Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • neolina

    u ovom postu mi bas nisu sjele neka tvoja razmisljanja:)
    bas se ja nebi slozila da je ta amerika takva kako je ti opisujes. ne bih je usporedjivala s nama ali nebi je bas ni pod uzore svrstavala. ne slazem se da kod njih biraju "kandidate s imenom i prezimenom, i nekrivotvorenom biografijom, a američki političari i dužnosnici odgovaraju ostavkom za svaku neiskrenost, nepoštivanje predizbornih obećanja ili kakvu malverzaciju."
    konacno, i sam bush je vrlo sumljivo odnio pobjedu nad prvim izborima. ostavke se dijele kod njih, to stoji, ali bojim se da je i kod njih, ostavki na visokim polozajima, jako malo zbog "demokracije" a puno vise zbog osobnih ili "klanskih" obracuna. a oko finacijera njihovih izbora uvijek izbije neki skandal...ne slazem se da imaju ciste izbore. to se ama bas nikako ne slazem. dobiju li predsjedenika koji pocne kociti bankare i stane na "zulj" onima kojima nesmije zavrsi ko kennedy. kako je clinton dobio "plavu haljinu" koju je levinski cuvala dvije godine...slucajno ju je cuvala ili po nalogu? uzmi onog zlotvora kisinngera, drma amerikom ( i sire) vec desetljecima....cak i nobelovu dobio.
    ne slazem se ni da im je pravosudje za primjer ( pa pogledaj samo sudjenje o.j. simpsonu ). a koliko li je tek takvih "malih" sudjenja.
    a ovo Ne daj Bože da bi tamo tko utajio porez!, meni ovo naprosto smijesno zvuci...naravno da utaje poreza ima jako puno.
    ovo kod nas je takvo sranje da je nepotrebno s icim to usporedjivati, ali...amerika nam nebi trebala biti uzor.
    ne ne i ne, ne slazem se da nam amerika treba biti uzor:)
    konacno, za promjene nam ne treba primjer...i bez primjera mi znamo kako zelimo da nam bude:)
    cuj...citam ja ovo....znala sam puno tih podataka, ali vise onako "ugrubo", u brojkama. ali "stil smirivanja unutarnjeg neprijatelja" mi je bio dosta stran. ovo je naprosto strasno. hitler je bio mala beba. jos 10 hitlera bi bilo bolje da smo imali nego jednog staljina.

    avatar

    29.08.2008. (19:27)    -   -   -   -  

  • neolina

    bok te...napisala sam vise od jednog reda. samu sebe sam iznenadila.)

    avatar

    29.08.2008. (19:29)    -   -   -   -  

  • neolina

    evo ti jos ovo....kad vec spominjes nase "demokratske promjene"

    U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao:

    " ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će rođenje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne drzave da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ...

    ... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?!"

    avatar

    29.08.2008. (19:34)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Upsss!!! Pa ovo je tako hrabro... i tako oštro... i tako dobroooo....
    Uživala sam u svakom slovcu... :) Bravo!

    avatar

    29.08.2008. (23:48)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Da se malo nadovezem na neolinu.

    Divno je i krasno biti jednak, slozan i sve to. Ali covjek se bedasto osjeca, jer zna da su mu preci najebavali po osnovi katolik-Hrvat, a sada je ta ekipa veci Hrvati od svih. Pa jesam mlad, ali pamtim kao slon i crkva mi je bila mjesto koje sam volio i obozovao, drugi dom. I bila je puna, ali ne prepuna. Isli su oni koji su istinski vjerovali.

    A onda nahrupila banda, mozes mislit novootkrivenih vjernika. Ovo navodim cesto kao primjer i volim ga ponavljati. Kada su se zenili Charles i Camilla, Anglikanska crkva je pristala ih zeniti, ali zbog Charlesove fakticke nevjere, na vlastitom vjencanju, buduci bracni par je molio tesku molitvu pokore.

    Slicno je trebala i nasa RKC. Hoces natrag, stani pred puk i moli molitvu pokore i javno priznaj da si bio komunist i ateist i rugao se onim koji su isli na mise, kao sto se njihova djeca i dan danas izruguju, a svi idu na vjeronauk i imaju pet.

