Komentari

paix.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • lobotomya

    Ono prvo za klince si u pravu, njima itekako fali i odgovornosti i stege i pristojnosti.
    Što se tiče Laptala, ne želim ulaziti u to je li kriv ili nije jer to neznam, ali takvi su zakoni i kazne vani. Takve bi trebale biti i kod nas i još strože, no eto on je stradao, možda je to dobra opomena drugima. Vrijeme će pokazati nevinost ili krivnju a za sada mora se povinovati zakonina druge države. Pusa !

    avatar

    18.08.2008. (13:25)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    S pravom si se okomila na neodgovorno ponašanje djece o kojima pišeš,kao i kazni za neka kriminalna djela.Ima li uopće logike u nekim događanjima,svakodnevnim,koje određuju,htjeli mi to ili ne, i naše limite odobravanja ili neodobravanja istih?Mi obični ljudi posmatrači i sudionici vremena i prostora u kojem živimo,možemo li izmijeniti svijet i svijest onih koji određuju pravila ponašanja?Mislim da smo ušli u zonu sumraka i vladavinu jačeg nad slabijim!
    Ali,uprkos svemu,mnogi ne šute niti zatvaraju oči-kao ti i velik broj drugih.Zato te i čitam,,a sada jedan osmjeh ostaviti do idučeg čitanja:-)))

    avatar

    18.08.2008. (13:44)    -   -   -   -  

  • pegy

    Sad nakon što sam pročitala tvoj post vidim da si i ti kod mene ostavila komentar. :) Što se mora tiče, vjerujem da ti nije lako, ali opet nije sve tako kako se čini. :) Ja npr. živim na moru, gledam ga s balkona svaki dan, a okupala sam se ove godine jedno 5 puta. Uključujući i ono "ljetovanje" o kojem sam pisala. :) Valjda je to ono da uvijek želimo ono što nemamo, a kad nam je nešto pred nosom, nije nam baš onako jako interesantno. Što se tiče kapetana Laptala, vjerujem da nije kriv i da nije znao za drogu na brodu. Mene jako čudi da grčko sudstvo može na taj način donositi odluke kao da je dio neke banana-države, a ne kao da je Grčka članica EU. Što se tiče djece, mislim da je razumljivo to njihovo ponašanje. Ne želim ih opravdavati, nego reći da je u dječjem mozgu neka čudna "hrabrost" koju mi odrasli (srećom :)) nemamo. Sjetim se sebe u tim danima. Rošulala sam po cesti, hodala po pruzi, išla po šumi ljeti ne misleći na zmije. Bila sam oprezno dijete (kad se usporedim s drugom djecom), ali svejedno sam radila ono što sada NIKADA ne bih. Mislim da bi mi mama i tata bili doživjeli 100 infarkta da su znali sve ono što smo radili brat i ja. A on je bio još gori od mene. U svakom slučaju, mislim da roditelji trebaju kod djece razvijati onaj osjećaj za strah kojeg ona nemaju. Valjda ako razviju dovoljan strah i ako je sreće (a i ona treba) ipak ta djeca izrastu u normalne ljude. Mi jesmo. :) Valjda. :)

    avatar

    18.08.2008. (14:02)    -   -   -   -  

  • M 15

    Slučajno sam upala na tvoj blog!
    Nisi ti tako loša!!Prošla sam i ja tvoje faze.
    Moj spas je bio seminar kod velečasnog Zlatka Suca!
    Od srca ti želim isto!!

    M 15

    avatar

    18.08.2008. (14:42)    -   -   -   -  

  • ANCHI, i to je život !

    Tim i takvim klincima fali malo kontrole roditelja. Nisu ni moje cure bile "zlatna" djeca ali kad sam ih uhvatila na djelu, toćnije na nedjelu bilo je "nemoj mama, nebumo više...šmrc..."

