Komentari

zgmazoretkinje.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • Mažoretkinje Široki

    hey bok, samo da was pozzdrawimo.
    Widimo se brzo!!!

    avatar

    02.09.2008. (04:02)    -   -   -   -  

  • hihihi

    u koje ste hotelu smješteni??

    avatar

    02.09.2008. (22:19)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Hotel Napoca u samom centru Cluja. Krilo hotela koje smo dobili je potpuno renovirano i kategorizacije je 3***. Manji dio osoba naseg tima smjesten je u hotelu UMF**** koji dijeli isto parkiraliste sa hotelom Napoca. Zato?

    avatar

    02.09.2008. (22:56)    -   -   -   -  

  • Berini dnevnici

    Ovaj, kritika prihvaćena, hvala na komentaru, pristupljeno intenzivnoj reanimaciji. Rezultati eh, sad, bumo vidli. No do čestitarenja pozdrav...

    avatar

    02.09.2008. (23:18)    -   -   -   -  

  • The Beee

    hi evo ja se spremam za prvi trening (napokon) baš su mi falili...
    upala sam na PMF weeee...
    e da i ne priznaju onu potvrdu za natjecanja...
    pozz

    avatar

    03.09.2008. (16:37)    -   -   -   -  

  • la poderossa..kathryn....

    the Beee baš mi je drago zbog tebe..čestitam ti...zaslužila si to!!!! vidimo se dns na treningu..puusa

    avatar

    03.09.2008. (17:39)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Naravno da PMF ne priznaje. To priznaju pedagoski isl.

    avatar

    03.09.2008. (19:30)    -   -   -   -  

  • =)

    Ko je zamjena u S1.a?

    avatar

    03.09.2008. (23:06)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Dosadni ste. Kad dodje vrijeme objavit cemo tu informaciju.

    avatar

    03.09.2008. (23:40)    -   -   -   -  

  • "ZAMA"

    Samo da vas pozdravim, nadam se da su djevojke ozdravile i da su spremne za "zlato". Kako je Zika? Želim joj brzo ozdravljenje,Kiss..............

    avatar

    04.09.2008. (13:35)    -   -   -   -  

  • Ivana

    Za svaki slučaj ponavljam:
    Poštovani (neki više, neki manje)!

