ha, ovo je stvarno samo za uporene i dovoljno tvrdoglave ;)
13.08.2008. (18:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
skylar
Draga Mallory, svaka ti čast na upornosti! Ja bih poludila od nemoći već kod prvih pokuša i definitivno odustala od recepta. Jesu li tako fini da si se oko njih trudila i dalje? I, kalupići za kuglofe su preslatki, baš mi se sviđaju. :-)
21.09.2008. (13:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Alis Tara
ne želim komentirati u negativnom smislu već samo reći da postoje i silikonski kalupi iz kojih vađenje kolačića ne bi predstavljalo nikakav problem.Različitih su oblika itd.
10.10.2008. (21:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hvala na komentaru. Razmišljala sam o silikonskim kalupima, trebali bi biti dobri za izradu ovakvih kolačića, al ne isplati mi se kupovati ih samo zato - imam iskustva s pečenjem kolača u silikonskim kalupima i nisu nimalo pozitivna (dok se biskvit diže, kalup se naginje na stranu, smjese za pečenje ima posvuda i kolač na kraju izgleda kao vulkanski krater).
12.10.2008. (14:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
anna
zasto nebi pokusala u svaki kalupcic staviti tanku plasticnu foliju prvo, zatim smjesu za kolace i u frizider . Mozda pomogne Sretno
26.02.2009. (04:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Adi
Mislim da bi bilo izvodivo da se ti mali kalupici prethodno obloze aluminijskom folijom,onom tanjom i slabijom i tako bi se jednostavno vadili a folija samo odlijepljivala...Pokusajte...
01.12.2009. (20:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
- ja ne znam foliju staviti u kalupe da ne ostanu "nabori", a ako ostanu nabori to se vidi na stvrdnutoj smjesi. A to onda ne izgleda lijepo i na stvrdnutoj smjesi ne vidi se uzorak s klupa (u ovom slučaju "kuglof-ozorak"), nego "uzorak zgužvane folije". To s plastičnom i alu folijom moguće je jedino ako se smjesa stavlja u neki četvrtasti kalup ravnih stranica (a meni je čak i u takvim kalupima pproblem složiti foliju da bude glatka ( i aluminijsku i plastičnu) - uvijek mi ostaju nabori koji se kasnije "urežu" u ulijanu smjesu.
14.12.2009. (09:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nadica
Draga Sanela, sve moje pohvale za tvoj trud, ali nažalost ima propusta u tvojim pokušajima. Ono što je bitno za ove kolačiće, jest to: 1. da si trebala dodati obavezno mljevenih oraha ili lješnjaka, 2. što manje limene kalupiće, najbolji su oni mini kao za praline. Imaš ih za kupiti, npr. u Metrou mislim od Fackelmann-a pakirane u raznim oblicima, ili neke drugih proizvođača, čak i ne moraju biti premali, već neki između onih za medvjeđe šape i tih za praline. Pogledaj u specijaliziranim trgovinama ili kontaktiraj proizvođače kalupa limenih. Nadam se da će slijedeći pokušaj biti uspješan
12.01.2010. (19:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Da sam u smjesu stavila mljevene lješnjake ili orahe to onda ne bi bio recept koji sam htjela isprobati - naime, imam sličan recept u koji se stavljaju mljeveni orasi/lješnjaci. I upravo zato što se u tom drugom receptu koriste mljeveni orasi/lješnjaci, odlučila sam isprobati ovaj recept u kojem se ne koriste nikakvi orašasti plodovi - jer ne volim orašaste plodove! Ta nekakva varijanta kolačića s orašastim plodovima me ni najmanje ne privlači. Ako u tu smjesu zbog nekog razloga moraju ići mljeveni orašasti plodovi, onda se više neću ni truditi da to napravim "kako treba", jer ako u tome mora biti orašastih plodova - nema šanse da ja to jedem. Ne znam utječu li ti orašasti plodovi pozitivno na vađenje kolačića iz kalupa, a zbog spomenutih razloga niti nemam namjeru probati tu varijantu.
Ne znam kakvu ulogu igra veličina kalupa, kad radim te neke male kolačiće - trebaju se dati vaditi van bez obzira na to kako velike/male kalupe koristim (jedino, možda bi bilo bolje da su silikonski).
14.01.2010. (09:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nadica
Mogu ti sugerirati druge izbore ako mi kažeš gdje ti mogu poslati mail, da ne svraćam na ovu temu.
20.01.2010. (21:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sunčica
I ja sam vidjela ovaj dotični recept u Moji najbolji kolači ( koji izdaje Gospodarski list), na prvi pogled taj recept mi se svidio i mislila sam onako po slici da je jednostavan.A sada kada sam ovo vidjela ....uuuu, ostala sam bez riječi , pa zar ne provjere te recepte prije nego što ih objave!!??? svu sreću da se nisam odllučila da ga napravim!! pa to je strašno!!jako me to ražalostilo, jer volim peći kolače . :( :( :(
13.05.2010. (21:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sunčica; probaj u smjesu dodati mljevene orašaste plodove, kao što Nadica savjetuje. Ja nisma probala, jer meni sa onda gubi smisao izrade tog kolača - ne volim orašaste plodove.
