Komentari

ivanzada.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • reginaelena

    A da ideš starom cestom? Vrijeme ti je skoro isto, a još ne moraš plaćati cestarinu...ne znam kako tebi, ali meni je lakše voziti sat vremena nego čekati u koloni to vrijeme...meni sva ta priča oko auto-ceste ima smisla ako stvarno stigneš od ZG do ST za maksimalno 4 sata...kisssssss

    avatar

    03.09.2008. (19:56)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ja puno putujem, koristim ENC skoro od samog početka i zadovoljna sam (osim kad kamionđije idu u rikvec na Ivanjoj Reci). Čak dapače, moj suprug je koristio (kao stranac) ABC - slovensku inačicu u Sloveniji još prije puuno godina...

    avatar

    04.09.2008. (19:30)    -   -   -   -  

  • Berini dnevnici

    Treba uvest vinijete... Pa sad ako pogledamo u Francusku kolone su 50 (slovima: Pedeset) kilometara ponekad i nitko ne diže paniku. Nadalje, ENC nije trebao riješiti kolone, nego ubrzati protok vozila što, ako je sve u redu sa sustavom i čini. Rekao bi da je to prije smola, nego li da sustav ne valja jer 1 od 500 ili 1000 korisnika uvijek se nađe. I za kraj, nije točno da Policija nekoga ne može kazniti jer se vozi ENC trakom, jer je traka namijenjena za posebne potrebe. Kao i traka za Javni gradski prijevoz.

    avatar

    04.09.2008. (20:53)    -   -   -   -  

  • slovočaralica

    Kako nam sve u drzavi funkcionira, tako i ENC, a velika sreca u ovome svemu je sto su policajci bili dobre volje, pa nije bilo dodatnih problema. Jer je policijska susretljivost, edukacija, pristojnost, pristup i ono sto smatraju svojim ovlastenjima jedna sasvim nova prica...

    avatar

    04.09.2008. (21:42)    -   -   -   -  

  • Hostel Expert

    Pa da, ne samo turisti, nego i ovi iz Hr često ne znaju što je ENC pa onda se guraju u taj red za naplatu.
    A ovi policajci - presmiješno. Pomalo zvuči kao iznuđivanje prekršaja. LOL

    avatar

    04.09.2008. (22:11)    -   -   -   -  

  • GaGa's LittLe Monster

    nije sve u gužvi i ko će prije na more...
    ...je je...možda je glupo ali ja imam 12 godina.

    i ovak prvo o temi pedofilija na netu....
    ja lijepo svake večeri do 00:00 idem na net...
    i ne dopisivam se baš kao neki...
    to se dogodilo mojoj susjedi..
    od onda ja ne ulazim u dijaloge sa starijima
    od 16 godina jer se jako bojim pedofilije...
    ehehe...msilim da je to pravedno...

    a sad o ENC...moj stari(tata) je kupil ENC-a...
    i čujte..on katkad dobro dođe..
    jer kad su kolone velike..možete koristit
    tu traku i brže stići...e ali..svi ostali kojima
    je važno kaj prije budu došli na more a veliki su
    žmukljari(isprika na izrazu) nebudu kupili ENC...
    ...neg se budu švercali...e pa nema viš cile mile...

    nemamo dobre policajce i političare...
    jednostavno...mi smo jadna zemlja...

    *bye*

    avatar

    04.09.2008. (23:51)    -   -   -   -  

  • don branko

    predivan post

    avatar

    05.09.2008. (06:03)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Trebalo bi jednostavno staviti natpis na 10 jezika i s ogromnim fontom da se kažnjavaju kaznom od xy kuna svi koji prekrše ulazak u kolonu za ENC. I da lijepo iza kućice stoji policajac i lupka pendrekom po ručici. Da vidiš kak su svi ko bubice čim ih se opali po džepu.

    avatar

    05.09.2008. (08:50)    -   -   -   -  

  • KUM

    Bok kume, slučajno sam naišao na tvoj novi blog. Moram priznati da si me ugodno iznenadio. Od prvog dana kada smo počeli zajedno raditi na jednoj televiziji znao sam da se u tebi krije jedan ogromni potencijal, čovjeka koji nikada ne odustaje od svojih nakana. To si naravno potvrdio i sada pokretanjem svoga bloga. Želim ti puno sreće i uspjeha u daljnjem radu, naravno nikako nemoj zaboraviti izljubiti i svog sina Lovru od kuma! Pozdrav.

    avatar

    05.09.2008. (10:16)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Meni se ipak čini da je s tim naplatnim kućicama nekaj gadno u điru kad naši ne žele uvesti vinjete, što bi bio najbolji mogući izbor... možda da malo ispitaš ko tu diže najveću lovu kad te tako dobro idu takve teme :)))

    avatar

    05.09.2008. (10:19)    -   -   -   -  

  • ???

