Komentari

panonija.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Zoki je u Srbu rekao da nema antifašizma bez Srba kao što ga nema bez Hrvata, ali stvar je u tome da je u Srbu 27. srpnja 1941. počeo četnički a ne partizanski ustanak tako da antifašizma ima i te kako bez Srba. U tom ustanku iz Srba nije bilo antifašističke borbe. Evo, primjera: upravo na današnji dan, 2. kolovoza 1941. su srpski ustanici na valu ustanka u Srbu od 28. srpnja, zapalili dva hrvatska sela u sjeverozapadnoj Bosni, selo Krnjeušu i selo Vrtoče. oko 1000 četnika, koliko je sudjelovalo u tom podmuklom napadu, pobili su 132 Hrvata, od toga 80 u Krnjeuši gdje su izvršili zvjerstva kakva se ne može ni u horor filmovima vidjeti - doslovno!
    Sramota je što je predsjednik Socijaldemokratske partije sudjelovao na jednoj obljetnici koja predstavlja laž jer to nije bio antifašistički ustanak nego pobuna srpskih četnika, uz pomoć talijanskih fašista, a tom se ustanku pridružilo 60 srpskih komunista-partizana, i to je bio taj ustanak protiv hrvatskih civila koje su ustanici etnički čistili. Zoki - Krnjeuša i Vrtoče - to je posljedica Srba od 27.2.41' !!! I Milorad Pupovac hoće neka prava, a četnikuje? Sramota!

    avatar

    02.08.2008. (20:19)    -   -   -   -  

  • homoludens

    Znaš što mene zanima? Što se točno dogodilo u tom Srbu na taj dan. Sa svih strana neke oprečne informacije (tipična štorija na hrvatski način), a nitko da bude neutralan i istodobno precizan. Imam osjećaj da se nalazim u sobi ogledala, a nijedno ne pokazuje prostor i stanje kakvo jest.

    avatar

    02.08.2008. (20:21)    -   -   -   -  

  • jimbo

    I mene isto zanima šta je bilo u tom Srbu. Kako bilo sigurno se dosta rakije popilo.

    avatar

    03.08.2008. (11:29)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Ne znam, Pero, trebam li se smijati, ili plakati? Odličan post.

    avatar

    03.08.2008. (12:21)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    Meni se ipak cini da je to sve zafrkancija, jer na primjer, Zorica Kapulica to ne spada v Medjumurje, to je Dalmacija. To je kak da velis Bara Hunjadi iz Ciste Prove. Onda Istrijan koji se preziva Hrvatin a ne zna hrvatinski tj. rvacki opet ne stima. Ovaj sasvim dolnji taj je pravnik, ali lazni jer je kupil diplomu preko tiletovog fonda u Osijeku a recite mi kak su ti osjecki pravnici polagali rimsko pravo kad su direktno sa sarafstuka i oblibanka preselili sa na fakultet a da ni dobar dan nisu znali reci na latinskom, dok su u zagrebu akademici gubili godine pa i odustajali od studija zbog tog vrazjeg rimskog. Sad ima 56 i pun je para i bas ga briga za rimsko i samoupravno.

    avatar

    03.08.2008. (14:09)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    I da zbilja ko tu kog tesko je reci, ovi bili cetnici dizali ustanak a kaj su onda delali ustasi, pa oni dolaze rad ustanka a ne iz cete ko cetnici. A sad vele da to biti cetnik nije vise sramota jer da su i oni bili anti-fasisti i da je ta kak vu srbijici proglaseno. Ja znam da su i moju tu najebali jer su bili od donjega lapca, a to su sad 95 se do kraja sporisili. Bil sem tam posle toga svega i nitko nije spomenul Vrtocu samo su rekli od tam iz Bosne, zadnja posta Kulen Vakuf dosli su centici z bradama, jebate, bez vu panoniju i tak eto postali smo panonci od Licanov od Lapca. A kaj se mene tice to je sama zivotna ironija jer su nas zajebali komsije Rvati, da Rvati Rvate i to je posebna prica. Ma kaki centik, ne nego Rvat, makar generalno, pojurili su narod cetnici jer su oni drugi ustanici malo njih zasarafili i to lepo pise u svojim knjigama general koj se druzil s Jovankom i onaj drugi general kaj je lepo popeval, Lika dala sedam generala. Da, Djoko Jovanic i onaj drugi bil je, zaboravil sam, al imal je glas pravi muski, slusal sam ga na Plitvicama gdi se svadjal s nekim cetnicima i jednom cetnikinjom iz Amerike jos dok je Tile bil ziv.

    avatar

    03.08.2008. (14:28)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    @svi
    1) Ja Milanovica ne mogu shvacati ozbiljno, pocevsi od nacina kako je dosao odjeven na proslavu. Tu staje sve. Crvene tenisice i tipicni vikendanski look. Ide na pivo i na obradu vinograda.
    2) Od svih mjesta i dogadjaja to srpanjsko ludovanje na cuvenoj "Tromedji" kak bradonje tepaju tom kraju (Lika-Bosna-Dalmacija), ovo je najmanje prigodno, jer tu su uglavnom bili do zuba naoruzani Talijani, koji su financirali i naoruzavali cetnike, od nije bilo ni U od ustasa i njihovog ludovanja, a od NDH su uglavnom bili oruznici/zandari koji su vecinom na tom podrucju bili etnicki Srbi i koje su redovno privuzgali ustanici u oruznickim postajama.
    3) Taj dan se slavio iskljucivo zato da se ne slavio 22.06. jer bi onda ispalo da je Vlado Janic Capo digao ustanak prije Tita, makar i nije bio nesto komunisticki.
    4) Latinski je za klerikalce.
    5) naknadna pamet : Talijani su cijelo vrijeme zvrndali s svojim postrojbama i patrolama i nije metak odaslan na njih od strane pobunjenika ...

    avatar

    03.08.2008. (16:45)    -   -   -   -  

  • Lorelai

    @Pero, odličan komentar, a prvi potpisujem i ja!!!!

