Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • nn

    2008
    Bilo bi korektno od hrvatskih medija u BIH da nas u ime razuma, u ime nekakvog intelekta ako uopće vjeruju da takav postoji van struktura kojima godinama služe, da nas dakle poštede granatiranja fotografijama Vladete Šoljića..


    ....ne zato što je čovjek po prirodi ružan nego stoga što je cijelo to kukumčenje oko HercegBosne od strane onih koji su je nekoliko puta pravili da bi je svaki put jeftino i izdajnički prodali na račun kostiju ovog istog naroda Herceg Bosne naprosto neprobavljivo.



    ____________piše: ecce homo

    Sjećam se da sam 93-e kao još napaljeno derle nenapaćeno od proširene svijesti i povijesnim natuknicama tumarao obalom makarske rivijere. Ja balavac , prištave face i pod punom erekcijom lovio sam u mutnom u potrazi za kakvom nasukanom ribom u nadi da će mi pravilo standardne devijacije i statistički višak iskusnog ženskog roda nastao ratnim okolnostima zbog nedostatka muške konkurencije raspršene po prvim linijama Hercegbosne i Hrvatske biti naklonjen.

    Pod utjecajem loših njemačkih beta-pornića bio sam uvjeren da nekoliko nimfomanki zasigurno vreba hercegovačkom obalom u potrazi za nevinašcem poput mene spremne da me grupno iskoriste u dubokom plavom moru i potom ispljunu na obalu. No Sigma x, suvremeni Bog statistike nije mi bio naklonjen.

    Umjesto papaka praznih džepova poput recimo mene, obalom su haračili tatini sinovi, djeca tadašnjih hercegbosanskih Bogova, lokalnih alfa i omega koji su im nekako sredili invalidnost ili kakvu propusnicu preko granice. Dok se obične seljake tjeralo na prvu liniju isprdci suvremenog herc menadžmenta mećali su ga po Baškoj vodi i Brelima, tako da je moja fakerska iluzija brzo splasnula.

    U to vrijeme imati nekakav novac značilo je puno više nego danas. Pionirke sponzorstva tek su sticale prva iskustva s kartičnim poslovanjem i blagostanjem koje nositelj tatinih kreditnih dajnersica nosi. A upravo takav jedan za šankom na kojem je moje društvo tu večer ubijalo tugu zbog činjenice da nitko od nas tu večer opet neće metnuti , kurčio se pred cijelim hotelskim bircom ne dajući da itko išta plati, budući da je on neki K slavio u svom bijednom binarnom životu koji mu je osmislio tata pa je ispod pojasa vukao karticu brže nego neki delikventi iz tog vremena noževe i pištolje (i koji btw nisu imali felera ni za doć na more...)

    Upravo taj čuvar tatine kartice bio je sin jegdnog od istkanutijih čelnika HercegBosne, tvorevine koju je plaćao i platio sav hrvatski narod širom planete Zemlje, neki i preskupo, recimo životom, dok su samo rijetki doista u njoj uživali poput ovog dripca. HercegBosna koja će ubrzo u idućoj godini nestati negdje u Washingtonu njega se nije puno ticala.. A valjala mu je. Mećao je on to ljeto i Talijankama i Njemicama koje su se usudile doći na brdoviti Balkan.

    Pare donirane od dijaspore i poreznih obveznika Hrvata slijevale su se preko tatinog novčanika u njegovu karticu. A preko njegove kartice preko skupih koktela i kožnih sjedala i njegovog spolnog uda u vagine i orgazme nekakvih napaljenih turistkinja.

    Tranzicija rođo.Tako ja shvaćam tu riječ u hrvatskoj tužnoj epizodi zvanoj Herceg-Bosna. Njega je prosto za HercegBosnu kao i tatu mu koji i danas slično kao i Šoljić nariče nad teškom sudbinom naroda kojeg je pljačkao i opljačkao prosto bolio njegov napaljeni hercegbosanski kurac.

