Komentari

monasticism.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • blade777

    Kada ljudsko biće osjeti onaj divni energetski naboj oko svojeg srca i kada na njegove oći budu potekle suze (voda života) tada zna da je njegova duša budna i žudi za ljubavlju Božjom i okreće se ljubavlju prema Bogu Neovisno u kojoj od Kristovih Crkvi je sazdan pripadnik živog tkiva Kristove Crkve, on je u istom savezu,u savezu s Vječnim Nebeskim Ocem.Tada nije potrebno obračenje, jer duša već poznaje Gospodina.
    Pozdrav!

    avatar

    15.08.2008. (02:18)    -   -   -   -  

  • merkat

    Sv. Pavao je još onomad upozoravao ne nestabilnost obraćenika.
    Upravo je esecijalna potreba za obraćenjem svakoga čovjeka najopasnije područje za oholost te baš zbog toga nužno vodstvo majke Crkve ali i duhovna vodstva jer je kršćanstvo vjera žrtve i trpljenja ali i radosti u suglasju s njima.
    Mnoge sekte koriste tu slabu točku čovjeka za obraćnjem te pothranjuju čovjekov ego umjesto da ga smiruju i na taj način ga iskorištavaju i upropašćuju.
    Na svoje oči sam vidio rekaciju katolika kojeg su prekrstitli pentakostalci kada je pater Cvek čitao križni put. Nisam odmah shvatio o čemu se radi jer sam mislio da je neki napadaj epilepsije, no čovjek je kasnije sam objanio o čemu se radi.

    avatar

    15.08.2008. (13:15)    -   -   -   -  

  • duhovnamisao

    pozdrav

    avatar

    15.08.2008. (16:05)    -   -   -   -  

  • leticia

    O da...svaki dan stepenica gore, pa dvi-tri dolje. I dobro je tako, da se ne zanosimo sobom. Ovako vrlo brzo spoznajemo što smo. Zamka potrebe obraćanja drugih vrlo lako se događa nakon obraćenja, onog prvog stvarnog dodira s Bogom, onog otkrića u srcu. Međutim, Bog daje pokazati da to ne ide tako, ako obraćena osoba želi osluškivati u sebi. Vrlo brzo otkrit će da nema ploda njezino povlačenje za rukav onih koje tako silno želi natjerati da progledaju. Sad je dalje možda stvar i karaktera, jer ima tako tvrih i oholih karaktera koji idu glavom kroz zid. Hoće li odustati od takvog načina ili ne, hoće li se popeti stepenicu više ili će pasti dvadeset niže misleć da se uspinje, to je sad već pomalo stvar i razboritosti. Moli za moje obraćenje. Molit ću i ja za tvoje. Svima nam je potrebo svaki dan, jer ima zidova u koje udaramo, a ne vidimo ih, niti udarci zabole odmah.

    avatar

    16.08.2008. (09:31)    -   -   -   -  

  • Magdalena

    zato nas je i darovao bližnjima...da molimo jedni za druge...
    ...i to je najviše...što jedni drugima možemo dati...
    ...istinsko uzdignuće srca za potrebe bližnjeg...
    ...sklopljene ruke prema Nebu....za onog kog nikad vidio nisi...

    ..to je Život u Njemu....taj predokus Nebeskog zajedništva ovdje....
    hvala ti....ganula si me sms...om. Jako!
    ..molim i molim te moli....ja za tvoje...ti za moje obraćenje...
    ...za volju Božju u našim životima...i snagu ....

    avatar

    16.08.2008. (10:11)    -   -   -   -  

  • OCSO

    @ blade777:

    Riječ obraćenje označava čovjekovo definitivno opredjeljnje za Isusa Krista. Kad čovjek to učini, onda je taj njegov čin doista popraćen, kako ti kažeš, 'nabojem oko srca' . Ta kako i ne bi kad je novi život ušao u čovjeka! To je radost koju registrira i duša i tijelo.

    No, u ovom tekstu riječ obraćenje nije upotrijebljena u tom značenju. Ovdje je riječ o našem svakodnevnom naporu da Božje kraljevstvo bude vidljivo u našem životu. To je naše svakodnevno obraćanje Bogu, sili Duha Svetoga, koja nas osposobljava da radimo, služimo, ljubimo bližnje kao sebe same... Da je to lako, ne bi bilo potrebno uvijek iznova obraćati se Onome koji nas utvrđuje u toj našoj prvotnoj odluci da budemo sljednici toga Puta- na kojem smo i sami pozvani nositi životne križeve.
    A kad očima čovjeka ugledamo žrtvu i križ, odreknuće od sebe i svojih namisli- zar nije potreban taj obrat našeg pogleda- da u križu vidimo svoje i vlastito uskrsnuće?

    avatar

    20.08.2008. (22:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...