Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • simtam

    Mozete li mi reci jeli ikada bilo koja akcija Zelene liste, ili Zelenih za Zagreb, ili kako god se vec zvali ,urodila ikakvim plodom za dobrobit drustva okaljanog politickim previranjima?

    Ako da- koja? Jeste li ju sami izveli ili ste bili samo podrška-kao i u drugim svojim "akcijma" , pa ste zasluge prikrpali sebi a za to dali nista doli neke fotografije u medijima?

    Štva Vi mislite-koliko ce vam vrijediti ta bijedna peticija protiv nuklearke- ili je to potpisivanje jednostavno "kupovanje" glasaca?Kome to mislite slati? Jeste li uistinu sigurni da unutar vase stranke svi imate isto misljenje- ne-nuklearki?? Bolje da to preispitate, da nebi kasnije bilo isprika javnosti-jer se neki ipak slažu da je nuklearna energija najčišća... :P

    I molim Vas, gospodine - ne kaljajte civilnu scenu u HR, vidite- vi ste u jeku svoje mladosti bili isti taj aktivist i kukavički ste ju ostavili dok ste uvidjeli da svojim neurotičnim ispadima niste bili dorasli tadašnjim institucijama, pa ste oformili stranku. Umjesto da ste ostali na nekom nivou i svojom mudrošću potomogli mlađe naraštaje da ne rade iste greške kao i vi, otišli ste razočarani ,pokisli kao psi, i očito-puni gnjeva ....Ali jbg- ne leže tamo novci, zar ne?? A bome ni ekskluziva :) A ona je prijeko potrebna u predizbornim kampanjama. A možda ste proučavali i koju popular-znanstevnu knjigu o današnjim psihičkim porebama ljudi za kojekakvim autoritetima, od karizmatika na dalje, pa ste odlučili primjeniti konfrontirajuće-demagoški pristup brain-washinga ( kao npr. Hitler) pojedinaca sa labilnim stavovima i loše izgrađenom ličnošću...- i evo ekskluzive!

    Počnite prvo od sebe i svog dvoličnog ponašanja, kao pojedinca ali i člana jedne stranke koja se očito ne slaže s vašim dubokoumnim mišljenjem...Sramota je da se ne sukobite osobno sa određenom institucijom , nego to radite preko medija. Upravo zbog ovakvog ispada pao vam je ne samo kredibilitet (kako Vaš-tako i stranke (stoga zaboravite na glasačke listiće- jer je očito iz ove situacije da ste lelujava stranka ili kako bi po domaće rekli- ni v rit ni mimo), nego i reputacija i vas i stranke. S toga, nebi se čudili da jednog dana "uvatite" Bandića i Hotu ( haha) pod ruku , i ponosno prošećete budućim sjajnim Cvjetnim trgom...ah, kao u Las Vegasu...sjaj, glamur, šljokice...

    I da zaključim:
    Proispitajte još jednom svoje stavove- te tada- u punom jeku napravite jednu veliku akciju : NE! CIVILNOM DRUŠTVU, NE! NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA- BUDITE TOTALITARISTI I GLASAJTE ZA MENE!

    avatar

    26.08.2008. (12:17)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @simtam: Još jedan, koji kao vrag od tamjana bježi od rasprave o meritumu stvari: zašto ZA i PNG sada nikom ponikoše? Zašto šest mjeseci ništa značajno nisu bili napravili?

    Ali odgovorit ću na neka pitanja. Izostavljam osobne napade koji nisu relevantni.

    Mozete li mi reci jeli ikada bilo koja akcija Zelene liste, ili Zelenih za Zagreb, ili kako god se vec zvali ,urodila ikakvim plodom za dobrobit drustva okaljanog politickim previranjima?

    Da.

    Ako da- koja? Jeste li ju sami izveli


    Evo jedan primjer:
    Što će sirotinji voda?
    Peščenićani opet imaju vodu!

    O nuklearnoj energiji: zeleni su protivnici nuklearne energije - to nam je u programskih osnovama. Ima niz tekstova na tu temu - pogledaj malo dolje i ovdje na blogu, dajem i linkove. Tu smo uspostavili dobru suradnju sa udrugama i lokalnom samoupravom u Erdutu.