    E sad, opet kažem, kad se sve to sagleda, bilo bi u najmanju ruku, korektno od Joze Pavkovića i sličnih medijskih mogula koji su od predsjedavanja soc omladinom preko hercegbosančenja do danas bili i ostali podrška toj istoj strukturi da nas ne zamaraju obljetnicama njihovih pljački i godišnjicama izdaje.

    IZDAJA je ključna riječ koju ti medijski šupci uporno odbijaju spomenuti i umjesto da tu garnituru koja je djecu moje zemlje, moj narod od Jajca do Ravnog i od Orašja do Gruda slala u smrt da bi na kraju kvislinški prodala plod njihove krvi, konačno nazovu pravim imenom IZDAJNICI, ŠUPCI i PROFITERI. Umjesto toga već 20 godina Oni nam iste nameću kao moderne kroničare otužnog vremena kojim su gospodarili.

    Manipulatori koji su tada od njih radili narodne heroje i voždove i danas pokušavaju prikriti diletantske pogreške koje je ekipa oko Šoljića tri puta zaredom počinila.

    Pogledajte samo interview tog lutka. Na pitanje "Je li se onda Herceg-Bosna trebala ugasiti na onakav način - jednim potpisom u Washingtonu?" Šoljić odgovara: "To su sigurno projekti koji su rađeni na višoj razini. Moj fond informacija bio je nedovoljan za zaključivanje o čemu se tu radilo. Riječ je o projektima koji su nam bili potpuno nedostupni. Kako će se sve završiti to ni sada nitko od nas u BiH do kraja ne zna i neće odlučivati o tome. Dakle, naša sudbina bit će odlučena na višoj razini. Do nas je da se snađemo.".

    Ništa se dakle nije promijenilo. Lutak ostaje lutak. Prema Šoljićevanju Hrvati u BIH nikada nisu ni odlučivali o svojoj sudbini. A ni danas ne žele. Totalni defetizam.

    Ne bi li onda bilo već jednom u redu pr

    avatar

    05.09.2008. (20:21)    -   -   -   -  

  • Baja

    10 za komentar,pozdrav

    avatar

    05.09.2008. (23:09)    -   -   -   -  

  • nn

    Ne bi li onda bilo već jednom u redu priznati: Draga nacijo, mi smo bili samo obični poltroni Zagreba, pičkice koje su u trentuku kada je Šušku i Tuđmanu trebalo reći Dosta, nećete preko kostiju HercegBosne i Posavine rješavati pitanje RH i Krajine , mi smo kazali Da, nema problema gospodo.

    Mate Boban postavljen je udarom s Pantovčaka, preko Mesića , ne voljom Hrvata BIH. Taj Mate je do kraja vukao poteze koje mu je crtao Zagreb. Kada je trebalo počiniti veleizdaju naroda kojim je vladao isti taj Boban i drugovi oko njega mrtvi hladni su je počinili.

    A i tada je opet Pavković i društvo oko njega taj potez proglasilo mudrim. Onaj koji je odbio staviti potpis na tamničenje Hrvata u Dayton - Zubak postao je izdajnikom, a izdajnici su proglašeni mudrim vođama. To samo Hrvati u BIH mogu. Vlastite izdajnike slaviti kao heroje.

    Hrvati u BIH danas su tako jedini narod u BIH koji pojma nema za koji se kurac borio. Starije generacije tješe se, kako bi svom tom ludilu dali nekakav smisao kako su se po Kiseljaku, Doljanima, Vitezu i Bugojnu borili za Hrvatsku. Mlađi pripadnici HVO-a jasno detektiraju stvar: "Izdao nas je Zagreb, nisu nam krivi ni Srbi ni Bošnjaci nego Zagreb. RS je bila daleko upitnija. Bošnjački prostori ništa manje krivi od hrvatskih. HercegBosna nije morala pasti na papiru budući da vojno nikada nije bila upitna."