    @ignorantia...citiram: "Onda Istrijan koji se preziva Hrvatin a ne zna hrvatinski tj. rvacki opet ne stima." Mislim...?????
    Meni je predobra fora, najjača, Pero je totalno pogodio žicu....
    samo mi nije jasno u čem je kod tebe problem, bit će da nemaš dobar sluh pa ti zvuči falš ili kako ti kažeš: "ne štima"!!!
    A što se tiče pravnika i rimskog prava, ah kako se sad tome slatko nasmijem, ali nije to samo u Zagrebu...
    kažeš akademici odustajali, hm....fora, možda postanem akademik hahahahaha :)

    Kako bilo, Pero, dobar je post...i da, Maurizio Hrvatin mi posebno štima :D

    avatar

    04.08.2008. (00:18)    -   -   -   -  

  • ANCHI, i to je život !

    Moje mišljenje?
    Kaj se bude nekaj promjenilo?

    Ne bu i zato mi se ne tipka po ovoj vrućini, naročito mi se ne da o Zoranu misliti.

    avatar

    04.08.2008. (13:27)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Čestitam na dnevniku, od srca me je nasmijao! - Što se pak povijesti tiče: Srbi su, kad su započeli masovni ustanak na "tromeđi", učinili i masovne pokolje domaćih Hrvata. No pravde radi mora se reći dvije stvari: Srbi su u prethodna tri mjeseca na cijelom području NDH bili izloženi masovnim pokoljima koje su organizirali ustaše (plus nasilne deportacije u Srbiju), a Komunistička partija Jugoslavije je u brojnim proglasima neumorno inzistirala da se takve osvete ne smiju događati, pa su ih i spriječavali. - "Četnik" je inače tradicionalno riječ koja znači isto što i "ustaša" i "partizan", naime označava gerilskog borca uopće. U tom smilsu, "četnički ustanak" je pleonazam. Ubrzo međutim dolazi do polarizacije na "četnike" u užem smislu riječi čiji lokalni komandanti postepeno prihvaćaju vrhovnu komandu Draže Mihailovića, te partizane, koji međutim u Hrvatskoj još mjesecima sebe češće nazivaju "gerilcima".

    avatar

    04.08.2008. (18:36)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    Pa ne stima to AnCHi sto je navedeno da Hrvatin ne zna rvacki, pa da pReDcEDNIK vRhOVNOGA SUDA NE ZNA RVACKI, KAJ GOD. PA ON JE POLAGAL TO RIMSKO PRAVO I DOBIL JE CIstIH PET iz rvackog ko i njegva zena, je da, kaj nisi znala.

    avatar

    05.08.2008. (09:30)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    Jedino Pero ovaj djecji lik od 12 godina tu ne spada i ne smijes djecu ni prikazivati ni mjesati uz bilo kakvu zafrkanciju odraslih. Oni, djeca trebaju vrijeme da odrastu i zato nema cijene da ih se zastiti. Tu si trebal staviti Steficu Cvek ak znas koja je to.

    avatar

    05.08.2008. (09:49)    -   -   -   -  

  • Lorelai

    Ignorantia ti fakat imaš dobar nick name...

    IGNORANTIA
    (lat. ignorantia)neznanje; ignoranctia iuris ili legis (lat.) nepoznavanje prava ili zakona; ignorantia supina (čit. ignorancija supina) (lat.) hotimično neznanje;
    ignorantia facti (čit. ignorancija fakti) (lat.) nepoznavanje činjenice ili događaja

    avatar

    05.08.2008. (13:42)    -   -   -   -  

  • Pravaš

    Ova anketa je strava... hehehe. Pero bio bi urednik "Zvekana" da postoji. Kako je u Hrvatskoj politička scena horor, sve se treba gledati kroz satiru, jer onda se još i može nekako preživljavati...

    avatar

    06.08.2008. (18:40)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    Dobro neregistrirana Lorelai. Lijepo si primjetila znacenje ove rijeci ignorantia. Ja sam na svom blogu objasnio zasto sam se odlucio na to i sto sam pod tim mislio, a mislio sam na cinjenicu da kad netko nekog ne zarezuje, ne primjecuje da bi mu tako poikazao da nije dovoljno paznje vrijedan. Posebno sam tu mislio na birokraciju svake vrste koja ignorira one za koje radi i od kojih zivi, jer to je isto jedna pojava ignorancije.
    Ignorancija znaci i biti neinformiran, kao Ignorantia iuris nocet, znaci ne znas neki propis i to ide na tvoju stetu. To ne nzaci da kad bi znala taj propis da ga ne bi razumjela, nego jednostavno ne znas da postoji a morala bi to znati. To se u pravu zove presumpcija koliko se jos sjecam.
    Na pojam ignorantie kao neukosti, tuposti, neinteligencije nisam nikad pomisljao, jer drzim se onog da je svatko pametan za sebe.

    avatar

    07.08.2008. (05:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...