    Moram reagirati na jedan odgovor na pitanje koje seže u davni 6. mjesec, a na koji sam nedavno naišla.
    Naime, jedna djevojčica (Ivona) je postavila pitanje je li istina da je Klara izbačena iz K1A.
    Ekstremno me naljutilo to što je osoba koja je odgovarala (Alen, pretpostavljam), potvrdila da je to istina.
    Pa evo odgovor Ivoni, i ostalima koji će se možda naći u sličnoj situaciji kad Zagrebačke Mažoretkinje (Alen i Uprava) ne mogu priznati da ih cura napušta, nego moraju i sebe i ostale uvjeravati da je izbačena (jednom sam to doživjela na svom treningu, a za ostale slučajeve sam čula).
    Kao prvo – Klara je u 3. mjesecu rekla Mariachi (kojoj u cijeloj priči sve zahvale i pohvale!) da se želi ispisati. Tome je prethodilo nagovaranje svih nas doma da ostane, jer sam shvatila da je jako dobro i brzo napredovala (na zadnjim treninzima uspjela je lanse i kuhanje s tri okreta, a došla je u K1A u 10. mjesecu prošle godine). Razlog odustajanja bio je taj da su joj treninzi i pripreme postali veliko opterećenje pošto je izgubila svu volju za istima. Kako sam i sama bila u Zagrebačkim Mažoretkinjama (S1B), znam kako je odlaziti na treninge kad ti to više ne pričinjava nikakvo zadovoljstvo (mene trenerica nije htjela pustiti prije kraja sezone, pa sam “otrpila” još mjesec i pol dana – možda djeluje glupo, ali tada mi je to stvarno bilo opterećenje).
    Uglavnom, Mariachi ju je nagovorila da ostane i da će poslije Državnog ponovno razgovarati. Državno došlo, pa prošlo. Bile su 1. ( kada nitko, pa niti Alen nije vjerovao u njih – “jako” poticajno...). Odmah nakon toga mama je došla na trening i Mariachi je rekla da će o Klarinom odlasku poslije ljetnog nastupa (dijete je znalo da ne bi bilo fer da ode odmah poslije Državnog) raspraviti na trenerskom sastanku, pa da će vidjeti kako dalje. Alen je zaglavio na nečem u vezi Nogometnog prvenstva u Austriji, tako da nije ništa o tome znao - jer nije niti bio na tom sastanku.
    Klarina greška? Ne bih rekla!
    Nakon završnog nastupa Klara se pozdravila s Mariachi. Na slijedeći trening naša druga sestra je odnijela uniformu i pripadajuću opremu.
    Što se tiče treninga u 8. mjesecu, o njima nije nikad bilo govora, jer se podrazumjevalo da se definitivno ispisuje u 6. mjesecu.
    I zašto onda, ako ste je poslije toga tako divno izbacili, zove Maja Ž. (ako se ne varam – 16.06.) i traži mamu jer bi htjela da dođe na razgovor s Alenom. Kako su njih dvije u to vrijeme već bile na putu (mama je iz osobnih razloga morala baš tada uzeti godišnji i Klara je i iz škole izostala taj zadnji tjedan), ja sam razgovarala s njom. Poznavajući Majin ton razgovora kad nešto nije kako bi Uprava željela, nije me začudilo niti nagovaranje, niti lagano napadanje koje sam odslušala. Na kraju je rekla da će se ponovno javiti kad se mama i Klara vrate. Poslije toga , niti glasa iz Ureda. A i da je bilo, sto posto sam sigurna da se Klaru ne bi dalo nagovoriti jer sam probala – ali ona nije htjela niti na pripreme, niti u Rumunjsku.
    Kako sam rekla, meni je jasno da vam je puno draže govoriti da je netko izbačen, a ne da je sam otišao, ali mislim da je užasno licemjerno to što stalno pričate nešto o pedagoškom pristupu tim djevojčicama i brinete o njihovom psihološkom stanju, a onda ovako postupite. Kako da sada ja objasnim svojoj sestri kojoj je jedanaest godina da se priča da je izbačena iz tima, kada je mjesecima prije svojoj trenerici rekla da želi otići. A na kraju krajeva, nitko joj niti nije rekao : “izbačena si”.
    Kako sam se i sama upisala tek sa 19 godina, često sam joj govorila da se, ako će jednog dana kad bude starija htjeti, može ponovno upisati.
    Sad sve manje i manje vjerujem da će se to dogoditi.
    Zbilja, nemojte ovakve stvari raditi jer ćete uskoro imati gomilu poprilično zbunjenih djevojčica.

    Molim da se svi vi zapitate kako ćete Klarin odlazak deklarirati, jer mislim da je šteta da se nakon pet godina rastanemo u negativnom tonu.

    Uz pozdrav,
    Vaša bivša mažoretkinja i Klarina sestra,
    Ivana Gečević

    avatar

    04.09.2008. (15:38)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Iako sam razmisljao izbirsati ovaj post radi kvalifikacija o necijem pedagoskom ili nepedagoskom radu, a sto ne mogu dozvoliti da procjenjuje netko tko nije za to kvalificiran, odlucio sam ga ostaviti da ne bi bilo da je u timu sve ruzicasto.

    U nasem timu postoje odredjena pravila Procitali ste ih u ZAMAinfo. Prihvatljivo ponasanje nije da netko odustane od treninga mjeseca ili dva prije prvenstva. To jednostavno nije fer prema ostaloj djeci koja se ubijaju i ciji se rad minorizira. Da sam ja svaki puta odustao kada mi je dosta i zivota, 16-satnog radnog vremena, zivciranja, problema... vec odavno bi se bavio necim drugim, a tima bilo nebi. A to se redovno desava pred prvenstva. Nije pedagoski djetetu dozvoliti takvo ponasanje, jer ce se to ponoviti i u daleko vaznijim stvarima u zivotu. No, to je odgoj vase obitelji i vasa stvar. Nije na meni da se u to peljam, niti cu to ciniti. No, isto tako ne mogu dozvoliti takvo ponasanje. Tvoju sestru nitko nije tjerao u tim, na roditeljskom sastanku (u listopadu) je jasno receno kakve su obveze i sto se ocekuje. Dakle, mogli smo spremati nekog drugog, mogli smo ne racunati na Klaru i imati adekvatnu alternativu. Ovako je trenerica postavila formaciju sa Klarom, koja je izuzetno kvalitetna i talentirana mazoretkinja i na koncu usosila tim (ne svojom krivicom)