15.05.2010. (15:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nena
ha, ovo je stvarno samo za uporene i dovoljno tvrdoglave ;)
13.08.2008. (18:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
skylar
Draga Mallory, svaka ti čast na upornosti! Ja bih poludila od nemoći već kod prvih pokuša i definitivno odustala od recepta. Jesu li tako fini da si se oko njih trudila i dalje?
I, kalupići za kuglofe su preslatki, baš mi se sviđaju. :-)
21.09.2008. (13:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Alis Tara
ne želim komentirati u negativnom smislu već samo reći da postoje i silikonski kalupi iz kojih vađenje kolačića ne bi predstavljalo nikakav problem.Različitih su oblika itd.
10.10.2008. (21:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
Hvala na komentaru. Razmišljala sam o silikonskim kalupima, trebali bi biti dobri za izradu ovakvih kolačića, al ne isplati mi se kupovati ih samo zato - imam iskustva s pečenjem kolača u silikonskim kalupima i nisu nimalo pozitivna (dok se biskvit diže, kalup se naginje na stranu, smjese za pečenje ima posvuda i kolač na kraju izgleda kao vulkanski krater).
12.10.2008. (14:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
anna
zasto nebi pokusala u svaki kalupcic staviti tanku plasticnu foliju prvo, zatim smjesu za kolace i u frizider . Mozda pomogne Sretno
26.02.2009. (04:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Adi
Mislim da bi bilo izvodivo da se ti mali kalupici prethodno obloze aluminijskom folijom,onom tanjom i slabijom i tako bi se jednostavno vadili a folija samo odlijepljivala...Pokusajte...
01.12.2009. (20:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
anna
Adi
- ja ne znam foliju staviti u kalupe da ne ostanu "nabori", a ako ostanu nabori to se vidi na stvrdnutoj smjesi. A to onda ne izgleda lijepo i na stvrdnutoj smjesi ne vidi se uzorak s klupa (u ovom slučaju "kuglof-ozorak"), nego "uzorak zgužvane folije". To s plastičnom i alu folijom moguće je jedino ako se smjesa stavlja u neki četvrtasti kalup ravnih stranica (a meni je čak i u takvim kalupima pproblem složiti foliju da bude glatka ( i aluminijsku i plastičnu) - uvijek mi ostaju nabori koji se kasnije "urežu" u ulijanu smjesu.
14.12.2009. (09:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nadica
Draga Sanela,
sve moje pohvale za tvoj trud, ali nažalost ima propusta u tvojim pokušajima.
Ono što je bitno za ove kolačiće, jest to: 1. da si trebala dodati obavezno mljevenih oraha ili lješnjaka, 2. što manje limene kalupiće, najbolji su oni mini kao za praline. Imaš ih za kupiti, npr. u Metrou mislim od Fackelmann-a pakirane u raznim oblicima, ili neke drugih proizvođača, čak i ne moraju biti premali, već neki između onih za medvjeđe šape i tih za praline. Pogledaj u specijaliziranim trgovinama ili kontaktiraj proizvođače kalupa limenih. Nadam se da će slijedeći pokušaj biti uspješan
12.01.2010. (19:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
nadica - hvala na pohvalama.
Da sam u smjesu stavila mljevene lješnjake ili orahe to onda ne bi bio recept koji sam htjela isprobati - naime, imam sličan recept u koji se stavljaju mljeveni orasi/lješnjaci. I upravo zato što se u tom drugom receptu koriste mljeveni orasi/lješnjaci, odlučila sam isprobati ovaj recept u kojem se ne koriste nikakvi orašasti plodovi - jer ne volim orašaste plodove!
Ta nekakva varijanta kolačića s orašastim plodovima me ni najmanje ne privlači.
Ako u tu smjesu zbog nekog razloga moraju ići mljeveni orašasti plodovi, onda se više neću ni truditi da to napravim "kako treba", jer ako u tome mora biti orašastih plodova - nema šanse da ja to jedem. Ne znam utječu li ti orašasti plodovi pozitivno na vađenje kolačića iz kalupa, a zbog spomenutih razloga niti nemam namjeru probati tu varijantu.
Ne znam kakvu ulogu igra veličina kalupa, kad radim te neke male kolačiće - trebaju se dati vaditi van bez obzira na to kako velike/male kalupe koristim (jedino, možda bi bilo bolje da su silikonski).
14.01.2010. (09:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nadica
Mogu ti sugerirati druge izbore ako mi kažeš gdje ti mogu poslati mail, da ne svraćam na ovu temu.
20.01.2010. (21:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sunčica
I ja sam vidjela ovaj dotični recept u Moji najbolji kolači ( koji izdaje Gospodarski list), na prvi pogled taj recept mi se svidio i mislila sam onako po slici da je jednostavan.A sada kada sam ovo vidjela ....uuuu, ostala sam bez riječi , pa zar ne provjere te recepte prije nego što ih objave!!??? svu sreću da se nisam odllučila da ga napravim!! pa to je strašno!!jako me to ražalostilo, jer volim peći kolače . :( :( :(
13.05.2010. (21:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
Sunčica; probaj u smjesu dodati mljevene orašaste plodove, kao što Nadica savjetuje. Ja nisma probala, jer meni sa onda gubi smisao izrade tog kolača - ne volim orašaste plodove.
15.05.2010. (15:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...