    Novci bogami itekako leže u civilnoj sceni - ne poznam te, pa dopuštam, da to ne znaš. Zelena akcija ima 18 zaposlenih - Zelena lista,, jednu tajnicu odnedavno.

    Sramota je da se ne sukobite osobno sa određenom institucijom , nego to radite preko medija.


    Ovo nisam skužio? S kim da se sukobljavam "osobno"? Juriš na gradsko poglavarstvo? :)

    Kad smo već kod "osobnosti" - lijepo bi bilo da se netko od vas koji me napadate predstavi, kad već moje ime, lik i djelo svi znate. :(

    avatar

    26.08.2008. (17:40)    -   -   -   -  

  • ja

    "Još jedan, koji kao vrag od tamjana bježi od rasprave o meritumu stvari: zašto ZA i PNG sada nikom ponikoše? Zašto šest mjeseci ništa značajno nisu bili napravili?"

    Ako nešto nije bilo u medijima ne znači da se ništa nije radilo. Suditi o nečemu prema napisanom u novinama ne samo da je površno nego krajnje neprofesionalno i uvredljivo, a samo oni koji su izravno uključeni u cjelokupnu kampanju za spas Cvjetnog zna kojiko je znoja proliveno od samog početka kampanje pa do danas (uključujući i posljednjih 6. mjeseci ne tako vidljivih u medijima ali itekako radnih i stresnih).

    avatar

    27.08.2008. (11:49)    -   -   -   -  

  • simtam

    @ Tu smo uspostavili dobru suradnju sa udrugama i lokalnom samoupravom u Erdutu.- pa , sretno Vam bilo, a ako se slučajno nuklearka napravi, nadam se da nećete dobiti obavijest o uvredama u medijima od strane zelene akcije i PNG..To će bit slučaj veličine svemira pa budite veći od njega ;)

    @što će sirotinji voda? čestitam, ali ne vidim nikakve akcije, osim medijske pompe i to u 2,3 medija...a sad to usporedite sa ogromnim prosvjedom na Cvjetnom ( vaša slika) i tom kampanjom...

    @Ovo nisam skužio? S kim da se sukobljavam "osobno"? Juriš na gradsko poglavarstvo? :)- jurim na institucije kako vladine tako i nevladine prema kojima posjedujete određeni osjećaj prezira! Znači- da Vam nacrtam: dođete, kažete, odete...npr...a ne preko medija...

    Vaš lik i dijelo ste jako lijepo uspjeli potvrditi napavši jednu od najvećih kampanja u povijesti Zagreba, pokazavši tako da niste na strani naroda, već na strani kobajage narodne politike. Hvala Vam na tome, dali ste im zeleno svjetlo!

    avatar

    29.08.2008. (09:52)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @ja: "Ako nešto nije bilo u medijima ne znači da se ništa nije radilo." Imaš li podatke da se nešto radilo? Ja nemam. Duboka konspiracija, a Horvatinčić radi već mjesec dana. :(

    "a samo oni koji su izravno uključeni u cjelokupnu kampanju za spas Cvjetnog zna kojiko je znoja proliveno "

    Anonimac, ovdje sam u iskušenju da ti kažem nešto nepristojno. Umjesto toga samo pripomena: ja sam jedan od onih koji su bili izravno uključeni od početka. A osim toga sam bio i jesam uključen u brojne akcije i kampanje u posljednjihb 25 godina (jučer sam bio u Potpićanu na prosvjednu protiv Rockwoola, u petak je antinuklearna konferencija u Osijeku), pa me ne trebaju o tome podučavati oni koji se nisu kadri predstaviti čak ni suvislim nadimkom.

    @simtam: Na tvoje izravno pitanje, dao sam ti jedan primjer male akcije, koja je dosta brzo dovela do uspjeha. Ima ih još (a naravno i onih, koje nisu donijele plod, ili zasad nisu); vjerujem da ti ne bi pala kruna s glave da nepristrano pregledaš naš sajt i moj blog.