    avatar

    30.08.2008. (23:22)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Neolina - Stvar u demokraciji između Amerike i Hrvatske je takva da tamo ima demokracije, a kod nas nema jer kod nas vrijedi komunistički kriterij političke podobnosti. Kakva god je demokracija u Americi bolja je od naše i stoga nam mora biti uzor jer neće nam uzor valjda biti ruska "demokracija" ili "srpska demokracija" ili "kineska demokracija"?
    To je broj 1 u razlici dok je druga velika razlika što tamo u SAD-u vlada moralno politička odgovornost, ali ne na ideološkoj razini nego na razini načela pravne države - ako neki političar skrene u vode kriminala odlazi s položaja - nema šanse da ostane, a najkasnije na slijedećim izborima bude smijenjen. Tamo nitko neće odgovarat zato što je član ili dužnosnik Republikanske ili Demokratske stranke nego ako je povezan s kriminalnim milijeom. Nadalje, tamo je i predsjednik države morao dati ostavku i optužen za kriminalne radnje (Richard Nixon) i morao je prije isteka mandata otić, i bio je osuđen ali ga je njegov nasljednik predsj. Ford pomilovao - ALI - Nixon više nije bio predsjednik, više nije s položaja predsjednika mogao utjecati na pravnu državu i otišao je iz politike uz pozdrav - Hasta la vista baby! Slažem se da je Bush neregularno imenovan predsjednikom - proglašen predsjednikom države od strane predsjednika Vrhovnog suda SAD, ali njemu će sada isteći mandat i on odlazi iz politike - neće ga više biti. Zato je nekoliko vodeći republikanskih senatora i Bushovih savjetnika moralo dati ostavku i otić iz politike, a neki su i optuženi pred sudom zbog primanja mita za Republikansku stranku i zbog drugog kriminala. Kod nas pak Mesić još drsko najavljuje nastavak svoje politike i nakon njega, po principu "Nakon Tita Tito". Izrael ima bolju demokraciju od nas - kako to a stalno ratuju? Izraelski predsjednik je nedavno morao dati ostavku. Predsjednik Venecuele, kojega u svijetu prozivaju za demontažu demokracije u njegovoj zemlji priznao je referendum na kojemu je on izgubio. Možeš li zamislit referendum kojeg bi izgubio Sanader ili Mesić i da priznaju svoj poraz i priznaju rezultate referenduma bez da referendum bude krivotvoren? Ja kažem da nema šanse. U Americi tisak ne napada Crkvu iz političkih razloga kao kod nas, i tamo mediji ne uzdižu komunističke i fašističke zločince kao kod nas što se od strane vlasti uzdiže komunističke i udbaške zločince i štiti ih od progona pravne države. Tamošnji političari štite američke nacionalne interese a kod nas ih napadaju i prozivaju one koji ih žele štitit! Tamo političari idu u zatvor ako zataje porez, kod nas dobiju ekstra nastupe na HRT-u i u tisku. Evo, Miomir Žužul, osumnjićen za korupciju prvo je morao dati ostavku, s tim da u vladajućoj stranci uopće i nisu priznali koji je pravi razlog njegove ostavke, a poslije ga Sanader šalje u svijetu kao diplomata i sada ga je vratio u predsjedništvo HDZ-a. Super, jel da? Kod nas onaj političar koji ima više putra na glavi ima veću minutažu kod Hloverke i Mislava i otvorene su im stranice svekolikog tiska da mogu i dalje uspješno obmanjivat javnost. U Americi su sudovi neovisni kod nas nisu. To su sve razlike u demokraciji i "demokraciji", da ne nabrajam dalje.
    Na koncu si sama citirala Bruna Bušića, i time si u biti sve rekla jer Bušić je dakle prije 30 godina najavio ono što nam se dogodilo, da će domaća bagra postati veći problem za Hrvatsku od stranih manipulatora i imperijalista.
    Pero Panonski je dobro rekao da je lako reći i tražiti narodno jedinstvo ali kad nema preduvjeta onda nema ni jedinstva u društvu jer ne možeš biti jedinstven s lopovima i prevarantima osim ako se staviš pod njihova pravila ali onda postaneš isti kao oni i činiš medvjeđu uslugu svojoj zemlji. Dok se kriminalci ne udalje šibom iz politike nema jedinstva, a do tada bi pošteni trebali stvorit jedinstveni narodni front prema protunarodnim snagama!

    avatar

    31.08.2008. (10:29)    -   -   -   -  

  • neolina

    ne nego u americi ima ponesto demokracije a kod nas je nema uopce. nama treba demokracija i smatram da nam ne trebaju truli primjeri. ni amerika, ni rusija ni izrael. sacuvaj me boze svih tri.
    nego...jesi ti vidio kako se nas prezidente, u svom stilu, nasalio nad kornatskom tragedijom? saljivdzina nema sta

    avatar

    31.08.2008. (15:10)    -   -   -   -  

  • simpatizer

    Pozdrav, nisam odavno ništa komentirao ( čitam ja redovito da ne pomislite da sam odustao od bloga). Ma ja isto ne bih se složio ovdje jer si išao previše crno i onda za uzor dao Ameriku, al kad već daješ primjere, meni se sviđa švedski model demokracije, te mi se zemlje na sjeveru Europe čine najbolje uređene.

    avatar

    31.08.2008. (15:31)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Odlično, što bi rekli "u sridu". Vjerujem da ima razloga za ovakav post, te da na isti način razmišlja jedan dio Hrvata. Problem je što je to - manji dio. Surovi kapitalizam navikava ljude da razmišljaju samo o sebi (nešto poput kokoši - od hranjenja do hranjenja), a država im se može zvati i Srbo-Hrvatska, nema veze - glavno da im je dobro. Zato treba odgojiti intelektualnu elitu koja će voditi računa o nacionalnim interesima, među kojima jest i ekonomski boljitak, ali nije i najvažniji. Neće se svi složiti sa mnom (čak i ja se s ovim uvijek ne slažem!), ali kad bismo samo pomislili čemu bi sličila Hrvatska da nije bilo Domovinskog rata, sve bi bilo posve razvidno. Nema jake intelektualne elite, eto to je moje mišljenje. Zbog toga je ovaj post CBK opravdan i podoban za razmatranje. Osobito mi se svidio onaj dio o predsjedniku-Hrvatu koga čekamo kao Židovi Mesiju.