    I da rijesimo jednu stvar. Apsolutno imam povjerenja u Marijachi koja je jedna ozbiljna djevojka izuzetno profesionalna i nikada nije bilo sa njom ni najmanjih problema. Upravo ona bi mi prva rekla na trenerskom kolegiju (svaki tjedan se odrzava) da je Klara odlucila otici iz tima. Marijachi mi je i danas potvrdila da je bilo govora kako je Klari naporno ici na treninge i pripreme, ali da sve do pocetka lipnja nije bilo govora o njenom odlasku iz tima, a kada je to i meni prezentirano na Trenerskom kolegijiu.

    Da se razumijemo i jos jednu stvar. Klara ni u jednom momentu nije govorila da zeli iz tima otici, da zeli prestati biti mazoretkinja. To je govorila samo njena mama. Razlog odlaska je iskljucivo posjet rodbini u Njemacku, zbog ceka Klara nije mogla dogotoviti treninge u lipnju. Ni to nisam mogao prihvatiti jer je na pocetku sezone jasno receno do kada traju treninzi. Jednostavno nemoguce je treninge prekinuti ranije jel bi stanka duza od 2 mjeseca za tim bila pogubna. Nemoguce je i neke djevojke oslobadjati ove obveze jer se formacijski treninzi ne mogu raditi bez svih pripadnica formacije, a tome ne bi bilo kraja kada se jednom dozvoli. Iduce godine bilo bi barem 4 djevojke koje bi trazile takvu privilegiju. Konacno od Klare se nije ocekivalo da zapostavi skolu, trenira svaki dan u 6 ujutro. Trazilo se od nje da nastavi trenirati kako to cine i svi ostali timovi koji idu ne Europsko (do kraja lipnja i od 18.8. do kraja rujna).

    Nisu svi za bavljenje vrhunskom aktivnoscu. Neki ne zele zapostaviti svoju svakodnevnu komociju, obitelji se ne zele odreci subotnjeg spavanja, gledanja utakmice, odlaska u Njemacku. I to je u redu. No nije u redu i ne moze se prihvatiti da nesto sto se znalo na pocetku sezone jednostavno neko djete pregazi. To je nesto sto nije prihvatljivo jer se reflektira na drugu djecu.

    Klarine roditelje sam molio za razgovor i nisu se na isti odazvali. Njihovo pravo. No, moje je pravo da osudim neodgovorno ponasanje, da osudim to sto je Klara napravila drugim curama. Klara je samovoljno otisla iz tima, i to nije upitno, no za tim ovakvo ponasanje je neprihvatljivo i to sam jasno rekao. Konacno, ucjena tipa "Ako klara ne moze u Njemacku, onda ce se ona ispisati" nije nesto sto cu ikada prihvatiti. Je li izbacena (u stilu "ako odes u Njemcku vise se ne vracaj"), ili je otisla ("Ako ne mogu u Njemacku onda odlazim iz tima") je diskusija u stilu "sto je prije kokos ili jaje". I to je irelevantno. Bitno je da je takvo ponasanje za osudu. I zato se Klara vise ne moze vratiti u tim!

    Za kraj. U nasem timu ima preko 600 djece. Prvi timovi imaju oko 80-djece. Slucajevi kao Klarin desavaju se svakih 5-6 godina u Kadetkinjama i jednom godisnje u svim natjecateljskim timovima zajedno. Mislim da to dokazuje da roditelji cijene ovaj tim, njegove metode i nacin funkcioniranja, a nasi rezultati pokazuju uspjeh sustava.

