Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Joseph Knecht

    Je, bil je krajnji čas da im to neko veli. Sad bum mirno spaval kad smo te eventuše doveli u red,

    avatar

    17.08.2008. (06:46)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Lohankin, ne znam što bih mislio o tvojoj dekoncentraciji, budući da je besanica uglavnom gotovo neurotski probirljiva, detaljna i halapljiva - ništa joj ne izmiče! Bit će ipak da si rano ustao, pa previđaš datum teksta: veljača 2007. godine, dakle riječ je o tekstu otprije godinu i pol. Kad se pomnije pročita tekst u perspektivi tog vremenskog odmaka, jasno je da je cijela stvar mišljena ironično, što poprilično dovodi u pitanje tvoje čitanje posta: van svake je sumnje da su eventualisti nevježe, zapravo diletanti, ali, pitanje je je li tu riječ o eventualistima, ili su oni samo kolateralna žrtva Nemanjina furora. Tko zna što je njemu sve na pameti kad nekoga napadne, mili, nikad se to ne zna, i zapravo je sasvim nepoznato ismijava li on žrtvu da bi je opovrgnuo, ili naprosto da bi sebe i općinstvo zabavio; ta, Nemanja ionako na neki volšeban, nimalo mizantropski način o ljudima misli kao o prirodnoj aberaciji: krhka, dirljiva bića, nesposobna sastaviti Eiffelov toranj od žigica, a nekmoli kakvo solidnije duhovno ili materijalno zdanje. Zato nije ni eventualiste pretjerano za osuditi, kao ni Nemanju sasvim ozbiljno za shvatiti. On se samo s drugom Tomislavom šali i s prijateljem Kizom rado prisjeća Zlatnih dana Patologije.

    avatar

    17.08.2008. (06:59)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..manje pesimiza, prosim, to zna lose udariti na pankreas ( cujem da se sprema nova medicinska nomenklatura, sve na materinjem, steta sto je Markiz dao otkaz ), zlatno doba Patologije je upravo u punom jeku, cudim se kako to ne vidite, mora da je kod vas jako vruce sto u mene nije slucaj,

    avatar

    17.08.2008. (11:11)    -   -   -   -  

  • kabulske price

    Ma to je meni sve eventualno :o)

    avatar

    17.08.2008. (13:29)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Nedavno sam primio zanimljiv mejl iz Hrvatskog društva pisaca. U njemu se članovi te udruge pozivaju da sudjeluju u primamljivoj nagradnoj igri. Doduše, oduševljenje mi je splasnulo kad sam vidio da zaigrati mogu samo umirovljeni članovi, ali ta je ponuda možda i moja perspektiva.
    Dakle, ako ste penzić registriran pri HDP-u, te ako se smatrate osobom zaslužnom zbog svoje “znanstvene, kulturne ili druge društvene djelatnosti”, dovoljno je da pošaljete svoj bogato ukrašen životopis, preporuku Društva, tri odreska od penzije i još nekoliko potvrda Administrativnoj komisiji pri Saboru pa da osvojite doživotnu apanažu u iznosu od 200 kuna mjesečno! A za taj novac svaki dan možete kupiti jedan primjerak dnevnih novina, makar da pratite što radi Vlada a što Sabor. Ako ste, usto, još i dovoljno ambiciozni da mrdnete malo guzicom, možete se izboriti i za senzacionalan dosmrtni džeparac u iznosu od 700 kuna mjesečno. Naime, to je maksimalan iznos koji umirovljeni pisac može osvojiti na toj državnoj lutriji. Za početak je dovoljno, kad već skupljate papire, da navratite i do stanovitog gospodina Franolića, Vladina činovnika, čiji je broj priložen u mejlu, i koji cijelu stvar administrativno vodi pri Administrativnoj komisiji vlade, umjesto onih lijenčina iz Administrativne komisije pri Saboru.
    Ostaje nejasno mogu li se na taj natječaj prijaviti i oni penzići organizirani u pisce koji su se već izborili za kakvu državnu dohranu, primjerice akademici, no vjerojatno je natječaj ipak prije svega usmjeren na one pisce koji se nisu uspjeli probiti u te prve redove zaslužnih.
    Zamislite, dakle, prosječnog umirovljenog hrvatskog pisca, s dvije tisuće kuna penzije, nezanimljivog tipa koji je napisao nekoliko nezanimljivih knjiga, i koji sad hlepi za 200 kuna nadoknade, prije za glupost nego za pamet. Ako je cijeli život bio lukav, bit će i sad, pa će se dokopati i onih 700 kuna. A s tom lovom već može svako jutro piti kavu u kvartovskom bircu ili čak može nakratko otići na ljetovanje u mjesto koje je toliko neuspješno pokušao opisati u jednoj svojoj dragoj mladenačkoj noveli.

    avatar

    17.08.2008. (18:10)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..mene dakako, svakako i gotovo iskljucivo, mogu zanimati samo vanserjski hrvatski pisci, a i shire !

    Birtije su nesiguran teren, ne samo u Dubravi nego in the Westlands too.

    avatar

    17.08.2008. (18:51)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Lečeni, najgore je u svemu tome mali omjer šansi da netko zaista izvuče dobitni loz: koliko je na Kozari lista, haj još je više eventualista! A da o ostalim usmerenjima stvarnosne knjževnosti Hrvatske i ne govorim.

    avatar

    17.08.2008. (18:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...