    avatar

    01.09.2008. (17:33)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Taurunum - Na istoj smo valnoj duljini - jedna hrvatska intelektualna elita potrebna je Hrvatskoj kao gladnome kruha. Znam da nije popularna radikalna kritika, pogotovo u Hrvatskoj, ali Hrvatska je iz povijesnih razloga specifična sredina i hrvatskom društvu može pomoći samo šok-terapija jer je izloženo psihološko-propagandnom ratu od strane izdajničke neokomunističke vladajuće elite potpomognute od onih snaga u svijetu koje su podupirale Miloševićevu agresiju. Time je, ja mislim, sve rečeno u kojem se nezavidnom stanju Hrvatska danas nalazi. Odgajanje jedne hrvatski orijentirane elite je proces koji traje, ali Hrvatska nema vremena čekati na takvu jednu predvodnicu obrazovanih i domoljubnih ljudi, zato bi trebalo stvoriti političke uvjete za opstanak Hrvatska, i u tom slučaju će se s vremenom stvoriti i jedna političko-intelektualna snaga koja neće u svom temelju dovoditi u pitanje opstanak hrvatske države.
    Sasvim je točno da sirovi kapitalistički neoliberalni odnosi navikava ljude da misle samo o sebi, a ne šire; vjerujem da bi većina Hrvata pristala 1991. na plan EU da se Jugoslaviju odmah primi u EU, samo da ne bude hrvatske države i dezintegracije Jugoslavije, ali Milošević je radio takav pressing u smjeru stvaranja velike Srbije da je taj plan Bruxellesa propao, inače ne bi ništa bilo od samostalne Hrvatske koja je devedesetih godina propustila, posebno nakon Oluje, demokratizaciju, jer, nažalost, predsjednik Tuđman nije imao smisla za demokraciju, i još je k tome izvršena pljačkaška privatizacija koja se sada u ovo vrijeme finalizira, tako da se u cijelosti raspada socijalna mreža i dolazi vrijeme totalnog beščutnog kapitalizma i izrabljivanja običnog čovjeka. Uz to se posljednjih osam godina provodi radikalna denacionalizacija Hrvatske, uz njenu srbizaciju i vraćanje jugoslavenskog i titoističkog duha, tako da obične mjere protiv toga ne pomažu niti se kroz izborni proces može stvoriti pozitivne promjene u zemlju vratiti u normalu; Hrvatska je izložena radikalnim mjerama sa Zapada, uz podršku domaće izdajničke oportunističke elite, i ako će tako ostati, ostati će od Hrvatske isto kao za vrijeme Titove Jugoslavije - Hrvatska samo na papiru.
    Što se tiče ovog posljednjeg, da su Hrvati u očekivanju prvog hrvatskog predsjednika, to znam ja, a vidim i ti, ali većina Hrvata to ne zna jer javnost je devedesetih bila u tolikoj mjeri putem medija indoktrinirana da većina nije primijetila kako se iza Franje Tuđmana pozicionirala kompletna boljševička elita bivše SRH, ali se kroz vanjske simbole stvorio dojam o Hrvatskoj kao o nacionalnoj državi dok su sve konce vukli titoisti, a sam je Franjo Tuđman rekao da je "Tito najveći hrvatski državnik". To nije šala ili uveličavanje nego puka istina. Kad je Tuđman umro, njegovi nasljednici su samo iz javnosti uklonili hrvatske simbole i simbole hrvatske državnosti; hoću reći, politika stvaranja nehrvatske Hrvatske nije od dolaska na vlast Mesića nego još od 1990., nažalost! Mesić je samo bezobrazan i drzak pa se ta nehrvatska Hrvatska može bolje uočit. No, javnost je medijski umrtvljena pa joj treba jedna politička i duhovna Oluja ili će u suprotnom zaspat i više se neće probudit! Ne treba nikad zaboravit da se najveći broj hrvatskih problema veže uz činjenicu da se F. Tuđman dogovarao s izvršiteljem srpske pobune i agresije protiv Hrvatske, i istovremeno proganjao one snage u društvu koje su se odupirale velikosrpskoj agresiji. To se ne smije nikad zaboravit da je Tuđmanov savjetnik Šarinić imao dvadesetak sastanaka s MIloševićem za vrijeme rata, pa Ivić Pašalić s Karadžićem nekoliko sastanaka itd. Uz to je Tuđmanova vlast instalirala najgore udbaške kadrove u vrh hrvatske države, i ti kadrovi danas vladaju preko Mesića kao što su jučer preko Tuđmana, samo što je Tuđman bio autoritaran pa je ispalo kako je on glavni; ne, glavna snaga je bila i jeste Udba a nju zdrobit bio bi dobitak za Hrvatsku ali to i je problem kako je zdrobit u uvjetima kada je proklamirana demokracija koje praktički nema jer lako kad bi bilo pravne države - odoše udbaši pod giljotinu ili u zatvor bez povratka ali nema pravne države i zato vlada anarhija, a hrvatski brod polako tone pod teretom lopovluka, korupcije i raznoraznih političkih zločina. Problem je što u Hrvatskoj u biti vladaju zločinačke snage, a to su snage koje su i same dijelom zločinačke, a dijelom štite zločince, od ratnih profitera preko mafijaša do komunističkih i udbaških zločinaca. No, ako većina Hrvata ne razmišlja na ovaj način, to nije problem jer ni 1990. nije večina Hrvata razmišljala u smjeru stvaranja hrvatske države dok manjina je, a to su bili hrvatski dragovoljci Domovinskog rata, i zato sve promjene će doći s te strane ili ih neće biti; zato i postoji veliki socijalno, ekonomski i politički udar na hrvatske branitelje, što nije slučajno jer oni simboliziraju hrvatsku nezavisnost i slobodu. Oni su trenutno jedina hrvatska patriotska elita koja postoji, i nju treba okupit da ponovo obrani slobodu! Pozdrav!

    avatar

    01.09.2008. (20:45)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Neolina - Ako igdje ima demokracije u pravom smislu te riječi onda su to SAD, ali meni se čini da ti gledaš američku demokraciju kroz vojne intervencije u Iraku i Afganistanu ali to je drugi par cipela; demokracija u Americi za Amerikance postoji i to bez obzira na restrikcije otkad se dogodio 11. rujan. Američko društvo je u svojoj srži demokratsko i zato se tamo demokracija može i obranit ako je ugrožena, a time i običan mali čovjek se može obranit, ali u Hrvatskoj NEMA DEMOKRACIJE pa se ne može ništa ni spasit od demokracije niti ju obranit nego demokraciju u Hrvatskoj tek treba stvorit, zajedno s pravom na iznošenje mišljenja, zajedno sa slobodom medija i pravnom državom. No, ako te američka demokracija smeta, možda ti je skandinavska demokracija prihvatljivija, ali to ti je ista demokracija kao u Americi, osim što u skandinavskim zemljama ima veće socijalne osjetljivosti. Njemačka demokracija je još bolja od skandinavske, kao i socijalna zaštita. Svugdje gdje bar malo ima demokracije može Hrvatskoj biti uzor. To je moje mišljenje.

