Komentari

monasticism.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • duhovna BLOG misao

    Do prvog iskustva Boga kroz molitvu došao sam nakon čitanja knjige "Ruski hodočasnik" i načina moljenja koji je u njoj prezentiran, tj. načina koji ste vi predstavili u ovom postu. Najprije lagano, a potom sve intezivnije , poput tek pronađenog (otkopanog) vrela, milost je počela sve više da se probija i preplavljuje moju dušu, a mojim srcem se razlijeva mir Božji.
    Da nisam došao do ovog otkrića ne znam kojim pravcem sve bi moj život dalje tekao.

    avatar

    07.08.2008. (14:59)    -   -   -   -  

  • blade777

    Životne nedaće nas ponekad natjeraju da posegnemo za molitvom koja zaziva materijalno blagostanje, no to je pogrešna molitva i ma koliko se mi nadali da je upućujemo Bogu, zapravo je upućujemo odbaćenom anđelu. Naš nebeski Otac dobro zna što nama treba, a na nama je jedino što trebamo napraviti da zadobijemo Njegovu milost i to na naćin: da poštujemo zapovjedi koje je nadopunio Spasitelj svojim dolaskom na ovaj svijet tjelom smrtnika i postojanjem Bogočovjeka. Nije došao ukinuti stari zavjet, već nadopuniti zapovjedi, a svojom mukom, tjelesnom smrću i uskrsnućem ostvario pobjedu nad smrću i zlom. Sljedeći njegov nauk i prihvačajući ga za vrhovnog učitelja, dolazimo u savez sa snagama sila dobra. U trenutku punog svjesnog stanja ( budne duše ) osjetiti ćete energetski naboj oko Vašeg srca. a na vaše oći nadolaziti će voda života ( Vaše suze ) Nemojte ih gušiti, pustite nek teku, jer toliko je grijeha na ovome svijetu da ga suze pravednika u vjećnosti nemogu isprati. Jednom kad osjetite taj divni osjećaj, nikada ga nećete željeti izgubiti. Taj osjećaj će biti za Vas vrijedniji od bilo čega materijalnog na ovome svijetu. Tada imate uspostavljen neraskidivi savez i neprekidni kontakt sa Ocem nebeskim.

    Pozdrav!

    avatar

    07.08.2008. (16:06)    -   -   -   -  

  • OCSO

    @ duhovna BLOG misao:
    Podsjetio si me na knjigu koju sam i ja davno čitala. Valjalo bi opet za njom posegnuti, kao i oživjeti iskustvo neprestane molitve koju sam i ja jedno vrijeme intenzivno prakticirala.

    @ blade777:
    Hvala ti na posjeti i riječima koje me potiču da oživim svoj molitveni život.

    avatar

    07.08.2008. (18:16)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    Uvijek smo na početku, Skolastika. Onaj tko misli da stoji, on već propada. U vjeri se ili ide naprijed ili tone. No, Bogu hvala, On je tu da nam tada pruži ruku i podigne nas, pa bilo to i uz kritiku: malovjerni, zašto si posumnjao? Najgore što nam se može desiti jeste da postanemo zadovoljni sobom, zato tvoj žal nije nešto što te osuđuje, nego učvršćuje u poniznosti. Što smo bliže suncu, to naša bijeda u vlastitim očima raste, ali i pouzdanje u Njegovu snagu i milosrđe.

    avatar

    07.08.2008. (19:02)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    ... ima još jedna zanimljivost, vezana uz tvoj komentar na mom blogu. Pogledaj ovo i datum na ovom blogu:
    http://spacemy.blog.hr/
    :)

    avatar

    07.08.2008. (19:06)    -   -   -   -  

  • agape

    Hvala za ovaj blog!Predivan je i ćitam ga svako veće....

    avatar

    14.01.2013. (19:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...