Komentari

blogodneverina.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • missillusion

    aaa! welcome! napokon! ok, sad ću se smiriti i komentirati POST :)..., well, ja sam imala više manje iste takve predrasude o arhelozima, ah, narod je neuk, ja sam neuka;)., no dobro je da postoji netko tko to ovako lijepo zna objasniti..., mada malo rastužuje ono o ćupu zlata:(..
    piramide u Bosni he he, čisto ne vjerujem da je Bosna drugi Egipat, ni blizu, ali di ima dima ima i vatre, no neću nagađati, čekam tvoj report heh:)...odličan ti je post, svaka čast , pozdrav:)

    avatar

    27.08.2008. (18:55)    -   -   -   -  

  • Neverin

    šta da? šetak po gradu sa sestrom i nikako da se koncentriram na išta, razmišljam si što sam mogao bolje napisati, kako sam mogao bolje objasniti. Od te boljke patim pogotovo kad naiđem na nekoga s kim se može razgovarati pa nisam nikad zadovoljan s načinom na koji objašnjavam uvijek mislim da sam mogao bolje. Blesavi ja jednog danas se nadam da bi mogao predavati na faksu:)

    avatar

    27.08.2008. (20:47)    -   -   -   -  

  • missillusion

    ma super je! jaao nemoj toliko pridavati pažnje tome, izvrsno pišeš i imaš što za reći:)..bit ćeš ti dobar profesor;)

    avatar

    27.08.2008. (22:34)    -   -   -   -  

  • Neverin

    nisi iz Opatije i imaš 23 leta
    sigurno si primjetila koliko često posječujem tvoj blog a to je zato jer sam znatiželjan za tvojim riječima, fascinira me kada netko razmišlja o toliko tih stvari i ima neograničenu maštu
    možda je stvarno bolje da nemaš nigdje napisan mejl jer ne bi znao ne napisati ti jedan dugi u svoj svojoj nadobudnosti:)

    avatar

    27.08.2008. (22:38)    -   -   -   -  

  • missillusion

    ha ha imam mail, danas sam ga stavila u box...inačee, ne nisam iz opatije, slika je bzvz tamo, nisam ni znala da ima veze s opatijom(ti si iz opatije jel?)...., da, previše razmišljam, ne valja to, previše filozofije, psihoanalize, uf, inače, drago mi je da me čitaš i komentiraš, imaš stvarno izvrsna mišljenja i zapažanja, kvalitetne komentare i što da ti još kažem, ako imaš što, piši, ne ustručavaj se;)

    avatar

    27.08.2008. (23:53)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    samo vi dajte :)))))
    neverin, ja ti moram priznati da nisam prijavila "grnčariju" iz svog dvorišča. imam toga pune kutije... da mi nije groblje ispod kuće? to mi pada na pamet jer su komadi tako različiti: od tamne, antracit i jako tvrde gline s malo uzoraka (na nekima je čak rub grla ukrašen stiskanjem jagodica prstiju- vide se otisci : P ; dok su neki od svjetlije, više smeđkaste gline sitno ukrašeni valovitim linijama)
    p.s. nemoj me izdati (ipak sam ti ja krštena kuma, a kako je krenulo... ;))))

    avatar

    28.08.2008. (00:08)    -   -   -   -  

  • Neverin

    dvorišče* jesi li zagorka? tako priča cura iz Konjščine koja radi sa mnom u Rijeci :) a da mi pošalješ slike tega da ti znam reći? Ovako na prvu ruku mi se čini da bi moglo biti nešto srednjovjekovono ili prehistorija nekako ne zvuči mi na rim.
    Ne brini nisam za to da prošlost zezne nekoga dragog iz sadašnjosti :) sad mi se žuri na posao još ću ovo pokle prokomentirat. Žurim!! mati mila oči mi se još lijepe...

    avatar

    28.08.2008. (06:35)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @zona eh da vrag mi neda mira moram ti ovo napisat dok oblačim gojzerice :) jesi li našla šta kosit? jer ne mora značiti da imaš groblje ispod kuče već samo otpadne jame gdje su ljudi bacali razbijene posude, znaš u ono vrijeme nije bilo komunalca sa deponijem pa se svatko snalazio kako je znao i umijo. Ili možda imaš neko skladište ili neki produktivni povoj. Trebao bi malo više saznati tega da ti znam reći ali definitivno me sad zanima. Joj koja je to bolest ne mogu nigdje ići bez da pipam zidove, uzimam uzorke, radim rekonstrukcije u glavi i tako to ide:) da ti ne kažem pgotovo kad se smucam po Istri šta se događa tamo morma sve dotaknuti rukama ma kolko go visoko bilo :)