    PS
    Nije istina da nitko nije vjerovao u kadetkinje. Ja sam samo netom prije odlaska rekao da su vrlo lose uvjezbane. I bile su. U tome se slozila i Marijachi. Na prvenstvu su briljirale (iznenadjujuce po sve strucnjake u timu, pa cak i Marijachi). Sada je tim izvrstan. Pohvalio sam ih vise puta. Svaka cast i Marijachi i curkama. Na srecu Klarin potez nije ostavio nikakvih trajnih posljedica.

    avatar

    04.09.2008. (18:00)    -   -   -   -  

  • s1a

    kak to da ipak imamo trening u sub ujutro? kaj nije bila prica da neamo ipak radi nastupa? :Sex

    avatar

    04.09.2008. (18:29)    -   -   -   -  

  • s1a

    :s ***** ono gore krivo napisano!

    avatar

    04.09.2008. (18:30)    -   -   -   -  

  • zapanjena

    pa govorite o djetetu od 11 godina! o djetetu! koliko god može shvatiti obavezu toliko se može i predomisliti jer dok ne proba nešto, ni ne zna točno što je očekuje. radite sa djecom pa bi trebali znati da su ovakve stvari moguće i da poneko dijete može odustati i pred samo natjecanje. uostalom, s tim morate računati. Zato i imate rezerve.

    avatar

    04.09.2008. (19:30)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Zapanjena, gledajte nisu stvari tako jednostavne. Rezerva ne moze nikada zamjeniti curu koju ste za pojedino formacijsko mjesto spremali, cak ni sa 40%. No, jednu stvar morate shatiti. Nikada se ne radi o djeci. Pa ni ovdje. Ukoliko je izjava roditelja "Meni se gadi sto moramo ustajati toliko rano da dolazimo na trening u 8 sati...", onda tu problem nije djete. A upravo se to desilo.

    Da svjestan sam da se radi o djeci i zato sam oprezan u takvim stvarima. Nitko Klaru nije osramotio, galamio i joj govorio "izbacena si". O tome se ne bi ni sada govorilo da nije krenula rasprava sa strane obitelji, sto mi nikako nije jasno. Umjesto da zastite djete, kao sto smo ga mi zastitili (jer to nije njena odluka), umjesto da stvar zavrsi ljubljenjem za rastanak kako je i bilo, nakon 2 mjeseca krece se u raspravu.

    Osobno mislim da svi moramo biti jako oprezni u odgoju djece. Jel ako ja svojoj kceri kazem "Zlato, danas neces na trening jer je na TV-u utakmica ili jel se tati ne ustaje tako rano" (a sto se nikada do sada nije desilo) onda mozemo ocekivati i od djece da tako reagiraju u buducnosti (skola, ostale obveze, jednog dana posao...). Dijete od 11 godina (i daleko mladje) zna sto su obveze, a i ne moze mu se dozvoliti da samo radi ono sto ono zeli kao sto je npr. "Ja sam se predomislila za klavir, za tenis, za mazoretkinje, za engleski...". Poglavito ako to utjece na ostalu djecu. To je lose upravo po to djete iako ono to ne razumije. Nije na djetetu od 11 godina da odlucuje o nekim stvarima. I da se jos jednu stvar razumijemo, tko god je blizak timu zna da ja upravo tim klincima dajem najvecu mogucu slobodu, tretiram ih kao odrasle, dakle nije neki vojni ustroj u timu. No, ako je spavanje u ponoc (sto bi neki rekli da je prekasno), onda je u ponoc i tko zakasni jednu minutu ima kazneno trcanje iduci dan. Okrutno? Pa klinci su! Zasto? Jer bi inace bilo rasulu u svemu. Sto ne dozvolite klincima da ne idu u skolu, pa velika vecina 11-godisnjaka ce reci da to najvise na svijetu mrze.

