Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Timotej

    Slavene, ne zamaraj se pisanjem provokacija ovdje - sve će biti obrisane. Prvenstveno zbog onih "malenih" o kojima govori Gospodin Isus: Nije moguće da ne dođu sablazni, no jao onome po kom dolaze; je li s mlinskim kamenom o vratu strovaljen u more, korisnije mu je, nego da sablazni jednoga od ovih malenih. Čuvajte se! (Lk 17,1-3)

    Ja sam stara oholica i grešnik, i ništa me više ne može sablazniti, a pretpostavljam ni tebe. Podsjetio bih te stoga na Riječ Božju zapisanu u Poslanici Hebrejima: zemlja koja se napije kiše što na nju često pada i rađa raslinjem korisnim onima za koje se i obrađuje, prima blagoslov od Boga; ona pak koja donosi trnje i drač, odbačena je, blizu prokletstvu a svršetak joj je: "U oganj!" (Heb 6,7-8). Istina je to koja vrijedi za tebe jednako kao i za mene. Uistinu si blizu prokletstvu, ali još uvijek nisi proklet - što god ti mislio, tj. što god ti Zavodnik šaptao. Dok si živ uvijek se možeš vratiti Bogu.

    Usta i pođe svom ocu. Dok je još bio daleko, njegov ga otac ugleda, ganu se, potrča, pade mu oko vrata i izljubi ga. A sin će mu: 'Oče! Sagriješih protiv Neba i pred tobom! Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim.' A otac reče slugama: 'Brzo iznesite haljinu najljepšu i obucite ga! Stavite mu prsten na ruku i obuću na noge! Tele ugojeno dovedite i zakoljite, pa da se pogostimo i proveselimo jer sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!' I stadoše se veseliti." (Lk 15,20-24)

    avatar

    31.08.2008. (17:15)    -   -   -   -  

  • merkat

    Ne bi slaven dolazio da Božja klica u njemu ne bije bitku protiv dugo naseljenih demona. Nadam se da će ta klica pobijediti da nema slavek ne završio gdje je plač i škrgut zubi.

    avatar

    03.09.2008. (22:47)    -   -   -   -  

  • leticia

    Zanimljivo mi je ovo, kad se Otac Sergije pita osjeća li on uopće ljubav za sve te ljude kojima pomaže. Ljubav jest odluka, cilj, ali i osjećaj. Nikako ne možemo zanemariti da je ljubav osjećaj prihvaćanja druge osobe. Neke ljude volimo lako, slični su nam i ne trebamo se trudit oko osjećaja ljubavi. Naravno,i tu dođu ispiti kad se moramo dati, slomiti poradi te osobe, i tada potvrđujemo svoju ljubav. Postoje osobe koje volimo iako su različite od nas, tu je ljubav odluka, odluka da ćemo prihvatiti različitost, poradi ljubavi. Međutim, tu se ne možemo ispreplitati kao s onima koji su nam sličniji, s kojima se nalazimo radi sličnog načina reagiranja na situacije i doživljavanje tih situacija. Postoje i oni koji su nass povrijedili, e tu se moramo očistiti od svih negativnih osjećaja, od povrijeđenosti, od boli i ljubiti ih odlukom, a onda će se vratiti i osjećaji, makar nikadd više ne budemo mogli biti zajedno kao prije. Ali ono u srcu bit će čisto, bit će ljubav, i mir ćemo imati.
    Ovaj otac Sergije nalazi se u svakom čovjeku, u svakom vjerniku. Borbe s napastima, s vlastitim slabostima, s kušnjama....osjećaj vlastitog besmisla, gađenje prema svojoj slabosti, rezanje prsta da jakom boli pobijedimo strasti....ali kad bol odrezanog prsta prođe, strast se opet budi...jadan je čovjek, borba će trajati dok je živ. Bitno je da se bori, da ne odustaje, da traži put, da ne pristaje na osrednjost, da je budan....i da ga grešnost njegova upoznaje s osobom kakva je zapravo. I tko da se oholi, i čime da se oholi...Jadan je svaki čovjek, samo ga milost i ljubav Božja drži i spašava. Dužnici smo Mu, i nikad nećemo otplatiti svoj dug, zato ga moramo smanjivati ljubeći Boga, a zatim i čovjeka, osjećajem, odlukom, djelom.

    "Ja sam živio radi ljudi pod izgovorom da živim radi Boga, ona živi radi Boga misleći da živi radi ljudi.«
    Moj cilj je živjeti za Boga.

    avatar

    07.09.2008. (22:03)    -   -   -   -  

  • leticia

    Naravno ovo je moje mišljenje, tako vidim stvari, a znamo da nism puno pametna niti imam znanja. Samo po iskustvu govorim, samo uzimam iz vlastita života.

    avatar

    07.09.2008. (22:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...