    @SImpatizer - švedski model je u redu - uvedimo ga onda, ali treba znati da u Švedskoj ne vladaju bivši komunisti nego demokrati, bili socijaldemokrati, bili konzervativci - tamo nema lažne ljevice i lažne desnice pod krinkom ekstremne ljevice!

    avatar

    01.09.2008. (20:52)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Ovo je s www.hrvatskauljudba.hr
    Ivo Robić
    dr. sc. Tomislav Dragun
    Ponedjeljak, 23 Srpanj 2007
    Poslije Drugog svjetskog rata počeo je Ivo Robić pjevati na Radio Zagrebu. Ivo Robić je nakon polugodišnje prisilne stanke, preko pola godine nastupao na radiju kao Ivo Bodrić, jer komunistička partija nije htjela da jedan "NDH pjevač", Ivo Robić, nastupa na tom radiju.

    avatar

    01.09.2008. (21:28)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Ovfaj gornji navod probat ću provjeriti.

    avatar

    01.09.2008. (21:44)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Dok su komunisti na vlasti imat ćemo ovakvu "demokraciju". Isus je izbacio trgovce iz Hrama, mislim da bi u Hrvatskoj trebali biti izbačeni neki biskupi i svećenici koji s vjerom trguju i vjera im se sastoji od ispraznih obreda. Bio sam malo na Sljemenu i na povratku u Zagreb vidio sam razliku zraka i ovog zagrebačkog "zraka", bolje rečeno smjese ispušnih plinova. Korumpirani drugovi samo naprijed i dalje gradite garaže i dovlačite aute u centar, imate novce, možete si platiti lječenje.
    CBK, upoznao sam jednog čovjeka, od kojega sam čuo da mu je na jednom zagrebačkom brežuljku prvi susjed jedan komunist od glave do pete, koji je nekoć u Jugoslaviji i danas u Hrvatskoj bio u diplomaciji. Inače osim kućetine na tom brežuljku posjeduje još četiri viletine po Hrvatskoj, a sad u starosti posvetio se duhovnosti.
    Na www.necenzurirano.com objavljen je podatak o drugu Mesiću kako gradi viletinu na Tuškancu 66 s pogledom na rasadnik gdje su pobijene komunističke žrtve nakon 2. svj. rata.
    Šetajući Tuškancem davno prije objave napisa na navedenom portalu vidio sam ploču na kojoj piše da je investitor Ivan Ergović iz Našica-Nexe grupa. To je princip mafije, koja imovinu prepisuje na druge osobe. U jednoj Njemačkoj državni vrh i sve prošle vlade nalazile bi se u pritvoru zbog pljačke, kako ste i napisali. U Hrvatskoj su svi današnji veliki poduzetnici nastali preko noći.
    "Pošteni" Račan je isto prodavao imovinu CK SKH. Činjenica je da su svi drugovi i njihova djeca zbrinuti.

    avatar

    01.09.2008. (22:06)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Slobodna Republika Hrvatska - Tako je, Isus je šibom izbacio iz hrama trgovce - zato kažem da i mi, narod, bi trebali iz našeg hrama izbaciti trgovce. Ako nam Isus nije uzor, tko onda? Naprotiv, kaznit će nas Bog ako ćemo kriminalcima dopustit da od našeg društva stvaraju Sodomu i Gomoru! Kako je ono zapisano u Pismu - bilo je pitanje zašto kaznit i dobre građane Sodome i Gomore. Bog je odgovorio - ako ima i jedan pošteni čovjek u Sodomi i Gomori, neće biti uništenja! Pazimo mi da ne bismo svi postali isti!

    avatar

    01.09.2008. (22:21)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Nadopunjujem rečenicu:"Dok su komunisti na vlasti..." s Dok je kukolj i partizani. Kukolj je kratica za komunisti, udba, kos, orjuna i ljudožderi (političari komunisti, mafijaši, lopovi svih profila, foliranti, administracija i ostali paraziti).

    avatar

    02.09.2008. (11:17)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    ... Hrvati još uvijek čekaju na prvog hrvatskog predsjednika. ..

    Oštro ...
    Rado bi išla po stavkama ali bi se oteglo ... a i ovako će.

    I moram naglasiti da se ne slažem u svemu ali kad emocije krenu, teško je srce obuzdati !

    Neću se u OVAJ detalj puno upuštati jer bi i to bilo stvarno podugačko, samo ću reći da se kod nas, u Lijepoj našoj demokracija najčešće shvaća na jedan krivi način.

    Zadire se tamo gdje se ne bi trebalo iz ljudskih razloga a TAMO gdje bi trebali ti isti kritičari ili novinarčići, ne smiju !
    Istraživačkog, profesionalnog novinarstva nema !
    Npr. A. Malenica na ovom blogu a kasnije i onom drugom bavi se PITANJA državljanstva osobe koja ni po kojoj točki pozitivnih zakona Hrvatske ne može dobiti državljanstvo.
    A da je krenila s nečim pametnijim, ozbiljnijim, nečim što može štititi interese Hrvatske ili pomoći DEMOKRACIJI u pravom smislu da saživi, možda bi je i poštovali kao novinarku, ovako, ona kao i ostali. čast nekolicini iznimaka, laprdaju i PRODAJU novine a nisu baš ni jeftine !
    Ili novinarčići koji pišu o skandalima javnih osoba ...

    Koga briga da li se neka javna osoba pohebala s nekom drugom ili da li su se neki kupali goli ili u toplesu !

    Ne mogu zaobići Thompsona ...
    RAZAPINJU Ga svaki dan.
    Zašto ?
    Je li TO demokratski ?
    Samo za to što otvoreno pjeva o ljubavi prema obitelji, domu i Domovini !
    Da li je on muzikalan ... o tome ne želim, o ukusima se ne raspravlja !

    Važno da ONE i ONI koji su pratili četničke horde koje su haračile po okupiranom dijelu Hrvatske mogu održavati koncerte gdje god žele !

    I moram reći, četnički pokret jača u Hrvatkoj !

    Židovi nameću svoje viđenje povjesti, prošle i sadašnje !

    Što rade učeni Hrvati, akademici ...