    No, da ne duljimo temu. Zao mi je sto se ovo izvlaci iz naftalina nakon dva mjeseca. Mislim da bi upravo radi toga djeteta trebalo sa ovim stati. No, ne izvrtajte cinjenice. Klara je otisla iz tima jer je mama rekla "Da joj se gadi ustajanje ujutro" i radi toga sto su isli u Njemacku iako su u listopadu pristali na sve sto im je o timu prezentirano. Tada sam jasno rekao da mi moraju reci oni roditelji koji nisu sigurni da ce njihova djeca to moci. Klarini roditelji su sutjeli.

    S1A:
    Tako je bilo planirano, ali je to izmjenjeno. Pa receno vam je to u srijedu. Evo promjenjeno i na blogu.

    avatar

    04.09.2008. (21:02)    -   -   -   -  

  • mama kadetkinje

    Ni meni se nije lako dizati ujutro. No mala mi voli mazoretkinje i ja joj to ne osporavam. Ucinit cu sve za nju i sastav. Znam da je moja mala bila uzasno razocarana kada je Klara otisla iz tima. Osjecala se razocarana, napustena. Roditelji bi trebali razmisljati kako ce im se vratiti to da dozvole klinkama otici iz tima jer im se to bas upravo ili u tom casu ne da. A sigurno nije tako jer ne bi sada pisali kako mala govori da bi opet u mazoretkinje. Znaci ocito su tu roditelji odigrali pricu. Ni prvi ni posljednji. Nazalost njihove djece.

    avatar

    04.09.2008. (22:03)    -   -   -   -  

  • L

    I ja sam isto uzbačena iz ZG mažoretkinja. Ja sam otišla prije državnog iako sam bila u formaciji dvije godine (tj. godinu i pol). Najavila sam svoj odlazak tjedan dana unaprijed. Nagovarali su me svi: uprava, cure iz tima, roditelji (koji su mi govorili da je u svakom ozbiljnom poslu otkazni rok oko 6. mj) itd. I ja sam sama sebi otišla iz mažoretkinja iako: zaslužila sam biti uzbačena. Ma i da sam otišla prije ljetnih priprema i ostavila tim s kojim sam bila cijelu godinu i skojim sam cijelu godinu radila za neki cilj, isto sam zaslužila biti izbačena. Al nema veze, ja sam sama sebi "otišla"!

    avatar

    04.09.2008. (22:39)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    E sad, ja moram priznati da se ne sjecam da je itko otisao iz tima tjedan dana prije Drzavnog, a da je bio u formaciji godinu i pola. Ne sjeca se ni Goga. A ja imam slonovsko pamcenje sjecam se svake cure, svakog nastupa... Hmmmm....

    U svakom slucaju mislim da je vise dosta o toj temi. Klare vise nema i tim ju je prebolio. Tocka. I zbog nje i zbog nas - dosta!

    avatar

    04.09.2008. (23:10)    -   -   -   -  

  • ja

    to nije u redu.i ja sam bila na moru i puno vjezbala ali sam ipak se odmorila i stigla na more i sa frendicama i to sve.to nam karla nije smjela napraviti.nije posteno i fer prema nama.ja tako ne bih nikad za boje svog grada napravila.meni su zagrebacke mazoretkinje najbitnije.a i dok smo imali treninge nije bilo tak strasno i bila sam sa drugim curama i bilo je zakon.jedva sam cekala da se vratimo nakon velike gospe.

    avatar

    04.09.2008. (23:34)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    ja, koji dio ti nisi shvatila kad sam rekao "dosta o ovoj temi". Eto i to je reakcija jedne 10-godisnjakinje. I to cemo sada prekinuti!

    Kako vam se svidja plakat?

    avatar

    05.09.2008. (00:05)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Ivana, o ovoj temi smo zatvorili raspravu. Na dispoziciji sam za raspravu u uredu ili preko maila. Volio bih da se to rjesi. Iskreno ne vjerujem da je moje osoblje meni davalo krive informacije, jer bi to bilo prvi puta. Moram priznati da nemam ugodna iskustva u komuniciranju u proslosti, poglavito sa ocem, da je bilo vikanja, psovki... No, stavljam tocku na ovu temu. U slucaju nasusne potrebe mail Zagrebackih mazoretkinja je: Zagreb_majorettes@yahoo.com.

    avatar

    05.09.2008. (10:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...