    More nisam vidjela (osim na TV) već treću godinu, zadovoljavam se pecanjem ribica (čekam zlatnu) na ribnjacima i jezercima.
    Pozdrav i osmijeh od mene.

    avatar

    18.08.2008. (14:49)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Strahota...
    uistinu čovjek ne zna što je tim klincima ... eto , baš neki dan ... vozim , a klinac napravi mot kao da će skočiti s nogostupa na kolnik ...ludilo ... smrzla sam se ... ostala mi u sjećanju njegova nacerena faca ... strašna fora ...

    ...a more ... nije neka utjeha , ali bit će ono tu i sljedeće godine , vjeruj mi ..
    Osmijeh :))

    avatar

    18.08.2008. (20:24)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ako te to imalo može utješiti... ni ja nisam umočila noge u more.... nisam bila na godišnjem. Radim cijelo ljeto. Od totalnog kolapsa su me spasili ovi produženi vikendi zbog praznika i blagdana.
    Stvar prva: slažem se u potpunosti! Smatram se inače prilično odgovornim vozačem... no prošli tjedan sam oduzela prednost pješaku na pješačkom prijelazu. Naprosto ga nisam vidjela... jer sam pazila na aute, a raskršče je komplicirano. Na svu sreću nije se desilo zlo.... ali strašno me potresao taj moj neoprez. Bila sam umorna.... odlebdjela sam u svoj svijet i moglo se desiti zlo zbog moje nepažnje. Sva sreća da je to bio odrasli i pribrani pješak.... zamisli da mi je u tom trenutku izletjelo dijete koje se ne bi znalo snaći....
    Stvar druga: kod Laptala se radi o zapovjednoj odgovornosti, o nekim prastarim pomorskim zakonima po kojima je kapetan odgovoran za sve što se dešava na brodu.
    Današnji način plovidbe i poslovanja je prilično različit od onoga što je bilo u povijesti... pa bi i propisi trebali biti usklađeni sa tim promjenama koje su nastale.
    Strašno je to što se desilo kapetanu Laptalu i njegovoj obitelji...

    avatar

    18.08.2008. (23:36)    -   -   -   -  

  • Kolegica Mica

    mene općenito užasavaju male kazne silovatelja i ubojica u Hrvatskoj. monstrumi i bolesnici šeću po cesti nakon samo nekoliko godina provedenih u zatvoru. čak i pljačkaši dobiju veće kazne od silovatelja.

    djeca i oprez........ ah, što pametno reći. to što kažeš stoji, ali mislim da ne mogu okriviti odraslu osobu samo tako. a opet, kao roditelj vjerojatno bi mislila samo na to dijete, dok mi "krivac" ne bi izazivao žaljenje. grozni su ti osjećaji, jako podijeljeni i teški.

    što se tiče mora, ove godine smo se super proveli. jer iako živim na moru, kako kaže pegy, najmanje ga vidim. prije 2 godine nismo se nijednom okupali, a prošle godine jednom i to svaki zasebno, on je bio na plaži (slučajno) s roditeljima, a ja s prijatelijcom na Krku. zato ove godine i postoje slike:))))

    avatar

    19.08.2008. (00:21)    -   -   -   -  

  • slaven178

    Sva slava Srila Prabhupadu!

    avatar

    19.08.2008. (10:18)    -   -   -   -  

  • macka_u_martama

    dica su opasna

    avatar

    19.08.2008. (14:16)    -   -   -   -  

  • mrtve_svinje

    ma u ovoj našoj prelijepoj zemlji vlada pravosuđe...ma kog zavaravam,pa vidiš i sama da nije rijetkost da nevinu osobu strpaju iza rešetaka!

    e a pljunem na njih sve kad vidim kak postpaju.. kužiš npr. muž ti mlati ženu i dijecu danima i ona to prijavi murji... al oni ti nikakve mjere ne poduzimaju i ne obaziru se na njene prijave..
    tek onda kad je doslovno izmlati do smrti,tek se onda oni nešto udostoje učinit protiv njega..tužno,ali istinito..