    Nemoš uvest vinjete u HR jer postoji nekoliko vlasnika različitih autocesta, plus onaj tunel Učka, koji se ekstra naplaćuje. Bilo je pokušaja prije 2-3 godine, no propali su jer se nisu svi mogli dogovoriti tko bi dobio koliki kolač od vinjete. Ovako svatko naplati onome tko je prošao njegovom cestom. Plus, dobiva se velika količina gotovine, s kojim se može svašta. Pričalo se i da se dio gotovine "zamrači".

    avatar

    05.09.2008. (12:03)    -   -   -   -  

  • cvrle

    sve napisano u postu je ziva istina. Takodjer cesto koristim autocestu, i sad mi je zao sto sam uopce uzimao ENC. Na manjim naplatnim postajama su ionako otovrene po jedna traka za ulaz i izlaz, tako da se svejedno mora cekati kolona ispred. Jos jedan problem je uplata novca na ENC uredjaje. Naime, ako kojim slucajem morate hitno na put i shvatite da nemate dovoljno na ENC uredjaju uplatiti novac nece biti bas tako jednostavno (uplata na ziroracun preko ebankinga ne sjeda odmah), jer se na naplatnim kucicama moze uplatiti samo ako je uredjaj izdan u toj firmi (HAC ili ARZ). Za one koji ne znaju, autoceste u hrvatskoj su u nadleznosti dviju drzavnih firmi HAC(Hrvatske autoceste) i ARZ(Autocesta Rijeka - Zagreb), i mada ENC kupljen kod jednih radi i kod drugih, nadoplatiti se moze samo kod onih koji su ga izdali.
    Naravno, tunel Ucka je posebna prica. 2-3 ulaza apsolutno ne zadovoljavaju kolicinu vozila koja se nakupi u spicama, a i vrlo cesto zatvaranje tunela u nocnim (zbog odrzavanja, kazu) samo stvara probleme ljudima koji ga cesto koriste.
    Jos jedan apsurd je i radno vrijeme saltera za uplatu novca, primjer postaja Djakovo: prodaja ENC uredjaja je 0-24, ali nadoplata samo radnim danom od 8-16!! Pa valjda onaj tko radi na naplatnoj kucici moze proci neki tecaj od dan dva da ga osposobe za rad sa aplikacijom za nadoplatu.

    Ploicija je posebna prica, zadnjih 40000 km po nasim autocestama nisam vidio niti jedan put da su zaustavili nekog divljaka. Nije sve u zaustavljanju onih koji brzo voze, mada se slazem da i njih treba kaznit. Ali opasniji su oni koji obilaze preko zaustavne, mjenjaju trake bez signaliziranja, izlijecu onima koji voze u lijevoj traci (unutar ogranicenja). No takvi divljaci su vecinom utjecajne face sa bijesnim autima, pa policajci izjegavaju takve kaznjavati.

    avatar

    05.09.2008. (13:09)    -   -   -   -  

  • Procrust

    Dobro stranci znaju za sto sluzi ENC traka i zasto je posebno oznacena, uostalom - nacrtano im je :-) Negdje u Njemackoj bi platili jaaako puno za takvu voznju, a sumljam da u Ceskoj i Poljskoj nema autocesta. Druga stvar, zaustavna traka mora biti slobodna za vatrogasce i hitnu u slucaju nezgode...
    Zanimljiva stvar je tunel Ucka koji naplacuje 82kn za kamione iznad 5 tona i 162kn za slepere. Postoje dvije okolne ceste ali je na njima promet dozvoljen samo ispod 5t. Koncesionaru se podilazi da za tih 5km naprosto legalno pljacka ljude...

    avatar

    05.09.2008. (20:14)    -   -   -   -  

  • PRODAJEM AMERIČKU SPORTSKU ODJEĆU

    u našoj državi malo tog vrijedi i šljaka... sve uglavnom šteka :P

    avatar

    07.09.2008. (00:57)    -   -   -   -  

  • fizikalac

    haha,izgradili auto ceste a sad ispada da nisu naše i da se vinjetama nemože to regulirat,,ma može,samo naše bi polugodišnje vinjete koštale 50000 kuna koliko su prokleti oni koji trpaju lovu u torbe,,kod nas je sve moguće,samo da radnik zaradi više od 2000 ,e to je problem,,idemo u evropu,eto cigare će poskupit 50% jer je tako s evropom dogovoreno,konzum kao stranačka trgovina spustila cijene šećera za nevjerojatnih 11 posto,ma nabijem ih -ja stavim kašiku šećera manje u kolač i sam si to uštedim,nek dignu plaću onim dehidriranim trgovkinjama na kasi,a meni nemoraju spuštat ništa,,kod nas je sve patentirano na principu enc-a

    avatar

    07.09.2008. (11:53)    -   -   -   -  

  • Stana blog hr (offline)

    Odličan post.

    avatar

    07.09.2008. (17:30)    -   -   -   -  

  • GARAVUŠA S DUNAVA19

    SUPER POST.POZZ IZ ALJMAŠA

    avatar

    09.09.2008. (16:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...