    Uljuljkali se ili izdaju neke knjigice koje nitko, da, nitko ne čita !
    A njima važno da su im priredili promociju, da se KNJIGICA štampa, uzmu neku siću a što TA knjigica nema kvalitetu ni svrhu, koga briga !

    Nije nam bio dobar Tuđman ali Mesić, eheheee i to u dva mandata, on NEKIMA dobar ...
    A da po Ustavu može ili da je mlađi, moguće bio bi još jednom ...

    Kako ...

    Pročitajte između redova !

    Svaki dan po tiskovinama, elektronskim medijima lobisti, židovski i četnički pišu o ustašama, ustaškom znakovlju o STRAHU zbog održavanja koncerta MPT !
    Zašto ?
    Dokle ?
    Vrijeme klizi ...

    A da nam treba PRMJENA svih struktura, TREBA !
    Pod hitno !

    Samo da se opet ne pitamo, GDJE SE IZGUBI ČOVJEK KAD DOĐE NA VLAST ?

    O zdravstvu, pravosuđu ... osjećamo na svojoj koži !
    Bolesnih sve više a ONI koji imaju VEZE i novac, mogu što hoće, preprodavati drogu i aute, čak opetovano gaziti, ubijati i slobodno šetati !
    Važno da oni kao ONA baka iz Like zbog prodaje sira, imaju mjesta u zatvorima i novaca za plaćanje kazni !

    A da bi svatko od nas trebao SREDITI sebe, svoje misli, svoj rad, treba !
    Jer jedino tako možemo bar malo doprinijeti kvaliteti demokracije u Lijepoj našoj !

    Još jedan detalj ... u nekim evropskim državama POSTOJE spomenici ŽRTVAMA KOMUNIZMA !
    Kod nas u našoj Metropoli POSTOJI trg Maršala ...

    A nema trga Prvog Predsjednika ...

    I neka se netko usudi reći nešto protiv Trga Maršala kad MLADE kurirke počele nositi štafetu mladosti ...
    I još jedan detalj ... NIČU li Lijepoj našoj hrvatske e ili neke druge škole ?

    Tko će za 5, 10 godina učiti hrvatsku djecu kad za koju godinu ne bude prosvjetara koji završavaju hrvatske škole ?

    Hoćemo li se BAVITI prošlošću ili budućnošću ?

    Imamo li snage, mladih sposobnih ili je samo važan provod, zabava i tko će koliko JAMITI ?

    Bože, čuvaj ovo hrvatsko tlo ...

    avatar

    02.09.2008. (12:26)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Promatram, razmišljam - Mogu reć da dobro promatraš i dobro razmišljaš, i ne vidim po čemu bi se tvoje mišljenej i razmišljanje u bitnome razlikovalo od moga razmišljanja i promišljanja.
    Ako Židovi nameću svoje viđenje povijesti ja to pozdravljam jer očito brinu o svojoj povijesti za razliku od nas. Tko nama Hrvatima brani da namećemo svoje viđenje povijesti? Brane nam neki Hrvati kojima je Hrvatska zadnja briga, i koji se u biti osjećaju Jugoslavenima, dakle, osjećaju se pripadnicima jedne nepostojeće nacije, i zajebavaju pri tome hrvatski narod, svoj narod kojeg se stide jer su prokleti i bezobrazni. Židovi su jedinstveni dok su Hrvati podijeljeni i trpe izdajice pa zato imaju previše problema.
    Za novinare sam u postu rekao isto što i ti - oni su čuvari vladajućih političara umjesto da budu četvrti stup vlasti koji utječe na javno mišljenej tako da javnost bude kontrolor predstavnika vlasti. Novinari kod nas stvaraju maglu kako bi lopovluci vlasti ostali bez kritike, i još k tome napadaju kritičare vlasti.
    Dok nastupaju turbo-folk idijoti koji ovdje šire četničku anti-kulturu, a Thompsonu se zabranjuju nastupi, ne moe biti govora da imamo demokraciju jer sloboda javne riječi bi morala biti na prvom mjestu. Oni, koji bi trebali biti u zatvoru opet bi zabranjivali i zatvarali, kao da su u Jugoslaviji. Ja Thompsona, dakle, Marka Perkovića, ne cijenim kao javnu osobu jer je nedosljedan, ali branim njegovo pravo na javne nastupe bez cenzure!
    Što se tiče trga prvog predsjednika, F. Tuđmana, on postoji u Zagrebu, na dijelu Trga francuske republike, ali ja bi radije da se umjesto po njemu jedan trg zove po njegovoj žrtvi - Anti Paradžiku, a da Trgu maršala Tita nije mjesto nigdje to je normalno samo po sebi, iz etičkih, moralnih i političkih razloga! Nedostaju nam mnogi trgovi, ako na primjer Trg slobode, Trg demokracije, Trg hrvatske države, Trg žrtava komunizma, Trg Siniše Glavaševića itd. Četničke nage jačaju u Hrvatskoj zato što su "hrvatske" vlasti usmjerene protiv Hrvatske; iz istoga razloga jačaju i titoističke snage.
    Inače, cijeli moj posto je posvećen isključivo budućnosti! Bog će čuvati hrvatsko tlo samo ako će ga Hrvati čuvat od sebe samih! Kao što u svetom Pismu stoji: "Izraele - propast leži u tebi!" tako propast leži u svakom narodu ako iz žita ne izdvoji kukolj! Zato pošteni Hrvati imaju dužnost iz svoga društva iskorijenit kompletni politički i gospodarski kriminal!

    avatar

    02.09.2008. (20:51)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Slažemo se u mnogo čemu.

    Vdiš, kakav god bio po tebi, meni ili već, Prvi Predsjednik nije dobio je TAJ trg iz pravih pobuda !
    Bez obzira što sada mislimo o Njemu treba imati trg.
    Neke evropske države imaju trgove i ulice žrtava komunizma a mi, taman posla da se mijenja trg mARŠALA ...