    A sad malo o pravnoj upitnosti. Diletanti koji su crtali zakone HercegBosne ako su ikada ozbiljno planirali oživjeti HercegBosnu kao legitimnu i međunarodno priznatu republiku unuttar ili bez BiH mogli su se potruditi da njen pravni sustav bude usklađen sa međunarodnim pravom. Osnovni preduvjet da se neka samoproglašena tvorevina prizna jeste da poštuje minimalne pravne stečevine međunarodnog prava. Umjesto toga u pravnim škrabotinama HercegBosne upisano je nekoliko rasnih zakona koji u Europi ni u ludilu nikada ne bi mogli proći sve da na teritoriju HRHB nikada nije počinjen ni jedan zločin.

    Primjerice zakon prema kome je na čelu neke hrvatske općine unutar HRHB mogao biti samo Hrvat i to član HDZ-a sve govori o tome koliko su oni ozbiljno namjeravali tu stvar gurati na međunarodnu scenu. Kad danas čujem čelnike stranaka Ljubića ili Čovića kako čestitaju Hrvatima u BiH obljetnice osnutka HercegBosne povraća mi se. Ili kad skužim pravaše na Bobanovu grobu pitam se ko tu koga jebe u zdrav mozak?

    De bola poštujte malo ovaj narod koji ste izradili. Ovu sirotinju koju ste za račun Pantovčaka slali pod zemlju a onda im kazivali kako je sve to bio zajeb i "dio više politike". Dosta je ovde više pravdanja višim silama. Recite fino da muda niste imali i da smo mi u to vrijeme bili bez Našeg Čovika koji bi imao petlju stati pred narod i reći sad ili nikada.

    Tri puta ste rušili motku. 91-e ste se zajebali s referendumom, 95-e s Daytonom i kasnije sa Samoupravom. Mudrost je se znati maknuti, priznanje vlastite slabosti je hrabrost a i udarac nogom u guzicu nekakav je korak naprijed. Maknite se pobogu više, bućkajte se u svojim bazenima, šmrčite bijelo po blidinjskim vikendicama samo dajte Boga vam poltronskoga pustite onima koji imaju petlje da konačno odrade tu stvar...

    Vlastitim pranjem savjesti koja je očito konačno proradila i nemuštim pravdanjem, samo i dalje kompromitirate cijelu stvar. Kao politički mrtvaci posthumno smrdite. Oladite. Odbijte. Odjebite. Ako imate imalo poštenja u sebi....

    Inače ćete ostati zapamćeni kao najveći gubitnici u povijesti vođa hrvatskog naroda u BiH. Jedne mikrocivilizacije nestale na početku 21. stoljeća. Ako već niste...

    Ukoliko ne vjerujete meni, 'šupku, masonu i komunjari' s Poskoka drage moje Hrvatine, ExJu oficiri, Jugoslaveni i ExUdbaši evo vam jedan citat Patrick Gearya iz knjige "Mit o nacijama":

    Analizirajući aktualni politički, nacionalni, ekonomski i kulturni položaj Hrvata u BiH američki povjesničar Patrick Geary , autor knjige "Mit o nacijama" ocjenjuje kako je nesposobna i korumpirana politička nomenklatura , opći nedostatak intelektualne kritične mase, sigurnosti te izmanipuliranosti naroda - stvorila tolike slabosti da bi one mogle označiti početak kraja hrvatskog naroda u BiH.

    Jozo, Vlado, Ante, Mate, Pere, druže Dragane, vidite li se imalo u ovome? Pakao Vam, ako se ne varam, ne gine.

    avatar

    05.09.2008. (23:42)    -   -   -   -  

  • velko M

    a kako to promjenit . . .

    avatar

    08.09.2008. (17:12)    -   -   -   -  

  • bez drva i uglja

    ja naracuiju davno...a sad zapeklo vani smrzajem se neznam sta cu od sebe...ako ko ima visak drva ili uglja nek mi se javi..

    avatar

    17.09.2008. (22:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...