    avatar

    28.08.2008. (06:49)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    dragi neverin, nije rimsko, sigurno (vučedolsko je)- samo me brine što je toga jako puno i to na 80 cm, ali samo dijelovi posuda različitih veličina i po koja kost (mi, blaženi, mislili da je životinjska) sad ti ne mogu reći je li tomu kriva i činjenica da smo mi kupovali zemlju kako bi nasipali treren na tom dijelu dvorišta (ono "č" je bilo malo zezanje) pa se može dogoditi da smo dobili nešto i tuđe grnčarije. no, većina je ipak s tog terena

    avatar

    28.08.2008. (08:17)    -   -   -   -  

  • qvantumleap

    Ha!
    Dobar prvi!
    Unaprijed se veselim i sijedecima!
    Pozdrav!
    P.S. Razmislih o tvom komentaru i dadoh komentar na komentar, no tamo.

    avatar

    28.08.2008. (11:32)    -   -   -   -  

  • missillusion

    ccc Zona kako ti zanemaruješ kulturno blago... a ovom se ne da kopat pa zato te ne prijavljuje hehehehhe...zezam se ja malo....

    avatar

    28.08.2008. (15:51)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    zamisli da mi razapnu šator u dvorišu? računam ja da to iz zemlje neće nigdje, a ako što kopamo, mi to žlicom ;)))
    kad to netko otkrije poslije naše smrti, nalazište će biti još vrijednije (hahaha.. nadam se živjeti još barem 30-35 godina pa taman toliko će biti starije) ;))

    avatar

    28.08.2008. (16:05)    -   -   -   -  

  • Neverin

    hm, ako ti je stalo da se sačuvaju informacije nalaza jer očito kontekst u kojem su nalazi se više ne može sačuvati jer je kao što kažeš riječ o nasipu mogu ti obrazložiti kako da se s tim nalazima nosiš jer neću te cinkati to je protiv mojih vjerovanja ali u mojim vjerovanjima isto postoji da je to vlasnisštvo svih nas u zemlji kako bi bolje naučili o onima prije nas. Šteta što se ne kužim u Vučedol jer eto ja ti studiram u Udinama i onda mi je taljansko mnogo više prezentirano. Tako da kad sam ovdje ja moram učiti iz početka who's who i što e šta u ovoj našoj maloj bari punoj krokodila.

    avatar

    28.08.2008. (18:08)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    je, je neverin... u pravu si za vlasništvo. samo, gdje ću ja stanovati dok smo svi mi vlasnici moga jedinog dvorišta i kućice
    ajme, dragi... a da tiizbrišeš ove moje glupe komentare? please ;))

    avatar

    29.08.2008. (06:45)    -   -   -   -  

  • Neverin

    imaš pravo, jedan frend koji ima zemljšte na Krku me pitao koliko bi ga došlo da zove arheologe iz ministarstva da mu ovi prekopaju to zemljište. Kao znanstvenik sam mu objasnio šta sve može očekivati i kako bi to izgledalo. Kao prijatelj sam mu objasnio da mu to moće zagorčati život i bolje da se ne ubacuje u taj vlak.

    avatar

    29.08.2008. (16:20)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    a da ti stvarno izbrišeš? ;)))

    avatar

    29.08.2008. (20:06)    -   -   -   -  

  • Neverin

    uffffaaa ma daj ne brini:)

    avatar

    30.08.2008. (05:01)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    ebemu mišića, odoh odmah u ponedjeljak u muzej sa svim onim konzumovim vrećicama! udario si mi na savjest., a kad mi prokopaju dvorište razapeću šator baš na tvom blogu! :))))))))

    avatar

    30.08.2008. (08:31)    -   -   -   -  

  • Neverin

    a daj;) ma ionako nema smisla jer kao prvo to što imaš u vrečici su izgubljene informacije jer su izvađene bez konteksta. a plac na mom blogu je besplatan za tvoj šator samo za tebe, pa izaberi di ćeš da ga razapneš:)

    avatar

    30.08.2008. (13:16)    -   -   -   -  

  • missillusion

    ahahahhah a jeste mi smiješni oboje.... prijavit ću vas oboje, tebe Zona, jer skrivaš važne iskopine, a njega kao suučesnika, a trebao bi neki kao stručnjak biti ahahahhhaha

    avatar

    30.08.2008. (17:40)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    jao, sad se neću moći kandidirati na mjesto pročelnika za kulturu i društvenu djelatnost.i.. ode mi karijara u povijest... možda je jednom iskopa neki mladi arheolog ;)))))

    avatar

    30.08.2008. (18:04)    -   -   -   -  

  • missillusion

    :D

    avatar

    30.08.2008. (18:09)    -   -   -   -  

  • Neverin

    pa nisam ti ja Marina Dropulić :) ja sam samo kap u moru i glas u pustinji:)

    avatar

    30.08.2008. (18:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...