ga to natjeralo na razmishljanje o posljedicama.
    Tuzna je istina da (poput jednog mog prijatelja koji je umro ovog ljeta) neshvachanje posljedica ima tragichni rezultat kad se radi o alkoholu ili drogi koje su slijepe na nechiju simpatichnost, i/ili drushtveni polozaj.
    Shto bi reko moj pok. chacha, shto vishe djeci tolerirash to im vishe shtete chinish.

    avatar

    08.09.2008. (17:56)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Intuitivno si opet ubola u sridu. Javlja Roker na svom blogu da ima pozdane informacije sa hitne kako se radilo o predoziranju. Selo naše malo. Ne može se ništa sakrit. A ja bio uvjeren da se lik skinio sa toga još davnih dana. Mislio sam da je pametniji...

    avatar

    08.09.2008. (19:09)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Kinky - no coment...

    @Hebatga - kao bivše dijete svojih roditelja i kao majka kćeri tinejdžerice, itekako dobro shvačam što si rekao. A i vidim oko sebe što znači prevelika tolerancija i demokracija u odgoju. Ne možeš dijete sačuvati ispod staklena zvona, dati mu slobodu, novac (ako ga imaš) i tolerirati sve loše što napravi. I onda ga takvog pustiti (a jednom se mora otisnuti) u ovaj svijet koji sve više liči na bojno polje u kojem jači jedu slabije.
    A simpatičnost i inteligencija nisu dovoljne za opstanak, jer ponekad treba imati zube barakude. A njih ne možeš steći odrastanjem gdje ne dobiješ sankciju za loše postupke.
    Sjećam se kao dijete, od kada pamtim, bila sam kažnjena za određene postupke - odmah, bez batina i bez mnogo priče. Znala sam točno zbog čega i dan-danas to pamtim. I razumijem. Sticala sam radne navike i bila sam odmalena naučena na obaveze, bez obzira na svoju žgoljavost i činjenicu da sam jedva živa došla na svijet. Tada mi se strogost mojih roditelja činila smiješnom, ali kroz život sam shvatila da mi je insistiranje na tome u mnogome olakšalo probijanje kroz život. Unatoč tome, svejedno sam u životu lupila glavom zbog tvrdoglavosti, kusala zbog toga, ali i naučila lekciju.
    A droga je porok i ovisnost zbog koje treba uvijek biti na oprezu.
    Hvala na opširnom komentaru, nijedna riječ ti nije viška :)

    @Manga - ništa me ne iznenađuje. Nitko od nas ne zna pod kakvim je stresom živio. Ni reality nije prava slika nečijeg života. Nitko ne zna što se u nečija 4 zida događa. Unatoč svemu, bio je dobričina i slutim da su ga vrlo često iskorištavali. Bio je emotivac i vidjelo se da ga mnoge stvari žderu. Tko zna otkad mu se kupilo, dovoljan je trenutak da pukneš.
    A pamet i ovisnost - to nema veze jedno s drugim.
    Ja sam pušač. To je ovisnost u kojoj si svjestan postupaka (za razliku od alkohola i droge), ali je ipak ovisnost. Mogu se držati svojih životnih principa u važnim stvarima, kad kažem "ne", mogu održati to "ne". Ali u pušenju idem linijom manjeg otpora, iako sam svijesna štetnosti. Pitam se kako bi to bilo s drogom... Bolje da ne znam.

    avatar

    08.09.2008. (21:18)    -   -   -   -  

  • dr. Zloba Spasoje

    čovjek je živio van svih stereotipa modernog društva i po tome ga treba pamtiti. živio je po svom! je li to bio ispravan način života nije važno, važno je samo da je živio po svom!

    avatar

    08.09.2008. (22:53)    -   -   -   -  

  • fanny

    @dr. Zloba - tako je, njegov život je njegov izbor. U svakom slučaju je bio genijalac, na svoj način :)

    avatar

    08.09.2008. (23:22)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    slava mu!!!