    A da ti "ne vidiš akciju osim pompe u mdijima" - problem je tvoje percepcije. Dakako - dići pompu u medijima, bio je ključan cilj te akcije! Inače, naš vijećnik u Vijeću gradske četvrti potegao je to pitanje, slali smo razne službene dopise, obišli teren i razgovrali s pogođenima itd..

    Naravno da se to ne može usporediti s "ogromnim prosvjedom na cvjetnom". Zelena lista ne bi mogla takav prosvjed organizirati - to sam jasno rekao. Sa Zelenom akcijom se u resursima nikako ne možemo takmičiti (godišnji proračun 20 puta manji), a gdje su još sve ostale udruge! Stranka zelenih vrednota je jedna "špica" pokreta, usmjerena ka obavljanju nekih specifičnih zadataka.

    Međutim, u budućnosti ćemo možda moći, i morati, raditi i znatno više; ili će to preuzeti neke ove, svježe snage civilne scene, nasuprot ovima koje su se etablirale i kompromitirale. Ako Zelena lista može korektno surađivati na pojedinim akcijama i kampanjama sa udrugama širom Hrvatske, a problem se pojavljuje jedino sa ZA i PNG, možda krivica ipak nije samo naša? Ako Zelena lista ima hrpu aktivnosti okolo po Zagrebu gdje štitimo okoliš, prostor i obične ljude, a ZA i PNG ne mrdaju od Cvjetog i Varšavske, onda se moramo upitati zar je to zaista sve za što je "civilna scena" u Zagrebu sposobna.

    A glede mojeg "lika i djela": stvarno već postaje irirtantno da dva tjedna odgovaram na "ad hominem" napade, ovdje, na pollitika.com, na h-alter, a da se doslovce nijedan napadač ne usudi predstaviti svojim imenom! Jedino oni koji su me podržali (Vesna Kesić, Slavko Sontag) izašli su sa svojim imenom. Konspiracija, ha? :)

    avatar

    01.09.2008. (09:33)    -   -   -   -  

  • ja

    Anonimac, ovdje sam u iskušenju da ti kažem nešto nepristojno. Umjesto toga samo pripomena: ja sam jedan od onih koji su bili izravno uključeni od početka. A osim toga sam bio i jesam uključen u brojne akcije i kampanje u posljednjihb 25 godina (jučer sam bio u Potpićanu na prosvjednu protiv Rockwoola, u petak je antinuklearna konferencija u Osijeku), pa me ne trebaju o tome podučavati oni koji se nisu kadri predstaviti čak ni suvislim nadimkom.

    Pa da se predstavim, ja sam Jasna Šumanovac, aktivist na Zelenom telefonu Zelene akcije (i to već dosta dugo), i od samog početka sam izravno uključena u "projekt Cvjetno" tako da točno i iz prve ruke znam što se sve radilo ovo ljeto za razliku od vas jer inače nebi ovako pisali. Ovo je moj stav i moje zadnje javljanje na temu jer nemam se potrebe nikome opravdavati jer kao što sam jednom i rekla mi smo krvavo radili a ne samo čekali reakcije drugih.

    avatar

    02.09.2008. (13:20)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Draga Jasna, drago mi je. Istina je da ja ne znam što se sve radilo ovo ljeto - nisam znao prije, a ne znam ni sada, osim da je iznenada, mjesec dana nakon početka radova, osnovan "Krizni odbor". Ne znam, iako sam više puta pitao, iako sam kao aktivist izravno od početka uključen.. Tako zaključujem, da se nije radilo gotovo ništa, ne samo preko ljeta nego od veljače - praznih priča sam čuo već previše.

    Što se pak tiče toga tko je u što "od samog početka izravno uključen", upitaj Gogu i Veru tko je vodio prvi seminar za volontere na Zelenom telefonu 1992., kad su one došle. Da ne govorimo o 1989./1990. i osnivanju Zelene akcije.

    Mir i dobro,

    Zoran Oštrić, osnivač Zelene akcije

    avatar

    03.09.2008. (08:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...