    A MPT, nisam neki fan, ima nekoliko pjesama koje su mi dobre a Čavoglave, TA pjesma me ODRŽALA normalnom, mene i mnoge koji smo je slušali i vjerovali u povratak !
    To je ONO što volimo kod MPT-a !
    I, reći ću ti, bio je u postrojbi u kojoj sam bila djelatna vojna osoba od 1991. godine.
    I baš za to što Ga znam iz ONOG vremena, teškog ... jer On je bio TAMO kad su neki ŠETALI po Evropi, Americi a neki i u četnicima i TI, da BAŠ TI sada OPET hoće nešto !

    Zbog Čavoglava, Marku i Njegovoj obitelji sada OVI PIJU KRV, zagorčavaju život, ali zato cajke=četnikuše dolaze i nastupaju gdje god žele !

    Mislim da MPT-u NITKO, baš nitko, posebno NE pravoslavci i židovi NE SMIJU zabranjivat pjevati, održavat koncerte !

    A TO oni rade, njihovi lobisti svaki dan IZBACE temu s Thompsonom i nJIHOVIM strahovima!

    Još ću ti na temu predsjednika ... ZNAMO kako su nastale SAD.
    Znamo tko je bio Prvi predsjednik SAD.
    George Washington.
    Znamo i kada ... 04. veljače 1789.
    Da li se svi slažu da je ON zaslužan za stvaranje SAD, On i narod !
    Da li ima počasno mjesto u američkoj povjesti ?
    Grad su Mu počeli graditi nakon Prve godišnjice smrti, Grad ...

    Nitko od nas nije savršen ali isto tako moram reći da nemamo osobu s karizmom kao što je bio FT !
    Da se nije razbolio, vjerujem da ONI oko njega ne bi radili ONO što su radili.
    Nije lako prihvatiti bolest i skoru smrt a isto vremeno biti JAK, biti na čelu države a vjerujem da Mu je bilo još teže prepustiti MJESTO nekom drugom.
    Iskreno, i nije imao kome !
    Vidjeli smo kako su mnogi poslije promjenili ZASTAVE !

    Čudni smo mi ljudi ... nitko nam nije dobar a vidim ovi koji dolaze, sve gori !

    Kako god, Prvi je Prvi.

    Kao dijete materi !

    A nije lako biti Malen, napredovati, opstati u ovom LUDOM vijetu. A Hrvatska jeste MALENA i mnogi bi KOMAD kolača, ovi unutra i ONI izvana ... kome ugoditi, kome vjerovaqti kad se sve prodaje !
    Isti profesionalni, iskusni LOBIRAJU za nekoliko strana.
    Koliko god dali, IMA NETKO tko daje više ...
    Što misliš koliki su troškovi ovih požara ...

    Što smo sve mogli sagraditi, izgraditi ...

    Kome TO ide u prilog ?
    A proizvodnja .... eheheee, skoro pa je i nema !

    Skoro pa sve falšo, kao i mi, ljudovi ...

    avatar

    02.09.2008. (22:32)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    A Siniša Glavašević ... jedna Priča, posebna ...

    Nije se našao NITKO dovoljuno mudar da snimi pravi, kvalitetni, iskreni film o Njemu i događanjima u ono vrijeme.
    Zašto ?
    Zašto nitko ne piše o ONIM koji su na silu odvedeni, još se traže kosti 1106 osoba a ONO što su nađene, nađene su po jamama diljem Srbije ...

    Ni o TOME nema Priče, nema filma ...

    Vidjeli smo s kojim poštovanjem muslimni pokapaju svoje.

    A naši, ni jedna rečenica nigdje kad su pokapali identificirane kosti a kamo li emisija na TV ...

    Mi ljudovi nismo vrijedni ni imena Nekih da izgovorimo ...

    avatar

    02.09.2008. (22:51)    -   -   -   -  

  • neolina

    promatram....
    ima i ona...prvi se macici u vodu bacaju:)
    nebi se ja slozila stobom da je franjo zasluzan i za sto bitno. bilo je to zrelo vrijeme za stvaranje hrvatske i dogodilo bi se i s franjom i bez franje. sjeti se samo tko nam je i kako poveo pretvorbu i kakve je ljude franjo oko sebe skupio. podjelili su medju sobom sve sta se dalo podijeliti. sve po deset kuna...ka u kineskom ducanu:) daleko kvalitetniju drzavu bi dobili s paragom (mada mi ni on cesto nije bio jasan), on bi oko sebe okupio hrvate a ovako smo dobili ista lica, samo su petokraku zamjenili sahovnicom. prije smo bili ustase sad smo nacionalisti. kako god okrenes jebeno je biti hrvat. srbin ok, zidov ok, ma sve ok...a mi smo tamo gdje smo opet bili. na magini.
    ali...opet ja:)....americka demokracija mi se ne svidja...
    a židovi, majko mila, ne zelim da mi djeca brinu u povijesti onako kako oni brinu. preko okupacije i leseva.