    avatar

    09.09.2008. (00:09)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Nadovezao bi se na onu priču o roditeljstvu. Koliko god se svaki roditelj postavljao u ulogu rješavatelja problema potomstvu, toliko ih treba pustiti da se i opeku. Savjetuješ, neće poslušat, opeku se. Neki nauče i idu dalje, neki nikada neće... Bojim se da je to bio slučaj sa Dinom. Tu jednostavno nema pomoći. Ako se sam ne trgneš i ne presječeš, nitko ti ne može pomoći. Dobar i glup, dva brata. Senzitivac koji se nije mogao nositi sa vlastitim životom? Zbog te osjetljivosti je stvarao što je stvarao, ali za život očito nije bio sposoban. Rezultat je vidljiv. Ključ svega je u onome što si rekla - Mogu se držati svojih životnih principa u važnim stvarima, kad kažem "ne", mogu održati to "ne". Rekao bi da je heroin životno važan princip, zar ne?

    avatar

    09.09.2008. (09:22)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Manga - nikad nisam imala doticaja s drogom, jer u vrijeme mog odrastanja nije bila tako dostupna kao danas. Poznavajući sebe - sigurno nikad ne bih probala, jer mi je bilo dovoljno što sam čitala "Djeca s kolodvora ZOO" i gledala dokumentarce iste tematike. Toliko sam znala o štetnosti da bih se bojala i probati. A mogu ti reći da nikad nisam uživala u stanjima nesvjesnosti, zato valjda nisam uživala u alkoholu. Ipak je najbolja reakcija - kad je glava čista.
    A da su dobar i bedak braća, to je živa istina. Što vrijedi dobar za druge, moraš biti prvo dobar za sebe. Kad ti Bog nešto podari, s druge strane ti oduzme, to je slučaj našeg Dine...

    avatar

    09.09.2008. (20:02)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Ja sam sticajem okolnosti (dosta putovanja po inozemstvu u mladosti) imao dosta doticaja s drogom jer se na svakom hebenom mjestu po Londonu, Parizu ili vlakovima pushilo ili shmrkalo i usudio bi se rechi da je u pravu bio onaj chuveni dokotor kad je reko "nije pitanje u snazi droge, nego u snazi mozga".
    Da me hebesh ja ne mogu skuzit u chemu je shtos marihune/hashisha jer je mene od tog sranja samo poslije uzasno boljela glava a nikad mi nije neshto poboljshalo raspolozenje. Ja sam to chinio po onoj "za drushtvo se i fratar zenio" dok mi nije dopizdilo trpjet glavobolje za goli kokot i skonto da je pametnije otrpjet poglede "vid ovog chudaka" nego pit aspirine.
    S druge strane, jasno mi je zashto ljudi uzimaju LSD jer je to neki zbilja chudni dozivljaj al da ga hebesh nije mi jasno koji kokot nekome uvjek isponova treba "chudnih dozivljaja".
    Sve u svemu, shto se mene tiche kava i cigari su koliko-koliko-hochesh vanjskih stimulansa a bogami sam ovog ljeta bio presto pit i kapuchin kad me stomak pocheo zahebavat i nije me neshto deprimiralo kao shto me ne deprimira ni kad ne pushim onih 12-tak sati koliko mi treba od Omerike do Rvacke.Usput, debelo mi idu na kokota mudrolije kako se teshko nechega odrech jer koliko vidjeh svak s zerom mozga se odreche onoga shto mu shkodi kad vidi da mora. Da nije ugodno, to je razlichita pricha ali s malo mozga treba shvatit da se ovaj zivot sastoji od ugodnih i neugodnih stvari. Po onoj Njegoshevoj "nitko chashu meda ne popije da je chashom zuci ne zagorchi, izmjeshane najlakshe se piju".