    avatar

    20.08.2008. (02:24)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    ....................................................Vrijeme je bar ovako da ti ponudim koktel i zahvaliti na iskrenim riječima koje mi poklanjaš :-)))

    avatar

    23.08.2008. (17:31)    -   -   -   -  

  • Muha

    da, "djeca" su takva i kod mene..jure na biciklima, rolama, skejtovima, pijana i napusena nasred ceste i ne osvrcu se oko sebe da vide jesu li slucajno doveli svoj zivot u opasnost...sve glupalje i gluplje generacije mladih ce biti na ovome svijetu....

    a sto se tice laptala ne znam sto da kazem, pretpostavljam da je covjek nevin, ali mi sve svoje uvijek branimo kao nevine i nedodirljive, samo sto bih ja rekla da nije bilo ama bas nikakve osnove da taj covjek nije sudjelovao u nekakvom poslu s drogom, ne bi ga osudili. ali svaki kapetan zna sto prevozi i duznost mu je da to jako dobro provjeri, ja shvacam grke, dakako da su ljuti kada pronadu ogromne posiljke droge koje su se trebale naci u rukama njihove djece...ne znam zaista, ali sve ce se vec rijesiti...

    inace, doma saam, i nisam pala s ajfelovog tornja =))

    avatar

    25.08.2008. (10:20)    -   -   -   -  

  • smisaozivota42

    Bolje ne gledati politiku jer mana je na svakom koraku. I za prvi i drugi slučaj rupa u zakonu... mnogo više nego nešupljeg prostora.

    avatar

    29.08.2008. (17:58)    -   -   -   -  

  • Statična

    slažem se s tobom od riječi do riječi.. eto, da javim, imam novi post :) pozz!

    avatar

    30.08.2008. (12:25)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Onako u prolazu da osmjeh ostavim dok se unuk i baka šetaju :-)))

    avatar

    31.08.2008. (15:38)    -   -   -   -  

  • Dag Dagoberovic

    nažalost malo se toga može učiniti pošto djeca nemaju dovoljno edukacije školama ali i od roditelja koji pritisnuti lošom svakodnevnicom ne mare mnogo što njihova djeca čine a zlo se uvijek desi kad se najmanje očekuje ...

    vlada i odgovarajuća resorna ministarstva su u potpunosti zakazala te je čovjek nažalost i čamit će u zatvoru kao da je učinio najveće zlo na svijetu ...

    pozdrav

    avatar

    01.09.2008. (12:14)    -   -   -   -  

  • Bitter

    opet zvučim ko stara baba- al mi nismo bili takvi....pozdrav

    avatar

    02.09.2008. (18:51)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Ti nisi umocila noge u more (ili u medjuvremenu mozda jesi) a ja sam ih zaista samo smocio i tri puta se okupao jer sam imao stvari koje sam morao srediti. Zato (i ne samo zato) predstojeci vikend idem opet na more.

    O Laptalu ne znam mnogo ali citava situacija je pomalo apsurdna i tu nesto gadno smrdi ...

    Zaintrigirao me prvi dio posta u kome komentiras klince i njihove igre junaka. I to bas radi toga jer sam vozac i vozim sportske kocije a predstojeceg vikenda ocekujem da cu provozati novu kociju.

    Kad su u pitanju pjesaci i vozaci istina je obicno negdje po sredini ali ... Zakon je uvijek na strani slabijeg a to je pjesak iako bi ponekad i on trebao snositi sankcije. Sto se klinaca tice, sankcije bi trebali snositi njihovi roditelji jer odatle sve potice, tocnije od odgoja. Drustvo moze povesti i zavesti ali ... Sto se nauci u djetinjstvu to nikakav povod ne moze ni izmijeniti ni promijeniti.

    Pozdrav,
    Bocaccio

    P.S.
    Navracas li, svrati od petka 05.09. nadalje ...

    avatar

    03.09.2008. (13:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...