Komentari

lanelle.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Lutkica

    Prochitala sam ovaj prekrasan post.
    Hvala ti sto si me nasla, jer mogu reci da jesmo, jesmo slicne i to tako prokleto jako. Razumijem svaki redak ovog posta - doslovno kao da sam ja ga pisala, kad me pukla neka inspiracija. Savrseno si opisala svoje osjecaje.
    Guraš ga od sebe... meni govoris? Ja sam svog htjela ostaviti zbog nekih svojih hirova, zbog jednostavnih gluposti koje su mi se taj dan motale po glavi. Jedna njegova rijec, jedan njegov pogled onim svjetlucavim okicama dovoljni su mi bili da shvatim sto gubim ako to uistinu dopustim da se to desi. Ne mogu rijecima opisati koliko ga volim i jedan njegov pogled dovoljan mi je da shvatim koliko sam sretna sto imam te okice koje me toliko vole i koje su spremne obasjati svaki moj novi dan.
    on ti je prvii ti si njemu prva? i meni je moj prvi, ali ja sam njemu druga ako mislis na kolicinu dvjevojaka i mladica koji su prosli kroz nase zivote. a ako mislis na nesto drugo sto se radi iz ljubavi, ja sam njemu prva i on je takoder meni prvi. :)
    Stvarno mi je drago da si odlucila napisati ovaj post.
    Ostavljam pozdrav!

    avatar

    31.08.2008. (01:57)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    pročitah u jednom dahu tvoju ispovijest...prisjetih se vremna u kojem sam se bojala ponovo doživjeti ljubav........ umjesto komentara poklanjam ti moje razmišljanje o ljubavi

    O ljubavi

    "Ljubav je nekada doista još slobodna hodala planetom i širila energiju iz koje smo nastali." prisjetih se davnog sna i starca duge sijede brade koji je sjedio pred špiljom.
    "Eros u svom biću nije bog, ali ni smrtno biće. On je nešto između smrtnog i besmrtnog, konačnog i beskonačnog. Njegova sudbina vezana je za njegovo porijeklo. Kao sin Pora, viška i izobilja i Pepeije, oskudice koja čezne za izobiljem, on je čas bogat i lijep, čas ubog, čas cvijeta, čas vene. Njegova priroda je izraz žudnje koja počinje u sferi čulnog i uspinje se preko duševnog do najvišeg, umnog saznanja." govori mi starac
    "Što je ljubav?" pitam
    "Ljubiti znači stvarati nezaboravne misli, znači te misli pretvarati u govore koji postaju svjedocima trenutka u kojem su izgovoreni."
    Podižem pogled k nebu i vičem.
    "Dođi, pripitomi me, ti koja si pomirila nebo i zemlju, ti strasti nebeskih muza, kaosu vremena i ljepoto mog sna." osjetih misao u sebi koja se pretvarala u bezbroj pitanja.
    Tko je ljubav? Kada i kako se rodila ljubav? Jeli to uistinu bilo duplo biće koje se jednoga dana raspuklo i postalo dvije osobnosti ili je to samo vječna težnja ka sjedinjenju suprotnosti? Kako mogu osjetiti drugu polovicu sebe same, kako spoznati svoju istinu u drugome, kako prepoznati ljubav u košmaru osjećaja koji se u meni rađaju?
    Da bih si uistinu odgovorila na bujicu tih pitanja moram u sebi prepoznati onu misao koja će me odvesti do najvišeg stupnja ljudskog saznanja. Ako je budem slijedila, ona će postati snaga mog etičkog uzdizanja ka pravom životu, energija iz koje će izrastati osjećaj koji ću onda nazvati Ljubav.
    Ulazim u svoj misaoni labirint i ponovo spoznajem neorganiziranost moje svijesti, zbrku pročitanih tekstova, nabacane ljubavne pjesme, posloženi jeftini ljubavni romani sa sretnim završetkom, balade o nesretnim ljubavima i priče o ljubavima koje su bile uzroci ubistava i ratova.
    Još jednom si postavljam slična pitanja:
    Što je uistinu ljubav?
    Je li ona je najviši smisao čežnje koji se uzdiže iznad horizonta plemenitog djelovanja i ostvaruje u neposrednom doživljaju praljepote?
    "Ljubav je čežnja za cjelovitim ispunjenjem osobnosti i konačnim sjedinjenjem sa višim božanskim bićem, ona je rođenje ljepote, a njen cilj je spoznaja moje duše u meni samoj i zrcaljenje jedne druge duše u mojoj svijesti." čujem svoju misao koja se uzdiže iznad kaosa probuđenih osjećaja.
    "Zasvjetli u mom zlatnom rezu, budi moja zlatna spirala na čijoj ću zadnjoj točki spoznati oči božje u sebi. Budi oluja cvijetova iz koje ću udahnuti život i uistinu osjetiti anđela ljubavi u sebi, spoznati istinu i san." moja misao postaje oluja stoljetnog sna. "Na granici između jučer i sutra, između života i smrti, konačnosti i beskraja ja osjećam trenutak u kojem sam srela najsnenije oči moga postojanja."
    Ljubiti ljubav, osjetiti je u sretnom pogledu koji se ne zaboravlja, u misli koja će me uvesti u onaj imaginarni dio postojanja iz kojeg ću crpiti svoju stvarnost i sanjati ljepotu života. Napustih početke filozofije i ulazim u čudesan svijet herojskih zanosa. Tu udišem ljepotu i rađam san. Svjetlo koje me dodiruje oblikuje moju predstavu. Postajem osjećaj o ljubavi koja je nedodirljiva i neopisiva, ona je ljepota koja se u meni rađa i iz mene izlazi kao u misao pretvoreni osjećaj. Ona je onaj otok prividnog mira iz kojeg izrasta duša materije. Zatvorih oči da osjetim taj otok u sebi, da dođem na njega, da otkrijem na njemu izvor sna da bih mogla budna sanjati. Ljubav tada izrasta iz mog prostora i vremena i postaje moja peta protega.