    avatar

    02.09.2008. (23:12)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Promatram, razmišljam - Iako je post o nepoštenju vladajućih političara, dotakli smo se prvog predsjednika Republike Hrvatske, Franje Tuđmana, te ću ti stoga napisati koju riječ i o njemu. Pošto si postavila pitanje, zašto se ne vrednuje žrtva Siniše Glavaševića, odgovorit ću ti na oba pitanja:
    novinar Hrvatskog radio Vukovara, Siniša Glavašević, je za vrijeme opsade Vukovara od strane JNA i četničke bande primijeto da vijesti o napadu na JNA, a posebno vijesti o bojkotu vukovarske obrane od strane tadašnjih vlasti RH bivaju u hrvatskim medijima cenzurirane, pa je vijest o Vukovaru odlazila u svijetu, s jedne strane preko stranih, zapadnih medija, a s druge strane preko novina Hrvatsko pravo koje je bilo prvo u svijetu koje je objavilo Glavaševićevu političku oporuku koju je on pročitao na vukovarskom radiju, a koja se čula samo u Vukovaru, dok je HTV i svi ostali mediji u Hrvatskoj koji su bili vezani za vlast, prešutio "Političku oporuku Grada Vukovara" ali je list pod utjecajem Dobroslava Parage Hrvatsko pravo objavilo oporuku (u studenome 1991.), a ona je razlog što se Sinišu Glavaševića u današnjoj hrvatskoj političkoj javnosti ne vrednuje kao simbola hrvatskih branitelja, žrtvava i mučenika iz Vukovara i s Ovčare (četnici su ga zaklali).
    U toj oporuci je Siniša Glavašević uz pristanak i u ime Vukovara optužio cjelokupni državni vrh Republike Hrvatske za veleizdaju, a saborske zastupnike je nazvao da su "gori od četnika" jer su Vukovar ostavili na cjedilu. Jedini od političara koji je Vukovaru pomogao bio je Dobroslav Paraga. Zato je Paraga danas pod cenzurom, a Siniša Glavašević također je pod cenzurom. Franjo Tuđman je Vukovar ostavio na cjedilu i u dogovoru sa Slobodanom Miloševićem je hrvatsko Podunavlje prepustio četnicima, okupatoru i Srbiji (o tome postoji dokument koji je F. Tuđman potpisao s Miloševićem u Den Haagu, u listopadu 1991., i u njemu stoji da će se "na slijedeće pregovore pozvati i pobunjene Srbe" iz Hrvatske. Tuđman je po povratku iz Den Haaga pred novinarima pročitao krivotvorenu hrvatsku verziju toga dokumenta i prešutio je originalnu verziju na engleskom jeziku u kojemu su navedeni ti sramotni i za Franju Tuđmana kompromitirani detalji iz toga dokumenta).
    Kad je bila Oluja, ona nije zahvatila Vukovar, kao što znamo. Poslije je potpisan Erdutski sporazum koji je tehnički zaokružio Tuđmanov dogovor, i po tom dogvovoru su pobunejni Srbi dobili Vukovar kao svoj teritorij, kao neku vrstu srpske županije u kojoj imaju većinu, iako prije rata nisu imali većinu, te su Srbi dobili vlastito školstvo u kojemu uče da su Srbi 1991. oslobodili Vukovar, zatim su Srbi bili oslobođeni služenja vojnog roka u HV, te pravo da sudjeluju u radu hrvatske policije i u gradskoj i županijskoj administraciji.
    Na drugoj strani je Franjo Tuđman naredio Josipu Manoliću da o razlozima pada Vukovara napiše krivotvoreno izvješće po kojemu su za pad krivi Dobroslav Paraga, kao broj 1 među "krivcima", i Mile Dedaković "Jastreb" kao drugooptuženi, i Paraga je nakon toga uhićen i bačen u zatvor ali ga je tadašnji predsjednik Vrhovnog suda RH oslobodio optužbe jer nije bilo dokaza protiv njega, a Franjo Tuđman je potom izbacio predsjednika VS RH iz hrvatskog pravosuđa, i još se izderao na njega. Kad je nedavno bivši prvi predsjednik Vrhovnog suda, Vjekoslav Vidović, preminuo, na njegov pogreb nije došao nitko iz "hrvatskog" državnog vrha. Poanta je da je Franjo Tuđman žrtvovao Vukovar, i stoga je sve što je vezano za vukovarsku obranu pod cenzurom. Znamo da je trebalo 15 godina da vlast konačno uopće prizna postojanje vukovarske brigade. To su sve razlozi, a ima ih još, zbog kojih ja mislim da Franjo Tuđman nije zavrijedio ni spomenik ni da se trg po njemu zove. To što su ove današnje vlasti, kako si sama rekla, preko volje imenovale jedan trg po Franji Tuđmanu, i to još na nereprezentativnome mjestu je dokaz da im nije stalo do hrvatske državnosti, jer misle da je Franjo Tuđman izdajica jer je napustio partizansku jugoslavensku opciju i opredijelio se za hrvatsku opciju, no, program Hrvatske demokratske zajednice iz 1989. nije sadržavao program o hrvatskoj državnoj nezavisnosti. Jedina stranka koja je takav program imala bio je HSP, i to zahvaljujući Dobroslavu Paragi. F. Tuđman se 1990. zalagao za hrvatsku republiku u konfederalnoj Jugoslaviji, dakle, u reformiranoj Jugoslavji u kojoj bi se izvršio preustroj unutarnjih granica na račun BiH. Zato je i došlo do podjele BiH koju je Tuđman zagovarao i provodio, uz pomoć Zapada (američke, britanske i francuske te ruske vlade, a glavni mentor podjele BiH je mason Henry Kissinger). Utemeljitelj hrvatske države i njene samostalnosti je Dobroslav Paraga, a ne Franjo Tuđman. George Washington je prvi američki predsjednik, a Franjo Tuđman je također prvi hrvatski predsjednik, i to zbog činjenice da je bio predsjednik, ali zasluge Washingtona i Tuđmana za njihove zemlje su različite, i George Washington nije dao ubijati američe branitelje kao što je Franjo Tuđman..