    avatar

    09.09.2008. (21:51)    -   -   -   -  

  • alkion

    Bija je svoj... živija je van svih stereotipa... velikan fanka... inteligentan... Ma ne sumnjam ja ni u što po tom pitanju i da je sve to ostalo samo njegova intima (pa i intima njegove uže okolice), a bože moj, nažalost niti prvi niti posljednji... ali zapitajmo se malo kakvu poruku šaljemo mladima? Kako bi bili svoji, kako biste dokazali sebe, kako bi izašli iz svih stereotipa - najjednostavnije rješenje je drogirati se? Niti ja ga se ne želim sjećati drugačije sem po muzici, ali nažalost istina je daleko neprihvatljivija. Njemu pokoj duši... napokon, možda je u svoj žovot i svoje bitisanje ulagao mnogo više nego mnogi drugi, ali bio je javna ličnost i radi budućnosti mnogih koji su ili već krenuli tim putem ili će krenutu tim putem - ljudi ova medalja ipak ima i onu drugu mnogo tamniju stranu...

    avatar

    09.09.2008. (22:41)    -   -   -   -  

  • LudaMarta

    Velikan u pravom smislu te riječi.
    I nadasve glazbenik, a malo je danas takvih...
    Šaljem puse i pozdrave, Martina :)

    avatar

    09.09.2008. (22:44)    -   -   -   -  

  • fanny

    @hebatga - kao što već rekoh, nisam došla u doticaj s drogom. Meni jednostavno ne treba stimulans za raspoloženje, jer mi optimizma ne manjka :) I onda kad nemam razloga za optimizam, jednostavno ne mogu dugo biti u depresiji. Nekoliko puta u životu sam se napila, ali kad se sjetim onog odurnog osjećaja poslije, koji je trajao nekoliko dana događalo mi se to vrlo rijetko. I bogme, ne znam kad mi se posljendji put dogodilo.
    Mislim da je najgori način probleme rješavati ovisnošću, jer kad dođeš k sebi, problemi te još uvijek čekaju, a osjećaš se kao iscijeđena spužva. I zato nikad nisam pribjegavala tome. No, to u mnogome ovisi i o karakteru i čvrstini volje. Još samo da mi se cigarete riješiti. To bi me do kraja uvjerilo da sam stvarno jaka, što inače jesam u brojnim životnim situacijama.
    A što se Njegoša tiće - ljudi su takovi, kad im je dobro, nisu sretni zadugo, prokleta ljudska priroda - uz časne izuzetke :)

    @Alkion - inteligentan, emotivan i nadaren. Znaš, već mi se pomalo gadi to razvlačenje po medijima. Jučer odoh na forum, tamo se počeli prepucavati, čak su se posvađali oko toga - da li je ispravno "našeg Dine" ili "našeg Dina". I vrijeđaju se oko toga - Splićani i Zagrepčani. Kad to vidim, uopće se ne čudim ovom svemu oko sebe. Čisti primitivizam i zadrtost. Nadam se samo, da je i ovo zlo za neko dobro, no zla ima toliko mnogo...

    @Martica - koja je ovo telepatija, mislim na tebe - jučer i danas, cijeli dan. Ništa se ne javljaš. No, sad mi je lakše, kad uhvatim trenutak da napišem pošteni mail, dobiš ga u mailbox. Pusa velika, velika .)))

    avatar

    09.09.2008. (23:08)    -   -   -   -  

  • o kosjenki i regoču

    Već napisah kako mi ga je žao kao i bilo koga drugog tko umre mlad... Ali mislim da smo osiromašili po pitanju vrsnog glazbenika savršenog ritma i glasovnih sposobnosti... Po pitanju droge je teško suditi, nismo svi jednakih karaktera u smislu jačine i dosljednosti... Znam neke koji su krenuli iz puste obijesti, iz potrebe pokazati se društvu kao cooler i zaglavili do gole smrti... Znam neke koji su spas od stvarno grozne stvarnosti tražili upravo sa one strane crte i zaglavili do gole smrti... Znam one koji su iz jednog od navedenih razloga zašli, i Bože dragi, hvala Ti na snazi, iskočili sa tog kolesjeka dok je bilo vrijeme... Neka mu je milostiv Gospodin...
    Pozdravljam te, draga Fanny!