    hvala na jučerašnjoj posjeti i ugodnu nedelju ti želim...........:-))))))))

    avatar

    31.08.2008. (07:35)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Uvijek čitanje ovakvih postova izaziva tugu.
    Prošla si jedan težak period koji je u tebi ostavio duboki trag. U postu nisi spomenula da li si prošlu ljubav izgubila isto tako svojom krivnjom. Ljubav je prekrasna ako ju čovjek zna živjeti. U ljubavi nema mjesta sumnjama i izazivanjima. Oni ljubav ubijaju bez obzira koliko ona u početku bila jaka. Ljubavi se treba predati otvorena srca i potpuno.
    Sada imaš ljubav koju ne želiš izgubiti. Pa zašto onda dozvoliti da vrijeđaš čovjeka do kojega ti je toliko stalo umjesto da ga prigrliš kao najveću dragocjenost. Siguran sam da bi ti uzvratio za svaki lijepi trenutak koji si mu poklonila.
    Ljubav na daljinu izuzetno je teška ako čovjek dozvoli da se u njega uvuće crv sumnje...Gdje je sada, šta radi, gdje je danas bio, da li je???? Taj crv najgore razara kada je čovjek sam i razmišlja o partneru. I umjesto lijepih misli misli postanu turobne kao olujno nebo. Počnemo sa optužbama i prvom prilikom krenemo u napad a da voljena osoba pojma nema kroz šta smo sve prošli u svojim mislima, pojma nema zašto ga optužujemo. Najgore je to što si se tako ponašala i dok ste bili zajedno. Mogu zamisliti na šta će ličiti čekanje do novog susreta, ako do njega dođe, ako ga prije toga ne uništiš, sebi na štetu.
    Ima trenutaka u životu kada čovjek treba biti hrabar donesti pravu odluku. Propušteno je jako teško nadoknaditi. I sama si to osjetila.
    Draga i ja znali smo šta jedno drugom značimo. Znali smo da ako se izgubimo da ćemo time izgubiti sve lijepo o čemu smo sanjali. Imali smo hrabrosti da ZAJEDNO krenemo u novi život. Ni jednoga trena nismo požalili. Da nismo imali hrabrosti šta bi bilo od nas????
    Pozdrav u ime oboje

    avatar

    31.08.2008. (12:37)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Hvala na pojašnjenju. I Draga i ja želimo vam svim srcem da budete sretni.
    Ne spadam u one koji će samo pročitati ili ni toliko pa ostaviti komentar. Ovakve postove treba doživjeti da bi znali šta reči. Drago mi je da sam pogriješio u procjeni.
    Pozdrav u ime oboje, Draga je na putu

    avatar

    31.08.2008. (14:23)    -   -   -   -  

  • teuta

    Bitno da znaš što želiš, to kao prvo. Kao drugo ako već imaš svoj cilj idi prema njemu hrabro i otvorenog srca. Nemoj se bojati ljubavi i razočarenja jer u životu ništa nema garanciju!
    Puno si toga prošla, ne dozvoli i dalje promašaje na koje možeš uglavnom samo ti utjecati.

    Pozdravček draga. Cmokkkk.

    avatar

    01.09.2008. (11:26)    -   -   -   -  

  • Perfect Mask

    Predivan post.
    Lijepo je kada konačno, nakon svih promašaja, pogodiš, nađeš pravu ljubav. To je nešto uistinu magično i prekrasno.
    I ne bih rekla da je sebično što ga oćeš samo za sebe. Štoviše, čak te i razumijem. :)
    Sretno tebi i tvojoj ljubavi, volite se i bit će sve u redu. Nastoj se ne brinut. Znam da lako reć, ali zaista nema razloga, mislim da to i sama znaš. ;)
    Pozdrav. :*

    avatar

    01.09.2008. (15:02)    -   -   -   -  

  • laLuna;)

    svašta se čovjeku dogodi... i to da nisi ni svjestan...
    drago mi je da si opet tu... it's gonna be ok..

    avatar

    03.09.2008. (14:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...