    avatar

    03.09.2008. (13:22)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    ...dao likvidirat Antu Paradžika i generala Blaža Kraljevića. Kao što znamo, hrvatsko pravosuđe nije procesuiralo nalogodavce tih ubojstava i ratnog zločina, a ubojice-izvršitelje je predsjednik F. Tuđman dao abolirati, i jedna policajac, umiješan u ubojstvo, čak predaje na policijskoj akademiji dok je predsjednik Mesić pak neke primio u Predsjedničkom uredu. Hoću reći, Tuđmanov sustav je u tom segemntu ostao na snazi, i današnji vlastodršci, umjesto da stupaju po Glavaševićevoj oporuci održavaju nepravdu koja je učinjena hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu u cjelini!
    Vladimir Šeks je inače priznao 2006. na Hrvatskoj televiziji da je saborsko "Manolićevo izvješće o padu Vukovara djelomično krivotvoreno", i to u segmentu koji se tiče Dobroslava Parage i Mile Dedakovića "Jastreba". Stoga bi trg trrebao umjesto Franje Tuđmana dobiti po mojemu mišljenju Ante Paradžik, i Blaž Kraljević, ili da se jedna avenija u Zagrebu nazove po jednome i drugome, jer oni simboliziraju otpor velikosrpskoj agresiji, kako u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj, tako i u BiH.
    Što se tiče MPT, "Čavoglave" su legendarne i nikada ne smije ta pjesma bit zabranjena jer bi time hrvatski narod sebe zabranio, ali zamjeram Thompsonu što je u jednom videouratku spomenuo u pozitivnom svjetlu ubojicu Matu Bobana, i hrvatskog branitelja Blaža Kraljevića, što je degutantno pozitivno isticati udbaša Matu Bobana, i k tome je MPT godinama podržavao Antu Đapića, što je nemoralno i nelogično jer Đapić nema nikakvog udjela u obrani Hrvatske, naprotiv, on je bio doušnik KOS-a JNA i doušnik Manolićeva SZUP-a!
    Zamjeram Franji Tuđmanu što je uništio demokraciju, pravnu državu, i hrvatsku obranu u BiH od velikosprske agresije dok je u isto vrijeme propustio u ljeto 1991. naoružati Hrvatsku što je onda umjesto njega učinio Paraga kad je osnovao i naoružao HOS. Također zamjeram Tuđmanu što nije dao ukinuti Trg maršala Tita, i što je u vrh hrvatske države pozvao najgore udbaše i boljševike koji i danas vladaju iz sjene, i to je veliki problem jer ti kadrovi koče funkcioniranje pravne države. Zamjeram Franji Tuđmanu što nije dao procesuirati krivce za Bleiburg i komunističke ubojice. Zamejram mu i što je oblirao pobunjene Srbe, i zamjeram mu što je upropastio našu budućnost!

    avatar

    03.09.2008. (13:35)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Razmjenjujemo mišljenja, moguće kako nismo ni ti ni ja u potpunosti u pravu.
    Ne mogu se složiti sa svim osudama jer ništa nije crno, bijelo ...
    I ako se ne slažem u nekim detaljima, ne želim ti reći da TI NE PROMIŠLJAŠ DOBRO !

    Istina je negdje između !

    I moram naglasiti, TO i jeste problem Hrvata, iz jedne krajnosti često idu u drugu !

    I kako god, nama Hrvat na vlasti nikad neće biti dobar. Čini se navikli na ČIZMU i tako će biti još ohohooo, na žalost.

    avatar

    03.09.2008. (19:38)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Mislim da će nam Hrvat na vlasti koji će vladati pošteno biti i te kako dobar. Sigurno Siniša Glavašević nije bez veze bio ogorčen na Hrvate na vlasti u Zagrebu 1991., i sigurno da Paraga ne može biti crni Pedro za svaki Tuđmanov propust ili nečinjenje ili krivo činjenje.

    Sigurno da ništa nije crno-bijelo ali se zna za što se tko od hrvatskih političara u Domovinskom ratu zalagao i kako je djelovao. U svakom slučaju nije Paraga napao Tuđmana i likvidirao njegove suradnike dok Tuđman je, i to je činjenica, a svako opravdavanje takvih postupaka bez ikakve samokritike onih koji su na vlasti tako postupali prema oporbi i hrvatskim braniteljima dokazuje njihovu krivnju, i s takvim hrvatskim vladarima sigurno da ne bi trebali biti zadovoljni jer posljedice su, kao što danas vidimo, i te kako velike i negativne. Kad netko doživi nepravdu ima pravo osuđivati i kritizirat, pogotovo kad postoje povijesne činjenice.
    Promišljamo dobro i tako trebamo nastavit, bez obzira slagali se u nekim detaljima ili ne, dok je istina samo jedna i jedina, ne postoje dvije istine. Dok vlada medijska cenzura čak i o događajima iz 1991. postoji više istina, ali u stvarnosti postoji samo jedna istina, i zaklela se zemlja raju da se sve istine doznaju!
    Ako idemo iz jedne krajnosti u drugu, što ne mislim da je uvijek tako, onda je to posljedica ekstremizma kojemu smo izloženi, pa je reakcija u skladu s akcijom što naravno nije uvijek dobro ali na to se ne može utjecati. Ja mislim da je Paraga u tim okolnostima čak jako dobro postupio jer nije protiv Tuđmana pribjegao sili jer bi inače usred rata nastao dodatni kaos. Dovoljno je što je Tuđman bio neodgovoran pa je povlačio mač protiv Hrvata. Zato danas vladaju najgori hrvatski vladari jer su oni drugi, bolji, onemogućeni, oklevetani i unaprijed osuđeni. Vratio bi se na Thompsona kojeg cijeniš zbog "Čavoglava", kao i mnogi. Na kojem valu je nastala pjesma Čavoglave? Na Tuđmanovoj politici nije ali na Paraginoj je - to je bio poziv za obranu Hrvatske bez kalkulacije. Danas pak cijela tako zvana desnica svojata "Čavoglave" i brani Thompsona, a Tuđman je zbog poziva "Za dom spremni" osuđivao Paragu i optuživao ga za neofašizam iako su pod tim pozivom i geslom hrvatski branitelji - hosovci, ginuli u Vukovaru. Eto, koji apsurd, a danas oni koji se na Tuđmana pozivaju brane Thomsponove Čavoglave!? Samo ne znam gdje su bili svi ti desničari, koji su osamdesetih još bili Jugoslaveni, kad je Paraga branio Hrvatsku i čast hrvatskog naroda na Golom otoku?

    Mi možda jesmo navilki na čizmu, dakle, hoćeš reć na stranoga gazdu ali ipak smo od 1990. kroz prohrvatsku politiku prosvijećeni pa se učimo da može biti i bolje, i da nemoć nije uvijek naša sudbina. Lijep pozdrav!

    avatar

    03.09.2008. (21:02)    -   -   -   -  

učitavam...