    avatar

    09.09.2008. (23:34)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Svatko svome kraju ide već od samoga početka. Tko će kada do njega stiči često ovisi o hodaču.
    Osobno ga nikada nisam svrstavao u meni drage glazbenike. A kako Dragu i mene tuđi životi ne interesiraju previše ni sa te strane ga nismo uzdizali više no druge.
    Kako da nam bude žao što se ljeto odužilo kada smo i danas proveli prekrasan dan u moru u Ičićima.
    Pozdrav u ime oboje

    avatar

    10.09.2008. (00:32)    -   -   -   -  

  • rU

    bilo je u njemu nešto krhko ... unatoč svoj izvanjskoj otkačenosti ...

    avatar

    10.09.2008. (03:06)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @fanny
    Velish "josh samo da mi cigarete rijeshti" a moje je pitanje da li ti cigareta smeta, u smislu, jel osjechash da ti shkodi. Ako osjechash da ti shkodi onda bi je se trebalo rijeshiti shto hitnije a ako ne onda nema veze.
    U ovom priglupom svijetu gdje je propaganda dominirajuchi faktor ja bash ne obracham paznju na mishljenja "struchnjaka" ako se ona ne podudaraju sa onim shto vidim iz zivota pa mi njihove priche poput "cigar=10 minuta zivota manje" trpam u shtreberske idiotarije jer ne mogu nach nikakvu podlogu tom zakljuchku u stvarnom zivotu. Nagledo sam se ja i ljudi koji su odmjereno pushili pa se nazivjeli i onih koji nikad nisu zapalili pa mladi partili i chvrsto vjerujem u onu "sve u granicama" bez obzira shto mudraci okolo kake sa njihovim "modificiranim statistikama" koje izgledaju otprilike ovako. Jedan moj dundo umro prije par godina u dobi od 102 godine a pushio od 16- do 76-e (tj. 60 ljeta i zima) a rodica mi reche kako su joj u bolnici gdje je umro u Kanadi rekli da i njega broje u one koji su umrli zbog pushenja. Kao bio bi zivio 175 da nije pushio. Hebemti debile.
    Jednom mi jedan prijatelj dade neke statistike o ljudima za chiju smrt se krivi duhan i jadni Boze tamo su duhan okrivili za smrt svih onih koji umrijeshe i u dobi preko 70 a ta skupina je i izuzetno dominantna. Na shto "mudraci" ne obrachaju paznju jer valjda misle da su njihovi idiotski "pozitivistichki kriteriji" u stilu "dozivjeti stotu" u stanju eliminirati sve ostale faktore koje nam je priroda podarila. Kao, recimo, genetiku po kojoj u obitelji mog oca svi odu negdje pred 80-u, u materinoj svi (prije ili kasnije) dobiju diabetes a u obitelji moje babe svi zive ko Matuzalemi. Pushili-nepushili, pili-nepili i jedinih par iznimaka su oni shto su previshe pushili ili pili, pa partili malo ranije.
    U zadnjih godinu dana su umrla moja 4 prijatelja gdje je trojicu koknulo piche i duhan a jednog prevelika ambicija i gdje je jedina istinska poveznica medju njima da su svi bili "mamini sinovi", tj. oni koji su odrasli "da se oko njih svijet vrti" pa su bili nespremni kad je doshlo do sukoba s duhanom i alkoholom (ili pretjeranom ambicijom) koji su ih dovrshili a iz ovog izvuchi zakljuchak da duhanalkohol hametice ubija je vrlo ogranicheno jer je duhan/alkohol samo sredstvo a stvarni neprijatelj je neshto drugo. A to mu ga je kao da netko reche "njega je ubio metak a ne chetnik". Shto je, doslovno uzevshi, potpuno tochno ali s zerom zdravog razuma totalni idiotizam.

    avatar

    10.09.2008. (04:14)    -   -   -   -  

učitavam...