naježila sam se dok sam čitala, hehe, ne znam kak' se usudiš... što bi se reklo "jel znaju tvoji ovim eskperimentima, ha? ha?" :))) dobra je fora, svaka čast. ja je sigurno neću ponoviti, ne brini! hehe...
03.08.2008. (20:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hehe, znam jednog naseg kuhara kojem je sasvim normalno golom rukom vadit pommes iz friteze. Sad je mislim u penziji, ali po tom ga mnogi znaju, jer je to radio u zurbi kad je puno gostiju.
Inace probaj ovaj trik: Stani uspravno sasvim usko uz zid ili stok od vrata sa rukama uz tijelo tako da je jedna ruka cijelom duljinom prislonjena sa strane na tu plohu. Probaj svom snagom pomicati ruku prema zidu, ali ne da koristis tijelo, nego samo snagu ruke, tj. kao da odmices zid od tijela ispruzenim gornjim dijelom sake, ali tijelo jos uvijek ostaje prislonjeno uz ruku, ali ne naslonjeno. Tako izdrzi u naporu jedno 60 sekundi. Nakon toga se odmakni od zida i opusti. Sto ce ti se desiti? Ruka ce se bez tvoje volje pocet dizati u zrak, neki put cak naglo i preko glave (ako je napor bio veci i vrijeme dulje). Moras se samo opustiti i ne pokusati to sprijeciti. Uh, sad si me podsjetio da bih i ja o tome mogao post sa crtezom kako se to pravilno izvede ... ;))
03.08.2008. (20:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Možeš napravit još jedan bolji eksperiment! ;-) Uzmi isto tako posudu žive pa onda zaroni cijelu ruku i malo je drži unutra ;-) I onda prodaj spiko o velikoj mentalnoj moci i zaradi debele pare. A možeš i još jedan ekstra uber eksperiment. Ali taj bi vjerojatno isto tako bio uber ekstra skup. Recimo presvuuces ruke slojem silicijeva aero gela. i onda ih zaroniš u rastaljeni čelik (2000K). Veoma efektno. ;)
03.08.2008. (23:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Odličan ti je eksperiment... No, ja ga se sjećam iz djetinjstva. U susjedstvu smo imali nekog lika koji je svako malo iz nekog razloga talio olovo na dvorištu. I jednom prilikom nam pokazao ovo. Čak nam je objasnio i koliko se prst smije držati u olovu. No, nisam nikada probala... :D
04.08.2008. (16:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ludnica! Bez obzira na objašnjenje i napomenu kako si prošao bez nekih ozbiljnijih ozljeda, ja se ipak ne bih usudio to napraviti. Svaka ti čast! Očigledno imaš volovska muda!
05.08.2008. (16:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@SadisticoShy - Kaćunka je davno trebalo umociti u olovo... al naravno bez da ga se prethodno navlazi =)
i jedno pitanje ako ikad budem dovoljno lud da pokusam ovako nesto... jel dovoljno prst samo polizat? ili si to radio bas s vodom... jer mi se cini da se ne zadrzi dovoljno vode na prstu, zbog premale viskoznosti
05.08.2008. (22:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Ora et labora: Nisam mjerio jer nemam čime, 500°C sam uzeo okvirno. To je negdje granica gdje počne zlatno oksidiranje. Sumnjam da je bilo više od 600, tolike temperature je teško postići propanbutanskim plamenom u otvorenoj posudi za taljenje, a i nisam htio pretjerivati s procjenama. Nisam htio na nižim temperaturama jer ti se onda može skrutiti na prstu i zalijepiti se. Onda pri kontaktu preda ogromnu količinu topline tkivu i sprži te. Inače, trik koji spominješ i jest ono što namjeravam izvesti. :)))
@BOŽICA TRENUTNE SREĆE: o čemu ti? o_O
11.08.2008. (14:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čudno mi je malo, s obzirom da si pametan čovjek, ali što ne bi testu trebao iz opreza podvrgnuti prvo eto npr. mali prst, a onda ove 'važnije'. Mislim nije isto ostati bez kažiprsta i bez malog prsta.
18.05.2011. (00:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@metalurzi: Zato sam isprva uranjao vlažne komadiće drveta. Mali prst je teško okomito uroniti. Kratak je, pa možeš ostatkom šake udariti u posudu, a ako drukčije okreneš šaku, onda ti prst stoji pod nekim kutem pa ti se na njemu može uhvatiti talina. Najlakše je kažiprst. A ionako sam kasnije zaronio sve odjednom. :)
10.07.2011. (14:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
happywedding
koliko ih samo ima koji prodaju maglu...a neznanje košta...dobar trik...
02.08.2008. (21:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ARTritis GALERY
Jel ovo Karadžič piše? ;))
03.08.2008. (00:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Diavola
naježila sam se dok sam čitala, hehe, ne znam kak' se usudiš... što bi se reklo "jel znaju tvoji ovim eskperimentima, ha? ha?" :))) dobra je fora, svaka čast. ja je sigurno neću ponoviti, ne brini! hehe...
03.08.2008. (20:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
blogomoljac
Hehe, znam jednog naseg kuhara kojem je sasvim normalno golom rukom vadit pommes iz friteze. Sad je mislim u penziji, ali po tom ga mnogi znaju, jer je to radio u zurbi kad je puno gostiju.
