Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • leticia

    "Ukorima i ispravljanjem smijemo se služiti samo rijetko, kada je to doista potrebno i samo kada je u skladu s Božjom voljom, ali svakako nakon što uklonimo brvno iz vlastitog oka."
    Mislim da je potrebno zaista biti siguran da osoba zaslužuje prijekor, tj da je počinila ili čini grijeh, da ne pobrkamo neke stvari, npr naprosto nam se ne svidi njezin način rješavanja određene situacije, pa je korimo.

    avatar

    07.09.2008. (23:21)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Potpuno se slažem. Međutim, kad se kroz razmišljanje i molitvu uvjerimo da je nešto doista potrebno, tad smo to pred Bogom i našom savješću dužni učiniti, koliko god bilo teško. Sv. Pavao kaže u Poslanici Galaćanima :"Kad bih sveudilj nastojao ljudima ugađati, ne bih bio Kristov sluga." (Gal 1,10) A još eksplicitniji je prorok Ezekijel u današnjem čitanju (Ez 33,7-9): "Reknem li bezbožniku: 'Bezbožniče, umrijet ćeš!' - a ti ne progovoriš i ne opomeneš bezbožnika da se vrati od svojega zloga puta, bezbožnik će umrijeti zbog svojega grijeha, ali krv njegovu tražit ću iz tvoje ruke." Neuka poučiti i grešnika pokarati su duhovna djela milosrđa. A milosrđe je drugo ime za ljubav.

    avatar

    07.09.2008. (23:55)    -   -   -   -  

  • leticia

    Drago mi je da si siguran, tada svakako moraš djelovati. Vraćaj sa zlog puta brata, ili sestru koji propadaju u grijehu.

    avatar

    07.09.2008. (23:59)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Na završnoj misi duhovne obnove koja je održana ovaj vikend u prepunoj dvorani Doma sportova, izvrsno je propovijedao franjevački provincijal fra Željko Železnjak upravo na ovu temu. Propovijed sam uploadao na sendspace, mp3 format, 14 MB. Iskreno preporučujem svima!

    avatar

    08.09.2008. (00:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...