Komentari

thejourney.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • žubor vode

    Zanimljiv post. Drago mi je zbog toga što imaš zelenu kartu i tako bih je jako željela za svoga sina .
    Lijep pozdrav

    avatar

    04.08.2008. (04:21)    -   -   -   -  

  • nena

    Najlakši način da si razjasniš razna pitanja i dileme postavljene u prethodnom postu, su da upoznaš jednu takvu ženu, da te ona upozna sa svojom obitelji, te da ju vidiš kao osobu, a ne kao burku. Tada će se slika o životu u njenom domu i na njen način života razbistriti pa će nošenje ili nenošenje burke biti nevažno, jer to je njen izbor. Poznavat ćes osobu. Tako se bar meni dogodilo.

    avatar

    04.08.2008. (13:23)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ne razumijem da li ti ove crne cadore nazivas burkama? ja sam mislila da je burka samo ono plavo koje se nosi u afganistanu. za ove crne sam mislila da se zovu chadori. takvih ljeti po becu ima koliko hoces, dodju bogati arapi uzivati u hladnom zraku. a zene lijepo zamotane u crno, nekima se ne vide niti oci, a u ruci prada, gucci originali....i da, vjerujem da nam te zene ne zavide. vec mislim da one to svoje pokrivalo smatraju odlicnom zastitom. i vecina je na njega ponosna.

    avatar

    04.08.2008. (19:04)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    @žubor vode: Ne znam što tvoj sin traži. No, pošalji mail....možda mogu dati koju informaciju.
    Nekad davno sam nešto napisala o tome:
    http://thejourney.blog.hr/2007/11/1623525293/blue-card-green-card-pri ca-o-nekim-sadasnjim-i-buducim-radnim-dozvolama-eu.html

    @nena: Vjerujem da ih ima čiji je to izbor i ne ulazim, ali kada vidim curicu koja po veličini i skakutanju može biti negdje na sredini osnovne škole, to ne mogu shvatiti kao njezin izbor. Čitala sam malo o tome i na nekim forumima (izvori su uvijek upitni), ali često se spominje poslušnost muževima, muževi to žele....

    @lipa mare: Ono što ja znam o klasifikaciji tih haljina (a kao što si sigurno shvatila, ne nosim ih :-)), je da je burka ili chadri ona koja prekriva sve od glave do pete. Na predjelu preko očiju je nekakva mrežica. Afganistanske su plave i tamo se najviše nose. No nose se i u Pakistanu i još negdje, ali se sada ne mogu sjetiti gdje. Koliko sam čitala, nije bit u boji nego u totalnom prekrivanju. A nisu li chadore one koje prekrivaju sve, ali se lice i cipele mogu vidjeti za razliku od burke? Iskreno, ne sjećam se više 100%, ali mislim da je ova na slici bila potpuno prekrivena. To nije ova koju sam vidjela u Dublinu. Ovo je bilo u Maleziji na preko +30 i vlazi ne znam koliko. "Divila" sam joj se.
    A što se tiče Guccia, Prade & co., nije li to u kontradikciji s jednim od pravila u Kuranu, a to je skromnost u odijevanju? :-). Ili ja tu nešto ne razumijem :-).

    avatar

    05.08.2008. (22:41)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    @cricket: Hvala :)

    avatar

    21.08.2008. (23:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...