Inace probaj ovaj trik: Stani uspravno sasvim usko uz zid ili stok od vrata sa rukama uz tijelo tako da je jedna ruka cijelom duljinom prislonjena sa strane na tu plohu. Probaj svom snagom pomicati ruku prema zidu, ali ne da koristis tijelo, nego samo snagu ruke, tj. kao da odmices zid od tijela ispruzenim gornjim dijelom sake, ali tijelo jos uvijek ostaje prislonjeno uz ruku, ali ne naslonjeno. Tako izdrzi u naporu jedno 60 sekundi. Nakon toga se odmakni od zida i opusti. Sto ce ti se desiti? Ruka ce se bez tvoje volje pocet dizati u zrak, neki put cak naglo i preko glave (ako je napor bio veci i vrijeme dulje). Moras se samo opustiti i ne pokusati to sprijeciti. Uh, sad si me podsjetio da bih i ja o tome mogao post sa crtezom kako se to pravilno izvede ... ;))
03.08.2008. (20:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
uzburkano more
Zaista hrabro i srećom bez posljedica
03.08.2008. (20:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gocat : enjoy life everyday
e svaka čast, al cura ne vjeruje, može kakav video? ;)
03.08.2008. (21:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
en1di0n
Možeš napravit još jedan bolji eksperiment! ;-) Uzmi isto tako posudu žive pa onda zaroni cijelu ruku i malo je drži unutra ;-) I onda prodaj spiko o velikoj mentalnoj moci i zaradi debele pare.
A možeš i još jedan ekstra uber eksperiment. Ali taj bi vjerojatno isto tako bio uber ekstra skup. Recimo presvuuces ruke slojem silicijeva aero gela. i onda ih zaroniš u rastaljeni čelik (2000K). Veoma efektno. ;)
03.08.2008. (23:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
SadisticoShy
smijemo li sada zaroniti kačunka u olovo ? :D
04.08.2008. (00:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pjesak u gaćama
Super post.
Mislio sam da je prst prekiven necime, ali nije mi palo napamet da je voda,.
04.08.2008. (11:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanja
Odličan ti je eksperiment... No, ja ga se sjećam iz djetinjstva. U susjedstvu smo imali nekog lika koji je svako malo iz nekog razloga talio olovo na dvorištu. I jednom prilikom nam pokazao ovo. Čak nam je objasnio i koliko se prst smije držati u olovu. No, nisam nikada probala... :D
04.08.2008. (16:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MANAH
Probaj ovo šta i napravio napraviti s perkloratnom kiselinom, očekujem bolje fotke.
:)
05.08.2008. (13:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
propheta nemo
Nj. Ja znam samo pripraviti vrući led. :D
Ovo dobro izgleda. Očekujem sad da ćeš i dalje raditi. :)
05.08.2008. (13:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Perdido
Ludnica! Bez obzira na objašnjenje i napomenu kako si prošao bez nekih ozbiljnijih ozljeda, ja se ipak ne bih usudio to napraviti. Svaka ti čast! Očigledno imaš volovska muda!
05.08.2008. (16:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jedan sasvim običan dečko
odlican trik XD
takoder odlicna pouka za lakovjerne :P
@SadisticoShy - Kaćunka je davno trebalo umociti u olovo... al naravno bez da ga se prethodno navlazi =)
i jedno pitanje ako ikad budem dovoljno lud da pokusam ovako nesto... jel dovoljno prst samo polizat? ili si to radio bas s vodom... jer mi se cini da se ne zadrzi dovoljno vode na prstu, zbog premale viskoznosti
05.08.2008. (22:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MANAH
Ja ne vjerujem u ovaj tvoj eksperiment. To je laž!
05.08.2008. (23:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sonjecka
Zanimljivo! Sad taj malko opecen prst umoci u jogurt! ;)
06.08.2008. (13:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanja Lydia
tila bi probat..intresting.. good job.
06.08.2008. (23:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dokoličar
Zanimljivo, a poznajem i jedan sličan trik sa vatrom u ruci koji bi se također mogao pripisati Fakirskim trikovima i Budističkoj filozofiji :D
07.08.2008. (15:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
BOŽICA TRENUTNE SREĆE
voliš imat moć nad ljudima, jel da...
10.08.2008. (21:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Money_maker
Strava e, svaka čast ja se nebi usudio
10.08.2008. (22:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sadako's apprentice
@Ora et labora: Nisam mjerio jer nemam čime, 500°C sam uzeo okvirno. To je negdje granica gdje počne zlatno oksidiranje. Sumnjam da je bilo više od 600, tolike temperature je teško postići propanbutanskim plamenom u otvorenoj posudi za taljenje, a i nisam htio pretjerivati s procjenama.
Nisam htio na nižim temperaturama jer ti se onda može skrutiti na prstu i zalijepiti se. Onda pri kontaktu preda ogromnu količinu topline tkivu i sprži te.
Inače, trik koji spominješ i jest ono što namjeravam izvesti. :)))
@BOŽICA TRENUTNE SREĆE: o čemu ti? o_O
11.08.2008. (14:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
metalurzi
Čudno mi je malo, s obzirom da si pametan čovjek, ali što ne bi testu trebao iz opreza podvrgnuti prvo eto npr. mali prst, a onda ove 'važnije'. Mislim nije isto ostati bez kažiprsta i bez malog prsta.
18.05.2011. (00:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sadako's apprentice
@metalurzi: Zato sam isprva uranjao vlažne komadiće drveta. Mali prst je teško okomito uroniti. Kratak je, pa možeš ostatkom šake udariti u posudu, a ako drukčije okreneš šaku, onda ti prst stoji pod nekim kutem pa ti se na njemu može uhvatiti talina. Najlakše je kažiprst.
A ionako sam kasnije zaronio sve odjednom. :)
10.07.2011. (14:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...